reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
U mnie właśnie jest prywatna co robiłam badania na posiew.Ok dziękuję:tak:
Lecę moje kochane :tak: Będę później papa:*

Hej Dziewczynki :) Ja też termina na sierpień 2010 :) Wstępnie na 3 sierpnia :) Więc obecnie 10 tydzień.
Mam za sobą już 2 wizyty u gina + 1 badania krwi :)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie :)

cayra1984 witam gorąco i gratuluję fasolki :)

Dziewczyny ja się już nie mogę doczekać kolejnego usg...ostatnie robiłam ok 20 grudnia, ale wtedy dzidzia miała dopiero 5mmm...następną wizytę mam umówioną na 21 grudnia i chyba się jej nie doczekam :)
W którym tygodniu można sprawdzić płeć dzidzi ?

nie ma co za czetso robic usg, jesli nie ma zadnych ku temu wskazań.
jeśli lekarz od usg to specjalista, to 20tc dopiero i to tylko wtedy, jezli dzidizus jest ulożony odpowiednio. no i jelsi jest chłopiec, to wczesniej widać

Ja mam najbliższe usg w poniedzialek i dla mnie to też wieczność... na ostatnim usg 3 tygodnie temu niewiele bylo widac i nawet zdjecia nie dalo sie Malenstwu zrobic (widac niefotogeniczny ;) )...

Ja miałam nasze drugie USG robione wczoraj i oglądaliśmy z mężem bijące serduszko naszego maleństwa. Odebrałam też wyniki badań krwi i moczu i wszystko jest super. Tak bardzo chciałam się Wam pochwalić zdjęciem, ale niestety odbiorę je dopiero we wtorek, bo muszę pojechać po nie do innej przychodni, a to będę mogła zrobić dopiero wtedy.

Btw, usg nie jest szkodliwe, więc nie ma co obawiać się o częstotliwość tego badania.

reklama
Ja to bym mogła latać codziennie na usg i odglądać moja Kruszynkę :) a tu jeszcze 2 tyg muszę poczekać... :/ Do kiedy robi się usg dopochwowe ?

Do góry