reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

SARKA -dokładnie tak mam. brązowy śluz i bóle jak na @, ale nie szczególnie uciążliwe. baaardzo bym chciała żeby się rozkręciło.

navijka - na szczęście nie mam problemu z puchnięciem. chyba po tym niedzielnym spacerku nogi miałam lekko nabrzmiałe ale już jest ok.

jak na razie to drugi raz musiałam odwiedzić kibelek, dwa czy trzy razy brzuch mi się spiął. wątpię, czy do wieczora się coś rozkręci. nie czuję się jak rodząca :p

w między czasie zrobiliśmy sobie pazurki. skróciłam, spiłowałam w ramach akcji "bezpieczny mąż przy porodzie". nie chcę mojego chłopa podrapać :p ha! i nawet do stóp dosięgnęłam :p a lakier mam prawie całkiem przeźroczysty, delikatnie mleczny do francuskiego. nie słyszałam, żeby u mnie w szpitalu doczepiali się do paznokci.

reklama
Marulko szczęka opada ja mam dwie apteki z tej firmy i w ob sa przemiłe panie.
Andzia pociesze Cie ja mam tak od ponad tygodnia ;-)

dzisiaj na obiad ryż po meksykańsku :p

moja tesciowa sie mnie pyta jak sie czuje po kotleciku wczorajszym musiałam skłamac, ze dobrze (a całą noc nie przespoałam przez niego) ale kobita miałaby wyrzuty sumienia potem :( a po co.

a i zapomniałam Wam napisać, ze mam ułożony harmonogram :p jak mały się pojawi :)

jeżeli pojawi się planowo to moj mąż jest ze mną, ale ma tam jakies pojedyńcze dni, ze musi isc do pracy wtedy do pomocy wskakuje teściowa. Od 30 sierpnia na 2 tygodnie z lekkimi przerwami wskakuje do nas moja mama a potem znowu mąż ma urlop :)

co do pomalowanych paznokci niestety Weroniczka ma racje nawet bezbarwnym radze nie miec bo mogą kazać zmywać!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mała przerwa w sprzątaniu...Zostało odkurzanie i mycie podłóg...
skurczy brak, Olek nic a nic się nie rusza - zaczyna się stresing...:p:p:p

Ale mam to już wszystko gdzieś - zobaczymy co mi dziś w szpitalu powiedzą...ważne, że sprawdzą czy z Olkiem i wodami wszystko w porządku...:):):)

mallaika kochana ale u Ciebie 36 tydzień popatrz na nasze suwaki spokojnie:) Zacznie się dziać w odpowiednim momencie, więc głowa do góry...wiesz jak to jest możesz jeszcze przed nami urodzić natura płata figle...

milusia83 ale głupoty piszesz jaka hipochondryczka??????!!!!!!!!!!!!!!!!! Za chwilę podjadę i dupę Ci przetrzepię..:) i będziesz mieć dopiero ból hiihihih. głowa do góry słońce wiem, że Ci cieżko...suwaki mamy takie same...

rozalka trzymaj bo sprzątam a tu cisza - ani skurczy, ani ruchów Olka:(

Malagonia oczywiście, że muszą...jedź i się nie zastanawiaj...daj znać co Ci powiedzieli czekamy na informacje...

marulka no ciekawe co natura uszykowała mi... ewidentnie uczy mnie cierpliwości, której za grosz nigdy nie miałam:) Cóż czop odszedł a z brzuchem teraz cisza...zobaczymy...mogę się tak kulać do 12...:( A ty paczki odebrałaś to teraz WIO na porodówkę:):):)

agaS dziękuję:) Trzyma również za Ciebie kciuki, żeby się rozwinęło...u mnie stróżki krwi były...ale cóż to ciągle nic nie znaczy, czekam na odejście wód, albo konkretną akcję skurczową...

Ostatnia edycja:
ja zmykam dziewczynki poleżec potem ide zrobic obiados

Ciamajdko powiedz mi komu mam zgłosić brak historii?? bo ja dalej mam z 2.08 a z wczoraj i dzisiaj brak i mnie to wnerwia bo musze potem z 2 dni przeszukiwać posty

WITAM sie dalej w dwupaku......humorek nie za dobry.....dzis moj termin z miesiaczki i dupaaa...:( ja to chyba bede chodzic w ciazy jak slon okragly rok;/ tak nie chce wywolania a to juz w srode chca mnie polozyc do szpitala ach...az mi sie odechciewa wszystkiego jak dni leca a tu cisza.....:(

Wlasnie przezylam chwile grozy.....wstaje ze stolka w kuchni a tam mokra plama.....wiec ja szybko majty w dol...a tam sucho:szok:Dopiero potem skojarzylam ze w niedziele tesciowa poprala tapicerki ze stolkow i jeszcze dobrze nie wyschlo:szok::szok::szok:Ale mine to pewnie mialam nietega:-D:-D:-D
Zebralam sie dzisiaj w sobie i salatka juz gotowa siedzi w lodowce, farsz do papryk prawie gotowy - wieczorkiem tylko nadziac i do piekarnika. Tyle ze przy tych garach to mnie tak jakos melancholijnie wzielo dzisiaj. Rozmyslam o zyciu o miom zwiazku z M, ale nie na smutno tylko tak realistycznie - czyzby jakas zmiana hormonalna znowu:-p

Ehtele - no ladnie - domek prawie blyszczy:tak:Nie przejmuj sie niczym idziesz na ktg i bedziesz tylko guziczek naciskac jak Olek bedzie szalal (tylko zjedz cos przedtem):-D
Fiuu, Andzia - kibicujemy rozwojowi akcji:tak:
AgaS - tu w Portugalii tez tak jest ze jak ktos nie ma ubezp. to potem przychodzi rachunek do domu KOSMICZNY!!!
Marulka - no to teraz nie ma zmiluj:-DJestes zwarta i gotowa do akcji - oczywiscie pod warunkiem ze torba spakowana:-p

Dziewczyny ktorym opadl brzuch.....tez macie taka luzna skore na brzuchu????Wczesniej to wszystko napiete bylo a teraz to moge za faldke zlapac i to praktycznie w kazdym miejscu....no i obwod mniejszy. Dostalam jakiejs schizy ze moze wody sie zmniejszaja.....na szczescie jutro czwartek = wizyta. Pewno niepotrezbnie sieje panike:baffled:

Navijka u mnie tez taka luzna skora jest;)

Sniadanie zjedzone i teraz usiadlam z borowkami i sie zajadam i musze sie zmobilizowac bo mam kilka rzeczy do zrobienia....a checi brak jak narazie

Pajkaa koniecznie jutro daj znać jak po badaniach - choć napewno będzie oki. Hmm dziwne, że nie masz postów wczorajszych - u mnie także wsio ok.

fiuufiuu no to czekamy na wieczorne wiadomości :-)

navijka akcja wody stołkowe nie zła :-D

U Kasi jaki duży Szkrab wyszedł na usg 4700 wow

Kurcze wstałam ale znów chusteczkowo się czuję :-( Idę się położyć - zajrzę później

hmm...ehtele - a może Olek się nie rusza bo zbiera siły do wycieczki :D

pajko - pytałam się o pazurki koleżanki co rodziła w moim szpitalu niedawno. nie zwracają na to uwagi.

właśnie rozmawiałam z moją mamą. Jak byłą w ciąży z moim bratem to właśnie tak się zaczęło. Trochę brązowawego śluzu rano a 24 h później już było po wszystkim. dziwi mnie ta moja hiperaktywność :p mam dzisiaj tyle energii, że non stop coś robię. właśnie szykujemy kotlety mielone z serkiem w sosie pomidorowym :) do tego fryty i obiad w sam raz dla wygłodniałego męża :D

reklama
Czesc kochane! Ja w domku juz zreszta wiecie bo pislam smsy :)
Malutka jest grzeczna i kochana! Opowiem wam wszystko jak bede w stanie bo teraz straszie sie czuje!
Przesylam wam zdjecie mojej Oliwci :*
SDC10008.jpg
Malutka wazyla 2200 ,51cm. Ma już tydzień:)

POZDRAWIAM WAS I JAK BEDE WSTANIE WSZYSTKO OPISZE I WAS POCZYTAM.

Do góry