reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Pajka jesteś mega kochana !
A nie wiem czy to prawda czy głupoty co przeczytałam w interenecie, ze jak sie puchnie ponizej 36tygodnia ciazy bardzo mocno to moze byc przedwczesny porod to prawda? ten net mnie straszy juz nic nie bede szukala :(

reklama
Hello!!!!!!!!

Martitko mam nadzieję, ze Twój Viktorek też zrobi fikołka choćby w ostatniej chwili:) I już masz macierzyński???? to do kiedy go będziesz otrzymywała???:-)
Polianno no w sklepie zachowałaś się niewybaczalnie, bierz przykład z naszych dziewczynek z poczty, ;-)stałaś w kolejce???ja bym im dała nieazuważyć mojego brzucha, wstrętne mohery!!!! A alergii wspułczuję, nie wiem co to jest.:no:
Ciamajdko to, aż tyle mamy trójpaczków???? :szok:łoj nie wiedziałam??? coś chyba nie tak??? TRÓJPAKI DO ODPOWIEDZI SIE ZGŁOSIĆ PROSZĘ!!!!:happy2:
Madziujka gratuluję rocznicy i te kwiaty WOW suuuper:tak:
Czekoladka ja bym poszła od lekarza z tym puchnięciem, moze powinnaś powtórzyć badania???? Nogi w nocy trzymasz wyzej do spania????:eek:
navijka pewnie, ze poszukaj kontaktu, zawsze warto spróbować:tak:
pajeczko gratuluję udanej wizyty, dobrze, ze mały nie spieszy sie do wyjścia:):)

Moje chłopaki wysprzątali całe mieszkanie, zakupy na weekend też zrobili:tak: ja dziś ugotowałam pulpety w sosie pomidor. i do tego mizeria, bo mi sie chce:happy2:
Strasznie najadałam się arbuza i truskawek i leżę na kanapie przy wentylatorze i zdycham, ale takie to było dobre:tak:, M chce iśc na lody, ale ja już nie mam miejsca na te pyszności:no:

Nakupiłam dziś w aptece dzidzi róznych kosmetyków, sudokrem, bepanthen, linomag itp. i sobie podkłady na łózko, tatmtum rosa i takie różne pierdoły i zapłaciłam 120 zł:szok::szok::wściekła/y: no cóż nikt nie mówił, ze będzie lekko i tanio:no:,a po południu jeszcze mam plana, aby do Reala skoczyć moze po pampersy i inne artykuły niemowlęce:eek:.
Nie mówiąc, ze Adrian już wyciągnął ode mnie na nowe sandały i fryzjera więc tylko patrzę na konto co się dzieje no:szok:

Miłego dnia Brzuchatki, podobno od jutro po trochu idzie ochłodzenie...oby.

We Francji macierzynski zaczyna sie przed porodem a po porodzie nalezy sie nam zaledwie 10 tygodni:wściekła/y:

Pajko-Ciesze sie bardzo, ze z maluszkiem wszytsko w porzadku i mam nadzieje, ze teraz juz nei bedziesz miala zadnych klopotow do konca ciazy:-)

Czekoladka- Powracajac do tematu klimatyzatora przenosnego to naprawde polecam , wlewam wode i pozniej wylatuje zimne powietrze, ponadto mozesz go przenosic gdzie chcesz;-)
Co do nozek to nic sie nie martw mi tez puchna(nie wiem czy Cie p pocieszylo hahah)
Tak jak dziewczyny pisza nogi do gory, chodz na spacerki i pij duzo, tak jak Pajka napisala najlepiej 3 l wody.

A nie wiem czy to prawda czy głupoty co przeczytałam w interenecie, ze jak sie puchnie ponizej 36tygodnia ciazy bardzo mocno to moze byc przedwczesny porod to prawda? ten net mnie straszy juz nic nie bede szukala :(

Czekoladka nie czytaj już tego neta, bo tam są takie różniaste info, ze można oszaleć, ja jak przestałam czytać i doszukiwac się najróżniejszych chorób to zaczęłam się cieszyć ciążą, bo nawet mój M chciał mi kiedyś kompa schować, bo ciągle coś wynajdywałam, pij duuuużo i śpi sobie z nogami ciut wyżej np. na zwinietym kocu!!!

Martitka to lichutko z tym macierzyńskim u Was:(

ofgólnie piszą, ze mozna puchnać pod koniec ciąży, że to jest normalne, ale mi sie wydaje, ze to tez zalezy własnie od pogody. W takie upały ja puchne jak mało pije, ale nie aż tak jak Ty dlatego ja bym podjechala do lekarza wczesniej tak na wszelki wypadek, zeby sie nie denerwować.

ja sobie stawiam butelki z wodą i jak wypije wszystkie jestem z siebie dumna:p to co , ze latam do kibelka co chwile bo mały bawi sie moim pęcherzem i czasami mam tak, ze jeszcze dobrze nie wyjde z WC a juz tam musze wrócic:p najważniejsze , żeby pic dużo.

Ja juz na necie nie czytam niektórych rzeczy bo jak czytałam to tak jak Bombusia pisze świra dostawałam a tak jak nie wiem jestem zdrowsza,aczkolwiek obserwuje siebie i jak cos nowego sie pojawia to od razu konsultuje to z ginekologiem:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jesteście kochane!!
To ide polezec z nogami w gorze a pozniej kapiel no i na te imieninki!

Dziekuje wam wszystkim za pomoc! Uspokoiliscie mnie troszke.. bo juz ryczałam jak bóbr...

A więc do później ! buziaki dla was dziewczynki :*

pajkaa gratulacje udanej wizyty!!!!!!!!

mi nogi tez puchna i dlonie- ale moja ginka powiedziala ze to nie patologiczne tylko od upalow- wiec pewnie wiekszosc z nas tak ma.

ja uciekam sie szykowac bo jade na urodzinki do siostry. ciasto upieklam, mieszkanie wysprzatalam takze jestem gotowa. zostaje u rodzicow na noc takze dzis sie juz nie odezwe- bede jutro po poludniu. udanej soboty brzuchatki:))))))))))))

Czesc sloneczka,

za chwilę was ponadrabiam:) zobaczę, co tam u was:)

Ja od samego rana sprzątam - bo to, co zrobilismy w ciągu tygodnia to przekracza najśmielsze oczekiwania największych brudziochów.

Gotuję duszoną kapustkę, zrobiłam lody - mam nadzieję, że się zamrożą:)
Pot mi się leje po tyłku, ale dam radę;)
Darek wczoraj zdał angielski na 4,5 jestem z niego mega dumna, naprawdę, obawiałam się, że ledwo zda, a ta ocena byla bardzo ważna, gdyz teraz jest pewne, że otrzyma stypendium doktoranckie:D:D:D

Dobrze zabieram się za czytanie, co tam naskrobałyście:D

Czesc sloneczka,

za chwilę was ponadrabiam:) zobaczę, co tam u was:)

Ja od samego rana sprzątam - bo to, co zrobilismy w ciągu tygodnia to przekracza najśmielsze oczekiwania największych brudziochów.

Gotuję duszoną kapustkę, zrobiłam lody - mam nadzieję, że się zamrożą:)
Pot mi się leje po tyłku, ale dam radę;)
Darek wczoraj zdał angielski na 4,5 jestem z niego mega dumna, naprawdę, obawiałam się, że ledwo zda, a ta ocena byla bardzo ważna, gdyz teraz jest pewne, że otrzyma stypendium doktoranckie:D:D:D

Dobrze zabieram się za czytanie, co tam naskrobałyście:D

Milusiu no to cuuudowna ocena, masz kujonka w domciu:) i stypendium sssuper jak to cieszy, tak mi sie marzy, aby mój Adi tak sie nadal uczył jak do tej pory, tym bardziej, ze myśli o medycynie:)
A czy Ty jutro to masz zamiar troszkę odpocząć, czy znów sobie cosik wynajdziesz do roboty Mamuska ????

Czekolada no nie ladnie wygladaja twoje nozki....moze taka twoja uroda, ale lepiej byloby jakbys skonsultowala to z lekarzem mimo wszystko. Ja mimo upalow jeszcze nie puchne. A sprawdzalas sobie cisnienie? W poniedzialek zadzwon do lekarza i porozmawiaj z nim, 23 czerwca to jeszcze troche dlugo, a piszesz, ze masz takie stopy od rana a po wypoczynku powinny wracac do w miare normalnych rozmiarow.

reklama
I jestem :-) Mój wybrał się po części i zabrałam się z nim (wiem, wiem miałam leżeć) ale stwierdziłam, że sklep dla dzieci jest całkiem blisko motoryzacyjnego, więc wybralam się. No ale dupa blada, bo auto nam przerysowali i mój już nabuzowany, więc na zakupy nie poszłam :-( przejechałam się o i tyle ehh

Wuzelek to super, że wczorajsza wizyta udana i zarówno Ty jak i maleństwo zdrowo rośniecie :-) akcja na poczcie super

Gorzka_Słodka_Czekolada mi w czwartek powiedziała na wizycie, żeby pić dużo ale nie naraz, że litr w pol godz tylko rozłożyć to w czasie - lepiej częściej. Poza tym właśnie chłodne kąpiele, nogi do góry oraz herabtki ziołowe. I nie czytaj w necie za dużo, bo ja też tak miałam aż mój mi zabronił siedzieć na necie, bo ciągle coś wynajdywałam, a wszystko grubymi nićmi jest szyte

polianna trzeba było się odezwać. Ja wcześniej też bym siedziała cicho ale teraz nie krępuje się. Trzeba było im powiedzieć, że za późno bo już je zobaczyłaś :-D

madziujka gratuluje rocznicy ślubu ;-)

Pajkaa gratuluje udanej wizyty :-) pochwal się wózkiem :-p

przede mną wyzwanie: pedicure - będzie wesoło. Na szczęście dziś nie smali i jest oki. Poza tym mówili, że w tym tygodniu upałów nie przewidują i oby tak było

Do góry