reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

a ja robie tak:
salata lodowa
feta
oliwki
czerwona cebula
ogorek swierzy
pomidor zamiennie z czerwona papryka
od siebie dodaje ziarna -dyni, slonecznika
no i oczywiscie sos do salatki greckiej knorra (ten w proszku, male opakowanie)

reklama
madziujka ja też się boje i to coraz bardziej , na dodatek mam znowu mętlik w głowie ze szpitalem do porodu i dalej nie wiem gdzie rodzić :-(

ciamajdka moja grecka czasmi wygląda tak /to wetdy jak wszytsko jest w domku / :-)
: sałata lodowa , czerwona cebulka , pomidor ,ogórek , ser feta niebieska , i sos do greckiej knorr lub coś innego , nie daje oliwke bo nie lubie , jak nie mam sosu to troche oliwy czosnek i serek feta ona już tak nadaje smaku sałatce że nic więcej mi nie trzeba , wczoraj wcinałam same pomidory ogórek i ser feta , paluszki lizać
smacznego

ethele no no zakupy niezłe , a ja widzisz poszłam do sklepu i kupiłam dwie pary pajacyków /bo uznałam że mi brakuje / za 50 zł masakra , zamiast też się przejść do jakiegoś lumpka , ale wogólel sklepy mnie tak męczą ,że nie mam siły tam chodzić i jeszcze coś wybierać
a na budowie MŁYN MŁYN i jeszcze raz młyn , właśnie ślęcze nad próbkami z kolorami farb do pokoi 600 różnych kolorów czujecie to ,od pt mieni mi sie już w oczach a na jutro musze już mieć wszystko wybrane , pozatym wszyscy są świadomi że za chwile może mnie nie być i stąd milion pytań i decyzji , jestem już tym naprawde zmęczona

navijka a ja oczywiście że byłoby lepiej żebym wytrwała jeszcze dłużej niż 2 tyg , ale cc i tak będziemy ustalać wcześniej więc przypuszczam ,że chyba za 3 tyg już naprawde będziemy razem z kinder niespodzianką ;-)

czy ten przepis na te racuchy jest gdzieś dostępny ???

Ostatnia edycja:
DZIĘKI:-) wiem co kupić....:tak:
zrobiłam jeden blat i jem arbuza... jeszcze sprzatanie i obiad i zakupy.. ale najpierw sie kimne...:sorry:

uuffff nadrobione:)

Monika8112 wow, no jestem pod wrażeniem o 4 to ja dopiero przewracam się na drugi bok;p

Milusia fajnie, że juz jesteś no i bardzo fajnie, że wyjazd się udał:))

riba_1 mam nadzieję, że na rozprawie poszło wszystko według twojej myśli....

bogusia007 kochana, współczuję takich przeżyć, ale dobrze, że jest ok - fajnie, że trafiłaś na swojego lekarza!! ...a z tym pakowaniem... zmotywowałaś mnie... i chyba tez się za to wezme, bo w zasadzie wszystko mam tylko nie spakowane:/

kassia181 Wszystkiego Najlpeszego z okazji rocznicy:)) Maz na pewno pamięta:)

zielona26 gratuluję ciociu:))ehh też bym chciała ekspresowo urodzić... no ale nie wszyscy mają takie szczeście... czas pokaze

Pajkaa jeśli chodzi o ręczniczki to mam ze 100% bawełny z baby ono, są chyba ok - wszystko wyjdzie w praktyce..

Ehtele fajnie, że zakupy się udały, ja też udałam sie do jednego z lumpków i kupiłam dla małej bluzę, sweterek i bluzeczkę, a dla siebie jedną tunike; powiem ci, ze jak u nas jest dostawa to ludzie też się zachowują jak zwierzęta.... tym bardziej jak są nowe rzeczy z metkami...

Ciamajdko do sałatki greckiej daję: główkę sałatki greckiej, kartonik chudego sera feta, 3-4 pomidory, trochę oliwek i tyle - taka mi smakuje najbardziej - do tego dodaje przyprawy sól, pieprz i zioła prowansalskie - teraz latem dodaję też parę rozdrobnionych listków świeżej mięty... pynia......

dziś rano wybrałam się na zakupy i tak od dziewiątej chodziłam do 12, w domu byłam chyba 12.30.... masakra...robię ostatnie pranie maluszka i będę miała zupełny spokój:)))

no i .. w końcu zapisałam się na szkołę rodzenia, jadę jutro na 13.. jestem ciekawa co tam będzie- mamy sie spotkać na sali gimnastycznej??? a bardziej liczyłam najpierw na zajęcia teoretyczne...

Dziewczyna o której wam pisałam to masiek.Jest jeszcze jej profil to możecie poczytać jej posty.Ale cicho sza że wam o niej napisałam bo nie chciałabym żeby się rozniosło.

ratuuunku 20 stron do nadrobenia:szok::szok::szok: ale sie udalo!!!
i tak com zapamientala:sorry:

Riba trzymam kciuki za pomyslny wynik rozprawy!!! bedzie ok!:tak:
Ehtele no kochana tos poszalala u "Armaniego" :-D:-D kurcze jak ja tesknie za lumpkami!!

Milusia super ze wyjazd udany!!!

Bogusia007 najwazniejsze ze wszystko ok, odpoczywaj kobito!!!

Kasia181 no to najlepszego na ten drugi rok!!!!;-)

Fiufiu zbliza sie dzien obrony, ja juz pomalutku zaczne kciuki trzymac co by 5 byla;-)

Zielona gratuluje ciociu!!!:-)

Bombusiu wypoczywaj ile wlezie!!!!!!!!!

a ja zjadlam wlasnie kaszke manna z sokiem malinowym jedna miseczeke a druga miseczke z maselkiem, cukrem i cynamonem:szok::zawstydzona/y:

Monika cicho szaa na forum publicznym;-) to chyba nie to miejsce;-)

A takich troli jest znacznie wiecej...trzeba tropic ...

hej kobitki... nie dawno wrocilam do domu bo ylam z mama u lekarza potem jak zwykle weszlysmy do sklepu no i pokupowalam drobiazgi dla malej pieluchy itp. ale w srode jade zrobic zakupy juz na calego bo tak sie uparlam i w tym tygodniu spakuje sie juz na cacy wtedy bede mogla detchnac ze spokojem :) za chwile chyba sie na chwile poloze bo jak zwykle zmeczenie zaczyna mnie dobijac...

madziujka - raczej to nie czop przynajmiej gin nic nie mowil

Bogusia no to się strachu najadłaś! Ale na szczęście wszystko dobrze i tak trzymać :tak:

Kasia wszystkiego naj naj :happy:

Co do sałatki to ja zapodam Wam przepis na taką baaardzo pyszną i zdrową! Przepis zamieszczam na odpowiednim wątku ;-)

reklama
to ja pokrótce
pochwalę się , że mąż skończył dzisiaj W KOŃCU studia.
Więc chyba dzisiaj troche pobalujemy. Ale może nie do rana bo o 9.00 mam obronę.
Więc prosze wszystkich o trzymanie jutro kciuków.

Jak narazie nie moge dodzwonić się do promotorki w sprawie potwierdzenia jutra ale jestem dobrej myśli.

Do góry