reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
No obiadek zjedzony i dalej lezakowanie ..czekam az sie chlodniej zrobi bo lezy sterta ciuchow do ulozenia ale mi sie palcem nie chce drgnac. Mam nadzieje ze prognoza sie sprawdzi jutro niby 24* i zachmurzenie mozliwe deszcze a sobota i niedziela 19* wiec bosko:)

No obiadek zjedzony i dalej lezakowanie ..czekam az sie chlodniej zrobi bo lezy sterta ciuchow do ulozenia ale mi sie palcem nie chce drgnac. Mam nadzieje ze prognoza sie sprawdzi jutro niby 24* i zachmurzenie mozliwe deszcze a sobota i niedziela 19* wiec bosko:)

oj taka weekendowa pogoda by mi odpowiadala wtedy chociaz mam wiecej energi a nie w taki skwar

Dziewczynki tak Kiniusia miała dziś cesarke,ale póki co nie odpisuje na smsa............czekamy, jak coś zaraz dam Wam znać!:tak:

A my w sobote idziemy do moich rodziców na grilla, mają przyjsc też teście, ostatnia impra mojego M przed porodem....a ja modlę sie o ochłodzenie..... paranoja co... zawsze człowiek prosi o piękną pogodę na grilla, a ja wrecz odwrotnie chce 20 st.:baffled::-D

Ostatnia edycja:
No ja tez czekam na ochłodzenie i niby u nas ma byc od niedzieli do wtorku bo musze skoczyc krew oddac na badania i do sklepu jakiegos z bielizna:-)

ehtele
mam nadzieje ze mnie jednak ktos wesprze w te pierwsze dni byle by to nie była tesciowa:no:

Bogusia007 przykro, że mamula teraz nie przyjedzie, ale wiadomo, ważne sprawy. Już niedługo się spotkacie. A z siostrą super się zgrałyście, będzie kuzynostwo jak ta lala J w tym samym wieku, będą mieli świetny kontakt

Jenny1983 świetnie, że położna jest taka ostrożna. Widzisz, ja o tym wypadaniu pępowiny czytałam tylko w jakimś poradniku ciążowym, w dodatku pisanym przez Australijkę. Nie wiem, czy u nas nie zwracają na to uwagi, czy po prostu mój lekarz nie zwraca… Dobrze, że u Ciebie czuwają.

Niuunia gratuluję udanej wizyty.

Ciamajdko, ale słoooooodziak J Normalnie cudna Wiktoria J Już nie mogę się doczekać aż ja będę miała przy sobie takiego maluszka… J Już niedługo… J

Żanetko905 jak to Twoja lekarka nie badała Cię w ciązy nigdy wewnętrznie??? To co, ona tylko na Ciebie patrzy? Jak to możliwe, że nie „zagląda do Ciebie”? Przecież obserwacja szyjki to jest priorytet pod koniec ciąży…

Dziewczyny a ja od wczoraj od popołudnia mam ciągle twardy brzuch i ból podbrzusza jak na @. Ciągle, tzn. godzinę mam twardy na maxa brzuch, potem godzinę miękki i tak na zmianę.
Wczoraj jeszcze przepękałam, bo mówię, że to normalne – naczytałam się, że macie podobnie. Ale dzisiaj rano miałam już tak twardą piłkę, że zadzwoniłam do mojego lekarza, ten kazał jechać do szpitala na ktg. Oczywiście na ktg akurat miałam miękki brzuch… dopiero pod koniec zaczął twardnieć i okazało się, że są skurcze, których ja nie czuję. Przepowiadające. Dziwne to, że ja czuję tylko twardy brzuch a w środku są skurcze. Położna powiedziała, że jest szansa, że skoro nie czuję to będę miała mniej bolesny poród. Lekarka tylko skomentowała, że na chwilę obecną jest ok., ale jak się będę źle czuła to nie zwlekać tylko od razu do szpitala na badanie jechać. Czy któraś z Was ma podobnie? Ciągle twardy brzuch, a brak czucia skurczy… jedynie uczucie, jak na @? Czytałam na necie, że dziewczyna tak miała przez dłuższy czas – parę tygodni i już zdążyła się przyzwyczaić, a potem nagle zaczął się poród i nie poczuła różnicy, ledwo zdążyła do szpitala… Hm... to mnie nie pociesza…:(

he tak sobie mysle ze jak bede tak caly czas siedziec przed kompem to nigdy nie urodze :-p
A teściowie 10.08 maja rocznice slubu. Moze maly chce dziadką zrobic prezent :-D To ich pierwszy wnuk :tak:

reklama
Bogusia007 przykro mi z powodu Twojej mamci:( no i z powodu Twojej siostry - mam nadzieję, że wszystko dobrze się zakończy...

Moniczko8112 ja wyszłam na chwilę z psem i ledwo wróciłam do domu, u nas też upał masakryczny

Weroneczka nic tak chyba nie cieszy jak widok maleńkich ubranek, ja czekam na paczkę 19 kg z Hiszpanii część ubranek jest nowych, podobno żona mojego męża nawet mini glany kupiła:D:D:D

Bombusiu ja dlatego cieszę się strasznie przynajmniej teraz, że to my mamy własną firmę i jak będzie trzeba Darek będzie przy mnie, ale to chyba jedyny tego plus. Oj griilowanko się szykuje, ja już chyba bym nie miała siły....

Martuśka moje maleństwo też jest najbardziej aktywne kiedy to ja mam ochotę odpocząć, chyba się nudzi wtedy tym naszym małym szkrabom:)

Różyczko, a być może pracodawca zgodzi się na urlop na żądanie jeżeli Ty zaczniesz rodzić, no chyba ma w sobie jakieś ludzkie cechy...

Jenny83 najważniejsze, że w razie czego masz już jakiś plan działania, a w kanał być może wstawi się na dniach:)

EWelinko no być może ma być tak, że razem mamy urodzić hihiih:) wiesz mnie się już też nie chce chodzić do mojego,,,,,już taka nuda na wizytach,,,,A ja kochana własnie teraz jakos siedzę przed kompem i mam nadzieję, ze urodzę:D:D:D

Niuunia no to najważniejsze, że z wami wszystko w porządeczku:)

Bogusiu86 jejciu jakie piękności, od razu widać piękne, żeńskie rysy, słodziak jak się patrzy....piękniusia

Oj żanetka może dziś?:)

Cosya już mamy tyle przypadków kochana, różnych różności, że może być i tak i tak:) a jaki zapis dało KTG? Ile procent skurczybyków? Być może były słabe i po prostu ich nie czułaś, ja mam na odwrót czuję, że są mocno, a zapis jakby ich nie było....

Ehtele
słoneczko korzystaj z tych lodów być może i ja jakieś dzisiaj zjem:) potem to już jałówka będzie, tzw. bida z nędzą w jedzeniu:D Na pewno lody poprawią CI humorek:) Ja już normalnie nie potrafię się doczekać Twojego porodu, bardziej Twojego niż swojego piszę to z ręką na sercu:)

Do góry