reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

dzień dobry! u mnie nieśmiało słoneczko wychodzi, ciekawe czy da radę czy kolejny dzień będzie lało!

izunia witaj w klubie, narzekających na bezmózgie yeti!
nikt ich nie zrozumie, oni chyba sami nie rozumieją siebie.mój wczoraj ledwo przyczołgał sie do domu, spi w salonie na kanapie ale pół nocy wył jakby go ktoś ze skóry obdzierał, polazłam wyzwałam stękał że go brzuch na maksa boli to go zapytałam czy może więcej wódeczki mu jeszcze dać? i poszłam spać dalej:) w dupie mam niech cierpi!

życzę wam miłej niedzieli, odpoczywajcie ile wlezie bo to już ostatki naszego nic nie robienia:)

reklama
Hello!!!!!
Czy ta pełnia to nie zadziałała na sierpnióweczki???? Zero rozpakunku?????:crazy:

Olu no jak tam po weselu??? Czujesz jeszcze nogi??? he he ...mam nadzieję,ze sie ubawiłaś :-)
weroniczko no jak tam M sie zrehabilitował za urodzinki i cosik wymyślił???:happy2: jak po imprezie???
Pajko gratuluje udanej wizyty, Sebuś zadowolony z pobytu u Mamusi w brzuszku...ma czas:tak:choć to nigdy nie wiadomo jutro moze być juz po:szok:...ja to siedze na takiej cienkiej podusi w aucie
Ciamajdko mnie to nie obchodzi, ale ja chce ze 2 placki ziemniaczane, już , natychmiast, ślij!!!!!:-D i zawsze trę placki w sokowirówce, nauczyła mnie moja teściowa.......16 lat temu bosh aż wstyd sie przyznać,ze to tyle lat:baffled::rofl2:
Polianno ja też tak czasem mam, zę w kroku mokro i nie wiem od czego, martwie sie cz wody sie nie sączą, ale czasem jest sucho więc mozę to ten śluz?????:baffled:
AgaS ojjj to b. przykra sprawa z tym zalaniem!!! nieźle musiało u Was popadać??? :szok:ALe sytuacja opanowana??? jak narzędzia??? mam nadzieje, zę uratowane??
Anecia Twoja radość z wyjazdu szagierki do środy niezastąpiona he he..... jak wygotujesz butelki i smoczki to jak byś wysterylizowała spoko ja też tak zrobie:tak:
Kassia to ja też obejrzę tenfilm Kwiat Pustyni jak tak dziewczyny zachwalają, M mi ściagnie, a dobry, obejrzałaś już????:happy2:
navijka życzę Wam ochłodzenia, podmuchu wiatru...no u nas jest cuuudownie, 20 st. i pochmurno nie ma już tego słońca okrutnego, tekst brata z całuskami znam od wieeeelu lat, współczuję zmory-teściowej po raz "enty":baffled::no:
Zanetko ojejku kochana i jak sie czujesz?????
koralowa jak samopoczucie pieska, wyleczyłaś biedaka???
matruśka zazdraszczam basenu!!!!.....a film już dziś M będzie sprawdzał czy jest w necie i zaraz będe katować , bo ja z tych co tylko horrory i thillery, a to z tego gatunku rozumię???:tak:
Monisia jak tam M???? grzecznie wrócił do domku??? przeszły już złości???nie płakusiaj:-( te chłopiska wrrrrrrrr:crazy: a czy to malowanie pokoju to już sie odbyło?
duralex ochhh następna do cięcia??? już we wtorek ???? pisz smsy kochana abyśmy wiedziały co z Tobą Mamuśka......powodzenia:-)
Izunia no to się Twój "fajfus" (jak go nazwałaś) nieładnie zachował, cholercia noooo, nie płakusiaj, miziaj brzuszek, chłopy wrrrr okrtne gady:angry::baffled:a jedzenie niech sam robi, olej to tym razem i niech śpi u psa z tydzień :wściekła/y::wściekła/y:...tulam mocno!!!!!

Melduję sie w dwupaku...imprezka b. udana, grill przepyszny, M spisał sie baaardzo, stanął na wyskości zadania, nie opił sie, pilnował grilla (bo to jest zawsze jego zadanie u jego teściów:-D), na dworzu zabawa do 20.00 później przenosiny do domu, bo zaczął sie festowal pisenki cygańskiej no i moja 62 letnia Mamusia bez tego ani rusz,:-D kocha ich nad życie więc było spiewanie, lekkie tańce i do 23.00 posiedzieliśmy , a potem do domku i jeszcze żeśmy se poszaleli z M:-p :-Dwięc poszliśmy spać o 00.15 a ja od 05.15 nie śpie:szok::baffled::angry:mamcia dała prowant na wynos to se już pojadłam, bośmy z Alankiem zgłodnieli:tak: a teście dali na 400 zł, abyśmy coś wnuczkowi kupili:szok::-D,a dpoiero przeciez teściu matę przywiózł za 105 zł:szok: więc tak nas miło zaskoczyli, bo wiecie nie było jakiś obiecanek, nic nie gadali, a przyszedł czas to dali ile mogli i to sie rozumie:rofl2: a ja właściwie już mam wszystko dla Alanka tylko karuzelkę jeszcze do łózeczka i git:-)

Ochhh mój Misiek sie obudził, zrobie mu śniadanko:happy2:!!!!!!

Czesc dziewczyny;-)
oo widze,ze nie tylko ja mam ochote "zamordowac" mojego Mka:wściekła/y: wczoraj nawet mu powiedzialam,ze w sumie to bez roznicy czy on jest w domu czy w pracy bo nawet jak jest w domu to jakby go nie bylo,zawsze czyms zajety,eee szkoda gadac,a innym razem jak ktoras pisala juz z Was do rany przyloz taki typ co zrobic:-)
wczoraj dzien zabiegany i leniwy poczytalam Was sobie ale jakos nie mialam sily na pisanie,w piatek pozno wrocilam i tez tylko poczytalam,co i jak :-) Po wizycie wszystko oki,ale sprzet ma taki,ze w sumie nic nie moze mi dokladnie powiedziec,jesli chodzi o USG i w poniedzialek bedziemy szukac z moim Mkiem jakiegos prywatnego gabinetu,zeby zrobic takie konkretne badanie;-)
milej niedzieli zycze:-)

To jego ostatnie podrygi "na wolnosci". Zaraz pojawi sie potomek i nie bedzie wypadow z kolegami na piwo, bo najzwyczajniej w swiecie nie bedzie mial czasu. Ale jak przyjdzie to porozmawiaj z nim. :)

c. :)
Oj na niektórych agentów nic nie podziała....
Cos wiem o tym.
Witam,
Podczytuję Was od kilku dni, ale jakoś nie miałam weny do pisania.. Jutro może nadrobię dzisiejszy dzień, a dzisiaj bardzo egoistycznie.. jestem po wizycie i we wtorek mam się zgłosić do szpitala na cc.. także też urodzę przed terminem - chyba Riba też ma termin cc na ten dzień...
Powodzenia,trzymamy kciuki.
Wpadlam zeby sprawdzic ktora z mamusiek sie rozpakowala a tu nic, no co jest dziewczyny:-p

Czekamy na tę pełnię,he,he.

Noc koszmarna,chyba w ogóle nie spałam.:-(

Witam sie Dziewczynki,
Jak wczoraj pisałam miałam jechać na Ip, ale nie pojechałam, czekając na brata który miał mnie tam zawieść zasnęłam....dziś jest oczywiście juz lepiej, choć nie powiem-mam nadal rwanie w pachwinach bol w krzyżu, ale to chyba teraz normalne na tym etapie ciąży... maly skacze wygina sie we wszystkie strony, wiec juz sie nie martwię...Dziękuję Wam wszystkim za troskę :) ! Oczywiście jak bedzie sie cos działo, to odrazy lece na IP !
Widze ze wczoraj byl temat narzekania na M...:tak: ja ostatnio wydzieram sie na swojego za byle co....tak bym chciała żeby to Oni chodzili te 9-miesiecy w ciazy, i zobaczyli jak to jest ! wiec Moniko, Polianno, Izuniu, Marii - łącze sie z Wami w narzekaniu na naszych Kochanych M :-p

Milusiu- tak jak już kiedys Któras dziewczyna pisała „ Twoje posty są naprawde takie ciepłe…” ;-)
Bombusiu- Dobrze ze Grill Udany :-)

Życze Udanego Dnia :-)

Melduję się z rana, poza kilkoma bolesnymi skurczami (pierwszy raz czulam je tak wyraźnie aż mnie obudziły) to nic się nie dzieje :-/
Pelnia mówicie...ona ma być tej nocy? ;)

A wiec dziewczyny jesli chodzi o zalanie to za pare dni bedzie wiadomo co z maszynami- w kazdym razie na dzien dzisiejszy nie ciekawie:(((( Przejelam sie tym troche bo kupe $ w tym jest no i maz sie tak cieszyl ze kiedys jak wrozci do Polski to bedzie mial sporo swoich maszyn na rozkrecenie biznesu. A najdrozsza maszyna jaka mial, w Polsce kosztuje okolo 20 tys, zl. echhh szkoda gadac- ciesze sie przynajmniej ze juz jestem w 37 tyg. bo jesli moje zdenerwowanie mialoby cos przyspieszyc to jestem juz gotowa na porod fizycznie bo psychicznie odplywam...
Pierwsze dziekuje Wam dziewczynki za wsparcie:)))
Izunia23 ach te chlopy - zawsze i wszystkie prawie takie same- nawet te naj.... maja dni kiedy daja nam w kosc. A z tym psim kojcem to fajne- w sumie mowi sie ze chlop i pies to jedno:))) ale Ty skarbie wyluzuj, zrob sobie relaksik- jutro pewno Cie przeprosi i bedzie w porzasiu- oni tez maja swoje slabosci i zdaje mi sie ze ciaze przezywaj gorzej od nas.
moniko8112 i poliannno,koralowa - jeszcze raz napisze achh te chlopy - ale mimo ze ja nienazekam - to tez niejednokorotni moj dal mi w kosc- ale w sumie i tak go kocham- a dzisiaj to i bardzo - za spokoj i opanowanie- ktorego mi brak.
Ja tez jestem w domku ciagle sama z mala- i on jak przyjdzie z pracy siada przed komputerem i mowi, ze w ten sposob odpoczywa- cholera ja nie moge- bo ja czekam zeby z nim pogadac, pobawic sie wspolnie z mala w trojke- albo chociaz popatrzec jak on bawi sie z Wiki- bo to daje mi wielka radosc- poprostu chce byc rodzina- taka o jakiej zawsze marzylam, zjadac wspolne dlugoi obiad- rozmawiac i przy stole zajmowac sie mala w sposob czyny razem a nie kazdy sobie.
fiufiu faktycznie dobre z tym ubiciem mezow- moze pomysle o tym wyjsciu - tylko musze sie zorietowac jak to sie ma do Stanow.:))
duralex , riba1 trzymam kciuki za cesarki i zeby po wszystko sie dobrze goilo.
zanetka905- m,amnadzieje ze wszystko w porzdku- z Toba i malenstwem.
oki nie produkujecie dzieczyny wiele - wstane rankim to sprobuje Was nadrobic- bo teraz to tylko sie obudzilam do Wc- a okazalo sie ze skonczylam na BB i pod prysznicem.
MILEGO DNIA

I ja melduję się w niedziele :-) usnęłam super, ale w nocy obudziły mnie bóle @ ale no-spa i jakoś usnęłam, teraz znów je mam choć słabsze tzn. chyba cały czas od nocy się ciągną :-(

Izunia23
brak słów do Twojego. Mam nadzieję, że dziś wstaniesz w lepszym nastroju aaaaaaa i nie próbuj mu nawet śniadania czy obiadu robić - niech sobie sam zrobi niemiluch jeden :wściekła/y:

Bombusia no to ładnie wczoraj zaszalałaś :-p Bardzo miło, że teściowie wspomagają Was finansowo :-)

AgaS - współczuje i tulam

AgaS ojjj to b. przykra sprawa z tym zalaniem!!! nieźle musiało u Was popadać??? :szok:ALe sytuacja opanowana??? jak narzędzia??? mam nadzieje, zę uratowane??
wlasnie ulewy niezle - ciagle przechodza - ale cale zalanie to sprawa nie samej wody z nieba a miasta, ktore ze wzgledu, ze jest nad jeziorem michigan, to miasto czesto musi zamknac sluzy w centrum i do jeziora- zeby nie zalalo- samego centrum, no i tutaj pies pogrzebany- miasto zrobilo to za wczesnie, przez co woda z przedmiesci nie odplynela do jeziora i wybilo kanalizacje. A ulewy i tak tak sa nie ciekawe , bo samego centrum tez nie oszczedzilo- a samo jezioro to jak nasz Baltyk.

jeszcze raz - ja tutaj , ale juz mykam do lozeczka - bo 3 - niedlugo trzeba bedzie wstawac.

reklama
Cześć!
Wyspana jestem-znowu obudziliśmy się po 8:-) Wczoraj imprezki minęły szybko i w miłej atmosferze:tak: Objadłam się co nie miara, chyba teraz na wagę nie wejdę;-)Wróciliśmy do domu przed 23:tak:
Zaraz jedziemy do sklepu na zakupy, bo wczoraj nie zdążyliśmy, a wody już nie ma:tak: Później do moich rodziców na obiad, a M pewnie na chwilę do pracy, bo jutro chce pojeździć po bankach w sprawie kredytu:tak:
MamaAneta-no to jeszcze kilka dni i kręgosłup już Cię boleć nie będzie:tak:
Andzia-sama się sobie dziwię-przy poprzedniej ciąży na nic nie miałam siły, a teraz to dalej biegam po schodach (ostatnio na 9 piętro, bo winda znowu nie działała);-) Najlepsze życzenia dla mamy:-)
Ola-jak tam bawiłaś się na weselu?;-)
Pajkaa-gratuluję udanej wizyty:happy2:
Weroneczka-ja też tak robię w ciąży w kasie pierwszeństwa-a co;-)
Anecia-ja też nie mam i nie miałam sterylizatora-wszystko wygotowywałam i było ok:tak: Fajny sen:-D
Martuśka-ja też nie lubię takich skoków temperatury-gorzej się czuję niż podczas upałów:sorry2:
Zanetka-co za niemiły wypadek-mam nadzieję, ze nic Wam nie jest:blink:
Monika-a gdzie to M wybył?:sorry2:
Duralex-myślałam ostatnio o Tobie-czy może już się nie rozpakowałaś:tak: Czyli jednak będziesz miała cc... Powodzenia we wtorek:happy2:
Izunia-przykro mi, że Twój M dał taki popis:no:
Bombusia-super, że imprezka udana:-)
AgaS-współczuję tego zalania:-(

Do góry