reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

No - część roboty na dziś zrobiona, porządki w szafach, przekładanie rzeczy, wyrzucanie starych i wygospodarowałam w końcu trochę wolnego miejsca na rzeczy dla maluszka i mogę zacząć prać ciuszki. Ale to jutro bo dzisiaj już 2 pralki naszych rzeczy suszą się na balkonie i nie ma miejsca na nic innego. Zjadłam pomidorówkę, teraz wsunęłam jeszcze nektarynkę i chyba zrobię sobie przerwę na relaks z książeczką. A potem zobaczymy - może jeszcze powalczę;-) Robota się zawsze znajdzie - nawiasem mówiąc nie wiem skąd, jak już się wydaje że wszystko zrobione to kolejna rzecz wyłazi...:sorry2: Ach i muszę jeszcze zamówienie w DOZ zrobić:tak:
Navijka - fajnie to musiało wyglądać - plaża świeczki ech... romantycznie;-)
Bombusiu - skąd ty wytrzasnęłaś tego swojego męża???:-) gratuluję zakupów,ale z tym rodzeniem to jeszcze poczekaj:-D
Jenny - hej hej, witamy na forum
Pajka - fajnie z tym autkiem, ja już nie pamiętam kiedy siedziałam za kółkiem, boję się że wszystko zapomnę:zawstydzona/y:
Ciamajdko - fajnie że sielska atmosfera i powodzenia w remonciku

reklama
navijka koniecznie wstaw fotkę z tej plaży ze świeczkami, musiało być cudownie, ja też chcę!!! A miałam Cie spytać skąd pochodzisz od urodzenia???? Jaka część Polski????
Starlet muszę Ci powiedzieć, ze dobrą myśl dałaś z tym zaświadczeniem co do becikowego hmmm po co czekac do ostatniej chwili. W poniedz. ide po dalsze L-4 to zaraz zawołam, zobacze co mi powie gienia:)
Pajka fajnie tak sobie posmigać samochodzikiem co??? pełny relax
Pati ja będe prała od poniedz. nastepne tury ciuszków i pieluch maluszka, idą upały to szybko poschnie.
A skąd wytrzepałam M???? hmmm, dawno, dawno temu.... he he.....poprostu mieszkaliśmy koło siebie i mieliśmy wspólnych znajomych, ja go nie lubiłam kiedyś, ale tak truł i łaził za mną, ze ..."wyłaził" i takie dziś są efekty hi hi.
On to chyba miał być dziewczynką, bo robi dużo kobiecych robót,a i taka złota rączka jest, bardzo lubi robić "dla domu", ale czasem mnie wkurza to bym go udusiła tego Misiaczka mojego :)

Musze Wam napisać Mamuśki, ze w tym 3 trymestrze ciąży to sie czuje najlepiej, gorzej było w 1 i 2. Owszem stawia mi sie czasem brzuchol, ale poleżę i przechodzi, natomiast nic mnie nie boli, obym miała takie siły na poród!!!!

Pajka- Kia Venga to chyba najnowszy model tej firmy? my od roku jestesmy posiadaczami Kia Soul, duzo miejsca, bagaznik ogromny no i te 7 lat gwarancji:)

Bombusia
- Wspaniale miec takiego meza:):)Co do zakupow to Wow, wszysto za jednym zamachem.Powiem szczerze, ze ja juz mam dosyc zakupow i marze zeby juz byl koniec.Staram sie skonczyc przed zaczynajacymi sie wyprzedazam.

Pati1982-Widze, ze robimy to samo dzisiaj, lacznie z pomidorowka;)

Ehtele-I co z tymi wodami?

Byłam w Złotym Potoku, jadłam pyyyysznego pstrąga z warzywami z grila - połaziliśmy zobaczyliśmy dworek Zygmunta Krasińskieggo - a potem pyszne domowe lody w Siewierzu eehhh bosko było:):):)

Dziękuję polianno, navijko, martinko i bombusiu miło, że mnie doczytałyście hehehe:-)
Sama nie wiem czy to wody, generalnie mam uczucie mokrości...ale poczekam do poniedziałku...

polianna rzeczywiście to co piszesz to ciężka do ugryzienia sprawa...ktoś musi zająć się Olimpią...generalnie czy ona spała kiedyś u kogoś bez Was? Bo jeśli to będzie pierwszy raz to może być problem...żeby nie czuła się porzucona...może jej mama chrzestna będzie mogła się nią zaopiekować?

Co do zakupów w DOZ kupuję: K Vitum, Vita D, patyczki cleanic 200szt, waciki bawełniane bella 120 szt., kompresy gazowe jałowe, octenisept, Physiomer Baby (woda morska do noska)alantan plus na odparzenia, podpaski naturella 20szt, podkłady higieniczne 2x bella, podkłady na materac al bis 3szt. 90/120, majtki jednorazowe 6szt Al bis 2x, podkłady higieniczne seni 60x60 2x, krem do buzi i ciała HIPP, osłonki na sutki canpol, maltan, płyn do higieny intymnej - lactacyd femina, żel do mycia ciała i włosków hipp, marimer do nosa i uzbierała się suma 250zł:no::happy2::happy2:
Co do ceny za butelki to nie napisałaś jaka to firma jest, więc nie wiem czy się opłaca...ja kupiłam 2X 250 m z TT, i mam jedna małą 150ml ale ona z laktatorem była też z TT.
Co do koszuli to ja kupuję najbardziej szajskie z all, bo i tak potem spać w nich nie zamierzam;-);-) Co nago to nago hehhe:-D
ta sexi koszulka to od Pajeczki:-p

jenny83 bez przesady ja też tu zaczynałam działania na formu i też nie wiedziałam...żeby zrobić suwaczek wejdź na stronę
Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com
na koniec skopiuj link BB Code
wejdź na Twój profil - ustawienia - edytuj sygnaturę - wklej link i zapisz:-)

navijka
ajj wstyd - po prostu mała pomyłka -:-D:-D

Bombusia gratuluję udanych zakupów - widzę, że na prawdę udane hihhi:-):-) Czekam na zdjęcia zdobyczy...:-)
Mam pytanie co do tego ciasta cynamonowego - robiłaś je z truskawkami? Też takie duże rośnie? Też na tortownicy?

starlet cenna uwaga - w poniedziałek poproszę o takie zaświadczenie;-)

Ostatnia edycja:
o kurcze dziewczyny. ktos sie wlamal do mieszkania na przeciwko :szok::szok::szok::szok::szok::szok: wlasnie byla u mnie policja z pytaniem czy cos slyszelismy miedzy 13ta a 16ta, a nas nie bylo w domu!!!!!!!!!!! kurcze to moglismy byc my:szok::szok::szok::szok::szok: moze psiaka slyszeli?? na szeczescie mieszkanie mamy ubezpieczone, ale jakby cos psinie zrobili - nie przezylabym :no::no::no::no::no: ponoc duzo bizuterii wzieli i sprzet.

jejku to straszne - takie sytuacje nadwyrężają moje poczucie bezpieczeństwa...masakra. Nie dość, że okradną to zniszczą...

dokladnie ethele. nie wyobrazam sobie powrotu do domu, a tu drzwi uchylone, balagan w mieszkaniu, wszystko powyrzucane, pootwierane. i tiouczucie, ze ktos grzebal wTwoich rzeczach i nie wiadomo co jeszcze robil. przez jakis czas na pewno nie czulabym sie pewnie w swoim mieszkaniu.

Ehtele nie robiłam z truskawkami choć myślę, ze też byłoby pyszne, bo mokre , rośnie tak jak to 1 bez problemów, śmiało można w tortownicy...no tak mi sie wydaje, ze spoko:)
Martitko ja sie właśnie b. ucieszyłam, ze wszystko kupilismy w jednym miejscu:)
riba1 wiem co to włamanie, przeżyliśmy to z M w zeszłym roku jak wróciliśmy z wakacji, koszmar, trauma, wyłam dniami i nocami, paliłam fajki i znów wyłam. Na szczęscie niczego nie zniszczyli i nie zdązyli wynieść sprzetu z Adiego pokoju ani z kuchni, poprostu opróznili duży pokój, łącznie z TV 42 cal i biżuterią pamiątkową, troche kasy, zniszczyli troche okno, od tamtej pory mam wiele zabezpieczeń łacznie z alarmem i ochroną 24 godz. na dobę to sa uroki mieszkania na parterze, weszli balkonem, mimo, ze były kraty:(((((
Własnie nie czułam sie bezpiecznie w mieszkaniu, tak jak piszesz i M wszystko układał w szafkach, bo ja nie mogłam sie do tego dotknąć, przezyłam szok!!!!!
Gdyby nie mój M to chyba bym sie wtedy załamała, złodzei nie znaleziono, po m-cu umorzyli sprawe:(
Całe szczęscie, że nie polowali waszego mieszkania, bo nie chce myśleć co by było ze zwierzątkiem!!!!!

Ostatnia edycja:
Bambusiu - straszne cos takiego przezyc. trauma zostaje na baaaaardzo dlugo. wspolczuje, a najlepsze jest to umorzenie po miesiacu. swietna sprawa. sasiadka tez lata - widzialam przez wizjer. placze, ciagle gdzies dzwoni. biedna. moja mame tez okradziono, ja bylam juz tu w niemczech. wrocila po pracy, drzwi uchylone. boze jakie to musi byc uczucie straszne. ukradli nam cala bizuterie. niczego innego nie wyniesli (a swoja droga, ciekawe jak u Was te 42 cale niesli), takze my nie mamy nic. zadnych pamiatek, chrzest, komunia, 18ka, magisterka - wszystkie prezenty. ja mam tylko obraczke :) moja mama wyladowala wtedy na pogotowiu. oczywiscie nic nie bylo ubezpieczone...
a odbiegajac od tematu, bambusiu gratuluje swietnych zakupow. to musi byc niezly sklep :) uwielbiam, komisy, lumpeksy, pchle targi :)

reklama
Bambusiu - straszne cos takiego przezyc. trauma zostaje na baaaaardzo dlugo. wspolczuje, a najlepsze jest to umorzenie po miesiacu. swietna sprawa. sasiadka tez lata - widzialam przez wizjer. placze, ciagle gdzies dzwoni. biedna. moja mame tez okradziono, ja bylam juz tu w niemczech. wrocila po pracy, drzwi uchylone. boze jakie to musi byc uczucie straszne. ukradli nam cala bizuterie. niczego innego nie wyniesli (a swoja droga, ciekawe jak u Was te 42 cale niesli), takze my nie mamy nic. zadnych pamiatek, chrzest, komunia, 18ka, magisterka - wszystkie prezenty. ja mam tylko obraczke :) moja mama wyladowala wtedy na pogotowiu. oczywiscie nic nie bylo ubezpieczone...
a odbiegajac od tematu, bambusiu gratuluje swietnych zakupow. to musi byc niezly sklep :) uwielbiam, komisy, lumpeksy, pchle targi :)

Riba TV wynieśli przez balkon otworzyli sobie kraty, były zamknięte na kłódki, a klucze wisiały... O IRONIO w przedpokoju jeszcze podpisane, ze do krat balkonowych, poprostu człowiek nie pomyślał, ze szykuje to dla złodziei, więc "grzecznie" sobie otworzyli kraty i zostawili kłódki i kluczyli na balkonie zewnętrznym, a napad był w niedziele w biały dzień na 100% to wiemy, więc sporo osób było w domu a oni szli z takim wielkim TV.
A Co Twoja Mamcia przeszła to ja wiem naprawde i nie dziwie sie,ze była na pogotowiu!!!!!

Wiesz ten sklep-komis jest naprawde sssuper, tam jest taki wypas wszystkiego, ze oczy bieleją, nie wiadomo co najpierw oglądać, a przy tym prowadzi go b. miłe małżeństwo, które wszyściutko za nas załatwia, my tylko wybraliśmy co chcemy, także będe tam jeżdziła do nich np. pieluchy tetrowe mają b. dobrej jakości, niedrogie butelki, zabawki, i jeszcze powiedzieli, ze dostaniemy rabat za to, ze dużo nakupiliśmy:):):)

Do góry