Hej laseczki:-)
U mnie dziś samopoczucie lepsze i w końcu mam zamiar zabrać się za przestawianie w szafach i robienie miejsca na ciuszki dla malucha. W końcu muszę zacząć też prać i prasować - może to w weekend.
Kasiu2506 - wszystkiego najlepszego i gratuluje oczywiście udanej wizyty
Ciamajdko - bardzo ładne te pluszaczki od karuzelki, cieszę się że pogodziliście się i wszystko wróciło do normy
andzia1987 - mój synek też ma często czkawkę, trochę głupie uczucie;-)
riba_1 - mój mąż też dużo pracuje i niestety mało czasu zostaje na pomaganie w domku:-(, ale tak jak piszesz mam nadzieję że jak się synek urodzi będzie miał troszkę więcej czasu na bycie z nami i pomoc przy małym
, najgorsze jest to że okres lato i jesień to u niego zawsze więcej pracy, do tego we wrześniu dojdzie też wykańczanie naszego mieszkania które odbieramy na koniec sierpnia - oj czarno to widzę
monika373 - gratuluje osiągnięć twoich dzieciaczków - masz na pewno sporą satysfakcję
bogusia007 - współczuje ząbka i nocki
Powiem wam laseczki że ja też miałam ostatnio problem z sernikiem na zimno;-) - to chyba jakaś klątwa forumowa
We środę mieliśmy ostatnie zajęcie na szkole rodzenia i położna która je prowadzi zapytała czy nie chcemy ostatnich zajęć z rozdaniem dyplomów zrobić sobie przy cieście i herbatce - grupę mamy fajną więc wszyscy chętnie przystali. Narobiłyście mi smaka na tego sernika na zimno więc postanowiłam zrobić. Wszystko szło pięknie do momentu kiedy wylewałam już na samą górę z truskawkami galaretkę, za szybko to zrobiłam i cała galaretka przeciekła mi dołem i wylądowała w zlewie
(dobrze że coś mnie tknęło żeby to robić koło zlewu a nie na stole
) Na szczęście miałam jeszcze jedną ale została mi tylko godz do wyjścia - więc na szybko studzenie, potem do zamrażalnika, czekanie i sprawdzanie żeby nie przegapić momentu i w ostatniej chwili jakieś 20 min przed wyjściem zaczęła się ścinać
więc ja ją szybko na ciasto i ciasto do zamrażalnika i się udało
Pełen sukces, wszystkim smakowało a zajęcia przy cieście przeciągnęły nam się o prawie godz
W sumie szkoda że to już koniec...