reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam Brzuchatki! Wczoraj coś mi się zaczęło dziać z kompem i nie dałam rady nadrobić wszystkich postów więc dzisiaj odpiszę jeszcze do końca na te wczorajsze, no i dzisziejsze też... chociaż tych to akurat za dużo nie było. No ale wiadomo... weekend mamy więc mało nas tutaj :-D

No a jeszcze co u mnie... jakoś dałam radę te 80 km dojechać na uczelnię, a spowrotem już tylko 50 km bo zostaję do poniedziałku u rodziców :-D A wszystko dlatego że jutro mam absolutorium i stad mamy bliżej, a poza tym M dzisiaj długo w pracy siedzi i zanim by do domu wrócił to nawet by się porządnie nie wyspał i już by trzeba było wstawać :-) I oczywiście mordka mi się cieszy, bo obiadek dzisiaj mama zrobiła, jutro też zrobi i w poniedziałek też więc ja mogę leniuchować :-D I jeszcze pewnie coś "na wynos" dostaniemy więc następny tydzień będą tylko odgrzewane obiadki :-D

A co do mojego samopoczucia to dzisiaj ciepło znowu na dworze i jakieś super to nie jest, ale narzekać za bardzo też nie mam na co. Brzuch dzisiaj aż tak mocno się nie spinał, więc leki chyba działają i oby tak dalej.

ewelinka2106 ta krew w kale to pewnie hemoroidy. Zwykle po ciąży same się "goją",a jeśli tak się nie stanie to nie koniec świata... sa na to odpowiednie leki. Ale jak pójdziesz teraz na wizytę do ginka to mu o tym powiedz, moze coś zaleci.

Ciamajdka widzisz... jednak T nie jest taki zły jak piszesz ;-) :tak:;-)

Bombusia
ehhh te wszystkie baby na osiedlu to same "pierduśnice"... tak jak u nas :-) Co mnie widzą to głupio pytają "jeszcze z brzuchem przed sobą?". Niekiedy mam opchotę powiedzieć, że zwykle brzuch ma się przed sobą ale nie mam odwagi :-)
No i oczywiście gratuluję udanych zakupów!!! Czekamy na fotki na odpowiednim wątku :-)

Bogusia86 a co to jest octenisept i marimer bo nie mam zielonego pojęcia :no:

starlet u mnie niestety zaświadczenia do becikowego nie chcą wcześniej wydawać :wściekła/y:

riba_1 no to nieciekawie z tym włamaniem... ale z drugiej strony dobrze że to nie do Was i że zwierzaczek cały i zdrowy :-)

kasia2506 hmmm te bóle w krzyżu to moze po prostu maleństwo gdzieś uciska na jakiś nerw i promieniuje Tobie do krzyża. Alebo się "przepracowałaś"... nie robiłaś czasami jakiś większych porządków, zakupów albo czegoś podobnego?

OK Kobietki uciekak torchę na pogaduchy do mamy,. bo tak głujpio że tu przyjechałam a siedzę przed kompem.

Miłej nocki życzę w razie gdybym tutaj już nie zajrzała dzisiaj. A jutro chyba wcale nie dam rady Was "odwiedzić" bo za dużo planów jak na jeden dzień. Przede wszystkim to absolutorium trzeba zaliczyć, później pewnie na jakiś deserek pojedziemy, wieczorkiem M z tatkiem pewnie sobie "pijacki" wieczór zrobią... tzn wypija po jednym piwie i powiedzą że mają dosyć :tak::-D :happy2: Tak więc pewnie do poniedziałku kobietki!

reklama
witam się popołudniowo i ja:) właśnie wróciłam z kina i lodów- lodów nie dokończyłam, bo od 20 złapały mnie już 4 kurewsko bolesne skórcze i przeczyściło mnie na maksa...
Czyżbym miała być następna? Noc pokaże- tymczasem poczytam co naskrobałyście.

Kasia nie miałam..dziwne..skonsultuj..ale pewnie Ci poprostu siadł...jeszcze pewne po 100 razy w ciągu dnia sie schylasz nad Basią...

Riba współczuje

Bombusiu ja pikole..ale szok..i nerwy...ech złodzieje nieroby cholerne..na łatwizne ida...współczuje ..szczególnie żal tej biżu zapewne.

Pajkoo ja po cc leżałam dobe bez niczego połozna mi dawała podkłady wielkie i wynosiła...jak wstałam zużyłam 18 szt podkł. wiekich potem podpaski i zwykłe majty

Fiu cholewcia..nospe wzielas? ale dwie naraz? daj znac z rana..ale jak Cie złapie znow jedź skonsultowac

przeforsowałam sie dzis:-(

kosultowac nie bedę, bo mam 200km do mojego lekarza i szpitala, a ryzykować zamknięciem w obcym mieście nie chcę. Za 2 dni jadę do domu, ba 1 lipca planowałam ostatnie wakacje więc się nastawiam, że to tylko ból taki przepowiadający :) z resztą ja nawet nie wiem jak oddychać mam =)

Milusia mówiłam własnie o tych bólach pani doktor i ona mówie ze to czas najwyzszy na rozpoczecie wlasnie takich bóli.. wydzielaja sie jakies hormony i wszystko sie rozszerza..

Jenny witaj w naszym gronie

Fiiuu wspolczuje z tym PKP.. pewnie kupe godzin w pociagu

Bombusiu to przerazajace co musialas przezyc.. tato wczoraj mi opowiadal ze gdzies obrobili pare młodą.. wszystcy sie bawili na weselu a tam pedzlowali ich dom/mieszkanie.. to straszne

Riba czasem dobrze miec psa, bo to troszke odstrasza.. złodzieje czesto obserwuja najpierw swoje "cele", wiedza kiedy kogo w domu nie ma itd..

Fiuu wspolczuje ze skorczami.. szczerze to ja nawet nie wiem czego mam sie spodziewac, nie wiem co to skurcz.. i czy jak zlapie mnie kurcz czy rozpoznam ze to on a nie co innego.. wczoraj jak lezalam wieczorkiem bo złapał mnie ból w podbrzuszu trwal moze minute i puscił.. dzis poczułam taki okresowy bol tak troszke.. i tez nie wiem z czym to sie je.. czy ktos moze mi to jakos łopatologicznie wytłumaczyc?

Bombusiu - najczesciej wlamuja sie wlasnie w dzien:tak: najciemniej pod latarnia w koncu.
ethele - ale Ci zazdroszcze skonczonych zakupow. mi ogolnie tez duzo nie zostalo, ale duzo jest jeszcze w pl
Anecia1111 - nie ma to jak jadzonko z domu :-):-):-) my do dzisiaj sloiki do niemiec wozimy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kochane a ja znowu sama w domku na noc T w pracy buu :-( i ogladam sobie na TVN koncert..

Fiuu koniecznie daj znac rano jak sie czujesz ! I jak minela nocka bo sie niepokoje tymi twoimi skurczami ...

Nektarynka no wlasnie ja tez chcialabym sie dowiedziec jak to jest z tymi skurczami jak to sie odczuwa bo tez nie wiem.. i nie wiem czy bede wiedziala czy to juz to...

Riba_1 dobrze ze u ciebie tego włamania nie bylo.. nienawidze złodzieji sami niech sobie zarobia na TV bizuterie i inne cenne rzeczy a nie !! wrr...

A takto Jutro jade na grila do tescia hehe:-)
A tak na marginesie to chodze juz jak kaczka jakas ! tak sie kolysze na boki i tak ciezko chodzic wrr tez tak macie?

też się kołyszę..... nie jest to fajne
bóle po nospie póki co przeszły ale jestem niespokojna jakaś....

kasia2506- współczuję bólu kręgosłupa...masakra jakaś
Riba- cholerni złodzieje... kurcze- moze dlatego,ze jestem ze wsi nigdy nie czulam strachu przed włamywaczami i zbójami po nocach...

Fiuu najwazniejsze jest zebys byla spokojna i opanowana nie martw sie wszystko bedzie ok to tylko fałszywy alarm :-)

Kurcze ja chyba od poniedziałku zaczne wszystko prać i prasowac bo wiekszosc z was juz ma to za soba...i tak wam zazdroszcze......

reklama
fiuufiuu nie strasz, nie strasz... Twój 33 tydzień wymaga jeszcze przynajmniej dwóch tygodni...uważaj na siebie:)

riba_1 to co ktoś Ci te rzeczy wyśle? Czy przyjedziesz po nie do domku? :) To rodzice Cię wspomogli zakupami w PL?

Gorzka_Słodka_Czekolada
zobaczysz nie takie straszny diabeł jak go malują:p Pójdzie rachu ciachu do przodu...byle zrobić to za jednym, szybkim razem bo będzie się potem cholernie ciągnąć...:):):) powodzenia

Do góry