reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam się pięknie :happy2:

U mnie melduję, że jest spoko, bo M już jest ze mną ;-)

Cóż termin z USG dał dupy, ale czekam dalej - chyba nastawiłam się na tę pełnię dlatego jeszcze jestem spokojna i jeszcze nie ryczę:-p:-p:-p

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa CZYLI TO DZIŚ:-D:-D:-D:-D

kurde pewnie nic się nie wydarzy i jutro będę znów Wam dupę męczyła:tak::tak:
W końcu u mnie cisza jak makiem zasiał:happy: eee co ma być to będzie...

Oby to była "cisza przed burzą" :-D A jeśli nie to jeszcze się pomęczysz razem z nami, a RAZEM RAŹNIEJ :-)

sierpien8 Śliczna Kruszynka :-)

Nektarynka kciukaski zaciśnięte :tak:

Pajkaa oj współczuję Ci tej wysypki.. Biegnij do dermatologa niech coś radzi, bo w trakcie połogu i przy dzidzi to będzie jeszcze ciężej z tym dziadostwem :baffled:
Niech się szybko wyleczy i Sebuś niech na to zaczeka :tak:

pełnia przypada na 26 lipca o 1.45 (coś w tych okolicach,różnica minut) czyli dzisiejszej nocy :)

ŚWIETNIE :-D Mój M miałby niezły prezent na urodzinki :tak:

dziewczynki ja się tylko melduję, że u mnie wsio oki, nadrobię was wieczorkiem bo teraz mam niezapowiedzianych gości.... Noc masakra ja się wykończę, kobietki, które rodziły powiedzcie mi proszę czy skurcze B-H mogą być na długo przed porodem takie upierdliwe, najpierw od 21-2 w nocy co 12 min, od 3 do 6 co 10 min, od siódmej tylko spinania nieregularne.....

W książkach piszą, że niektóre kobiety niestety mają bardzo długo - już czasem od 20 tygodnia męczące skurcze B-H.. Eh.. wkurzające to musi być :baffled: Albo niech się rozkręci albo niech przestanie męczyć :sorry2:

U mnie poród chyba we wrześniu będzie, bo jak narazie to nieobcy jest mi syndrom lenia :-D

Heheh... MAM TO SAMO :-D

jestem troche osłabiona, ale nie uwierzycie od czego:-D poprawię Wam humor a co... poszłam do ubikacji i takiego klopsa spłodziłam jakbym trójke dzieci na raz urodziła
boże, czy ktos mnie jeszcze lubi po takim tekście? jestem świnka.. idę do chlewika, bo mi sie jeść chce:-D

HAHAHAHAHA!!!! :-D:-D:-D:-D:-D Uśmiałam się! Jak na mój gust oczyszczasz się przed porodem :-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja się już na dziś żegnam...
okaże się jutro czy pełnia coś ruszy na sierpniówkach:-D:-D:-D
Trzymajcie za mnie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja trzymam za Poliannę, Milusię, Kasię181...i za wszystkie, które liczą na dziś!!!!!:tak::tak:

riba_1
kobitko tylko spokojnie - rozumiem Twoje zdenerwowanie, czeka Cię ból, ale słońce z tym bólem przyjdzie Twoje maleństwo...już za dwa dni będziesz je tulić:-):-) Więc ciesz się i szykuj wszystko na spokojnie - masz komfort znania dokładnej daty:-)

cayra1984 własna rodzina? Czyli kto - mąż nawalił?:no::no: Mam nadzieję, że powód jest mimo wszystko nie tak wielki jak Ci się wydaje...

kassia181 oczywiście że trzymam kciuki słońce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)

Black_Opal ja też mam nadzieję, że to cisza przed burzą...:happy:

Ciamajdko - uśmiałam się - jak świnko jedzonko w chlewie hehhehee:tak::tak:

Ola dwa dni szaleństwa.. zazdroszczę.. ale korzystaj póki możesz...
Pajka mam nadzieję, że jakoś uda się tę wysypkę zastopować..
Sierpień taka maleńka ta Twoja córcia..
Milusia nie pomogę w temacie skurczów, bo zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz ich nie mam ..
Riba mnie też stresik łapie.. ale próbuję jak najwięcej czasu spędzać teraz z córką.. jakoś nie wyobrażam sobie rozstania na te kilka dni :(
Ciamajdka rozwaliłaś mnie tym klopsem :)
Fiuu nie wiem, czy to czop u Ciebie, ale u mnie jak odszedł w pierwszej ciąży to był to przezroczysty glut bez żadnej krwi...

Cześć kobitki

My dzisiaj mamy mega leniwy dzień. Po południu kulneliśmy się do centrum zobaczyć nową fontannę, a wracając zrobiliśmy małe zakupy...lody czekoladowe, banany i bitą śmietanę :D :D :D jedna porcja oczywiście od razu po powrocie do domku. Niedawno obudziliśmy się i właśnie wciągnęłam drugą porcję lodowego deserku :D łakomczuchy z nas :p

Brzuchol męczy, raz zaboli, stwardnieje, potem spokój...dzisiaj jakby trochę więcej gęstej białawej wydzieliny...może coś się ruszy i weźmie mnie w pełnię :p w razie czego mąż dzielnie pomaga wywołać syna :p stwierdziliśmy, że urodzimy go w podobny sposób jak go spłodziliśmy :p

ehtele - może ciebie rzeczywiście w pełnię ruszy, może Olek właśnie tak sobie wymyślił. w każdym razie masz już końcóweczkę, taką zupełnie końcową...w końcu wyjdzie ;)

Bombusiu - fajnie że grill się udał a mąż nie przesadził ;)

Izunia - twój m zachował się jak fajfus prawdziwy...chyba zapomniał, że teraz to ty i maluszek jesteście najważniejsi. Musi być kara.

Ciamajdko
- pechowo z tym paluchem...altacet też jest dobry na obrzęki i bóle ale ten do rozpuszczenia i okładów. qrde...a ty się jeszcze nie spakowałaś ? jesteś hardcorem :D ja bym nerwowo nie wytrzymała :p Nooo, po takiej wizycie w toalecie małą ma pewnie wygodniej :p

kassiu - no właśnie...jak może czuć się ciężarówka z pełnym załadunkiem pod koniec trasy ? Z DUPY! Też mnie wkurzają takie pytania...

duralex - u nas też był problem ze zmierzeniem bo główka była nisko ułożona, ale w końcu się udało...w sumie lekarz ma rację z tą cesarką. przynajmniej wiesz kiedy będziesz miała maluszka...a my tu w czekamy w ciemno...

martitka - mąż powiedział, że jutro posprząta w aucie i na wszelki wypadek weźmie do schowka jeden podkład higieniczny żebym mu tapicerki nie zalała w trakcie jazdy do szpitala :p Zazdroszczę, że masz już dzidziorka przy sobie. wolałabym się budzić do dzidzi niż na siku...

sierpień - śliczna!!!!!

Ola - fajnie, że wesele udane. Baw się dobrze na poprawinach. Mam nadzieję, że nogi szybko dojdą do siebie ;)

Pajkaa - co za cholerstwo z tą wysypką...śmigaj do dermatologa. może zdążysz to wyleczyć do porodu...

żanetka
- te smugi, niteczki krwi to może być od skracającej szyjki, czop puszcza. ostatnio czytałam o objawach zbliżającego się porodu i tam było dokłądnie tak napisane - wydzielina ze smużkami, niteczkami krwi ;) a tymi pierworódkami bez ślubu to mnie totalnie zaskoczyłaś...położne nie mają prawa tak się zachowywać! tak jak bombusia pisze - skarga do ordynatora!

Pozdrawiam dziewuszki. Skoro dziś ta pełnia to może będzie jakiś spontaniczny zew natury :p Która chętna ?

bombusiu oszukac przeznaczenie tez wszytskie czesci widzialam- ostatnia nawet w 3d. ja lubie takie filmy. a pile to cala serie widzialam i uwielbiam- najbardziej pierwsza czesc- ten film daje do myslenia!!!!!!!!!
a zly zakret to cos w stylu wzgorza maja oczy tez o takich mutantach- mi sie film podobal zobaczymy jak tobie:)))))))))

fiuufiuu jesli ciagle wyplywa ci w takiej konsystencji to raczej nie czop- pewnie sluz. jego teraz moze byc mega duzo.

andzia zabilabym za taki deser normalnie!!!!!!!!!!!!!

ja wlasnie bob gotuje i prasuje- nie chce mi sie.

Ostatnia edycja:
Fiu, tez tak mam od kilku dni, zwlaszcza po sexie :-D takze to chyba nie to ;-)
ale ja to w ogole miewam i skurcze regularne podobnie jak Milusia, a nic sie nie dzieje mimo to :-p

reklama
Fiuu - u mnie tez gluty non stop na papierze.....nie straszcie ze moze byc calkiem przezroczyste, bo ja juz od tygodnia takie geste smarki wycieram:baffled:

Bombusiu
- :zawstydzona/y:sorki....pojdziesz jutro na ryneczek i bedzie koktajl:-D

Ciamajdko - :-D:-D:-Dklopsik!!!!!!!!Dobrze ze pozadny od razu czlowiekowi lzej:rofl2:

Andzia - ales smaka narobila:tak::tak::tak:ale luuuuzik bo u mnie ciasto wlasnie w piekarniku siedzi:-D

Ehtele - trzymam kciuki za pelnie;-)

Ja w sumie tez...chcialabym i boje sie....za wczesnie jeszcze...ale juz mnie bierze...pewno wszystko znowu przez ten syndrom:-D Czyste szlenstwo:szok:

Za jutrzejsze wizyty tez trzymam kciukasy!!!

Do góry