reklama
marulka
mamcia wieloetatowa
dzięki dziewczyny za brawa ale to tak jak któraś napisała: PRawie SPakowana Torba - za tydzień może będzie już gotowa także skurczom i innym rozwarciom mówimy stanowcze nie, bo krój szpitalnej koszulki nocnej psuje mi figurę
milusia kochana ty nasza perło NATYCHMIAST wycieraj buźkę z łez i zamieniaj smutki na uśmiech... kochana dasz radę, poród to ogromny wysiłek i każdy organizm się indywidualnie przygotowuje, Twoja macica jak widać musi sporo poćwiczyć sobie przed wielkim BOOM i kurcząc się robi sobie gimnastykę - tak sobie to tłumacz kochanie. Jak wszystko będzie gotowe to śmigniesz na porodówkę i urodzisz Wiktorka i zapomnisz o wszystkich uciążliwych ćwiczeniach macicy. Już niedługo będzie po wszystkim i wszystkie będziemy się śmiały z naszych przedporodowych schizek!
Ja byłam na zakupach w biedronie i wyobraźcie sobie rzucili wanienki... no to wzięłam, mimo że ta po Olku jest całkiem dobra... tylko ta biedronkowa ma korek i termometr teraz komuś oddam starą a ta będzie dla Franusia (jak mawia Olek).
Z ciekawostek spotkałam gościa, z którym kiedyś współpracowałam i oto jak się nam konwersacja ułożyła:
- Dzień Dobry Pani Marto!
- O, witam Panie Darku...
- Coś Pani przytyła
- No, troszkę spuchłam...
- Ale yyyyy... to będą bliźniaczki?
- .....? UCHOWAJ BOŻE! ja już po prostu powoli na wylocie jestem...
- aaaa... noo bo duży jest... no to powodzenia!
- nie-dziękuję (w myślach FAK JU z bliźniakami!!!!)
Także jeśli jeszcze któraś wątpi że jestem słoniem to już może przestać
milusia kochana ty nasza perło NATYCHMIAST wycieraj buźkę z łez i zamieniaj smutki na uśmiech... kochana dasz radę, poród to ogromny wysiłek i każdy organizm się indywidualnie przygotowuje, Twoja macica jak widać musi sporo poćwiczyć sobie przed wielkim BOOM i kurcząc się robi sobie gimnastykę - tak sobie to tłumacz kochanie. Jak wszystko będzie gotowe to śmigniesz na porodówkę i urodzisz Wiktorka i zapomnisz o wszystkich uciążliwych ćwiczeniach macicy. Już niedługo będzie po wszystkim i wszystkie będziemy się śmiały z naszych przedporodowych schizek!
Ja byłam na zakupach w biedronie i wyobraźcie sobie rzucili wanienki... no to wzięłam, mimo że ta po Olku jest całkiem dobra... tylko ta biedronkowa ma korek i termometr teraz komuś oddam starą a ta będzie dla Franusia (jak mawia Olek).
Z ciekawostek spotkałam gościa, z którym kiedyś współpracowałam i oto jak się nam konwersacja ułożyła:
- Dzień Dobry Pani Marto!
- O, witam Panie Darku...
- Coś Pani przytyła
- No, troszkę spuchłam...
- Ale yyyyy... to będą bliźniaczki?
- .....? UCHOWAJ BOŻE! ja już po prostu powoli na wylocie jestem...
- aaaa... noo bo duży jest... no to powodzenia!
- nie-dziękuję (w myślach FAK JU z bliźniakami!!!!)
Także jeśli jeszcze któraś wątpi że jestem słoniem to już może przestać
R
RiSiA
Gość
Kobietki teraz kolej na dziewczynki bo już mamy przewagę 7 chłopców!!!!
pojadłam, poleżałam.. ide spać.
czyli Sebus od cioci Ciamajdki ma czerwone światełko
polianna
Fanka BB :)
Ciamajdko,to przepowiedz tej mojej dziewczynce bo chyba jej zbyt dobrze w brzuszku. Wypina się na wszystkie strony i chociaż dzisiaj gruntownie sprzątam mieszkanie to marne szanse żeby to coś dało. Musiałabym chyba M zgwałcić,ale nie zasłużył.
Moja królewna cały dzień u cioci, aż nie wiem co z tej radości zrobić jak mnie wzięło na sprzątanie to nawet wszystkie zabawki jej pomyłam. Przede mną jeszcze duży pokój,kuchnia, łazienka i wynoszenie śmieci (a zebrało się tego :-O) Po tym będę mogła stwierdzić, że mogę spokojnie rodzić. M chyba tak szybko nie zepsuje efektu.
Moja królewna cały dzień u cioci, aż nie wiem co z tej radości zrobić jak mnie wzięło na sprzątanie to nawet wszystkie zabawki jej pomyłam. Przede mną jeszcze duży pokój,kuchnia, łazienka i wynoszenie śmieci (a zebrało się tego :-O) Po tym będę mogła stwierdzić, że mogę spokojnie rodzić. M chyba tak szybko nie zepsuje efektu.
R
RiSiA
Gość
Marulka ja miałam taką sytuacje w szpitalu. Leżymy sobie z kumpelą i ona mowi a zmierze sobie brzus i mowi ja mam 120 (z blizniakami 35 tc) a ja mowie to daj tego metra sobie zmierze (i w tym momencie wchodzi laska z innej sali 32 tc) a ja 37 tc. No i mowie do tej kumpeli , ze ma 106 cm i że przed szpitalem miałam 114 cm wiec pewnie mi brzuch opadł, ze mi sie zrobił mniejszy. No i ta trzecia co weszła mowi moge tez zmierzyc?? a my no pewnie i mowi a ja mam 117 cm. A ja mowie a który tc ? a ona no to juz połowa 8 miesiaca a Ty tpo pewnie masz z 6 miesiąc kumpela w śmiech a ja jej nie termin mam za 2 tygodnie kobieta sie speszyła i wyszła najbardziej smiac mi sie chciało bo ona powiedziała to w taki sposób sugerujac - "Jak bedziesz w tym okresie ciążuy co ja to tez tak bedziesz wyglądała"
Polianna przeciez ty czas jeszcze masz ;-)
Polianna przeciez ty czas jeszcze masz ;-)
Ola_
zanetka gratulacje
Lea ufff współczuję rachunku, nie myśl o tym:/
marulka doskonale cię rozumiem, bo mój sąsiad też się pytał (grrrrr) czy będą bliźniaki.... na stos...;p
polianna po takich wygibasach, sprzątaniach to już chyba cię na pewno ruszy
Lea ufff współczuję rachunku, nie myśl o tym:/
marulka doskonale cię rozumiem, bo mój sąsiad też się pytał (grrrrr) czy będą bliźniaki.... na stos...;p
polianna po takich wygibasach, sprzątaniach to już chyba cię na pewno ruszy
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
ale sie ten dzien ciagnie :-(
A ja mam dokładnie odwrotną sytuację, chociaż nie mniej denerwującą:-) Mam mały brzuszek i mało przytyłam i nikt mi nie wierzy, że za miesiąc będę mamą Nawet w kolejkach w sklepie mnie nie chcą przepuścić. I co śmieszniejsze Panowie zawsze bez kolejki mnie
puszczają, a kobitki nie chcą. Ostatnio Pan mnie przepuścił, to mu żona taką aferę zrobiła, że aż się głupio zrobiło
puszczają, a kobitki nie chcą. Ostatnio Pan mnie przepuścił, to mu żona taką aferę zrobiła, że aż się głupio zrobiło
Bombusia
Polianno no własnie Ty możesz już rodzić, bo reszta dziewcząt, które tak sie spieszą na IP to noszą chłopców..... hmmm w większości.
Także Ty masz zielone światełko od Ciamajdki.
Marulka cóz za koleś Ci się trafił, trzeba mu było powiedzieć "nie widzisz gamoniu, ze jedną wanienkę kupiłam"
A ja dziś jak wracałam z Biedry to Adi poszedł szybciej, bo miał duuuzo cięzkich zakupów, a ja człapałam powoli i sasiadka chciała mi pomóc zanieść siatke do domu:-), podziękowałam jej
Dziewczęta mam pytanie, czy Wy łykacie jescze witaminy, codziennie lub co ileś tam dni ????? czy juz odstawiłyście???? bo mnie sie została 1 tabl. i nie wiem czy mam kupowac nową paczkę, czy potem przy karmieniu też jest sens brać te witaminy????? pytam, bo przy Adim nie łykałam do karmienia i sie zastanawiam. Dodam, ze ja nie brałam codziennie tylko co kilka dni.
Także Ty masz zielone światełko od Ciamajdki.
Marulka cóz za koleś Ci się trafił, trzeba mu było powiedzieć "nie widzisz gamoniu, ze jedną wanienkę kupiłam"
A ja dziś jak wracałam z Biedry to Adi poszedł szybciej, bo miał duuuzo cięzkich zakupów, a ja człapałam powoli i sasiadka chciała mi pomóc zanieść siatke do domu:-), podziękowałam jej
Dziewczęta mam pytanie, czy Wy łykacie jescze witaminy, codziennie lub co ileś tam dni ????? czy juz odstawiłyście???? bo mnie sie została 1 tabl. i nie wiem czy mam kupowac nową paczkę, czy potem przy karmieniu też jest sens brać te witaminy????? pytam, bo przy Adim nie łykałam do karmienia i sie zastanawiam. Dodam, ze ja nie brałam codziennie tylko co kilka dni.
reklama
polianna
Pajko - no wg OM to ja jutro mam termin ,hihi
Bombusiu- nie łykam witamin od jakichś 2 miesięcy. Wyniki mam dobre pomimo tego. Łyknę sobie może teraz po jednej żeby się dodatkowo wzmocnić (po porodzie miałam anemię,wolę uniknąć) ... do karmienia nie łykałam wcale
Aaa i dzięki za cynka w sprawie Biedronki Krzesełka dla dzieci GENIALNE. Napewno podjadę dziś poszukać i kupię Olimpii. Slicznie wyglądają. Ten zestaw z Melaminy mi się też podoba a młodej brakuje czegoś takiego.
Bombusiu- nie łykam witamin od jakichś 2 miesięcy. Wyniki mam dobre pomimo tego. Łyknę sobie może teraz po jednej żeby się dodatkowo wzmocnić (po porodzie miałam anemię,wolę uniknąć) ... do karmienia nie łykałam wcale
Aaa i dzięki za cynka w sprawie Biedronki Krzesełka dla dzieci GENIALNE. Napewno podjadę dziś poszukać i kupię Olimpii. Slicznie wyglądają. Ten zestaw z Melaminy mi się też podoba a młodej brakuje czegoś takiego.
Ostatnia edycja: