reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

CO do postu na sierpniowkach- Dla mnie to prowokacja, na zdjeica nawet nie weszlam bo ja z tych wrazliwych;)

Ehttele-Jak sie boisz , ze to wody plodowe to w aptece mozesz kupic sobie test, mi polozna kazala uzyc podpaski, jezeli za godzinke bedzie mokra to odchodza wody. Czytalam, ze pod koniec ciazy ma sie wecej sluzu i mam nadzieje, ze to to:)

Bogusia-Udanego grilla

KAsia-Super, ze wszytsko dobrze u Was:)

reklama
CO do postu na sierpniowkach- Dla mnie to prowokacja, na zdjeica nawet nie weszlam bo ja z tych wrazliwych;)

Ehttele-Jak sie boisz , ze to wody plodowe to w aptece mozesz kupic sobie test, mi polozna kazala uzyc podpaski, jezeli za godzinke bedzie mokra to odchodza wody. Czytalam, ze pod koniec ciazy ma sie wecej sluzu i mam nadzieje, ze to to:)

Bogusia-Udanego grilla

KAsia-Super, ze wszytsko dobrze u Was:)

Tylko,że te testy też niewiarygodne..pojechałam z "niebieskim" testem do szpitala a okazało się,że on zabarwia się też pod wpływem moczu...

jenny83 - witamy nowa mamusie :-):-):-):-) mam nadzieje, ze dobrze bedziesz sie tu czula, bo sierpniowki to fajne babki :tak::tak::tak:

wszystkim wyjezdzajacym, zwiedzajacym, odpoczywajacym, grilujacym i innym .....cym:-):-):-):-)cudownego dnia

Hejka :happy2:

Wpadłam na chwilkę się przywitać :-)

Odniosę się tylko do jednego tematu...
Urlop okolicznościowy musi się zgrać w czasie z wydarzeniem, którego dotyczy, a więc matka nie może wziąć takiego urlopu bowiem po zakończeniu urlopu macierzyńskiego jest już na to za późno, a macierzyńskiego nie da się przesunąć o dwa dni ;-) Tak więc tylko tata dostaje dwa dni urlopu okolicznościowego, ale
oczywiście musi złożyć stosowny wniosek i dokumenty...

http://www.prawo.egospodarka.pl/14346,Urlop-okolicznosciowy-i-inne-zwolnienia,1,34,3.html

Ostatnia edycja:
Chyba wieczorem będę nadrabiać.. w tej chwili wpadłam do domu po 3 godzinach wybierania karniszy, paneli, farb itp... latalismy między dwoma sklepami, porównywac ceny, obczaić kolory... ehh...ale mam nadzieję, że będzie efekt delikatny ale miły i przytulny:tak:

co do T.-wszystko między nami w porządku, nic się rano nie stało:tak: po prostu tak skwitował moje podejście do tej dziewczyny... :sorry2: ale nie kłocilismy się ani nic, nie ma niemiłej atmosfery.. mozna nawet powiedzieć że jest sielsko:-D

miłego dnia, wpadne wieczorem.. nie piszcie za duzo!!!:-D

Witam!!!
Ah Ehtele Ty to nosa masz :p rzeczywiscie odpisywalam hurtem i wypowiedz o piankach itp. jest do Pajki. Sorki za zamieszanie moje roztargnienie berze gore!Ostatnio gadalam z kumpela na gg, w miedzy czasie zadzwonila moja mama, potem cos tesciowa chciala....no i odruchowo zatrzasnelam kompa, nawet nie spojrzalam na ekran (a tam konwersacja w pol zdania urwana....:zawstydzona/y:)WSTYD normalnie...Ahhh zycze milego wypadu - bez zbednych przygod:-)....no a zwodami to lepiej sprawdzic...
Niuunia - tulam Cie ja za to zanim corcia przyjdzie na swiat, wiem jak to jest bo moj M tez ostatnio na nic nie ma czasu - zboj jeden:wściekła/y:
Mama Aneta - u mnie tez lozysko jest III stopnia, ale pobadali przeplywy, pomierzyli wszystko w te i spowrotem i stwierdzili ze spokojnie da rade do konca.Glowa do gory na pewno wszystko sie wyjasni:tak:
Marulka - fajne podejscie, takie zyciowe i na spokojnie :) a dobra rada osoby doswiadczonej, z ktorej chetnie sie skorzysta nie jest przeciez wymadrzaniem...:-)
Kassia181 - mam nadzieje ze jak moj post bedzie skonczony to Wy juz pogodzeni:-):tak: co do wozka to trudny wybor u nas tez juz pare burz spowodowalo...
Bombusiu - dzieki za przepis, zajrze tam zaraz jak poodpisuje. Milych zakupow - tez jestem zdania ze komisy to dobra rzecz (czasem w normalnych sklepach to oko bieleje od cen). A Alanek skopal tatusia bo tez sie stesknil:-):tak:
Polianna - dobrze ze lepiej sie czujesz, ale w razie czego nie czekaj do wtorku....dobrze? Widze ze M robi postepy oby tak dalej;-)Co do sytuacji po porodzie hmm...ciezka sprawa sie szykuje, ale nie podchodz tak pesymistycznie, moze jeszcze cos wymyslicie. Moze M z mala zabiora krolika do tesciowej, a psem zajmie sie jakis przyjaciel na te 3-4 dni??? Wiem co czujesz, u mnie wtrakcie ciazy prawko stanelo w miejscu i tez jestem uwiazana w domu...do "miasteczka" jest ok 3-4km i o spacerku lub rowerze nie ma mowy....

Zszokowal mnie ten nowy watek....az mi mowe odebralo, bo faktycznie z jednej strony moze to byc osoba ktora wola o pomoc (tylko mi sie wydaje ze od tego sa specjalisci bardziej...choc czasem dobre slowo czyni cuda),a z drugiej strony wiadomo...

Madziujko - trzymaj sie cieplutko....musimy wytrzymac jakos jeszcze troszke!!

Nadrobilam znowu....mam nadzieje ze nic nie pokrecilam...odpowiedzialabym o suwaczku dla Jenny ale musze zmykac bo M buczy....
Zycze udanego weekendu!

no dziewczynki zakupki zrobiłam i pojezdziłam sobie samochodzikiem na jazdach testowych Kia Venga to moj faworyt cudoooooo:-D
Polianna powiem Ci, ze jest mi Cię szkoda kobito bo nie dość, ze masz takiego męza, który Cie czasami nie oszczędza to jeszcze nie umie obronic przed teściową, a sama faktycznie mozesz nie dać rady :-(u mnie przynajmniej jest tak, ze mąz sie ze mną zgadza i jak tesciowa ma focha od razu ustawia ją do pionu. Przykro mi :-(
Ciamajdko ciesze sie, z emiedzy Wami nie ma zgrzytów:)
Jenny witaj,
ide walnąc sie w łoże:p bo potem maż zaprosił nie na lody :p

Mallaika, ale sie uśmiałam z tego chrapania Twojego psa, a no jak nie chłop to zwierze chrapie :-D:-Dpowodzenia na wizycie
Pati mój maluszek też nie lubi b. głośnych hałasów:no:, bo sie wtedy strasznie wierci:baffled:
Madziujka mnie też brzuch sie opuścił więc chyba dobrze z nami i dzidziami:tak:uważaj na siebie jak sie nie za dobrze czujesz to nie szalej ze szmatką:no:
jenny83 witam Cię na forum:happy2:cuuudownych sierpniówek, ja nie pomogę przy suwaczku, bo mnie to syn wstawia:zawstydzona/y:
Bogusiu to Ty sie dzisiaj słuchaj M koniecznie:-)
BlacOpal dzięki za info co do tych 2 dni wolnych:cool2:
Ciamajdko no to życzę Wam szybkiego, ale efektownego remontu;-) nie forsuj sie kochana
Ehtele no i jak Ty sie czujesz???? co z tym moczem, bądź wodami??? ustało??? mam nadzieje,ze wsio dobrze:-)i odpoczywasz
navijka śmiło mozesz piec ciasto, nie zważaj na tak małą ilość cynamonu:tak:

A ja uprzejmie donosze, ze nasze zakupy sklepowo-komisowe zakończyły sie WIELKIM powodzeniem !!!!:-D:-Dmianowicie zakupiliśmy wszystko!!!! tj.
łóżeczko z szufladą, materac, pościel, 2x pościelowe, moskitierę zamiast baldachimu (bo M bardzo chce jest sliczna), karuzelę, przewijak, przybornik i to wszystko nowe, a do tego WÓZEK i FOTELIK samoch. firmy Graco to jest używane, ale w stanie idealnym, wózek ma opcje skręcanych kół (z możliwością ich blokowaniana) na czym bardzo mi zależało, jest rewelacyjny, najważniejsze, ze nam sie b. podobał z M i nie było sporów, ma też zegarek i temperature powietrza no takie hity teraz robią????:szok::szok:ma duży koszyk na zakupy,folię przeciwdeszczową, miejsce na wstawianie butelek i inne gadżety. A fotelik to można przypiąć do wózka tak fajnie i prowadzić, bo Graco tak przystosowuje,a oba są tej samej firmy.
Wszystkie te zakupy będe miała przywiezione przez sklep do końca przyszłego tygodnia, bo jak przyjdzie łóżeczko do sklepu.
Mam nadzieje, ze niedługo wstawię fotki moich udanych zakupów. Naprawde sie nie spodziewałam, ze taaaakie zakupy dziś zrobimy.:-D:-):tak:
Pieluchy tetrowe i flanelki tez juz mam.
Poprostu juz mogę rodzić he he:happy2:..........oczywiscie to był żart.
A mojego M to energia rozpiera, chyba zyje juz tym dzidziolkiem, bo szuka sobie roboty, teraz poszedł na rynek po ziemię do kwiatków i po jakieś kwiatki doniczkowe bo...... on będzie sadził nowe kwiatki, no nie ma co robic chłopina:confused::baffled:
Na obiad mam dzis kapuśniak, bo M tak chciał abym mu nagotowała więc ja grzecznie spełniłam życzenie:-D

U nas jest dzis piękna pogoda, pospacerowalismy z M i wrąbałam na miescie taki wieeelki deser lodowy z bitą śmietana i owocami, ze aż wstyd:no:

Eeee Bombusiu no to zaszalalas (z deserkiem tez :p).Wozki Graco sa i u mnie takze dobry wybor. Mnie osobiscie sie podobaja.:tak:
Mam chwile wiec pisze: Jenny - w prawym g. rogu strony obok "wyloguj" masz "ustawienia". Jak tam wejdziesz to z kolei po lewej stronie masz taki dlugi jakby panel kontrolny - wybierasz "edytuj sygnature" i tam w okienku o tej samej nazwie wklejasz kod suwaczka, masz rowniez podglad zeby zobaczyc przed zatwierdzeniem czy wszystko ok. Mam nadzieje ze pomoglam choc troche.Tez mialam ten sam problem na poczatku:tak:

Ehtele - no wlasnie jak tam z tymi wodami, bo sie niepokoimy....Mam nadzieje ze Twoje milczenie oznacza udana wycieczke a nie klopoty. Daj znac jak wrocisz.

Pajka - super ten twoj M - ciagle jakies randki, lody...pilnuj go :p

Moj M tez zabral mnie wczoraj na piwko bezalkoholowe. Bylo cudnie - knajpka jest nad samym morzem no i byla pelnia a tam robia takie Swieto Ksiezyca - cala plaza w swieczkach miliony doslownie. Wkleje wam fotke pozniej.
Uciekam znowu. Na razie!

reklama
Hej

Ja tez wiem, ze matkom urlop okolicznosciowy sie nie nalezy...pracowalam w dziale personalnym i nigdy zadna kobieta nie dostala wolnego z tego powodu, poniewaz okolicznosciowy dostaje sie w terminie najblizszym wystapienia zdarzenia, a matkom z tego tytulu od razu przysluguje macierzynski. Tez konsultowalam to kiedys z radca prawnym, bo jedna babka chciala te wolne i radca prawny mowil, ze absolutnie nam sie to nie nalezy.

A tak poza tym to przypomnialo mi sie - podczas najblizszych wizyt poproscie gina o zaswiadczenie do becikowego. Mi moj lekarz ostatnio sam juz wypisal to zaswiadczenie i dal, zeby potem po porodzie do niego nie biegac z papierologia.

Do góry