reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

To i ja więcej o sobie :-p
Z moim Niemcem poznaliśmy się na początku roku i od razu przylgnęliśmy do siebie jak drugie połówki :-D:-D w sierpniu niestety dopadł nas kryzys potężny..:-( ale przebrnęliśmy i planowaliśmy wszystko już razem. No i nagle Dzidzia nam się pojawiła, totalnie nieoczekiwanie (choć można było się tego spodziewać :-p) i teraz zastanawiamy się jak to ma być, czy do Niemiec się przenieść i jak i gdzie... Tak dużo pytań, tak dużo wątpliwości... Pobierać też się nie chcemy tylko ze względu na dziecko ale zastanawiamy się... Może tak byłoby wygodniej, a może czekać spokojnie na lepszy moment? Teraz Dzidzia najważniejsza przecież.
Oprócz tego dokańczam historię sztuki, wróciłam na studia po urlopie na inny kierunek, rozpaczliwie szukam stałej pracy - dorabiam jako tłumacz ale to zawsze mało. I przeżywam poemigracyjny kryzys:confused2:

reklama
Dziendobry dziewczynki ;-)
jak samopoczucie dzisiaj??
ja rowniesz sie obudzilam i baaardzo chcialo mi sie pic :))

A co do sierpnia to dla mnie tez wazny miesiac :) W sierpniu bralismy ślub i w sierpniu moja siostra ma urodziny :sorry: Wiec sierpien to suuuuuuuper miesiac :-)

I ja się witam niedzielnie :-)
Ja o dziwo, dzisiaj w nocy się nie budziłam na siusiu, ale za to obudził mnie rano duży ból żołądka, niestety przez zaparcia, no ale wszystko wycierpię, byle mieć zdrowego dzidziusia przy sobie :-):tak:
Dla mnie miesiąc sierpień dopiero stanie się bardzo ważny, ze względu na narodziny dziecka :tak:
Witam nowe sierpnióweczki :tak:
Miłego dzionka życzę :-)

kiniusia, pocieszę Cię, że i ja mam straszne zaparcia.. wypiłam teraz zieloną herbatę i troszkę mi przeszło.. ale w nocy było strasznie..
czy Wy też macie takie napady głodu? dziś po 7 się obudziłam z takim ssaniem w żołądku, że nie było możliwości spać dalej bez wcześniejszej kanapki :) a póki co muszę dbać żeby bardzo nie przytyć, bo za 2 tygodnie w sukienkę ślubną się nie zapnę :D
pocieszające jest to, że przeszedł mi ból brzucha i znowu mam ochotę na seks ;)

Witam i wszystkiego dobrego z okazji Mikołajek:)
Ja mam synka 19 miesięcy o którego starałam się cały roczek.
Staranka o rodzeństwo planowałam w maju 2010 ale myślałam że zajmą mi one tak samo długo jak o Matiego, więc zaczełam w październiku i w listopadzie taka niespodzianka:)
Natura potrafi nas zaskoczyć.
Miłego dnia
Aurorka często mam ssanie żołądka zwłaszcza wieczorem ale niby chce mi się jeść idę coś przekąsić ale jak patrzę na jedzenie to mnie odrzuca, tylko słodycze bym jadła.
W pierwszej ciąży piłam za to wodę z cytryną.
Mówi się,że słodkie na dziewczynkę, ale u mnie to raczej nie możliwe bo w rodzinie męża same chłopaczki się rodzą.
Więc nastawiam się na Nikodema;)

No to teraz kolej na mnie :-) stremowana, ale WITAM serdecznie
test zrobiony w środę i przyznam że było OGROMNE zaskoczenie :szok:
, bo niby chcieliśmy spróbować ,ale nie wierzyłam że tak szybko się uda , więc przez pierwsze 15 minut szok i tak naprawdę dalej w to nie mogę uwierzyć , bo dopiero teraz naszło mnie strasznie dużo myśli jak my damy rade,
w lipcu zaczęliśmy budowę domu , no ale jak wszyscy wkoło mówią jakoś to będzie choć nie ukrywam, że fajnie byłoby móc wprowadzić się już do nowego domku z maleństwem , tylko czy damy radę no ,ale to tylko czas pokaże , teraz najważniejsze jest aby maleństwo było zdrowe ,

może teraz troszkę o mnie więc mam już 30stkę na karku , męża od 5 lat /sierpień 2004/, i córeczkę od 3,5 /lipiec2006/
do lekarza wybieram się w czwartek , pewnie może i trochę za wcześnie, ale dłużej nie wytrzymam , ostatni okres miałam 30/10 w tej chwili objawów poza bólem sutek i podbrzusza brak i oby tak dalej bo z córeczką wymiotowałam bardzo bardzo przez 5 mcy:-( więc nie chciałabym tego znowu przechodzić , a senność pewnie przyjdzie z czasem , chyba że i bez tego może się obejść więc również wolałabym taką opcje :-)
i tak oto z budowlanego forum muratora przeskoczyłam do ciążowego forum babyboom :-)
miłego mikołajkowego dnia

Natko serdeczne gratulacje:)
To i ja więcej o sobie :-p
Z moim Niemcem poznaliśmy się na początku roku i od razu przylgnęliśmy do siebie jak drugie połówki :-D:-D w sierpniu niestety dopadł nas kryzys potężny..:-( ale przebrnęliśmy i planowaliśmy wszystko już razem. No i nagle Dzidzia nam się pojawiła, totalnie nieoczekiwanie (choć można było się tego spodziewać :-p) i teraz zastanawiamy się jak to ma być, czy do Niemiec się przenieść i jak i gdzie... Tak dużo pytań, tak dużo wątpliwości... Pobierać też się nie chcemy tylko ze względu na dziecko ale zastanawiamy się... Może tak byłoby wygodniej, a może czekać spokojnie na lepszy moment? Teraz Dzidzia najważniejsza przecież.
Oprócz tego dokańczam historię sztuki, wróciłam na studia po urlopie na inny kierunek, rozpaczliwie szukam stałej pracy - dorabiam jako tłumacz ale to zawsze mało. I przeżywam poemigracyjny kryzys:confused2:
Zosiu gratulacje, zobaczysz, że wszystko samo się ułoży:)
Dziendobry dziewczynki ;-)
jak samopoczucie dzisiaj??
ja rowniesz sie obudzilam i baaardzo chcialo mi sie pic :))

A co do sierpnia to dla mnie tez wazny miesiac :) W sierpniu bralismy ślub i w sierpniu moja siostra ma urodziny :sorry: Wiec sierpien to suuuuuuuper miesiac :-)
Witaj Marzenko,
ja dziś pół nocy nie spałam, dla mnie najgorsze jest kołatanie serduszka, słaboty:( obudziłam się ze straszną zgagą.
Dziewczyny jak wstawić suwaczek?Pomóżcie
Witaj sierpnióweczko,
a więc wpisz w necie "suwaczki" wejdź na nie i postępuj zgodnie ze wskazówkami. W ostatnim momemncie wyskoczą Ci trzy kody, wybierz pierwszy lub drugi, następnie wejdź w ustawienia, w sygnaturę, następnie wklej ten kod. Potem sprawdź w podglądzie sygnatury (po prawej na dole) jeżeli widzisz suwaczek to daj zatwierdź, jeżeli nadal dziwne litery, to usuń poprzednie i wklej inny kod ze stronki, z której brałaś suwaczek.

Poza tym wszystkim wielu prezentów z okazji mikołajek - zdrowych fasolek:)

JoannaZofia wszystko się poukłada, masz rację najważniejsza jest w tej chwili dzidzia, więc nie martw się na zapas:)

reklama
kiniusia, pocieszę Cię, że i ja mam straszne zaparcia.. wypiłam teraz zieloną herbatę i troszkę mi przeszło.. ale w nocy było strasznie..
czy Wy też macie takie napady głodu? dziś po 7 się obudziłam z takim ssaniem w żołądku, że nie było możliwości spać dalej bez wcześniejszej kanapki :) a póki co muszę dbać żeby bardzo nie przytyć, bo za 2 tygodnie w sukienkę ślubną się nie zapnę :D
pocieszające jest to, że przeszedł mi ból brzucha i znowu mam ochotę na seks ;)

Aurorka, u mnie jest tak, że nie tyle jestem głodna, ale takie dziwne ssanie, że nie mogę wytrzymać, zjem coś (w normalnym stanie by mi przeszło), a to ssanie jest okropne. U mnie to wieczorkiem wszystko się nasila (chyba fasolka aktywna jest w nocy po tatusiu):D Życzę Ci spokojnych przygotowań do ślubu:)
Jeżeli chodzi o ból brzucha to ustąpił, ale chwytają mnie takie skurcze ze trzy razy na dzień, które trwają ok 20-30 sek. Dzisiaj rozwija się serduszko:)
Buziaczki

Do góry