reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ehtele no własnie najgorzej jest zaczac hehe :-) i za to zabrać... a później juz wiem ze szybko jakos pojdzie.. ale obiecuje w poniedziałek sie za to wezme i nie ma ze boli!! :tak: Zmotywujcie mnie tez heheh....

reklama
ethele - z naszych terenow duzo osob ma rodzine, czy tez znajomych w hamburgu lub sami tu pracuja. ale jakos teraz wszyscy zjechali do pl na wakacje i na razie nikt tu nie jedzie. my na pewno nie pojedziemy do pl do gwiazdki:no::no::no: mam nadzieje, ze do porodu ktos sie tu zjawi. mojego M wujek tez tu pracuje i on dowozil pieniadze mojej mamie, ja kupowalam na allegro, a ona placila:-):-):-):-). duzo rzeczy jest tanszych w pl.

fiuufiuu - oj, może to przepowiadające,albo związane z jelitami? Dobrze,że no-spa pomogła...poleż trochę i obserwuj co się dzieje. Zostało nam tak niewiele tygodni do "bezpiecznego" okresu. Najlepiej jakby każda z nas wytrwała do 38 tygodnia.

Kasiu - ale jaki to ból krzyża? Powtarzający się czy stały? Miałam raz w tej ciąży dzień gdy krzyż bolał tak "skurczowo", powtarzał się co jakiś czas, znikał, znów wracał.. A ból krzyża przy siedzeniu,wstawaniu,chodzniu to już u mnie norma. Strasznie mnie w tej ciąży męczą plecy , w poprzedniej nic takiego ni było i mogłam stać nad kuchnią 3 dni przed porodem prawie 12h i tylko nogi bolały. A teraz niestety inne problemy...

Witam!!!

Zdjęcia nie najlepsze jakościowo, bo z komórki:

Zosia:
2w6xrmh.jpg

16ni8i.jpg

[video=youtube;kdixgglIWAk]http://www.youtube.com/watch?v=kdixgglIWAk[/video]

Nadia:
2rqlf89.jpg

2a0j47b.jpg

[video=youtube;3dF1MIHubx8]http://www.youtube.com/watch?v=3dF1MIHubx8[/video]

Ostatnia edycja:
cudowne są Twoe kruszynki. Nadia wydaje się taka malutka w porównaniu z Zosią. W każdym razie widać, że dziewczynki dobrze się trzymają! Sciskam Was wszystkie

śliczne kruszynki! Piękne!!!!!!!! Ucałuj od nas je

A ja już chyba bede sie zbierała spać... jakoś nie chce mi sie za bardzo... ale musze sie zmusić.. jutro a raczej już dziś na grila jedziemy wiec trzeba rano wstać.... Buziaki i udanej niedzieli wam zycze!

Witam sie nocnie tym razem!
Aga Natalia - sliczne dziewuszki, ani sie obejrzysz jak pojdziecie do domku!!!
Fiuu - nie strasz prosze...trzymaj sie lepiej w dwupaku juz niedlugo zostalo!!!
Kasia2506 - mnie tak ciagnelo w krzyzu po akcji malowanie...w zadnej pozycji nie bylo mi dobrze.Pomogl mi sen. Spalam z przerwami na siku jakies 13 godzin...i przeszlo. Na pewno nie poszalalas z jakims sprzatankiem?
Ehtele - sasiadko:) gadalam z kumpela na gg i dryndnela moja mamcia, potem tesciowa cos ode mnie chciala i wychodzac z pokoju zatrzasnelam po prostu laptopa i tyle mnie widzieli :p zapomnialam kompletnie ze ona tam na tym gg....A te zakupy to juz drobiazg w porownaniu z reszta cosmy juz kupili.

Hehe przyznam sie ze zabralam sie za torbe do szpitala :) moj M zdziwiony pyta co ja wyprawiam, po krotkim wyjasnieniu przyznal mi racje, bo on w razie czego to by w zyciu nic nie znalazl. No i jestem w kropce, bo do tej torby co chcialam to za Chiny sie nie zmieszcze. Mam jeszcze jedna taka walizeczke na kolkach (jak bagaz podreczny do samolotu) tylko zastanawiam sie czy nie bede glupio z taka walizeczka wygladac...Poradzcie, prosze.
No i wynalazlam komode w sklepie internetowym, cena jako tako przystepna, wymiary 71x45 bodajze - malutka ale wlasnie takiej mi trzeba. Tyle ze mam obawy - nigdy nie kupilam nic przez neta...
REBELDE COLCHO CMODA - COR DE ROSA vendas preos loja REBELDE COLCHO CMODA - COR DE ROSA preo lojas

Czesc brzychatki:))) Wczoraj nie napisalam nic bo ten cholerny komputer dal mi popalic - co prawda nadal go nie naprawilam ale pisze wiadomosc w notatniku - pozniej jaj skopjuje i moze sie uda.
Obudzilam sie wczoraj o 5 rano - bo byla duuuza burza i troche Was poczytala ale ze oczy spowrotem chcialy sie zamknac wiec wyladowalam szybko w lozeczku.
Ale tak jak nieraz pisalam - wiele rzeczy dzieje sie na tym forum zanim sie obudze- pisze o kolezance, ktora pojawila sie z problemem- trudno powiedziec czy wierzyc w takie historie???-ale napewno sie zdarzaja.
No trudno tak juz musi byc zawsze bede z tylu- nze wzgledu na ta roznice czasu:(((
AGA_NATALIA jeszcze raz gratuluje malenstw-przecudne dzieczyny Ci rosna- zdrowka i szybkiego powrotu do domku dla dziewczynek:)))
FIUFIU nie strasz ze bedziesz nastepna, ja mam nadzieje ze to tylko przygody zoladkowo - jelitowe.
KASIA 2506 trzymaj sie - mam nadzieje ze i u Ciebie nie jest to nic groznego- wloz sie do lozka i nie wychodz z tamtad przez kilka dobrych godz.
NaVIJKA- a czy Ty w Portugali tez musisz pakowac walizke???- pytam bo dla mnie to cos innego- myslalam ze tylko w POlSCE tak jest a tu jednak nie..... Ja w Stanach mam miec tylko dowod osobisty- badz prawo jazdy i ubezpieczenie- to wszystko, reszte cala daja w szpitalu- no na wyjscie ubranko dla malenstawa, ale i bez tego by sie obeszlo - bo w szpitalu daja wyprawke i w sumie to co ja tam uzywam moge ze sooba zabrac.
Tak samo jest z pdpaskami i inymi duperelkami dla mamuski- daja i w sumie jeszcze worek do domu napychaja.
A wlasnie tutaj dostaje ze szpitala extra podpaski takie zimne co wkaldam je do lodowki badz zamrazalnika i one daja bardzo dobra ulege na rane- nie mam pojecia czy wiecie o co chodzi ale sa ukojeniem na bol.
KOMODA bardzo ladna- ja bym zamowila jesli skelp nie ma zlych opini to mysle ze nie powinnas sie bac zaczac kupywac na necie.
GSCZ-milego dnia i smacznego grila zycze:))) sama zjadlabym cos z grila ale niestey ta chplerna cukrzyca zrobila taki strajk ze chba bede sie musiec troche podglodzic w tych ostanich tygodniach. A i wiesz z tmi skurczami to jest tak ze bywaja rozne- i sama tak naprawde mimo ze w poprzednich ciazach ciagle mi skurcze towarzyszyly to gdy zblizalo sie do porodu- to za bardzo ich nie bylam pewna- jedno jednak wiem jesli beda to juz te wlasciwe a nie przepowiadajace - raczej zadna z nas sie nie pomyli.
Ale w mojej pierwszej ciazy skurcz przed porodem zaczynaly sie od kregoslupa i konczyly na brzuszku- na mocnym scisnieciu. Natomiast w drugiej ciazy mialam tylko skurcze brzucha i kregoslup mi nie dokuczal.
Przy Wikusi zas bylam na wywolaniu i nie nie pamietam z boli - kompletne zero skurczy- no moze malenkie przed podaniem znieczulenia- a pozniej juz zero- bezbolesnie.
Riba_1 Ty mowisz ze w Polsce jest wiele rzeczy tanszych- a moja szwgierka wszystko przywozi z Niemiec- a wiec ile ludzi tyle opini.

POLIANNA kazda ciaza inna przekonalam sie na wlasnej skurze- 34 tydz. prawie i wczaz jestem na dwuch nogach dzialajaca- a przeciez mialam lezec- hurrrrra.
PAJECZKA fajny samochodzik - cos co maz chcialby mi kupic- no ale ja wole osobiscie mniejsze- i ostanio zaczynam obstawiac toyota hybryde- to tez do Polski ze wzgledow paliwowych:))) bo tutaj te 13 litrow to nie wiele- i tak galon paliwa (3,7litra) tylko w okolicy 2-3 $. Da sie zyc z takimi samochodami.
A i wlasciwie dziewczyny nie wiem jak to jest ciagle piszecie ze malo jedzdzicie samochodami- ja to sobie nie wyobrazam nie jezdzic w ciazy- co ja bym bez samochodu zrobiala- jeszcze do dzisiaj pamietam jak w poprzedniej ciazy gdzies w 38 tyg, wracalam z wizyty i w polowie drogi mialam takiego skurcza ze nie wiedzialam czy do domku czy z powrotem do szpitala mam jechac:)))
Bombusia- ja bede mic sciagany szew w 36 tyg. - tutaj dluzej nie pozwalaja go nosic - boja sie przypadkow gdyby wystapil nagly porod to moze szyjke rozerwac:(((
Madziujka- moja mala uwielbia jak zasypiam bo caly dom dla niej :) jak sie budze to wszystko jest ni do poznania- ale w rezultacie jeszcze nie zrobiala nic tak strasznego zeby mogal sie martwic ze jej cos sie stanie- ewentualnie budzi mi przykladajc mi jakas zabawka:))
Jenny83 witaj na forum, a dlaczego wracacie do Polski? Co tam porabiacie?
BOMBUSIA i ja gratuluje tak wielkich zakupow jak za jednym razem- trzeba umiec wydawac pienazki:)))
A ja dalej nic - mysle ze w koncu skusze sie kupic cos dla chlopca - gdyby okazalo sie ze bedzie chlopiec- no bo dla dziewczynki to mam - a i odwiedzajacy po porodzie duzo przynasza duperelkow- wiec wole nie przesadzac.
Madziujka bedzie dobrze wytrzymamy do tego 36tyg. napewno- moja tez ciagle na mnie wisi- i sie przytula- daje sobie jednak juz coraz wiecej upustu- Twoja ma tyle samo w sumie co moja - moja duzo juz rozumie od poczatku powtarzalam je ze mamusia ma dzidziusia w brzuszku i nie moze wiele rzeczy- ona np. kladzie sie kolo mnie i przytula - wie tez ze jej nie moge dziwgnac- tylko sama sobie musi wszedzie poradzic- muwie jeszcze raz damy rade i ja trzymam kciuki za Ciebie:)))

oj dziewczyny chcialm cos wiecej jeszcze napisac ale juz nie dam rady tak sie cofac do tylu jak rak:))) bo u mnie juz 24.30 wiec zmykam do lozeczka, rano do kosciulka a pozniej moze zaliczymy jakis park lub myslalam o plazy- ale mala cos nie tak sie czuje wiec chyba skonczymy na parku lub zooooo.
Milej niedzieli dla Wszystkich i pozdrowienia dla kazdego zakatka Polski.:-) zmykam i a i znow jak sie obudze bede 7 godz. do tylu:(

Ostatnia edycja:
reklama
też się kołyszę..... nie jest to fajne
bóle po nospie póki co przeszły ale jestem niespokojna jakaś....

kasia2506- współczuję bólu kręgosłupa...masakra jakaś
Riba- cholerni złodzieje... kurcze- moze dlatego,ze jestem ze wsi nigdy nie czulam strachu przed włamywaczami i zbójami po nocach...

Oj musisz duzo odpoczywac i polegiwac na lewym boku.Będzie dobrze.

Aga_Natalia cudne malusie dziewczynki.do wycałowania,ach te rączki i stópeczki.:tak:

Do góry