reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ethele - nie przypominam sobie abym zarzucila Ci brak wychowania. wyrazilam swoje zdanie na temat pomocy - mam prawo. kazda - ile nas tu jest ma swoje zdanie i kazda ma do tego prawo. takze nie potrzebnie sie denerwujesz i unosisz. ja piszac na tym forum, chce milo spedzac czas, i moc wyrazic moja opinie, a nie domawiac sie albo obrazac nawzajem. szkoda, ze tak to odebralas...

riba na prawdę się nie unoszę, tylko to mnie dotknęło - bo ujęłaś to tak: że rodzice tak Cię wychowali dlatego przyjmiesz ich pomoc- zabrzmiałaby to tak jakby od dobrego wychowania zależało czy ja zdecyduję się na pomoc czy nie:) Ni i poczułam się dziwnie...Oczywiście również Ciebie nie chciałam urazić.:) każdy ma prawo wyrażać swoje zdania...więc spędzajmy miło czas - pokój między chrześciajny:)

reklama
Boże siara mi dzisiaj leci niemiłosiernie - nie wiem dlaczego mam tak, ze jednego dnia leci mocno a drugiego praktycznie w ogóle ciekawe od czego to jest uzależnione:p chyba od tego, ze dzisiaj jestem nastawiona na przytulaski z mężem :p oczywiscie standardowo ja zamiast sprzątac gadam na BB :p ide konczyc tą szafe:p

różyczk@ witaj kochana -jak miło :-) Uważaj na siebie i maleństwo. I do szpitala tylko już z porodem :-p ja jak wychodziłam to mówiłam odrazu do nich, że mam nadzieję, że dopiero w sierpniu się spotkamy

cayra1984 gratuluje udanej wizyty i tęskniliśy za Tobą, więc bez takich tekstów tu, bo będzie lanie po dupsku :-p

ehtele znów widzę podobieństwo he he tzn. ja mniej więcej około roczku małej planuję kolejną ciąże, bo we wrześniu ślub, więc w suknie jeszcze muszę się wbić bez brzusia :-p o antykoncepcji jeszcze nie myślałam -sądzę, że po porodzie z ginką ustale co będzie najlepsze

riba na prawdę się nie unoszę, tylko to mnie dotknęło - bo ujęłaś to tak: że rodzice tak Cię wychowali dlatego przyjmiesz ich pomoc- zabrzmiałaby to tak jakby od dobrego wychowania zależało czy ja zdecyduję się na pomoc czy nie:) Ni i poczułam się dziwnie...Oczywiście również Ciebie nie chciałam urazić.:) każdy ma prawo wyrażać swoje zdania...więc spędzajmy miło czas - pokój między chrześciajny:)
ethele - no to ciesze sie, ze wszystko w porzadku. albo zle ujelam to o co mi chodzilo, albo zle zrozumialas :) ale ok, koniec tematu - z mamami czy bez - damy rade.

Ehtele, Ciamajdko, Martitka ja jestem tego zdania co wy, wolę spróbowac sama poradzić sobie z dzieciakiem, a przecież jeśli zajdzie taka potrzeba, jeśli poczujemy się gorzej itp to zawsze możemy zadzownić po mamę czy teściową; nie chodzi przecież o to, aby je "odtrącać" - ale - chcemy same zapoznać się z naszą kruszynką - i niekoniecznie lubimy słuchać "dobrych rad":)
Wiadomo mamy, teściowe będą chciały jak najlepiej, ale pewno rzeczy, pewne sprawy dotyczące opieki nad dzieckiem zmieniły się diametralnie....

Różyczka dobrze, że już jesteś i że jest ok:) uważaj na siebie:)

cayra gratki z powodu udanej wizyty:) mały już gotowy:)
co do zamówinia w doz ja miałam na drugi dzień a w mailu miałam termin realizacji wypisany 24h (ale było wcześniej)

Pajka fajnie, że możesz oddać stanik, no i problem z głowy:); co do siary to u mnie niet:/

bogusia86 no fakt, mieszkając z rodziną cieżko będzie im wyperswadować "wczesne" wizyty:/ ale może sami oddczują, że jeszcze za wcześnie...

marulka jesteś moją nadzieją piszac o "zupełnie nowych doznaniach" w sexie;p; bo szczerze mówiąc trochę boję się jak to będzie po porodzie, czy wszystko wróci do normy... do tej pory wszystko było super i chciałabym aby tak zostało:/

reklama
u mnie jak u ciebie pajeczko glownie z jednej leci czyli z lewej czasem niepowiem jest to uciazliwe, ale coz taka uroda

Bogusiu ja ogólnie od jakiegos czasu mam potok z obu :szok:ale są dni, ze prawie nic nie leci a są dni, ze potok i nie wiem od czego jest to uzależnione:sorry2:
No co do mojej mamy to ja sie obawiam tego, ze ona bedzie chciała mi tutaj siedziec przez całe 2 tygodnie:no:a na to sie nie zgodzimy :-D dlatego u mnie harmonogram wygląda tak:
- Przychodzimy ze szpitala :-D
- jesteśmy z M sami przez 2 tygodnie bez mam oczywiście
- potem M wraca do pracy i tutaj zależy jakie bedzie miał zmiany bo jak będą to 12 ranne (a pewnie tak będzie) to wtedy do pomocy przyjedzie moja mama, zeby odciażyc mojego M od takich rzeczy domowych (przy dziecku robię sama i tylko sama no i mąż jak będzie) jak M będzie miał nocki chciałabym, zeby ktoś ze mną był bo ja się ogólnie boje nocy spędzanych sama więc będzie mi raźniej jak bedzie któras z mam - a pewnie bedzie to moja bo teściowa blisko mieszka - ale sie tez nie obraze jak obie będą razem wtedy bedzie nam raźniej takie 3 babeczki to pogadamy to sie posmiejemy nie bedzie nudno ;-)
- no a potem to juz pomoc nie bedzie potzrebna ;-)

ja bardziej liczę na wsparcie mam psychiczne niz samą pomoc w domu bo boję się, ze wpadnę w depresje a jak beda mamy nie bede tak myslała ;-)

Co do sexu hmm u mnie przed ciążą było różnie, teraz jestem wuklanem i mogłabym robić to codziennie:-p taka machina sexu :-pi mam nadzieje, ze tak pozostanie:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry