reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam sie

Witam!!!

Zdjęcia nie najlepsze jakościowo, bo z komórki:

Zosia:
2w6xrmh.jpg

16ni8i.jpg

[video=youtube;kdixgglIWAk]http://www.youtube.com/watch?v=kdixgglIWAk[/video]

Nadia:
2rqlf89.jpg

2a0j47b.jpg

[video=youtube;3dF1MIHubx8]http://www.youtube.com/watch?v=3dF1MIHubx8[/video]

śliczne te Twoje kruszynki :)

No ja dzisiaj w kiepskim humorze sie obudziłam :-(miałam taki niefajny sen cąły humor mi sie spieprzył. Śniło mi sie, ze urodził soe Sebus no, ale mi go nie dali tylko tzreba było zrobic jakąś ważną operację no a potem po kilku godzinach przyjechali z nim i powiedzieli, ze nie zyje:-( Boze skąd mi się taki sen wziął:no:

reklama
Witam Kochane.Dziekuje Wam wszystkim za mile przyjecie i pomoc,
Ciamajdko Tobie za dopisanie do oficjalnej listy.Staram sie powoli ogarnac wszystkie wpisy ale niestety weekend maz :tak:w domu nie ma za bardzo czasu no i jeszcze kto pierwszy dorwie sie do kompa:-)!
AgaS Wracamy bo juz bardzo tesknimy za Polska.Jestesmy juz tu prawie 3 lata i niestety z kazdym dniem upewniamy sie,ze to jednak nie nasze miejsce na ziemi.ja lubie przestrzen a to jest naprawde mala wyspa i dusze sie.A ty gdzie za tym oceanem jesli można wiedzieć ;-)
Czytam o tym co piszecie a mianowicie skurcze brrr nie zazdroszcze ale temam nie jest mi obcy.Ja od 5 m-ca ma skurcze B-H na szczescie bez bolesne chociaz juz ostanie 2-3 tyg coraz bardziej odczuwalne.Macica stawia sie niesamowicie ale jedyne co tu slysze to normalne tak ma byc macica cwiczy.Moze i cwiczy ale jaki to byl dla mnie stres co prawda juz tak blisko,ze wyluzowalam i nan nadzieje,ze jakos bedzie.Ostatnie dwa dni zaczynam biec lekkie z kregoslupa ciagnace ku dolowi ale termin coraz blizej wiec mysle,ze dlatego

aga_natalia sliczne masz coreczki!!!!!!!! obyscie jak najszybciej byly w domku!!!!!!!!!!!!!

wczoraj sie nie odzywalam bo mialam gosci a wczesniej sprzatnie, zakupy- wszytsko na mojej glowei ale co zrobic.
dzis znowu napiety dzien- ale co tam.
u mnie dobrze wszytsko- brzuch juz ciazy mi jestem zmeczona ta ciaza - w srode wizyta i dowiem sie czy mala sie przekrecila choc wydaje mi sie ze teraz lezy bardziej poprzecznie no ale to sie okaze w srode.
u mnie goraco- az nie chce sie wychodzic- duszno strasznie.
milego dnia

Witam!
Ale wczoraj wieczorem wyłam z bólu-nie mogłam leżeć, nie mogłam siedzieć, wstawałam tylko do toalety (często:dry:) i chodziłam podparta na M lub o meble i ścianę:no: Ból niesamowity-promieniował na biodra, uda-jakbym była sparaliżowana:baffled: Zmierzyłam brzuszek powiększył się o całe 4 cm i wydaje mi się jakby był niżej-nie wiem czy to mała się tak ułożyła, czy to już jakieś znaki...
Dzisiaj trochę lepiej-dalej boli, chodzę jak kaczka, ale już nie tak jak wczoraj:tak: Poszukuję informacji o tych pasach ciążowych-zdaje się Bogusia86 coś o nich wspominała:confused:;-)
Polianna-ten ból jest stały, także to nie są skurcze (zresztą w poprzedniej ciąży bólów krzyżowych nie miałam:sorry2:)
Aga_Natalia-śliczne dziewczynki:-)
Navijka-no właśnie nic takiego nie robiłam-wstałam i tak mnie bolało:baffled: Co do walizki na kółkach to położna przy poprzednim porodzie kazała mi się przepakowywać, bo za duża, ale nie miałam w co i w rezultacie zabrałam ją ze sobą na porodówkę;-)
Fiuu-widzę, że i Ciebie coś ruszają skurcze-musimy się trzymać, mamy podobny termin, więc trochę czasu nam jeszcze zostało;-) Nie przesadzaj dzisiaj z tymi pudłami:blink:
Monika-fajną sobotę miałaś-wianki i motorówka-zazdroszczę:cool2:
Bombusiu-te Twoje sny:shocked2::-D
Pati, Fiuu-ja też tak dziękowałam za poród i chciałam wychodzić;-):-D Tylko u mnie w ogóle rozwarcie nie postępowało:sorry2:
Aga-fajnie tak iść rodzić tylko z dowodem:tak:
Ciamajdka-ja też najlepiej się czułam w 2 trymestrze, teraz to co chwilę coś mi dolega:sorry2:

witajcie kochane :-):-):-)
u nas od rana upal, a my wlasnie wrocilismy do domku, bylismy na pchlim targu. kupilam troche owocow, gazetki polskie i jedno polo dla Olivierka. byla jedna babka - miala cudne rzeczy, ale wszystkie po 5 euro. ogolnie jak na ta jakosc, to nie bylo drogo, ale jak ktos sie juz rozbestwil kupowaniem za 1 euro, to 5 to mega duzo :tak::tak::tak:
Aga_Natalia - jejku jakie one sliczne, takie malenkie i bezbronne kruszynki :-):-):-)
navijka - ja tez pakuje sie w walizke na kolkach i to nawet troche wieksza niz te, ktore mozna jako bagaz podreczny zabrac. wygodniej ciagnac za soba :-):-):-) takze mysle, ze smialo mozesz ja miec. my 3/4 rzeczy dla malego w niecie kupilismy. pewnie, ze pierwszy raz ma sie obawy, dlatego ja przewaznie kupuje na ebay lub allegro - wtedy patrze na komentarze.
AgaS - oczywiscie, ze wiele rzeczy w pl jest tanszych. niektorzy twierdza, ze jakosc towarow niemieckich jest lepsza, albo chodzi o rzeczy produkowane w niemczech - hipp, bübchen itp. szczerze to nie sprawdzalam tych firm i nie wiem czy sa tansze w niemczech, moze?? mi tez powiedziano, ze do szpitala mam przyjsc tylko z ksiazka :-):-):-), wszystko daja, i dla Ciebie i dla dziecka, ale ja i tak chce miec swoje produkty. swoja koszule, swoje ciuszki dla malego itp.

fiuufiuu - fajnie, ze juz na swoje idziecie. ja tez sie namieszkalam z ludzmi - akademik w pl, akademik w niemczech, potem wspolne mieszkanie ze znajomymi w niemczech - nie, nie, nigdy wiecej mieszkania z kims.
madziujka - gdzies przeczytalam, ze jak kobieta na porodowce zaczyna wyzywac wszystkich naokolo, tzn ze koniec porodu jest bliski :-D:-D:-D

Ciamajdka - mysle, ze obserwuja najpierw dane mieszkanie, kto kiedy wychodzi, czy czesto mieszkanie jest puste?

monika8112 - no weekend naprawde imprezowy :tak::tak: ale fajne sa takie koncerty, festyny itp
kasia2506 - a o jaki pas ciazowy Ci chodzi?? taki podrzymujacy brzuch?? ja juz bez takiego nie wychodze w ogole. kupilam pas Anity - rewelka, nie wiem czy znajde linka, ale sprobuje. o jest: http://www.eanita.pl/katalog.php?cK...arka=&cFraza=&cTyp=&cKolor=&cRozmiar=&cOrder=

Ostatnia edycja:
dziewczynki któraś pisała, ze tatuś ma prawo do L4 14 dni na opiekę nad żoną. Jak to wygląda?? czy to jest 80% płatne czy jak? Wystawia to nasz ginekolog?? prosze o wiecej informacji :)

to nie musi byc L4 to może być zwykłe zaświadczenie bo to tzw. opieka i 80% (czy L4 czy opieka)
tylko pamietac że jest limit dni opieki w roku

my po kosciele ja do kuchni moje dwa skarby do sypialni...wiec mam spokoj:-)

Witam się i ja w ten upalny dzionek :-) weekend minął mi jakoś smutaśnie :-( ale widzę, że Wy w lepszych humorach i bardzo dobrze :-) w tym tygodniu to będziemy narzekać na upał, bo takie są zapowiedzi - czyli ja generalnie z domu wychodzić nie będę :-p blada doooopa ze mnie no ale opalać się nie wolno.

Aga_Natalia śliczne te Twoje kruszynki :-)​

reklama
Aga_Natalia - cudowne!!! Takie maleńkie,bezbronne...jejciu. NIe mogę się napatrzeć. Przeraża mnie ta rurka u Zosi. Najważniejsze,że sobie radzą i wszystko z nimi dobrze jak sądzę :))

A właściwie jak to jst...skoro Aga_Natalia powinna być teraz w 33 tyg.3dniu , a dziewczynki są dwie,to mozna przypuszczać,że jedno dziecko w brzuszku na tym etapie będzie większe? Wiecie o co mi chodzi...próbuję sobie wyobrazić jak duża jest moja Lilianka ;) bo poza tym,że się rozpycha jak szalona to nie dociera do mnie,że tam siedzi w pełni wykształcone dziecko,hehe./

Do góry