reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Jejku dziewczyny to puchniecie nie przechodzi boje sie ze moze to cos powazniejszego?
Pokaze wam moja stope to sie przerazicie...
Zobacz załącznik 255533
Jestem szczupła osoba a mam stopy i Łydki jak u slonia :-(
Na dodatek palce u rak tez mi zaczynaja puchnac zdjelam pierscionek zareczynowy bo pozniej moze go nie zdejme juz :-(
a jak z Twoim cisnieniem,nie jest za wysokie.?
ja bym to skonsultowała z lekarzem jednak.

reklama
Az zadzwonilam do znajomego lekarza bo przestraszycie biedna czekoladke, powiedzial, ze ma sie nic nie martwic , jedyna oznaka do niepokoju jest opuchnieta buzia.

hejka
polianna współczuję alergii, no nic musisz się chyba przemęczyć; jeśli chodzi o to tesco to powiem ci, że na twoim miejscu bym wepchnęła się przed te wredne baby i powiedziała, że to jest kasa pierwszeństwa - szkoda gadać.... ja staram się przepuszczać ludzi, np. starszych, ale nasze społeczeństwo niestety jest w tej kwestii wyjątkowe wredne....

kassia181 ehh fajnie ci z tym biszkoptem z truskawkami ,... ja nie umiem, ale się nauczę:)

Gorzka_Słodka_Czekolada kolejny przykład wrednych babsztyli... a to dziwne, że właśnie kobiety są takie złośliwe, a nie mężczyźni, którzy nigdy w ciąży nie byli i nie będą...
jeśli chodzi o to puchnięcie to moja koleżanka puchnęła już od połowy ciąży a urodziła grubo po terminie
wydaje mi się, że powinnaś to skonsultować z lekarzem - moja kumpela jadła jakieś tabletki na te opuchlizny (bo też miała naprawdę duże)

navijka hmmm myślę, że nr tel do tej Polki ci nie dają, ale mozesz zostawić swój i poprosić aby jej dały

ciamajdko ojojoj no i znowu myślę teraz o gołąbkach, co chwilę w ciąży mam na nie ochotę - jA CHCĘ GOŁĄBKA:/

a tak odnośnie tych sytuacji w sklepach, pocztach itd to powiem Wam, że czasami się głupio odezwać, przecież wiadomo, że ludzie wiedzą, że jesteśmy w ciąży a i tak udają, że nie...
w każdym bądź razie ostatnio jak byłam w monnari to wzięłam sprawy w swoje ręce - była wyprzedaż 70% więc kolejka była niemiłosierna, więc od razu podeszłam na sam przód kolejki i nie patrząc na klientki zapytałam czy kobiety w ciązy są obsługiwane poza kolejką i okazało się, że tak- pani bardzo miła od razu mnie obsłużyła
niestety ten sam numer nie przeszedł w samancie, bo jak zapytałam sprzedawczyni o to samo to odpowiedziała mi niezbyt miłym tonem, że jeśli mnie inne klientki przepuszczą to tak ( a tam była wyprzedaz 90% i babki stały po godzinę! w kolejce), więc już sobie odpuściłam i się nie prosiłam....

Witam!U nas wreszcie chłodniej,wiaterek.Cieszy się też Zuzia bo w pon.jedzie na wycieczkę szkolną.A i ja się cieszę-dzisiaj kurier przywiózł komę dla męża i w Realu trafiliśmy na rowerek dla Mikołaja z obniżoną ceną o 100 zł.Kupiłam krem,oliwkę,mydełko i proszek do prania dla maluszka a po pampki to Zuzia pójdzie jak urodzę.

pedicur i manicure zrobiony - nie było źle i nie wyszło źle :-p dziewczyny wogóle ciągle krążą mi myśli mój ma rh+ a ja rh- to moja pierwsza ciąża czy powinnam coś dostać teraz czy dopiero po porodzie? boje się o maleństwo :-(

Ciamajdko mam nadzieję, że sytuacja opanowana z zalaniem...

Ehtele super, ze założyłaś wątek, na pewno wiele razy będziemy z niego korzystać..I jak tam gotowanie na parze? Na pewno smaczne:) Ja rożka nie biorę bo połoźna mówi, że bardzo często własne rzeczy zabierane do szpitala giną...

Polianko, z tego, co czytam to prawdziwy mol książkowy z Ciebie, ja uwielbiam kryminały medyczne, jak usiądę to potrafię w ciągu dnia pochłonąć książeczkę:) Dobrze, że wygarnęłaś mężowi

Pajeczko, ale nową Chylinską czy stara Chylińską:D lubi Twoje słoneczko:D Gratuluje wizytki:) a ile wazy maluszek?

MArulko no tak wczoraj i przedwczoraj to takie ryczonko było:) A ogrodu i tak Ci zazdroszczę, można wyjść i w cieniu wietrzyć schaby:)

Bombusiu skoro miałaś robione USG genetyczne i połówkowe to chyba wsio w porząsiu.. i ja nie tracilabym juz pieniazkow...Gratuluję udanej wizyty:) maluszek rośnie prawidłowo:) nie martw się jeszcze zdąży zmienić pozycję, najczęściej dzieci szykują się pod koniec 34 tc. Co do kasiorki:D to wazne, ze jest, a nie wazne w jakim tempie znika:D:D:D
Darek jest raczej typem, ktory stosuje system ZZZ jezeli chodzi o naukę. Co do Adiego to juz wiele razy pisalam, ze skarb masz w domciu, nie dosc, ze sie dobrze uczy to jeszcze mamie pomoze - marzenie

Lea28 naprawdę przykro mi, że tak źle się czujesz, nie dość, że objawy fizyczne to jeszcze psycha. Mam nadzieję, że będzie lepiej, trzymaj się kobietko...

Kassia181 oj to widzę, że pomalutku torba do szpitala jest szykowana, ja też się muszę za to kiedyś wziąć. Co do puchnięcia to chyba każda z nas to przechodzi nie dość, że ciąża, to jeszcze upał:D
Mam nadzieję, że biszkopcik pyyycha:)

Natko no niestety my jesteśmy chyba gorsze w tych "męskich zakupach"

Navijko tak jest liście kapusty zawierają składniki, ktore zmniejszają obrzęk:)

Kolumnea, a do kiedy zamierzasz slonce pracować?

Olu tak to jest z samochodami, niestety silniki w taki upal nie dają rady, a i opony też trzeba mieć dobre, bo te dziady potrafią strzelić od gorąca

Saudades ja też w jakiś chłodny lipcowy dzień zrobię wszystko:)

Ciamajdko rewelacyjnie to załatwiłaś na poczcie, wiesz ludzie teraz są tacy niemili, naprawdę rzadko się zdarza, że jestem pozytywnie zaskoczona...Co do rozstępow, to każda z nas ma jakies ukryte:) jedna na brzuszku inna na pupie, choćby malenkie, ale ma:D nie martw sie - zjasnieją:)

Agas-78 mam nadzieje, ze lepiej się będziesz czula, pamietasz jak pisalas ze marzysz, aby byl juz 35 tc - to juz naprawde niebawem:)

Bogusia007
udanego wypadu:)

GSC ogólnie ja polecam wiatraczek, te klimatyzatory są drogie i nie dają jakiegoś super efektu.
Faktycznie bardzo Ci spuchła stópka, mnie puchna inaczej, bardziej mi żyly wszystkie wychodza

Urszulko wody nigdy nie powinno się ograniczac, wazne jest aby kupowac wode o obnizonej zawartosci sodu!!! to naprawde wazne

Wuzelku gratuluję CI wizytki, dobrze, ze z wami wszystko w porzadeczku:)

GSC ja czasem tak mam, ale tego bólu nie lekceważę, staram się położyć i na maksa wyluzować, nie biorę nospy

Martitka nareszcie sobie słońce wypoczniesz:) Aga miała cesarkę ze względu na gestozę

MAdziujka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, jejciu jakie to cudowne...

Co do puchniecia, to dziewczynki jezeli w ciagu dnia wam puchna stopy i dlonie to jest nic niepokojacego, moze to wygladac okropnie, ale nic się nie dzieje. Trzeba jednak obserwować ciało z rana i jeżeli są opuchnięcia - zwłaszcza twarzy to trzeba niezwlocznie się zgłosić do lekarza. Ja ostatnio po moich płaczach miałam tak opuchniętą buzię z rana, że nie wiedzialam czy buzia jest opuchnięta czy to po płaczu:D:D:D:D

Ide sie wezmę teraz za łazienkę:)

buziaki miłego dnia

Dzieki w kwestii termometra - chyba tez ten z allegro zmowie a potem mama w paczke wsadzi.
Dziewczyny a czy te wasze przewijaki to takie sztywne sa ze na lozeczko mozna nalozyc, czy miekkie? Ja to widze ze w niektorych kwestiach kompletny laik jestem...no ale od czego mam Was:-D:tak:;-)

Sorki w zly watek mi sie napisalo......

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Milusia mój brzdąc lubi nową Chylińską

Czesc sloneczka,

za chwilę was ponadrabiam:) zobaczę, co tam u was:)

Ja od samego rana sprzątam - bo to, co zrobilismy w ciągu tygodnia to przekracza najśmielsze oczekiwania największych brudziochów.

Gotuję duszoną kapustkę, zrobiłam lody - mam nadzieję, że się zamrożą:)
Pot mi się leje po tyłku, ale dam radę;)
Darek wczoraj zdał angielski na 4,5 jestem z niego mega dumna, naprawdę, obawiałam się, że ledwo zda, a ta ocena byla bardzo ważna, gdyz teraz jest pewne, że otrzyma stypendium doktoranckie:D:D:D

Dobrze zabieram się za czytanie, co tam naskrobałyście:D

Pogratulować zdolnemu mężowi:)

Dzieki w kwestii termometra - chyba tez ten z allegro zmowie a potem mama w paczke wsadzi.
Dziewczyny a czy te wasze przewijaki to takie sztywne sa ze na lozeczko mozna nalozyc, czy miekkie? Ja to widze ze w niektorych kwestiach kompletny laik jestem...no ale od czego mam Was:-D:tak:;-)

twarde:) przynajmniej ja taki mam.

Co do wózka wolę sie nie denerwować napisałam na odp, wątku.

Milusiu co do wagi Sebka to go teraz nie ważyła bo ważyła go 2 tyg temu i powiedziała, ze nie ma sensu teraz, że zważy go za miesiąc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wróciliśmy z reala, jejku ale się nałaziłam buuu.
Teraz leżę przed wiatrakiem i piję pierwsze karmi w ciąży....dobre, bo zimne:):)
Kupiliśmy w realu Pampersy po 43 zł wieeelka paka i fajne termoopakowanie za 30 zł, ale nie ze styropianu tylko takie są nowe ze srebrynm materiałem w środu no bajerek:) do tego jeszcze troszkę pierdułek, bo mój M jak wpadł w te półeczki to różności chciał kupowac, nawet spinkę do smoczka,no ale niech kupił jak tak się napalił i cieszył ha ha:)

Pajka ja też lubię Chylińską:) niektóre stare piosenki też:)

reklama
Wróciliśmy z reala, jejku ale się nałaziłam buuu.
Teraz leżę przed wiatrakiem i piję pierwsze karmi w ciąży....dobre, bo zimne:):)
Kupiliśmy w realu Pampersy po 43 zł wieeelka paka i fajne termoopakowanie za 30 zł, ale nie ze styropianu tylko takie są nowe ze srebrynm materiałem w środu no bajerek:) do tego jeszcze troszkę pierdułek, bo mój M jak wpadł w te półeczki to różności chciał kupowac, nawet spinkę do smoczka,no ale niech kupił jak tak się napalił i cieszył ha ha:)

Pajka ja też lubię Chylińską:) niektóre stare piosenki też:)

Bombusiu to jeszcze te pampersy sa w promocji?? kurde nie widziałam ich juz u nas :( bo ja kupiłam tez tą pake, ale zastanawiałam sie czy nie kupic jeszcze tak na zaś :p

Do góry