reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam wieczorkiem,

Ehtele ale mi smaka tym ciastem narobiłaś, ze mnie teraz taki łakomczuch właśnie na różne ciasta. Sama nie piekę żeby mnie nie kusiło, bo pewnie sama bym je zjadła a kilogramy w górę lecą ;o)

Pajka jakie piękne te staniki, 4 lata temu nie było takiego wyboru, albo źle szukałam, miałam takie z H&M bawełniane tyle że z odpinaną miseczką, ale strasznie ich nie lubiłam bo piersi były takie rozlane. Później kupiłam sobie stanik firmy Anita i był rewelacyjny tyle tylko że strasznie drogi. A te co pokazujecie wyglądem przypominają Anitę ale są o wiele tańsze, super.

kiniusia Gratuluję udanej wizyty! dzidzia perfekcyjna w każdym calu ;o)

kasia2506 cieszę się że córcia dostała się do przedszkola. Ja to przeżywałam rok temu, dlatego wiem co czujesz. Teraz jest taka walka o miejsce. Pamiętam, że jak zobaczyłam na monitorze tekst "gratulacje twoje dziecko dostało się do przedszkola nr .." to czułam się jak bym los wygrała na loterii ;o) A do którego przedszkola będzie chodziła?

Bogusia86 gratuluję udanej wizyty, super że córcia rozwija się zdrowo!

Mam pytanie czy któraś już kupowała pościel darland? Właśnie zamierzam kupić taką do kołyski i nie wiem jak ona wygląda gatunkowo..

zmykam spać bo zauważyłam, że jak dłużej siedzę przy komputerze czy np. przy prasowaniu to mnie bardziej brzucholek dolem boli.

jutro o 18stej wizyta to dam Wam znać, może wyłudzę zdjęcie od ginka bo z płyty to ja nie potrafię zrobić zdjęcia :-( Dziękuję za miłe słowa i za kciuki, na pewno się przydadzą!

KOLOROWYCH SNÓW BRZUCHATKI :-)

reklama
jej, jak dobrze, ze jutro moge zrobic sobie wagary bo mam 2 nieobecnosci do wykorzystania, a i tak zdaze wykorzystac tylko 1 :-p
w koncu sie wyspie :-D
ide sie pouczyc jeszcze, dobranocka i do jutra

Bombusia, mi sie wydaje, ze z tymi 15latkami to nie zbieg okolicznosci a obecnie popularna "gra" w tzw. "gwiazde"...

Co do biustu to ja mam obecnie ogromny problem z zakupieniem biustonosza do karmienia... Bylam dzis w szole rodzenia, gdzie moglam sobie poprzymierzac i powybierac w stanikach. 80F - za szeroki w obwodzie i za mala miska. 75g - obwod od biedy moglby byc, ale i tak wolalabym ciut ciasniejszy, bo mialam jeszcze luz, mimo, ze zapielam sie na ostatnia, najciasniejsza haftke. Miska oczywiscie za mala.:dry: Podziekowalam kobietce. Zalowalam, bo staniki tam sa po ok 60 zl. Ale babeczka dala mi namiary na sklep z duuuuuzymi biustonoszami. No wiec tam zawitalam. Niestety byl tylko jeden stanik. Pani podala mi rozmiar 70h (rozmiarowka brytyjska, gdzie jest podwoje d, f, g itd; jakby byla polska to bylaby chyba miseczka k ;P) Zalozylam. Lezal idealnie. Nigdzie nie uwieral, biust na swoim miejscu (co prawda troche dziwnie wygladal w bezfiszbinowcu, no ale taki urok tych biustonoszy). Niestety jak zobaczylam cene to musialam podziekowac - 185 zl... Wrrrr...

o kurcze, to faktycznie niezla cena :szok:. ja obecnie 75F, wiec wlasciwie nic sie nie zmienilo i nie mam problemu z kupnem stanika (gorzej gdybym chciala kupic taki do 20zl, a są i po 5zł te małe rozmiary, no ale coz :-( )
a patrzylas w Triumphie? ja zawsze mierze tam, a potem kupuje ten sam za polowe ceny na allegro :tak:

Bombusia mam nadzieję, że już nie leżysz i nie kwiczysz :-D no bimbały bimbały - jak człowiek miał B a tu nagle D to ciężko to nazwać inaczej- przecie to garba idzie od tego dostać :-D

Bogusia86 cieszę się razem z Tobą z udanej wizyty :-) na kalpeczki też lukałam w biedronie, ale zapach dawał mi ostro po nosie i nie chciało mi się wybierać. Ta torba zresztą też musi przejść wentylacje ehhh

Wogóle chyba pierwszy raz doświadczyłam czkawi tzn nie jestem tego pewna w 100% ale takie regularne pulsacje miałam na samym dole - choć powiem wystraszyłam się, że cosik się dzieje :eek: ale to chyba czkawka, bo któraś tak opisywała. W dodatku zaraz jak mała przestała to ja dostałam :-D Chyba wogóle powinnam się położyć. Także dobranoc brzuchatki :*

Malagonia u mnie ostatnio dwóm koleżankom dzieciaczki nie dostały się do przedszkoli ?
- ich sytuacja materialna bez zmian ! i tak nagle z roku na rok !
hmmm - czyżby zmniejszali liczbę dzieci w przedszkolach ?
FiuFiu Gratuluję!
Ciamajdko no to chyba lepiej, żebyście na siebie nie trafiły na porodówce ;) - albo współczuję tej pani-hihihi

Ostatnia edycja:
Cayra jak to niet cesarki??? jak to??? kobieto przecież Ty masz te biodra gorsze ode mnie bo po operacji.. tyle, że może po operacji mozna mieć CC.. ehh, to ja nawet sie juz nad ortopedą nie zastanawiam.. zresztą co ma być to będzie...

Ciamajdko, byłam u ortopedy z NFZ, stwierdził, że operacja była robiona dawno i on nie widzi przeciwskazań co do SN... Ok, zna się facet, ale jak chciałam, żeby mi wypisał zaświadczenie o braku przeciwskazań do SN, to odpowiedział, że nie ma takiej potrzeby... No świetnie... Zastanawiałam się, czy nie iść jeszcze prywatnie do innego ortopedy na konsulację, ale stwierdziłam, że nie będę płacić za żadne wizyty ani zaświadczenia, nie będę kombinować; skoro ortopeda stwierdził, że dam radę urodzić sama, to dam :-) A ciąć w razie czego zawsze zdążą, jak się coś zacznie dziać ;-)

Kładę się spać, dziewczynki, spokojnej nocki życze i - do jutra :-)

Witajcie

Oj z przedszkolami to jest niezły cyrk. Jest za mało miejsc na taką ilość dzieci. A dodatkowo rekrutacja jest tak zrobiona, że samotne matki mają pierwszeństwo. Nie mam nic przeciwko samotnym matkom i jeśli faktycznie są samotne to oczywiście to miejsce im się należy. Niestety 90% tych samotnych matek to po prostu kobiety, które postanowiły żyć w wolnym związku, ale dzieci mają normalnie tatusiów, którzy z nimi mieszkają, którzy przychodzą po dzieci do przedszkola, dokładają się do domowego budżetu, i tutaj to się nie zgadzam, że takie osoby powinny mieć pierszeństwo - powinny być traktowane na równi z małżeństwami, bo różni je od nich tylko brak papierka.
malagonia współczuję, że mała się nie dostała. Może w drugiej turze coś się uda. W ogóle to późno u was te wyniki rekrutacji. My już od kwietnia znamy wyniki. Na szczęście moja córcia od września będzie przedszkolakiem.

reklama
Nie wiem. druga tura, szukanie czegoś, na co nas stać, familijne <od unii>? Jeszcze gdyby mała siedziała w domu do tej pory - to pół biedy, ale prawie 3 lata w żłobku, to aż prosi się o przedszkole. Ach, zobaczymy.

U nas dzieci chodzace do złobka mają pierwszeństwo.No chyba,że sie zmienia na inne przedszkole.
Ale przykre to bardzo.
U nas dzis wyniki wywyeszaja w przedszkolach.

Do góry