reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Milusia powiem Ci, ze ja nie wymiotuje, ale czuje taki ciężar na żółądku no i mnie mdli, dzisiaj troche ociągnęło, ale na wymiotowaniu sie nie skonczyło. Ale pociesza mnie fakt, ze jak są mdłosci, wymioty itd to znaczy, ze z ciążą wsio dobrze i to mnie podtrzymuje na duchu

No pewnie, że dobrze:)

Twoje ciałko żółte szaleje i wytwarza dla maluszka ogromne ilości hormonów:) Bardzo dobry objaw - każdy lekarz to powtarza:)

Milusiu, brzmi to strasznie :szok: Ale wydaje mi się, że gin na pewno coś zaradzi i będzie wszystko dobrze :tak: Jeszcze całą noc nie spałaś, ale słyszałam, że bardzo dużo dziewczyn w ciąży nie może spać w nocy.Ja nie mam tego problemu, choć jak wstaję co 3 godziny na siku, to potem troszkę trudno się zasypia i wszystko słyszę, byle szmer mi przeszkadza :baffled: Dobrze, że zmieniłaś lekarza. I teraz jak pacjent ma ufać lekarzowi, jak są lekarza i "lekarze".:-(
Pajkaa, ja na początku miałam bardzo podobnie :tak: Największe mdłości były popołudniu, na szczęście, już odpuściły (przynajmniej na razie). :tak:
Ja za mandarynkę to bym wszystko dała. Mogłabym je kilogramami jeść :tak:
Znów nie mogę nawet patrzeć na ogórki konserwowe :baffled: Kiszonego zjem, ale jak poczuję konserwowe, to masakra jakaś jest :baffled: Mam nadzieję, że i Tobie szybciutko mdłości odpuszczą :tak:

Kingus powiem Ci,z e nawet nie jest tak źle, ale jedyne czego od początku nie toleruje to gotowane warzywa to jest dla mnie masakra.
Dziewczyny a tez czułyscie tak jakby wam cos na żąłądku siedziało??

ja to nawet moge na kibelku wisiec byle malenstwo było zdrowe i dotrwało do konca

Witajcie kochane,
wiem, że to niemożliwe, bo maluszek jest maleńki, ale od pół godziny czuję bardzo dziwne smyranie na samym dole, już kiedyś lekarz mi powiedział, że jestem bardzo dobrze unerwiona i dlatego każdą chorobą powiązaną z bólem tak ciężko przechodzę. Nie wiem czy to możliwe, że maluszek mnie łaskocze.... No, ale uczucie strasznie dziwne:)

ja tak miałam kilka dni po zapłodnieniu :p. teraz tak mam jadąc samochodem. chyba maluszek bedzie kochał autka i ich prowadzenie po tatusiu :D. wydaje mi sie, ze to nasze macice daja znac o sobie po prostu i ich rozciaganie, bo raczje nie jest to mozliwe, żeby już czuc ruchy dziecka, 15. tydzien to podobno absolutne minimum.

Cześć kochane więc wczoraj skończyło się tylko na no-spie;/ okropnie się czuję wogóle nie spałam wymiotuję już żółcią:-(wszystko mnie boli,mam wrażenie, że wymiotować mi się chce, siedzę przy tej misce i nic dopiero jak zacznę się męczyć coś tą żółcią popuści;/ Nie mam sił no-spa mi wogóle nie pomaga;/ 2dni z życia mam wycięte wogóle nawet o mało przytomności nie straciłam:-(

biedna <głaszcze>

Ja też się wzięłam za sprzątanie, bo aż wstyd przyznać, ale przez te moje mdłości mieszkanie nie wygląda za dobrze:sorry2: Mam nadzieję, że to dzisiaj nadrobię przed pójściem do pracy:tak:

u mnie to samo. aż mam wyrzuty sumienia. dzis niby mdłości nie dokuczaja, ale za to odezwało sie odwieczne zapalenie zatok, ból glowy i totalna senność :|. jak tu sie uczyć do sesji?

Zgadzam sie z Toba Pajeczko, ze ubieranie calkowiecie na rozowo i niebiesko jet bezsensem:no:ja kupilam komplet 4 body w pieknym fioletowym kolorku:tak:wczoraj szare body z takimi smiesznymi nadrukami:tak:fajnie wlasnie, ze jest teraz taki wybor kolorow i wzorow, az bd sie chcialo dzidzi przebierac:tak:

też nie uznaje tego podziału na kolory. zwlaszcza, jak sie na studiach dowiedzialam dlateczego akurat takie one są i co oznaczają.

a dzis na badaniach sie przeraziłam, bo byla pani z maluszkiem z zespołem Downa. masakra. pewnie to grzech, ale chyba wolałabym nie donosić w takim wypadku albo żeby coś sie stało..zwłaszcza ze pani była w drugiej ciąży i od razu mi sie nasunęły mysli, że chciała miec normalne dziecko.. eh:zawstydzona/y:

No właśnie dziewczyny, mówicie że mdłości to bardzo dobry objaw. I przez to wkręcam sobie nie wiadomo jakie rzeczy.
Dołek mnie łapie, bo myślę, że jak mi mdłości odpuściły i piersi bolą znacznie mniej niż bolały, to że może być coś nie tak :-:)no:
Ale znów nie miałam żadnych plamień czy krwawień, więc chyba powinno być ok...
Dzisiaj dopiero pierwsze USG ...
Ja zwariuję :-(

Kinus nie denerwuj sie !
podobno takie bjawy mogą trzymac nawet do 20 tc, ale mogą sie skonczyc nawet w 9tc i wcale to o niczym nie świadczy!
Jam mam jeszcze czesto napady zgagi to mnie chyba bardziej rozwala niz mdłosci :) chyba pojde sobie kakao zrobic :tak:

Pajkaa, no w sumie mi w ogóle też nie wchodzi sałatka warzywna, którą tak uwielbiałam. I ja przetrzymam wszystko, byle maluszek dotrwał do końca ciąży i urodził się zdrowiusieńki dzidziuś :tak:
Ja tak też miałam, że czułam jakby coś na żołądku siedziało, ale teraz to już nie tak bardzo :baffled:

reklama
Dla mnie nie sa straszne te mdłosci tylko własnie to uczucie takiego ciezaru na żołdku no bo zgadze, czy mdłosciom jakos mozna zapobiedz a takiemu słodkiemu cięzarowi na żołądku nie :-D

Do góry