reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

chłodny dzień, jak miło :)

Ciamajdko- lody na śniadanie :p oj, oj .. :) nie byłam gorsza i zjadłam 3 bułki i 1/4 arbuza... :shocked2:wstyd mi.

Piszecie o przedszkolu...w naszym wypadku będzie 3 razy bardziej pod górkę, bo rodzimy w wyżu.... do przedszkola moje dzieci będa chodziły..do szkoły nie. Jesteśmy z Jasiem zwolennikami edukacji domowej. Póki będą gimnazja w Polce istnieć nie puszczę dziecka do takiej szkoły.

Co do staników. Moje maleństwa nadal małe...choć zrobiło mi się wcięcie w talii pod biustem :D Rozmiarów staników nie ogarniam...w ogóle często śmigam teraz bez stanika, bo nie ma mi co nawet oklapnąć.

Życzę Wam miłego dnia.

reklama
Cześć Mamusie :-) u mnie też dziś pogoda, słoneczko się pojawiło :-) więc pościel już się wietrzy na tarasie. Zastanawiam się nad praniem?
Tak czytam o tych waszych szkołach rodzeniai zazdroszczę, bo my się już raczej nie załapiemy. Gin mi na praktycznie zajęcia nie pozwoliła chodzić ze względu na niski brzuch i to moje leżenie, a teorię to sobie mogę w necie poczytać...No cóż jakoś to będzie.

Mój synuś chyba jeszcze nie główką w dół, bo fika po całym brzuchu, kocham to uczucie :tak::tak::tak::tak:

Ciamajdko
cieszę się, że Twój T. poszedł do pracy,powodzenia :tak:
cayra1984 będzie dobrze, będziesz próbować SN, a jak się nie będzie udawać, to zawsze mogą zrobić CC.
monika8112 z Ciebie ranny ptaszek :szok: ja ledwo po 9 wychodzę z łóżka.
Miłego dnia życzę i udanych wizyt :-) :tak:

witam się

Witam,

zły dzień dziś. Córka do przedszkola się nie dostała, niefajnie. Bardzo. Ryczałam pół dnia. Teraz już jestem spokojna, ale za to humor paskudny i zgaga jakiej w życiu nie miałam.
Przez to nastawiona pesymistycznie do świata dzisiaj.
Może jutrzejsza wizyta na USG poprawi mi humor.
Idę się chyba kłaść, bo padam.
FiuFiu Gratuluję!

oj przykro mi :(

Cayra też wychodzę z takiego samego założenia, skoro na NFZ nie ma od reki dostepnego ortopedy to ja się bujać prywatnie nie będę.. pójdę rodzić to będzie ich problem.. od tego są lekarze doświadczeni, żeby zdecydowac czy cesara czy SN.. o!:tak:

Chciałam ogłosić że T. zaczyna dziś dwie prace:szok:
tak się złozyło, że między dwiema się zastanawialiśmy, i ostatecznie padło na miejscową fabrykę... i miał zacząć dziś o 15...
ale wczoraj zadzwonił facet z tej drugiej firmy (bardziej odpowiadającej T. i na pewno pewniejszej-chociaż to różnie bywa) i spytał czy może zacząć dziś o 10:shocked2:
tak więc jedzie na 10 do jednej pracy, będzie dzwonił do drugiej że dziś nie da rady... nie znamy jeszcze warunków (od kiedy umowa, jaka dokładna pensja, czy system prowizyjny dodatkowo itd.) dokładnych z tej pierwszej firmy (co na 10 ma), wiec jak sie nie spodobaja to przyleci do tej na 15.. hahaha, namieszałam:-D

w każdym bądź razie nadal drżę z niepewności... czy ja musze miec umysł prawdziwej baby???

w domku będę dzisiaj sama, będę zjadać nektarynki czy tam brzoskwinie, wsio ryba jak się to zwie...

i leżeć:)

No to pogratulować pracy :)

Monisiu8112, sama nie wiem :-) Ale tłumaczę sobie, że kij ze mną, najważniejsze, że SN jest lepsze dla Szymonka, ja i moje biodra jakoś to przetrwają :-)

Dzień dobry wszystkim :-)

dasz radę nie ma co :)

Witam :)

Odnośnie rozmiaru biustonosza do karmienie to ja 1 biorę rozmiarem pasującym teraz czyli 85B. Jak się laktacja unormuje to zakupie jeszcze ze 2-3.

A odnośnie rozmiaru to któraś napisała, że kupi albo 85 B, albo 80 B. Niby różnica tylko w obwodzie pod biustem, ale nie tylko 85 B to też większa miseczka, niż 80 B. Niby to B i to B, ale rozmiar miseczki zależy od obwodu pod biustem.
Patrząc na tabelkę rozmiarów firmy Alles:
beztytuuvfz.jpg

odpowiednikiem 85 B jest 80 D.
Większość kobiet uważa, że tak naprawdę 85 B i 80 B to to samo, no bo B.

tak ja pisałam, ale nie chodziło mi o to , że w 85 B jest taka sama miska co w 80 B! chodziło mi o obwód wiadomo, ze miska w 85 B jest większa.:confused: to chyba każdy wie...

ja jem już drugiego loda dzisiaj... bo nowości kupiłam jakieś co nie jadłam i mnie kuszą...

ej podziel się :-p

Czesc dziewczyny!!!!
ja juz od rana zla no.....!!!!!!!! no dzisiejsza noc byla poprostu "mniodzio" tylko dwa razy sie obudzilam w nocy :-):-):-) no i udalo mi sie wyspac ....:wściekła/y:prawie o 8.30 zbudzil nas telefon oczywiscie M zapomnial mnie poinformowac:crazy: ze dzisiaj przyjezdza do nas technik ktory bedzie podlaczal telewizje HD :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no myslalam ze go udusze!!!!
no i teraz siedze sobie zamknieta w kuchni z pieskiem ( piesek cus dziwnie zareagowal na p. technika tak jakby chcial go posmakowac:sorry2:) na szczescie siedze z komputerem!
no to na tyle M ma dzisiaj wolne wiec pewnie za dlugo z wami nie posiedze:-(

A ja wczoraj wkurzona ze mi tego wielkiego posta wcielo nawet nie pogratulowalam dziewczynom udanych wizyt pseplasam i czynie to dzisiaj!!!!

Ciamajdko trzymam moooocno kciuki za Tobiego i nowa prace!!!!!!!!!!!!!!!!!

martuska, a maja w tryumpfie wogole miski h?

mają do K z tego co kojarze. ale tam nie bedziesz miala takiej duzej, zobaczysz, bo to nie wloskie ani chinskie tylko pod Polki robione :tak:

dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym niedostawaniem sie do przedszkoli? za co tam daja punkty? o co chodzi w ogole, to jakis szok.. :confused: chyba trzeba z jakims kolega pedagogiem pogadac i wlasne przedszkole zalozyc..
a wlasnie, wiecie moze jak to jest ze zlobkiem? tzn. chodzi mi o to, ze czy mozna oddawac dziecko np. tylko na 2 dni w tygodniu na pare godzin, czy jak juz sie zapisze, to codziennie?

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy śledzicie losy czworaczków z DDTVN???
Jejku jak te dzieciaczki już podrosły, takie maciupkie były, fajnie się ogląda takie programy, ale u nas mało jest takich programów od rozwoju płodu do porodu, jeśli to tylko na Discowery, necie itp.
Oni wolą katować filmy z lat 80, 90 po 100x bleeeee
Adi wyszedł do szkoły, poozstał po nim tylko zapach męskich perfum he he, wróci późno, o 19.00, bo potem prosto na hiszpański, więc znów sama, nie wiem czy delektowac się tą ciszą w domku, czy już tęsknić za przewijanem, karmieniem i nie wyrabianiem sie z niczym w ciągu dnia hi hi.
W domu nie mam zbytnio co robić, bo remont sie zbliża od soboty i M codziennie jakieś pomysły ma z wynoszeniem mebli ja sie tylko usuwam na bok i nie wrącam sie zbytnio, to jego "broszka" remont.
No nic pójdę na rynek po..... truskawki tradycyjnie i czereśnie:)

Bombusiu, zdecydowanie sie delektować :tak: :-)
ja przez ten stres zwiazany ze specjalizacja i nauke do sesji nie zdąże nawet ostatnio sie stesknic za Łukaszem i pomyslec o tym ze jestem sama do 18.
pytalas czy obejrzalam filmik- tak. no niestety tak to jest. ja tam od zawsze uznaje wyzszosc natury, jelsi mozna z niej skorzystac i to odnosnie wszytskiego. w sklepie zanim kupie chocby chleb patrze na sklad, bo po co brac ten z "E" jak mozna bez :-)

Witajcie kobietki.:-)
Daję znać,że żyję i jest oki.;-)
Wczoraj nie miałam dostępu do neta (strona nie może być wyświetlona:wściekła/y:)a w sobotę i niedzielę nie zasiadam do kompa,więc nazbierało się 50 stron do nadrobienia:szok::szok::szok::szok:. Przyznaję się bez bicia,że nie dam rady tego ogarnąć:sorry2:
Trzymam kciuki za wizyty i życzę miłego dnia;-)

reklama
martuśka- no ja się naczytałam, że teraz mieć dziecko w przedszkolu to luksus... jakieś punkty dają np. za bycie samotną matką albo... posiadanie autokaru:nerd: szopki jakieś.

zaraz zaczynam powoli nas pakować i przygotowywać grunt pod przeprowadzkę :)

Do góry