reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja jestem tego samego zdania co Pajkaa:tak:Pierwsze rzeczy dla Basi kupiłam dopiero po 25 tygodniu ciąży-bałam się, że zapeszę...
Jeszcze coś o nakładkach-moja szwagierka tylko tak karmiła i mały nie potrafił jeść bez nich, więc to pewnie kwestia przyzwyczajenia:tak:

reklama
Pajeczko napewno wszystko bd dobrze:tak:ja pokoiku w ogole nie urzadzam:no:poza lozeczkim nie planuje nic wiecej:tak:ale jak juz bd mialo tak 2,5 roczku to juz trzeba bd cos pomyslec:tak:

ja co do pokoiku mam plan ale to dopiero w czerwdu/lipcu bedzie M robił tak na ostatnią chwilę. Ja wole nie zapeszac, wierze oczywiscie, ze wsio bedzie dobrze, ale chyba jeszcze to do mnie nie dociera ten obcy w moim brzuchu :-D chyba dlatego, ze tak długo sie staralismy :-D

dziewczyny mam takie pytanie jakie mogą by powody , ze traci sie późniejszą ciąże - przepraszam, jezeli kogos uraze, ale ogólnie zawsze mówią, ze pierwsze 3 m-ce są najwazniejsze i najgorsze a widze, ze duzo dziewczyn ma aniołki w późniejszych etapach ciąży. Co jeszcze moze nas czekać po tych 3 miesiącach niebezpiecznego?

Ja te nie umie uwierzyc, ze bd miala dzidzie a tym bardziej, ze udalo sie tak od razu:tak:ale nie jestem przesadna:-pnie wierze akurat w cos takiego jak zapeszanie, ale kazdy ma swoje poglady, robi jak uwaza i tez jest dobrze:tak:
Pozniejsze poronienia...znajoma bardzo sie zdenerwowala w wyniku klotni z mezem, wsiadla za kierownice i niestety poronila...Slyszalam o odklejaniu sie lozyska, zbytnim przemeczeniu i przedzwiganiu ale nie mam doswiadczenia w tej kwesti...moze bardziej doswiadczone obietki cos na ten temat wiedza?Uciekam bo nie umie odejsc od kompa

Ostatnia edycja:
Ja na razie nie kupuje nic powiedziałam, ze jak bede koło 20 tc to moze wtedy kupie pierwszy ciuszek ;-) teraz nie zapeszam bo moze sie wszystko wydarzyc.

Ja uwazam, ze co mam byc to bedzie, w pierwszej ciazy bylam bardzo powsciagliwa i jakos mi to nie pomoglo.Teraz ciesze sie kazdym dniem a ze u mnie zaczely sie soldy to korzystam:tak: Aczkolwiek na wozek i lozeczko poczekam lol

Ja na razie nie kupuje nic powiedziałam, ze jak bede koło 20 tc to moze wtedy kupie pierwszy ciuszek ;-) teraz nie zapeszam bo moze sie wszystko wydarzyc.

Mam dokładnie tak samo...choć mam już kilka uniwersalnych ubranek, np. piękne zestawy body z kubusiem puchatkem, które już dawno kupiłam na allegro.
I nie jest to kwestą przesądów czy zapeszania, po prostu wydaje mi się, że nie potrzebuję jeszcze kompletowania ubranek dla dzidzi.

martitka-26 na takich soldach można pewnie kupić cuda za grosze :) zazdraszczam... :)

Kiniusia w takim razie trzymam kciuki od 17:30

Witajcie kochane,
dzisiaj odebrałam wyniki posiewu i troszkę się zmartwiłam bo oprócz candida albicans wyszedł mi wstrętny paciorkowiec : streptococcus agalactiae::no::no::no: i strasznie się tym zamartwiam, no ale spotkam się z lekarzem o 15:00 zobaczymy co z tym fantem zrobi.
Echh, miłego dnia kochane

Co do ciuszków dla maluszka, ja na razie nie kupuję i nie zbieram. Mam jedną, jedyną rzecz, którą dostałam w prezencie od znajomej, z którą pewnie już nie będę się przez najbliższe miesiące widziała, tj. taki kocyk zielony w krówki, malutki dla małej istotki :-) Mnie się też podobają kolorki neutralne, czyli kremowy, zielony, itp. :-) Nie zbieram, ponieważ wydaje mi się, że troszkę za wcześnie, choć jak przechodzę obok sklepu z takimi ślicznościami, to baaardzo kusi, żeby to mieć:tak:
Dziewczyny, jest dopiero po 13, a mnie energia rozpiera, z jednej strony już bym chciała być już po badaniu USG, a z drugiej strony bardzo się boję ...
Milusiu, ja niestety to, co Tobie wyszło w wynikach posiewu, nawet z nazwy nie znam, więc nie potrafię pomóc :-:)zawstydzona/y: Gin pewnie coś poradzi. :tak:
Miłego dzionka dziewczynki :-)

No jest to paciorkowiec, który może powodować przerwanie błon płodowych, a podczas porodu to już w ogóle jest bardzo niebezpieczny, wywołuje ciężkie zakażenia u maluszka - zapalenie płuc, opon mózgowo-rdzeniowych, nawet sepsę:no:
Kurcze dobrze, że zmieniłam lekarza, bo ten wcześniejszy konował ani razu nie zaproponował posiewu tylko od razu zlecał antybiotyki bez posiewu i antybiogramu, a podobno 50% kobiet ma tą bakterię, bo normalnie kolonizuje układ pokarmowy.....

A ponadto całą noc dzisiaj spać nie mogłam, jakaś bezsenność mnie chwyciła, normalnie całą noc, dopiero o 7:00 na kilkanaście minut zasnęłam, no i za chwilę dzwonił budzik

Ostatnia edycja:
reklama
Milusia nie denerwuj sie pewnie lekarz cos zaleci.
Kingus ja mam tak zawsze rano, ze energia rozpiera a popołudniu normalnie mdłosci i ruszac sie nie umiem. Zjadłam mandarynke i zaczęło ną trząść i chyba juz ich nie bede jadła:baffled:

Do góry