reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Milusia83 trzymaj się, może się okaże, że przepowiadające tak Cię wymęczą, że sam poród to będzie chlup i już:)
ethele czyli będziesz następna?:)

Czy jeśli pojadę na IP to muszą mnie zbadać? Chciałabym chociaż KTG, bo się martwię...

Witam,

u mnie noc spokoja, 3x siusiu a było juz tak że wcale nie wstawałam. Maluszek strasznie się wypychał nad ranem az mnie budził :-D zupke nastawiłam, w planach mam dzisiaj zrobic placki ziemniaczane bo żadnego miecha nie kupiłam a do miasta nie chce mi sie jechać. Ostatnio jestem jakaś ospała i strasznie puchnę :-( dzisiaj mija 2 tydzień od wypadniecia czopa i jak na razie nic .....

andzia1987 to czekamy na rozkręcenie akcji! a czy przy tym śluzie boli brzusio jak na @? bo mnie sie własnie tak poród rozpoczynał:-) Powodzenia !

ehtele gratuluję odejścia czopa! a tym KTG też się nie załamuj, nawet jak skurczyki nie będą widoczne, czasem idą od krzyża i KTG ich nie wykrywa. Ja właśnie tak miałam, już na porodówce robili mi KTG i po tym badaniu wysłali mnie na salę przedporodową a męża do domu bo skurczy brak :szok: co sie okazało godzine później jak mnie lekarz badał to rozwarcie miałam już na 7 cm i spowrotem na porodówkę zmykałam, ledwo mężul mój dojechał :-D

Pajko trzymam kciuki za badanie ! a buciki fioletowe bardzo ładne, ale obcas faktycznie wysoki, chociaż na takim to i noga ladniej wygląda ;-)

milusia przykro mi, że tak strasznie cierpisz, ale kochana czy tą no-spa sobie nie szkodzisz? bo przeciez to nie jest zwykły lek przeciwbólwoy tylko rozkurczowy a u ciebie chyba chodzi o rozkręcenie akcji a ty ja powstrzymujesz :-( Sama nie wiem co bym w takim przypadku robiła, ale chyba no-spy bym nie stosowała :baffled: moze lepiej wziaść paracetamol i dac macicy dalej cwiczyć ....

malagoniu a do ktorego szpitala chcesz jechac? ja jeszcze nie mialam robionego KTG i tez bym chciała ;o)

SARKA chcę na Kliniki dzisiaj pojechać, tylko jeszcze będę dzwonić do lekarza. w końcu mam to skierowanie, więc może mnie zatrzymają? Jak już mam czekać, to wolę w szpitalu niż w domu<cóż za odmiana po 3 tygodniach>, ale najbardziej mi zależy, żeby mnie zbadali, czy z dzieckiem wszystko ok.

Witam!
Wreszcie chłód, o jak cudownie...
Coś by tu porobił dzisiaj ale jak zwykle nie chce mi się nic, normalnie tragedia. Jak chodziłam do pracy to mimo ciąży miała na wszystko czas i ochotę, a teraz tyle wolnego a ja nie mam weny do niczego. Dobrze że chociaż Wy jesteście!

nimue nie wiem czy walenie kwiczą, ale na pewno są ogromne i ociężałe tak jak ja. Mam nadzieję, że jak urodzę to znów będę zgrabnym delfinem (wow ale metafory).
Jeśli chodzi o szafę z drzwiami przesuwnymi to polecam w stu procentach, ja odkąd mam tą szafę to nie wyobrażam sobie życia bez niej. Wszystko przyjmuje. Także rób kochana, molestuj M żeby się pośpieszył bo to cudna sprawa!

AgaS-78 to nie powiem fajnie macie! W sumie to dobrze że wszystko dają co potrzeba, bo i tak tyle wydatków jest i tyle rzeczy do spamietania i zapakowania, że przynajmniej Tobie odpadnie wyprawka szpitalna. Jak dla mnie super!

Milusiu kochana, tule Cię mocno. Uśmiechnij się, wszystko będzie dobrze. Wiem że łatwo mówić, ale na pewno dasz radę!

Ciamajdka Ty sobie takich żartów nie rób bo już miałam ochotę udusić Cię żywcem za to ze masz lepiej niż reszta. Ty Ty niedobra!

Kobity widzę że dużo z Was robi sobie pazury, a z tego co ja wiem, na czas porodu nie można mieć pomalowanych paznokci. Zmiana ich koloru np zasinienie jest bardzo ważna, a pomalowanie paznokci nawet lekko mlecznym lakierem może spowodować, że nie zostanie to zauważone. Także ogólnie robienia pazurków nie polecam bo i tak ponoć trzeba zmyć przed porodem. Choć ponoć nie wszędzie zwracają na to uwagę.

Idę ogarnąć chałupę bo się zabić można taka ze mnie pani domu...

malagoniu to jak sie martwisz lepiej jedź, tym bardziej że skierowanie masz, powiesz że coś słabo ruchy czujesz to Ci to ktg zrobią, bedziesz spokojniejsza. To już 40 tc zakończony, jak będzie wszystko Ok to za 7 dni będą kazali przyjechac. Moja kuzynke tak miesiąc temu odsyłali od szpitala do szpitala ale za kazdym razem badanie robili, wkońcu 7 dni po terminie trafiła na kamieńskiego i ja przyjeli.

WITAM MOJA NOCA - 4 RANO- PO DRODZE DO UBIKACJI-
NIE ZEBY MI SIE NIECHCIALO SPAC, ALE JAKOS TAK MNIE SKUSILO ZAGLADNAC CZY KTORAS SIE NIE ROZPAKOWALA, I JEST WPRAWDZIE Z WCZORAJ:-)- ALE JEST...
Witajcie kochane z rana:):):):):):)
Ja dziś w lepszym humorze mimo, że ciągle w dwupaku hehhehe
Dlaczego?
Otóż rano odszedł mi czop - i przyznam jestem w szoku, że tego jest tak dużo, że rzeczywiście to wygląda jak mega korek no i strużki krwi.. To jakoś tak poprawiło mi humor:):):):) Więc coś idzie do przodu
Druga sprawa dziś o 15.00 idę pazury robić
no i trzecie najważniejsza sprawa o 17.30 mam dziś KTG i liczę, że mnie po prostu zostawią...

Tak więc zbudowałam swój dobry humor na piasku, bo jeśli okaże się, że KTG nic nie wykazuje dół dopadnie silniej...

Skurcze były w nocy, potem zasnęłam więc chyba minęły, nad ranem znowu złapały, potem znowu zasnęłam i teraz jak na razie cisza...

A teraz mam dużo siły na sprzątanie mieszkania:) Doprowadzę go do błysku i może wtedy akcja skurczowa się rozwinie:):):)
AgaS-78 no to będzie 42:( więc boję się, że to już za późno, że łożysko stare...a jak tam czop? Schodzi czy już zszedł?:)

::):):)
ETHELE GRATULUJE CZOPA I MAM NADZIEJE- AWLASCIWIE TRZYMAM KCIUKI ZEBY TO BYL JUZ TO CZYLI AKCJA W DRODZE. FAKTYCZNIE POSPRZATAJ WSZYSTKO - WYBIERZ SIE NA DLUGI SPACER, I ZOBACZYSZ CO NA KTG- ALE SIE NIE DOLUJ - PROSZEEEEE JESLI NIC NIE WYJDZIE- BO MOZE TO MAM BYC JUTRO- KTO WIE JAKA DATE MALY SOBIE UPOBAL- W KAZDY RAZIE MACIOCA ZACZELA PRACOWAC- NAJWAZNIEJSZE.
JESLI CHODZI O CZOP OD WIECZORA JUZ CISZA- CZYLI ALBO JUZ ZSZEDL- BO PRZY KAZDEJ TOALECIE BYL, ALBO SIE ZATRZYMAL I CZEKA NAN NASTEPNA AKCJE MACICY- SMUZKOW KRWI NIE BYLO WOGOLE- A I JAK WCZORAJ POKAZALAM MEZOWI- TO NAWET Z MALA MNIE NIE PUSCIL NA PLAC ZABAW- MOWIAC - MOZE BYS POLEZALA- I POCZEKALA DO CZWARTKU JESZCZE-HAHAA ZACZYNA SIE BAC. A JA CHYBA TEGO ZE MAM OCHOTE ZROBIC ZAKUPY DZISIAJ, A MAM STRACHA ZE JAK POJADE TO MNIE W DRODZE CHWYCI- TEN LEKARZ JAK WIELE INNYCH BYL NIEPOWAZNY MOWIAC MI ZE URODZE DZIS LUB JUTRO, BO MIMO WSZYTKO CZLOWIEKI MYSLI- I WPROWADZA STRACH W CODZIENNOSC.

witam się dziewuszki!!
u mnie spokój i cisza - i dobrze, bo paczki przychodzą, ale wciąż nie dostałam najważniejszego - koszuli do karmienia i stanika :D więc w dalszym ciągu nie jestem gotowa na porodówkę. Pewnie przyjdą dzisiaj i jutro pojedziemy po pieluchy i kapcie - bo tylko tego nie zamówiłam w sieci... no a w czwartek to ja za poród dziękuję bo już raz rodziłam i musiałam leżeć aż do poniedziałku, przez to że w weekend nie ma wypisów. Także cokolwiek ma się dziać - od poniedziałku poproszę :D

Odbierałam wczoraj pierwsze zamówienie z DOZ i jestem zaskoczona totalnym brakiem kompetencji pań z apteki... naczekałam się, nastałam, bo cośtam im nie grało w systemie - miały spakowane w dwie reklamówki i potraktowały to jako osobne zamówienia....... na koniec policzyły mi 160 zł, zdziwiło mnie to bo pamiętam że to było coś koło 110 zł no ale zapłaciłam i poszłam do auta - tam na spokojnie przejrzałam zamówienie i paragon - na paragonie dwa maltany i dwa marimery.............. więc spowrotem do apteki i mówię że mi tu dwukrotnie nabiła i to po cenach z apteki, pani się nasapała, mruknęła do monitora "boże i co ja ma z tym teraz zrobić, w ogóle to mnie tu już nie ma od jutra mam urlop i jadę do TURCJI" i łaskawie wypłaciła 40 zł. Byłam w szoku - zwykle w sieciówkach ma się do czynienia z przeszkolonym personelem i raczej profesjonalną obsługą klienta... wiedziałam że mieszkam na prowincji, ale że aż tak głębokiej... cóż ;)

Tyle z moich wczorajszych przygód :p

milusia biedactwo - łyknij sobie następnym razem tej nieszczęsnej oksytocyny - jedna noc męczarni i Wiktorek plumknie... może jak postraszysz swoją macicę kroplówką to ona się zepnie i pójdzie raz dwa - tego ci życzę słońce!

WLASNIE MARULKA PODPISUJE SIE POD TWOIMI SLOWAMI SKIEROWANYMI DO MILUSI, BO BARDZO MI JJE SZKODA- CZASEM TAK JEST PODADZA OXY I CZLOWIEK NAGLE SIE ROZLUZNIA I RODZI W PRZECIAGU NAWET GODZ. JA TAK MILAM W POPRZEDNIEJ CIAZY I DLATEGO TERAZ WOLE ISC NA WYWOLANIE NIZ MIEC STRESA I CZEKAC NA PYK W DOMKU. ( ZEBY TYLKO ZACZELO SIE OD WOD- TO JESZCZE OKI- BOJE SIE ZE WSZYTKO ZACZNIE SIE OD PARTYCH- BO JA Z TYCH CO SZYBCIUTKO RODZA)
Bogusia007 - TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTE- I DOBRE WIESCI- A JAKIE SA TERAZ WIESCI NAJLEPSZE- TO JUZ CHYBA WSZYSTKE WIEMY:)))
ANDZIA- I TUTAJ MAM NADZIEJE ZE TO AKCJA SIE ZACZELA ROZKRECAC- TRZYMAM ROWNIEZ ZA CIEBIE KCIUKI.

Dzień dobry:)))))))
AgaS-78 no nie zrobił USG, ale tak ostry ból miałam 3 razy, dokładnie go opisałam i powiedział że taka moja "uroda".. że tak bolą przepowiadające... może poród mnie niczym nie zaskoczy... a masaż szyjki zrobił bo powiedział, że wg niego ani drgnie i trzeba by coś ruszyć... mnie bolało powiem szczerze-ale on nigdy nie należał do "specjalnie delikatnych"... po prostu miałam wrażenie że mi chce wyciągnąć na siłę dziecko.. przez to teraz mnie rwie w pachwinach jak jasna cholercia...

no co Wam będę pisać- zero bóli, zero skurczyków, w pachwinach nic nie szczyka, macica w kościach nie strzela, głowa mnie nie boli.... krzyż jak u nowonarodzonego, samopoczucie bajeczne!!!!

wszystko wyżej to żartmiłego dnia!!!
NO WIEC CIAMAJDKO WSPOLCZUJE SKURCZY W TAKIM RAZIE - NO A HUMOR SUPER- GDYBY NIE DOPISEK.
JESLI CHODZI O MASAZ TO FAKT P. DOKTOR PODOTYKAL TROCHE SZYJKE RAZ Z JEDNEJ STRONY RAZ Z DRUGIEJ ALE NIC MI NIE CIAGNAL:)))) WIECEJ CZULAM JAK MALENSTWU NACISKA NA GLOWKE- I ZE TO DZIECKU SIE NIE PODOBA ATYM SAMYM DZIECKO ROBI SIE NIE SPOKOJNE- ALE LEKARZ STWIERDZIL PODCZAS TEGO MASARZU- MIALAM DOBRE SKURCZE MACICY- NICCCC NIE CZULAM, NIE WIEM O CO IM CHODZI WOGOLE- JAKOS JESTEM ZNIECZULICA- MOJE SKURCZE MOZE SA ALE CALKOWICIE BEZBOLESNE I NAPEWNO NIE NIEPRZYJEMNE.

NAVIJKA DZIEKI- JA MAM NADZIEJE TYLKO ZE ZACZNIE SIE PO KOLEI I W NOCY , ZEBYM PRZY TYM JESZCZE STARACH DLUZEGO NIE MUSIALA SIE NAJESC. ALBO CZEKAM SPOKOJNIE NA PONIEDZIALEK- BO CHEC JESZCZE NA 1 URODZINKI DO SYNKA KOLEZANKI WPASC Z PREZENTEM:)))
A JESLI CHODZI O AMERYKANSKA SLUZBE ZDROWIA- TO FAKT WSZYSCY NARZEKAJA- ALE TO CHYBA TYLKO DLATEGO ZE DLUZO LUDZI NIE MA UBEZPIECZENIA WOGOLE- ALE I TAK JAK TRAFIA DO SZPITALA DOSTAJA WSZYSTKO CO SIE NALEZY - A POZNIEJ PLACA OLBRZYNMIE RACHUNKI.
CZASEM TAKIE WOGOLE TO JEST WLASNY WYBOR- LUZDIE NIE CHCA PLACIC- BO WIERZ ZE NIC SIE NIE STANIE- ZE SA JESZCZE MLADZI ITP. A Z TYM ROZNIE BYWA- JEDNAK JESLI MASZ WYPADEK SAMOCHODOWY- I NIE MASZ UBEZPIECZENIA TO NIC SIE NIE DZIEJE MY Z MEZEM MAMY UBEZPIECZENIE NA KAZDY SAMOCHOD DO 40$- KTORE POKRYWA SZPITAL- JESLI JEST WINNY KTOS INNY TO I ON POKRYWA KOSZT TWOJEGO SZPITALA- DZIALA TO ROZNIE, BO EFEKTEM KONCOWYM JEST PODNIESIONA STAWKA UBEZPIECZENIA- NO ALE LEPIEJ ZAPLACIC NP. 200$ WIECEJ NA ROK NIZ 40$ ZA SZPITAL.
A TO UBEZPEICZENIE JEST JUZ OBOWIAZKOWE - CO NIE OZNACZA ZE WIELU NP. MEKSYKOW JEZDZI BEZ- BOP POPROSTU WOGOLE IM NA TYM NIE ZALEZY:(((

NAVIJKA JA MAM TAK CZESTO ZE NIE WSTAJE W NOCY - A RANO PASOWALOBY ZEBYM RACZKOWALA DO UBIKACJI:))) JAK TO JEST ZE CZLOWIEK SIE NIE OBUDZI TROCHE WCZESNIEJ TYLKO WTEDY JAK JUZ SIE WYPROSTOWC NIE DA I WSZYSTKO BOLI:))

OKI ZMYKAM ZNOW DO LOZECZKA I MAM NADZIEJE ZE JAK SIE OBUDZE ZA 2-3 GODZ. TO ZNOW ZOBACZE COS NA GORACEJ LINI:)))))ZZZZZZ

JESZCZE RAZ GRATULACJE DLA NEFTIS:-).

Ostatnia edycja:
u mnie od wczoraj brzuch jak skała, pojawiają się skurcze i mam wrażenie jakbym miała rozstrój żołądka, kręci mnie niemiłosiernie- chociaż nie jakoś strasznie boleśnie- boli jedynie krzyż. W związku z tym, żeby nie nakręcać atmosfery poczekam co się będzie dalej działo, bo jestem taka wiecie- poddenerwowana i jakby w pełnej gotowości. Dlatego wieczorem dam znać czy się ruszyło dalej czy nie.

acha- piersi mi zaraz odpadną- sutki są twarde, sterczą i bolą jak cholera- mam dwa kamienie...wrrr

Ostatnia edycja:
reklama
pajka no ja też byłam zadziwiona... patrzyły w ogóle na mnie jakbym im chleb od pysków odbierała... kierowniczka jak powiedziałam że chcę odebrać zamówienie powiedziała "to ja idę na zaplecze" a ta mnie obsługiwała... później jak kombinowały jak tu dojść do ładu z własnym systemem, to ja się zapytałam tej urlopowiczki co by mi poleciła po ciąży na rozstępy - czy na blizny od razu nie lepiej jakiś krem niż te "ciążowe". Ona podeszła do półki wzięła krem i powiedziała "Ceban. tylko on śmierdzi bo to z cebuli" i rzuciła pudełkiem o blat... Na co ja zdzwiona mówię, że nie wezmę go bo liczyłam tylko na poradę - kupię sobie coś po ciąży. Na szczęście miała dobry humor i po prostu wzięłam zamówienie, później wróciłam, oddała szmal i poszłam sobie.

ehtele świetnie że humorek lepszy. tak trzymaj! nie zakładaj że zbudowałaś dobry humor na piasku... czas najwyższy wziąć się w garść i powiedzieć sobie jasno: przed terminem nie urodzę. Jesteś DOPIERO w terminie i ładnie akcja ci postępuje - odchodzi czop, masz skurcze przepowiadające - wszystko idzie zgodnie z planem. Nie jest to twój plan, bo ty wymyśliłaś to sobie inaczej, ale plan jaki uszykowała dla ciebie natura...

melduję że odebrałam przedostatnie dwie paczki. została jeszcze jedna, ale to z gondolką do wózka więc może odebrać ją ktokolwiek :p
także już nie będę musiała śmigać w małomodnej koszulinie szpitalnej w razie czego... mam dwie: jedną na cienkich ramiączkach gdyby było gorąco i drugą z rękawkami (ta z rękawkami trochę niefortunna bo wyglądam w niej jak pielęgniarka :p)

Do góry