reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam się, nie było mnie 3 dni, bo byłam u Rodzinki, ale chyba nikt za mną nie tęsknił... :-(

Miałam wczoraj wizytę u gina, bez usg co prawda, ale dowiedziałam się, że Mały prawdopodobnie ułożony jest już główką w dół :-) Zostałam tym razem POCHWALONA przez lekarza, za małe przybranie na wadze (1,6 kg w ciągu miesiąca, poprzednio było 3,5 :-))
Kolejna wizyta już 08 lipca - razem z USG.

Jak wracałam autobusem od Rodziców, doszłam do wniosku, że Mały lubi podróżować, bo fikał całą drogę :-D

Spieszę poczytać co u Was, zdążyłam jedynie zauważyć, że Różyczka wróciła :-) Dbaj o siebie kochana i dużo wypoczywaj :-)

Miłego popołudnia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
A no i jeszcze jeżeli chodzi o odwiedziny to na pewno ja nikogo nie wpuszcze tak jak FiuFiu w ciągu pierwszych dwóch tygodni - jestem zdania, ze im mniej obcych dla małego ludzi tym lepiej dla niego. Niech to będzie czas dla naszej trójki, aby się poznać, przyzwyczaić. I przede wszystkim wiem, ze połozne środowiskowe są przeciwne wizytom obcych ludzi - tzn innych czlonków rodziny, ze względu na bakrerie i takie tam rózne no i dziecko musi mieć troszkę spokoju;-)

ja robie porządek w swojej szafe:p
wyrzucam rzeczy niepotrzebne - po porodzie mam plan schudnąć do 55 kg :-D wierze, ze mi się uda :-pa przed ciażą ważyłam 67 kg ;-)ale jadłam hormony wiec jestem wytłumaczona :-D no i zamierzam wymienić swoją garderobę - chcę być sexi mamcia :p

Cayra a po pupie chcesz za ten tekst?? moj synek nie lubi jezdzic autobusami pokazuej to przez kopy :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny mam pytanie czy w ciąży można jeść Bób??? Bo wiem, że przy karmieniu nie wolno bo dziecku się blokują jelitka... ale czy w ciąży można??

Pajkaa U mnie będzie problem z niewizytowaniem.... Bo mam dużą rodzinę oczywiście tą najbliższą... Teściu z żoną i synem (16l.), teściowa z mężem i synek(14l.), moja siostra z mężem i synkiem (7mc), a mieszkam z mamą i siostrą (14l.) więc jak tutaj zabronić i komu... Ech...

U nas maz bierze 2 tygodnie urlopu, a tacierzynski na przyszly rok raczej chce sobie zostawic.
Zadnej mamy w domu bym nie strawila. Jakos z corka sobie bez problemu dalismy rade, obiady gotowac bedzie maz, w domu tez posprzata. Ma dwie rece i jest zaradny wiec da sobie rade przeciez, zakupy tez zrobi ;)

Celibat ma trwac 6 tygodni tyle ile polog ;) no a druga sprawa, ze boli, a trzecia ze karmiac piersia hormony dbaja o to by sie nie chcialo....to tak ponoc madra natura wymyslila, by matka zajmowala sie malym a nie tata ;-) :-D a wszystko i tak wyjdzie w praniu :-)

antykoncepcja - temat rzeka...nie ma jeszcze dla mnie wymyslonej niestety :eek:

Dziewczyny mam pytanie czy w ciąży można jeść Bób??? Bo wiem, że przy karmieniu nie wolno bo dziecku się blokują jelitka... ale czy w ciąży można??

Pajkaa U mnie będzie problem z niewizytowaniem.... Bo mam dużą rodzinę oczywiście tą najbliższą... Teściu z żoną i synem (16l.), teściowa z mężem i synek(14l.), moja siostra z mężem i synkiem (7mc), a mieszkam z mamą i siostrą (14l.) więc jak tutaj zabronić i komu... Ech...

Bogusiu wydaje mi się, ze to jest kwestia nastawienia to jest Twoje dziecko i Ty decydujesz kiedy przyjmować gości. U mnie jest taka sytuacja,z e ciocia z Niemiec przyjeżdza 20 sierpnia i chce zobaczyc małego - ja powiedziałam przykro mi, ale nie. Jets to za wcześnie na wizyty i tyle. Koniec tematu. To ja muszę chronić mojego maluszka a nie ktoś inny. Co innego jak z kimś mieszkasz, ale zawsze dla pozostałej rodziny mozna powiedziec - wyzyty dopiero za 2 tygodnie - wydaje mi sie, ze każdy rozsądny człowiek zrozumie.;-)

U nas maz bierze 2 tygodnie urlopu, a tacierzynski na przyszly rok raczej chce sobie zostawic.
Zadnej mamy w domu bym nie strawila. Jakos z corka sobie bez problemu dalismy rade, obiady gotowac bedzie maz, w domu tez posprzata. Ma dwie rece i jest zaradny wiec da sobie rade przeciez, zakupy tez zrobi ;)

Celibat ma trwac 6 tygodni tyle ile polog ;) no a druga sprawa, ze boli, a trzecia ze karmiac piersia hormony dbaja o to by sie nie chcialo....to tak ponoc madra natura wymyslila, by matka zajmowala sie malym a nie tata ;-) :-D a wszystko i tak wyjdzie w praniu :-)

antykoncepcja - temat rzeka...nie ma jeszcze dla mnie wymyslonej niestety :eek:

Dobry ten tekst z zajmowaniem się tatusiem :-D

Jest jeszcze kwestia na ile dziecię pozwoli :-Dzając się tatusiem - u mnie pewnie maż będzie z Sebkiem negocjował:-D

dziewczynki z seksem po porodzie bywa różnie - kwadratowo i podłużnie.. zależy jak z raną (jeśli będzie nacięcie) i z psychiką... czasem hormonki grają swoje piosenki i bywa kiepsko - wtedy o seksie się nie myśli :p ja na przykład miałam blokadę - dużo razy z mężem podchodziliśmy do "tematu" zanim się ruszyło.. nop ale na pocieszenie powiem że jak już się ruszyło to tak jak bym drugi raz dziewictwo straciła - zupełnie nowe doznania :D

a jak chodzi o tatusiów, to mój mąż skorzystał z pełnopłatnego zwolnienia L4 które wystawia panu ginekolog opiekujący sie rodzącą, przysługuje 14 dni na opiekę nad kobietą po porodzie... Teraz jak ma firmę to skorzystamy na pewno z pomocy mojej mamy - będziemy jej Olka wywozić żeby ja sobie z Franciszkiem sama odpoczywała.

Ogólnie polecam dawanie sobie rady samemu. Mamusie tylko w odwiedziny :D. Dziecko głównie je i śpi i na prawdę dużo można zrobić.. ja jak przyjechałam ze szpitala to zabrałam się za odkurzanie na przykład bo Olo spał, a mi po leżeniu w szpitalu nie chciało się siedzieć albo dalej leżeć... Pomoc może się przydać jak będą przychodzić pielgrzymki oglądaczy - bo mimo że takt i kultura nakazuje dać ludziom święty spokój to rodzinka i znajomi myślą że dwa dni wystarczą :D i co się dziwić w końcu każdy jest ciekawy tego nowego człowieczka :D no ale my wyglądamy jak obiekt muzealny, cycki bolą, dziecko chce jeść i nie ma kiedy wtedy na prawdę pomyśleć o kawusiach, herbatach i zimnych napojach.. więc wtedy na prawdę polecam kogoś do pomocy.

Witam ponownie ,ale popołudniowa pora

Niedawno wyszli ode mnie moi bratankowie przyszli pochwalic sie swiadectwami tak wiec to uczcilismy lodami i dostali male slodkosci.Równie pogawedzialm prze zskypa z siostra jej malenki krzyk ma oszalamiajacy moj sis mowi kup sobie korki bo moja tez tak bedzie a ja hahah w sumie kto wie heheh

Pajka - no no no haleczka jak dla mnie bomba

Ehtele - hmm??? przytulanki mysle ze nie wczesniej niz 6 tyg, ale wszytko wyjdzie w praniu trzeba jeszcze zdecydowac czym bedziemy sie zabezpieczac mysle glownie o spirali bo tabletek sie boje bo 1.5 roku przed ciaza mialam zaburzenia z miesiaczka spowodowane przez tabl. i dlatego mam uraz no boje sie ze po tabl przytyje bo moja mama tak miala wiec chyba to jest przyczyna

Różyczko - ciesze sie ze do nas wrociłas teraz sie oszczedzaj !!!

reklama
Do góry