reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Milusia zobacze w poniedzilek na wizycie czy te wody są w tym samym stanie czy dalej mniejsze, jesli mniejsze to moze uda mi sie namówic panią doktor na pomiary.. dziekuje za porade..

Koralowa.. hmm tez ugotowalam cały gar ale na 5 osob to w sumie ledwo na dwa dni.. dzis dogotuje tylko ryz jako dodatek:-)

Bogusiu słodziutką masz córcie..

Jehny co oni jeszcze Ci naopowiadają.. chociaz z jednej strony w razie czego lepiej wezwac to pogotowie..

Cosya ja takze mam tak ze dosc czesto mam twardy brzuch ale zadnych skurczy nie czuje.. czasem mam tylko bóle jak na @ ale take raczej kilkuminutowe.. ale ja ktg jeszcze nie miałam wiec nie wiem czy mam jakies skurcze czy to tylko twardniejacy brzuch

milusia- niewiem czy dobrze doczytałam "... żona mojego męża..." ?? :-D:-D No nie moge.. Siedze i sie smieje a domownicy patrza na mnie jak na głupią :-D

Ostatnia edycja:
I ja już po wizycie:tak: Zacznę od początku-a więc przytyłam 1,6 kg w miesiąc czyli 8 do przodu od początku:tak: Ciśnienie dobre, Hemoglobina się podniosła-11,5:tak: Moja mała kruszynka waży niecałe 2,5 kg, no i ginka mówi, że do gigantów na pewno należeć nie będzie-za to ma długie nogi:tak:Martwiłaby się dopiero wtedy, gdyby nie urosła nic od poprzedniej wizyty, a tak ma w 3 tygodnie 0,5 kg do przodu:tak: Ginka powiedziała, że do 3 kg powinna "dobić":tak: Co do szyjki-długa, twarda nic się z nią nie dzieje-najprawdopodobniej mam dystocję szyjki-nie reaguje na skurcze macicy i to jest kolejne wskazanie do cesarki:sorry2: Ginka obserwowała też bliznę w macicy, bo jeżeli coś by się działo to cesarka musiałaby być wcześniej... Wizyta za tydzień i wtedy dokładnie umówimy się co do porodu-najprawdopodobniej nie nastąpi on jednak przed 12.08-więc mam jeszcze trochę czasu:tak: Z gorszych wieści-ginka ma urlop w szpitalu i na pewno jej nie będzie podczas mojego porodu, ale obiecała, że przekaże "mnie" swojemu koledze:tak:
Ja na razie tyle-gratuluję udanych wizyt i współczuję tym, które wyszły niezadowolone:blink: Na Wasze posty poodpisuję później, bo muszę budzić Basię, która zasnęła nam w samochodzie:rofl2:

Kasia2506 gratuluję udanej wizyty, najważniejsze, ze Twoja kruszynka zdrowa.:-)
A z tymi urlopami to taki nasz los, ze w wakacje nam sie zachciało rodzić :-D:-D

A mój M przyjechał z pracy na rowerze, mokrusieńki calusieńki......wziął chłodny prysznic....zjadł pieczarkową iiiiiiiiii usnął jak aniołek, niech śpi, bo styrany jest:(:baffled:

Kasia2506- gratuluje wizyty! Super ze u malutkiej wszystko dobrze.
Bombusiu- ten Twój M ma dobrze z Tobą :tak: Moj jak przyjezdza i sie kładzie to jestem troche zła. Bo wolałabym zeby sie mną "zajął" szczególnie za zadko sie widujemy:baffled:

KINGUSIA! GRATULACJE!:-)

[Żanetko905 jak to Twoja lekarka nie badała Cię w ciązy nigdy wewnętrznie??? To co, ona tylko na Ciebie patrzy? Jak to możliwe, że nie „zagląda do Ciebie”? Przecież obserwacja szyjki to jest priorytet pod koniec ciąży…

no niestety moja Doktor nigdy tego nie robiła...wiem wiem ze szyjka jest bardzo wazna...ale naszczescie to juz koncowka ciązy, i napewno za 2- razem do niej nie pojde.... ( ale ogolnie jest bardzo dobrym Ginekologiem ),

Milusiu- Żona mojego Męza :D ? hehe tez to mi wpadło w oko wlasnie:-D

Kasia2506- najwazniejsze ze z malenka wszytsko wporządku, Gratuluje wizyty :-)

kasia2506 czyli już 100% cesarka? Gratuluję udanej wizyty:-):-)

Milusiu na prawdę jesteś przekochana...na prawdę miłe to co piszesz - i wiem, że ty nie z tych słodzących dla słodzenia:-D Dziękuję babeczko - niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi...:-p:-p:-p

Ostatnia edycja:
reklama
U nas ok.Dziecko główką do dołu,sprawdzała też tętno.Mam przyjść za 2 tyg a to będzie przecież już 38,ja tak nie chcę.Przy Mikołaju powiedziała-spotykamy się w dniu terminu jak pani nie urodzi,potem przyszłam jeszcze za tydzień i dopiero za 3 dni urodziłam-miałam wywołany-okropne tak czarować jak lekarz polianny.

Do góry