reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Zgadzam sie z Toba Pajeczko, ze ubieranie calkowiecie na rozowo i niebiesko jet bezsensem:no:ja kupilam komplet 4 body w pieknym fioletowym kolorku:tak:wczoraj szare body z takimi smiesznymi nadrukami:tak:fajnie wlasnie, ze jest teraz taki wybor kolorow i wzorow, az bd sie chcialo dzidzi przebierac:tak:
A tak z innej beczki: co sadzicie o nakladkach silikonowych na piers i brodawke do karmienia?

reklama
a u mnie pierwszym objawem ciazy była nadmierla ilosc zjedzinych jajek - a nigdy duzo nie jadłam a tak w ciągu 4 dni zjadłam 16 szt :sorry2: mleczko mniam pychotka tylko jogurtów takich normalnych nie umiem jesc pitne ok

Też miałam podobnie.Podobno na początku jest zwiększone zapotrzebowanie na cholesterol i dlatego jaja tak nam smakowały,z reszta teraz tez jakos mi wchodzą.A od jogurtów mnie odrzuca,z resztą nigdy nie byłam ich fanką.
A do kolorów ubranek macie racje,ale wam powiem,ze potem będzie sie okazywać,że najładniejsze ubranka,to te właśnie różowe lub z różem.Pamiętam jak kumpele mamusie dziewczynek sie swego czasu żaliły,że jak juz cos cudnego znalazły,to wszystko z różem:-D
A w mój ukochany pomarańczowy ubiorę i chłopca i dziewczynkę:tak:
W sumie z ubrankami to u mnie nie problem ,mam mnóstwo fajnych po synku,a siora będzie miała dziewuszke,więc dla dziewczynki tez by cos sie znalazło w spadku.

Z
A tak z innej beczki: co sadzicie o nakladkach silikonowych na piers i brodawke do karmienia?

To kwestia indywidualna,niektóre dzieci od razu czuja różnicę i nie chcą ssać.Ja użyłam raz,tzn. prze jeden dzień,gdy miałam tak popękane brodawki,że młody pił mleko z krwią:no:Jednak ostatecznie z tej jednej piersi ściągałam mleko,az sie ranka zagoiła i podawałam takim kubeczkiem do karmienia.Mi poprostu było niewygodnie i młodemu tez trudno było chwycić pierś.:tak:
Może byc to jednak zbawienne,jak ktoś ma wklęsłe brodawki...

Ja też akceptowałam jeszcze przed ciążą tylko pitne jogurty:tak: Jeżeli chodzi o ubranka to uważam tak jak Wy-bez sensu są te róże i błękity-kupowałam w neutralnych kolorach i jeżeli teraz będzie chłopiec to nie będę go musiała ubierać na różowo;-) Ale za to od znajomych dostawałam wszystko różowe...:blink:
Kachaa-ja karmiłam na początku w nakładkach, bo tak mnie piersi bolały (to normalne), ale nie mam problemu z wklęsłymi brodawkami, więc po tych pierwszych dniach zrezygnowałam:tak:

Wlasnie sie obawiam pomaltretowanych brodawek..:-(Kuzynka sobie akurat chwalila ale to chyba indywidualna sprawa i ja napisalas zalezy od dziecka.
Ja mam plaskie brodawki...taki malenkie w ogole...

Ja na razie nie kupuje nic powiedziałam, ze jak bede koło 20 tc to moze wtedy kupie pierwszy ciuszek ;-) teraz nie zapeszam bo moze sie wszystko wydarzyc.

Kachaa ja tez, ale wiesz zycie płata nam róne figle i niestety wiem trzeba myslec pozytywnie, ale różnie to bywa. Wiesz ja jestem na podtrzymaniu ciąży cieszze sie, ze wszystko ok z maluszkiem na razie, ale to jeszcze za wczesnie na kupowanie ciuszków i robienie pokoiku.
Czasami się zdarza, ze cos jest nie tak w póżniejszych tc, ale wiadomo trza byc dobrej mysli.

Co do brodawek ja mam znowu giganty tak duze, ze szok

reklama
Pajeczko napewno wszystko bd dobrze:tak:ja pokoiku w ogole nie urzadzam:no:poza lozeczkim nie planuje nic wiecej:tak:ale jak juz bd mialo tak 2,5 roczku to juz trzeba bd cos pomyslec:tak:

Do góry