reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witajcie
gratulacje dla wuzelek !!!!!

a , ja tradycyjnie zniknełam z braku czasu , próbuje wszytsko poukładać , ale to sie i tak nie uda , musze wreszcie to zrozumieć , torba spakowana, jutro o 9 musze być na czczo na IP , jeszcze jakieś badania i jeśli będzie ok to jeszcze jutro zrobią mi cc
trzymajcie sie wszystkie

pozdrawiam

to trzymamy kciuki i czekamy na info jutro !!!!!

reklama
witajcie
gratulacje dla wuzelek !!!!!

a , ja tradycyjnie zniknełam z braku czasu , próbuje wszytsko poukładać , ale to sie i tak nie uda , musze wreszcie to zrozumieć , torba spakowana, jutro o 9 musze być na czczo na IP , jeszcze jakieś badania i jeśli będzie ok to jeszcze jutro zrobią mi cc
trzymajcie sie wszystkie

pozdrawiam

Oj no to trzymam kciuki za Was, więc następna Mamuśka sie rozpakuje:))))

Witam dziewczynki
Ja po wizycie zdaję raporcik:

łożysko III stopień;
mała waży 2340g:-(;
szyjka rozwarta jest na 2 cm;

Gin powiedział, że poród może nastąpić w każdej chwili, w czwartek mam zrobić ktg jak będzie złe mają dać kroplówkę z oksy.
Myślałam że jestem do tego przygotowana ale nie.
Nie wiem jak zniosę rozłąkę z synkiem.

Miłego wieczorku

Witam dziewczynki
Ja po wizycie zdaję raporcik:

łożysko III stopień;
mała waży 2340g:-(;
szyjka rozwarta jest na 2 cm;

Gin powiedział, że poród może nastąpić w każdej chwili, w czwartek mam zrobić ktg jak będzie złe mają dać kroplówkę z oksy.
Myślałam że jestem do tego przygotowana ale nie.
Nie wiem jak zniosę rozłąkę z synkiem.

Miłego wieczorku

i ty tez???????? no to teraz bedziemy sie rozpakowywac jedna po drugiej. kciuki zacisniete- dasz rade- ta rozlaka nie bedzie taka dluga.

Ojejku, co tu sie dzieje!!!! no to lawina ruszyla:-):-):-):-) ja za 2 tyg o tej porze bede po:-)
Ciamajdko - ja pewnie tez bym sie poryczala, ale najpierw bym mu czyms dowalila. co za gnoj. jestem okropna w takich momentach, moglas mu powiedziec, ze ma szczescie ze jego matka taka glupia byla i sie pier.....la, bo inaczej by go nie bylo.
Bombusiu - swietne zdjecie:-D:-D:-D:-D
Lea - nie ma problemu mozemy sie nr wymienic.
Natko - :szok::szok:powodzenia jutro i daj znac:tak::tak::tak::tak:
Sierpien - kochana, bedzie dobrze :tak::tak::tak::tak: trzymam kciuki

Boże dziewczyny popłakałam się troszeczkę jak zobaczyłam, że Wuzelek urodziła ! :)
Normalnie takie wzruszenie mnie ogranęło, że sama jestem w szoku ... :)

Ja po wizycie. Wszystko w porządku, łożysko już stare ale daje rade ! :) Kamień z serca ... Mała waży 3650 g, ale to taka przybliżona waga. Nie mniej jednak na bank waży 3400, także mała kluseczka jest donoszona ;))
Szyjka bardzo krótka i bardzo miękka. Jestem przyszykowana do porodu, także teraz czekam tylko na bóle ... Jeżeli nie urodzę do 29 to mam się zgłosić do gina, ale jej zdaniem nie dotrwam - no zobaczymy :) Oby miała racje ...

Natka trzymam kciuki za Ciebie ! ;]
Zaraz kolejna rozpakowana mamusia będzie ...

NO TO SIĘ ZACZĘŁO !!! Strach mnie obleciał, czuję podniecenie, niepokój i chyba wszystko po kolei :D

Rrrrrrany, no to sie serio zaczelo....Jutro Natka...GSC najprawdopodobniej w szpitalu, bo nie daje znaku zycia (swoja droga ma ktos jakies wiesci????)....sierpien8 tez w kolejce i Polianne tez cos lapie....

Ciamajdko - ja to bym mu sypnela ze jego matka to tez sie p....la i stad sie na swiecie wzial burak jeden!!!! Wlasnie dlatego wloze cale serce w dobre wychowanie mojego dziecka, zeby sie takim bucem nie okazalo i zebym sie w grobie ze wstydu nie przewracala:wściekła/y::angry:
KasikZ - pisalam juz kiedys - mojej przyjaciolce sciagneli krazek i akcja byla w ciagu 24h:-D
Sierpien8 - co z ta waga?Przeciez wiemy ze to tylko szacunkowe i usg czasem niezle naklamie i namaci w glowie przyszlej mamy...u mnie tez III stopien lozyska....ciekawe co mi w czwartek powiedza, a ktg tez nie mialam jeszcze. Trzymaj sie!
Natka - powodzenia!!!

Pojechalam z Mkiem kupic prezent bo tesciowa ma jutro urodziny.Kupilismy piekna orchidee bo juz dawno chciala. Przed wyjsciem z domu bolala mnie glowa - jak wrocilam i zmierzylam cisnienie to tez myslalam ze sie na IP od razu przejade....teraz juz troche spadlo....ale i tak jest na pograniczu normy:-( Niech ten dzien sie juz skonczy....Za wiele atrakcji na raz.
Swoja droga ten facet z filmiku to kretyn jakis - a dziecie tylko chcialo sie przytulic do snu. Musze Mkowi pokazac zeby do lozeczka nie wlazil:-)
Tulam i buziam wszystkie!!!

PS. A jest ktos z Portugalii zebym sie tyz telefonem mogla wymienic???????:-p

Luizka Witaj wśród przyszłych Sierpniowych mamusiek :-)

Kolumnea gratuluję udanej wizyty :-)

Wuzetek Wracaj do Nas szybciutko i opowiadaj jak to było :-)
A tak w ogóle Ja myślałam, że ktoś inny posypie się pierwszy Ciebie na liście nie było :-D Ale super, że synek zdrowy-Ja też chce na porodówkę...

polianna Tak jak pisała Monika czop to odszedł mi i od tamtej pory cisza, a dzisiaj oglądałam prognozę pogody i mój Wrocław będzie najgorętszym miastem w Polsce w sobotę ma być 37stopni :szok::szok::szok:
A dzisiaj była burza- trwała całe 15min :wściekła/y:

Kiniusia Wracaj do Nas jak najszybciej :-) Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko się unormowało i pewien "jeleń" już Cie nie wkurza bo dotrzymał słowa:-) czekamy na Ciebie :-):-):-)

Navijka Właśnie dzisiaj 13lipca są też urodziny brata mojego Marcina :-) teściowa w zeszłym tygodniu już mówiła, że Wiki mogła by mieć urodziny z Kubą było by fajnie :-)

Ciamajdo Ku*** aż mnie zatrzęsło jak przeczytałam co Ci się stało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i przeczytałam Marcinowi, a On od razu że by gościa zaje*** Co za prostak?? Tulam Cię mocno bo wiem, że gdy nie nasze chormony to pewnie sama byś go tam rozszarpała, a przez tą ciąże byłaś potulna jak baranek.... Bosz same ??####?? cisną mi się na usta....

Sierpień Ty też?? Kochana dasz radę przecież synek będzie w dobrych rękach, a to będą tylko 3 dni rozłąki, a później wielka radość:-)

Natka Powodzenia jutro kochana:-) Trzymam kciuki i czekamy na wieści :-) Masz komórkę do kogoś z forum, żeby napisać sms-ka co i jak???

A Ja dzisiaj umieram przez ten upał:-( Co prawda padało, zapowiadało się na wielką burze grzmiało z 30min zrobiło się ciemniej i popadało 15min cała jedna kałurza na podwórku :-( Ech szkoda słów....

Ale byliśmy z Marcinem u teściowej dać Kubusiowi (bratu M.) prezent na urodzinki, a teraz siedzę i znowu się duszę pomimo, że wiatrak chodzi...

Ostatnia edycja:
reklama
No wrociłam. Wszedzie wentylatory wysprzedane pustki na polkach bede musiala do castoramy zajrzec jutro ale mysle ze bedzie to samo.....
No jestem ciekawa co mi moja gin powie w czwartek jutro rano jade zawiesc mocz mam nadzieje ze nie bedzie tych wstretnych bakteriii:-(

A co do numeru to moze tez jedna z was mi poda tak w razie co;)

Do góry