reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam!
Melduję się po wczorajszej wizycie u ginki:tak: Z ciążą wszystko w porządku, małej serduszko bije, we wtorek idziemy na USG więc się dowiemy ile waży i jak się rozwija:tak: Co do mnie to wyniki badania krwi wyszły kiepskie-hemoglobina spadła do 10,4 i muszę teraz brać żelazo... Pewnie dlatego jestem cały czas zmęczona:eek: Poza tym mam brać Aspargin na te moje skurcze łydek i pośladków;-) No i ginka wyjeżdża na wakacje-nie będzie jej od 4 do 20 lipca, a w razie jakby coś się działo dostałam telefon do jej kolegi-ginekologa:tak: Coś mi się wydaje, że chodzi do niego Bogusia86 :tak: Następna wizyta dopiero więc 22.07, a więc już w 37 tygodniu:cool2:
Noc średnia-Basia chyba przeziębiona, bo znowu się zlała-nie mam już pościeli na zmianę:no: Po tej całej akcji nie mogłam usnąć chyba z 1,5 godziny, ale za to pobudka była dopiero o 7.30:cool2:
Zaraz jedziemy do ZDiUM-u w sprawie wjazdu do naszego przyszłego domku-coś za długo się tym zajmują i potrzeba interwencji kobiety w ciąży;-):-D
No i od rana dostaję życzenia i prezenty od moich bliskich, popołudniu idziemy do restauracji na kolację-marzyło mi się meksykańskie jedzenie i M spełnił życzenie swojej 30-tki:tak::-):-D
A Was zapraszam na torta
moz-screenshot-6.png
tort_na_blog.jpg

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków:-)
Ehtele-ja miałam karuzelkę z Canpola-melodyjka-"Panie Janie"-dało się wytrzymać;-) Niestety została zdemolowana przez małą Basię:sorry:

reklama
Witam Was brzuchatki ;-)

Navijka - ciesze sie , ze u ciebie w sumie wszystko wporzadeczku :-)

Ewelinka2106 - kupiłam jak narazie 1 op wkladek laktacyjnych jest tam 50 sztuk firmy johnona placilam 18 zl mysle ze wezme co najmiej 30sztuk tak na wszelki wielki wypadek bo nigdy nic niewiadomo tez mam 6 sztuk to wyprobownia z firmy tommee tippee byly gratis jak kupowalam laktator tej firmy

Pati1982 - u mnie tez czasem zdarza sie ze ma mdlosci i po tabl. ascofer tera moj gin zmiejszyl mi dawke bo wczesniej kazal mi brac 3 razy dziennie po 2 tab. a teraz biore 3 razy dziennie po 1 tabl. i mam nadzieje ze bedzie lepiej

Ehtele -ja osobiscie karuzeli nie kupuje bo dostane od bratowej rozowa z misiami melodia jest ladna wczesniej podobaly mi sie misie z fischer prise ale drogie sa i sobie darowalam gdyz te same [*******y wychodza naprawde wiele----- a twoja karuzela dosc ciekawa :-D
PS teraz pisze wiekszymi literkami abys juz na mnie nie krzyczala hahahaha

Cimajdka - no widzisz wiedzialam ze wszytko bedzie dobrze ciesze sie ze mordka ci sie usmiechnela :-)

a u mnie tak sobie od rana zabek boli ktory w srode mi robila dentystka mam nadzieje ze przejdzie bo czasem az mnie glowa boli ... a tak noc tez kijowa bo ciagle sie budze o 3 nad ranem i sie wierce niemoe znalezc optymalnego miejsca aby sie wyspac ale coz tak juz bedzie chyba do konca ciazy :-:)szok: a teraz ide sobie wypic jakas herbatke owocowa

ehtele dziękuję :* co do melodyjki to on z zainteresowaniem obserwował karuzelkę, trudno powiedzieć czy melodyjka mu odpowiadała czy nie, ale nas już po którymś nakręceniu wkurzała... zobaczymy jak sprawdzą się te 3 klasyczne co mamy w tej karuzeli - kiedy zaczną nas dobijać :D

Witam!Wczoraj mój starszy miał zakończenie roku,dzisiaj Zuzia-poszła z babcią-jak będzie tak w następnym roku dobrze uczyć się to ma zapewnioną srebrną tarczę bo są od 5,0.Wczoraj to mówię Wam,jak dużo było dzieciaków ze średnią wyższą niż 5,0-koleżanki córka miała 5,75.Bartosz niestety nie doskoczył,miał tylko dyplom za zawody sportowe ale Zuzia dziś przyniesie kolejne z paskiem i książki dostanie(byli z panią wczoraj w księgarni i sami mogli sobie wybrać te na nagrody za 15 zł).
Jeszcze wczoraj jak otwierałam lodówkę wypadła półka z jajkami i wszystkie-12 poszły,była jajecznica.I opowiadałam mamie o Ciamajdce jakie ma przeboje ciamajdkowe w ciąży-mam nadzieję że nie gniewasz się?

hej kochane :-):-):-)

na szczescie pogoda dzisiaj troszke gorsza. mozna spokojnie oddychac. wczoraj troszke malo pisalam (nie wiem czy ktos zauwazyl :-)), ale strasznie sie czulam. brzuszek tak strasznie bolal i ciagnal w dol. takze duuuuuzoooo lezalam i dolowalam sie :-:)-:)-( czasami mam ochote jakis wozek sobie kupic i polozyc na nim moj brzuszek i tak chodzic. M wrocil dopiero o 19.30:wściekła/y::wściekła/y: zanim sie wykapal i zjadl - prawie 21:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i znowu malo mogl mi pomoc. no ale.... lepiej niech teraz popracuje wiecej, a potem szybciej do domku przychodzi. zrobilismy male przemeblowanie w szafie (ale fajnie brzmi). chcemy jedna polke dokupic (dla mam), a ze szafa ma tysiac dziurek po bokach to mozna te poleczki poprzestawiac. potem naklejilismy ostatnia naklejke na sciane - tzn miala byc ostatnia bo tez mamy problem z odklejajacymi sie naklejkami - tak jak Pajkaa. tyle ze my mamy zwykle, nie piankowe. mamy ogolnie dwa rodzaje - jedne super trzymaja, jedne masakra. dzisiaj rano wstalam i zerwalam gow... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak sie wkurzylam. posiedzialam juz na ebay i wybralam nowe. zobacze co M powie ;-);-).
ethele - ladniutka karuzelka :-):-) my kupilismy fisher price rainforest:
KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (1089779494) - Aukcje internetowe Allegro

jest fajna, super prezentuje sie na lozeczku, fajne melodyjki - mozart, bach, odglosy lasu. mi sie podoba, czy Olivierkowi sie spodoba?? nie wiem :-D:-D:-D
ciamajdko - ciesze sie, ze juz wszytsko dobrze miedzy Wami :tak::tak::tak: no i jak zwykle niesamowity plan dzialania na dzisiaj - tylko nie za duzo!!!:-) slodkie te pluszaczki!!!
starlet - super, ze wszystko w porzadku u lekarza :-D:-D no teraz to juz prawie wszystkie zblizamy sie do momentu, w ktorym ciaza bedzie donoszona :szok::szok::szok: kurcze normalnie nie wierze, ze tak szybko to zlecialo
kasia - STO LAT KOCHANA; WITAMY WSROD 30TEK :)

Ostatnia edycja:
ciamajdka - te pluszaczki sa piekne poprosimy o melodyjke ale chyba tez bedzie ladna

Kasia2506- Wszystkiego najlepszego nasza droga solenizantko dużo zdrowko i radosci i wiele milosci :-):-):-)

sto lat sto lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kasiu, serdeczne życzonka ode mnie i małego bąbla ;)

my dzisiaj mamy dzień prasowania :) cała sterta małych ciuszków :D wczoraj wyprałam dwie pełne pralki, część już sucha, więc włączyłam jeszcze jedną z intensywnymi kolorkami. w kolejce jeszcze kocyki i ręczniki :p

mały dzisiaj wariuje, już drugi raz ma czkawę, właśnie mi brzuchol fika na wszystkie strony, bo Gabi chyba tego nie lubi :p

a jeżeli chodzi o muzyczkę dla maluchów to my znaleźliśmy coś innego. Jest cała seria płyt CD Muzyka Bobasa, skomponowana specjalnie przez belgijskiego kompozytora R. Lapa. http://www.muzykabobasa.pl/?id=1
Polecali nam tą muzyczkę do wspomagania rozwoju również w przypadku dzieciaczków z MPD, ADHD czy autyzmem. Mąż poszperał w internecie i zassał ;P także, będziemy puszczać naszemu małemu do zabawy i zasypiania. Polecam.

reklama
Do góry