reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Milusiu nie płakusiaj, mi czop odszedł we wtorek a skurcze mam drugi dzien, ale nie są regularne.
W szpitalu była dziewczyna, która miała skurcze tylko po jednej stronie (tzn czuła je po jednej stronie)i połozne to zbagatelizowały twierdząc, ze to nie są skurcze porodowe. Poszła przebadała ją położna a tak 5 cm rozwarcia i wio na porodówke. Także rózne są sytuacje i nie ma co swojego przypadku porównywać do innych. U nas takie skurczyki mogą być tymi konkretnymi a wcale nie muszą;-)bądź dobrej myśli Słoneczko

Ehtele ja własnie spotkałam dziewczynę w szpitalu którą lekarz nastawił, ze za niedługo urodzi i biedaczka była juz po terminie 8 dni. Skurcze miała, ale niestety brak rozwarcia i sama stwierdzila, ze jest wściekła na swojego lekarza bo cały czas mówił, ze szybko urodzi, ze to juz ona czekała a maluich ni rusz - także mysle, ze nie ma się co nastawiać co ma być to będzie. Ja mam tylko nadzieje,z e nie przeterminuje sie mocno bo wiem , ze oxy moze działać równie - jedna dziewczyna przy xy cierpiała całą noc :sorry2:a urodziła dopiero w południe następnego dnia czyli w sumie cały proces porodu ze skurczami u niej trwał prawie 36 h

reklama
andzia1987-No teraz akurat robia kolo mojego bloku czyli od skrzyzowania kolo banku
PKO na powalisza do stacji Neste kolo biedronki. A do gin chodze prywatnie na
Gnieznienska na bloniu do Lili Senterkiewicz

marulka no to gratulacji z okazji Prawie Zapakowania Torby!! :cool2:

Ciamajdka jestem z Ciebie dumna! Ja chyba też wezmę doopsko i pójdę do swojej spółdzielni to samo zrobić. Nabuzowałaś mnie kobieto!

lahimka ze dwa tygodnie pochodzić to dla nas mus, żeby dzidzior sobie dojrzał!

milusia83 nie płakusiaj! Życzę Ci by wszystko szło po Twojej myśli!

Bombusia to takie są w biedronie? Nie wiedziałam. Obczaje jutro!

Lea28 uśmiech na twarz i leż sobie dalej! Rób na co masz ochotę bo to nasze ostatnie chwile!

A teraz tymczasowo spadam. Idę na obiadek, mamcia nagotowała trzeba zjeść. Barszczyk czerwony, a na drugie ziemniaczki, kotlecik, szparakówka, ogóreczki mniam mniam, aż mi szkoda mojego M że wróci z pracy a w lodówce tylko światło! A niech tam, raz może sam sobie zadbać o jedzonko!

Ehtele ale Ty często te sniadanka robisz koleżankom:-) a co serwujesz? i to jedna i ta sama Cie tak obżera z rana?:-D żarcik oczywiście:sorry:
Niuunia to jakaś ta położna wizjonerka skoro tak wszystko widzi bez USG...co to jest COMBS?:eek: za duzo się całujesz to Ci usta puchną:-D przyznaj się...:sorry2: aspargin dla mnie to takie placebo, jak nie mam w domu to mogę oszaleć, muszę zjeść i koniec bo inaczej od razu mi źle..
lahimka jak ja bym się sugerowała "a tego jeszcze nie mam" to bym w paczkach non stop siedziała, wzięłam na luz:-D
martuska właśnie przyznałaś się że masz imieninki, to zbieraj życzonka !! wsiego dobrego!!!:-)
Bombusia niezły kurde ten kuferek..:cool2:może się gibnę do Biedrony ale to jak T wróci.. kurde, ale ja juz tego wszystkiego tyle mam... co nie zmienia faktu, że jest ekstra i chyba zapoluje dzisiaj:-D zyczenia martuśce dałas the best!:sorry:
luizka daj znac co i jak.. ale przeciez i tak masz do terminu jeszcze 6 dni:sorry2:
Lea a cos Ty w takim złym humorku ciągle.. ciesz się dziewczyno życiem!!! facetem!!! kwiatami!!! słońcem!! deszczem!!! dzidzią!! no czymkolwiek...:-)
Pati ułaaaaa gratki wielkie!!!! świetnie Wam się z mieszkankiem układa:tak:
dobraczarownica może chociaż na końcówce z nami pobędziesz częściej jak tak kciuki trzymałyśmy co?:cool2:
Ola_ my za kasę z ubezpieczenia po tamtym zalaniu ten pokój zrobilismy... więc teraz zgłaszam kolejny raz.. ciekawe co powiedzą, ale to dopiero jutro...
weroneczka toć to nie byłaś!!!??? dawaj w trymiga, kciuki będę trzymać...:-)

pamietacie gumy "SHOCK"? kupiłam sobie 15 sztuk i się kwaszę:cool2:

no nadrobiłam :-D

ja tylko na chwile zeby wam napisac ze dostalam skierowanie do szpitala i mam jechac dzis.mam podejrzenie makrosomii plodu i wielowodzia- mala dzis wazyla tyle samo co tydzien temu ale lozysko podobno stare no i te wody gina niepokoily. takze sie szykuje i jedziemy. mam cicha nadzieje ze nie zostawia mnie na oddziale ale kto to wie. wpisalam sobie tel do ethele i bombusi takze jakby co to bede pisala. trzymajcie kciuki zebym wrocila jeszce do domu. buziaki dla was

mam nadzieje, ze jest lepiej

Witajcie , jesteśmy od wczoraj w domku , maluch UR 21/07/2010 12/36
cc tym razem zniosłam zdecydowanie lepiej nie wiem skąd ta róznica , ale już śmigam w szpitalu też doszłam do siebie dużo szybciej ,
Mały ma na imie GABRYŚ , tak nam to imie wpadło dwa dni przed porodem , mały narazie je i śpi jest spokojny choć nie wiem czy nie jest t o efekt żółtaczki , którą dostał dwa ni temu był 12 h pod lampami ale wczoraj nas już wypuścili
postaram się tu zajrzeć jak najszybciej do was , ale teraz trzeba troche opnaować sytuacje w domu tymbardziej że mała troche zagubiona
pozdrawiam i gratuluję wszytskim innym świeżo upieczonym mamuśkom :)))

jeszcze raz gratulacje:)

Pajkaa hmm no właśnie moja znajoma miała cholestazę, ale nie miała krostek tylko ją wszystko swędziało i było to związane z wątrobą

Cholestaza to ogólnie skupisko takich małych pęcherzyków a u mnie było tak,z e ja je rozdrapywałam podczas snu i przede wszystkim to występuje w pierwszej fazie na stopach i rękach a potem obejmuje większe powierzchnie, także to zależy. Ja w szpitalu miałam juz na udach i brzuchu taką wysypkę, która może , ale nie musi przerodzić się w pęcherzyki wypełnione płynem;-) takze to chyba zależy tez od ucisku na wątrobę.

ehtele I TEGO CI ŻYCZE MOJA DROGA :D:D:D:D hehehe żartuję! oczywiście niech ci wody lekkie będa i odejdą w domowym zaciszu ;D

martuśka a to ciekawe doświadczenie by było... któraś z was bierze pod uwagę pomyłkę? pytam te które wiedzą "na 100%" bo ja na przykład widziałam jaja jak berety - może ekspertem w dziedzinie ultrasonografii nie jestem ale jajka jeszcze rozpoznać umiem. I gdyby mi nagle powiedzieli "ma pani córkę" to chyba bym umarła - toż ja nawet opcji imienia dla dziewczynki nie mam....

ja widziałam jajka także nie będzie pomyłki ;-)

no i witam nowe dziewczyny nie było mnie trzy dni a tutaj tyle nowych dziewczyn :)

Ehtele tak sobie myslalam ale niestety to nie główka mojego malca bo ona pod zebrami wiec raczej to nie główka uciska..

dobraczarownica no to super ze mała fikneła, teraz tylko czekać na akcje porodową..

Ola sama juz nie wiem co to za kłucia..

Ostatnia edycja:
Ciamajdka jasne że byłam i to już 2 razy. Raz na wiosnę, raz jak była ostatnia powódź i tak padało strasznie. I nic, ale jak pójdę 3 raz to chyba wyzabijam i dlatego się wstrzymałam jeszcze. Pogadam z M i jutro pójdę! ....chyba

Bombusiaa o wadze i długości sama powiedziałam położnej, a potem ona paluszkami sama sprawdziła jak mała jest dluga. Ostatnio sprawdzała też czy jest głowką w dół. Kuferek też ostatnio oglądałam w biedronie ale zabrakło mi sił i wyszłam bez kuferka. Ale właśnie do wózka też nie mam - tylko kosz i mała saszetka :eek: coś by się przydało, bo torba orginalna prawie 150 zł :eek:

Lea28 to widzę, że my dziś obie nie dowiedziałyśmy się jak nasze jaskinię ehh :sorry2:

pati1982
ja też pierwszy raz o takiej przepowiedni słyszałam - odrazu zacisnęłam usta, bo pomyślałam, że wyglądają tak tragicznie jak u Pamelci cycelci :-D super, że w poniedziałek odbieracie mieszkanko - ja też chce. Przygarniecie biednego żuczka? :-D

dobraczarownica to super, że mała się odwróciła i wsio oki. Teraz pozostaje czekać :-)

Ciamajdka jakoś ostatnio mniej całuśna się:-D zrobiłam właśnie - jak nie ja. Odczyn Combsa ja mam robiony, bo mamy z moim konflikt serelogiczny. a co do leków to też jestem przyzwyczajona i kapkę peniam co będzie jak odstawię :eek:

Ostatnia edycja:
Hejka :happy2:

Ja po wizycie i wymęczona strasznie jakbym pieliła grządki :dry:
Skurcze męczą, ale to po prostu macica ćwiczy.. Szyjka się trochę tylko skróciła od zeszłego tygodnia i rozwarcie zaledwie na opuszek palca... Tylko czemu takie bolesne skurcze nic nie przyspieszają?? :wściekła/y: Co to będzie za ból przy tych 6-10cm??

No, ale z pozytywnych wieści to dzidziolek waży ok. 3300g i jakby się urodził w terminie czyli za dwa tygodnie to ok 3500g będzie miał - oczywiście to tylko takie przewidywania z dużym marginesem ;-) A ja dzięki temu, że trochę odpuściła opuchlizna straciłam 1,5kg :tak:
Swoją drogą to się cieszyłam, że już moje stopy w miarę normalnie wyglądają, a dziś buty tylko do połowy mi weszły i musiałam w deszcz śmigać w sandałkach :eek:

Pajka dobrze, że sytuacja opanowana i już jesteś w domku a nie musisz leżeć do rozwiązania ;-)

Wybaczcie mi, ale nie dam rady Wam wszystkim poodpisywać i mój post taki tylko o mnie :zawstydzona/y: Ale buziakuję każdą z osobna ;-)

reklama
Witam Dziewczynki :tak:
Chce tylko powiedziec, ze Dnia 27.07.2010r o godzinie 00.50 przyszedł na swiat moj Synek z Wagą 3300 i 56 cm ;-)
jest cudowny :-)
spróbuje Was pozniej nadrobic jak czas pozwoli :tak:
Buziaki ode mnie i Błażejka :-)

Do góry