reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej dziewczynki, :-)
nareszcie do Was dotarłam.
Miałam niespodziewaną, lecz bardzo miłą wizytę rodzinki zza Łodzi i dopiero dzisiaj mam już „wolne”. Mam nadzieje, że jednak to już koniec niespodzianek, bo i ja chcę trochę odetchnąć, a ostatnie tygodnie były baaardzo wyczerpujące.

Malagonia, odpocznij kochana.:tak:
Ehtele, ja póki co na razie z zakupami w „lesie” jestem, ale raczej będę chciała kupić karuzelę. Moja siostra od początku miała karuzelę i jest ok. :tak: Oooo właśnie doczytałam, że kupiłaś. :-DSuuuuper i gratuluję zakupu.:-) Wygląda fajnie.:tak: Co do odczekania po porodzie do przytulanek to i mi to pytanie ostatnio po głowie chodzi, choć u mnie ta cesarka, to pewnie też inaczej będzie niż przy SN.:dry: Co do urlopu, to mój mąż weźmie kilka dni wolnego, ale ile to wyjdzie w praniu.;-):-D
Milusiu, gratuluję udanych zakupów, a w szczególności wózeczka.:tak::-)
Polianna, i ja bym nie czekała z wizytą u lekarza. Daj znać po co i jak.:tak:
Martitka, i ja nie wiem kiedy ten czas zleciał. Ja za 2-3 tygodnie będę się już kładła do szpitala na cesarkę i zobaczę małego.:szok::-)
Ciamajdko, i ja się cieszę, że jest ok. :tak::-) No i zazdroszczę tych umiejętności z szydełkowaniem i wyszywaniem.:-) Ja nie mam takich zdolności, albo kogoś kto by mnie nauczył robić takie cuda.:tak: Super pluszaczki i melodyjka.:-)
Pajeczko, a gdyby kupić taką grubszą taśmę dwustronną?:dry: Są różne i pamiętam jak kiedyś kupiłam i jedna mi kompletnie nic nie trzymała, a kupiłam taką wyglądającą jak mocniejsza i było ok.:tak: No i pomysł Marulki jest super (nawet o takim kleju nie słyszałam), no i Fiuu tu o paście mówi :-).Nie denarwuj się tym staniczkiem kochana (choć pewnie sama bym wściekła chodziła). Trzymam kciuki, żeby było bezproblemowo ze zwrotem (na pewno tak będzie).:tak: Haleczka super sexi.:-D:tak: Bardzo ładna.:-) Nie dziwię się, że zauważyłaś błysk w oku męża.:-D
Spokojnie i wolniutko z tymi porządkami kochana. :tak:
Marulka, hej.:-) Napisz później co wyszło z Twoich planów.:tak:
Starlet, super, że u Was wszystko w porządku.:-)
Martitka, hej hej.:-)

Kasiu2506,

najlepsze życzenia urodzinowe!!!
Zobacz załącznik 259438
STO LAT!!!

Bogusia007, mam nadzieję, że ząbek szybko przestanie boleć.:tak:
Monika373, Oooo, u mnie jajka przez całą ciążę lecą. :-p:-D

Riba_1, odpoczywaj kochana, żeby brzuszek już nie bolał. :tak:Trzymam kciuki, żeby nowe naklejki dobrze się trzymały.:tak:
Andzia1987, trochę współczuję tego prasowania. :sorry2: Moje ostatnio co chwilę przerywane było odpoczynkami, tak plecy i nogi bolały, ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie bezproblemowo.:tak:
Pati1982, super, że z tym sernikiem wyszło w końcu wszystko ok.:tak: No i super, że dziś już samopoczucie lepsze.:-D
Olu_, i u mnie brak chęci na cokolwiek… :dry: też się tak zbieram, choć mi się nie chce…:sorry2:
Kassia181, udanego dzionka życzę kochana.:-)
Czekoladko, i u mnie ostatnio większa potrzeba na sen jest, więc może tak ma być?;-)
Fiuu, hej hej.:-)
Niuunia, hej hej :)))

A ja dopiero zbieram się coś na obiadek zrobić, a raczej obrać ziemniaczki do schabowych, które już mam :tak: I może to nieładnie zabrzmi, ale mam nadzieję, że przez najbliższe dni nikt mnie z rodziny już nie odwiedzi :-p;-):-D
Udanego dzionka życzę, no i czekamy na Różyczkę, która dziś już w domku będzie :-)

reklama
Tyle mam do zrobienia a jakoś się nie mogę zebrać w sobie żeby zacząć... ech leń ze mnie...
Co do wolnego to mąż będzie miał jakiś tydzień może dwa ale tak na prawdę wyjdzie w praniu.

witaj Kiniusiu:-)

własnie myslałam o tych zastrzykach (byłoby mi miło-zgadzam się z Fiuufiuu)... a jak nie to pewnie tabletki, ale czy to bezpieczne przy karmieniu?

kiniusia witaj babeczko:-D

A ja nie planuję antykoncepcjii...po po roku druga dzidzia...:-D:-D
No ale zobaczymny, może Olek dam nam tak w kość że poczekamy dłużej...wtedy tabletki yasminella - mała dawka hormonów i dobrze się po nich czułam...

Hejka :happy2:

kasia2506
gratuluję udanej wizyty i ...
1-Wszystkiego-Najlepszego-Z-9460.gif

bogusia007 jakieś fatum z tymi ząbkami... oby szybko przeszło ;-)

monika373 zdolne Twoje dzieciaki :tak: fajnie, że już wakacje :-)

Pajkaa a to pech z tym stanikiem... Ja wolę dlatego na żywca pooglądać i przymierzyć w sklepie... nawet jak ma to mnie kosztować te kilka złotych więcej, bo jednak taki stanik to musi dobrze leżeć. Najlepszym wyjściem jest przymierzenie w sklepie i zamówienie wtedy konkretnego modelu przez net, jeśli wychodzi taniej, bo w ciemno to tylko się można się nadziać... A na zdjęciach żaden stanik nie będzie prześwitujący, bo jest obowiązek zakrywania brodawek i retuszują je tak jakby ich w ogóle nie było, więc na zdjęciu wygląda, że nie widać ;-)

ehtele
przyłączam się do wypowiedzi Fiuu.. Sam organizm nam podpowie kiedy będzie gotów (oby nie za długo to trwało :-p).
Mój M bierze urlop na cały sierpień, a potem jeszcze chyba ten tacierzyński wykorzysta, ale czy ciągłość będzie to nie wiem.. zobaczymy w praniu ;-) Do pomocy mam jednak mamusię moją, więc M aż tak mocno mi potrzebny nie będzie - zwłaszcza, że pracuje pon-pt do 15 to nie będę tak cały czas sama :tak:
Antykoncepcja?? Też podobnie jak Ty - po roku druga dzidzia, więc NPR i jakby co to gumki ;-)

Karuzelkę kupuję z dźwiękami natury i muzyką klasyczną, bo nie znoszę takich piszczących pozytywek :sorry2: Zakupię dokładnie taką jak na filmiku... Jak M usłyszał to powiedział, że on będzie przy tym zasypiał raz dwa :-D

tu dźwięki natury:
[video=youtube;Jxktl3KpZow]http://www.youtube.com/watch?v=Jxktl3KpZow[/video]

a tu muzyka klasyczna:
[video=youtube;FjhdbinJLNc]http://www.youtube.com/watch?v=FjhdbinJLNc&feature=related[/video]

ethele - co do przytulanek - po cc jest troszke inaczej i chyba szybciej mozna;-), ale jak bede miala taki zapal jak teraz to... to se moj M poczeka :-D:-D:-D
a co do urlopu - dzien po cc przylatuje moja mama na ponad 2 tyg, potem wymienia ja tesciowka, potem moja znowu cos tam napomknela ze chcialaby przyleciec. wiec dopiero na koncu 2 tyg wezmie moj M, ale on ma swoja firme wiec bierze - jak chce. napewno jak mamy beda tez bedzie bral pojedyncze dni.

ale kurcze z ta antykoncepcja, to nawet nie myslalam jeszcze - musze sie mojej gin zapytac co mi poleca.
kinusiu - witaj kochana :-):-):-)
Black_Opal -
dokladnie ta karuzelke mamy - jest urocza :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jeśli chodzi o tabletki to są specjalne z jednym rodzajem hormonów (progesteron) które można brać podczas karmienia - to cerazette lub azalia
Jeśli chodzi o zastrzyk to dokładnie nie pamiętam:sorry2::zawstydzona/y: - chodziło chyba o skutki uboczne i zbyt duże stężenie hormonów ale nie zanotowałam:sorry2: nie bijcie;-)

Do góry