reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Czekoladko no poleniu**** troszku z girkami w gorze;-)

Navijka ja tam bym poszukala kontaktu z ta polka!! " a noz wiedelec " tez bedzie chciala poplotkowac!!!no jak chcesz l ja jestem w takiej sytuacji ze niemieckich znajomych nie mam wcale :no: a polska kobitke znam tylko jedna ale ona nie ma dzieci i tak nie bardzo jest o czym gadac wiec mam tylko BB! takze ja bym podjela probe jak bedzie chciala to fajnie a jak nie to trudno;-)

reklama
GSC - hmm...takie to miałam po 24h stania nad kuchnią dzień przed porodem. Wtedy do szpitala szłam w domowych frotowych balerinkach (a przypominam,że był grudzień). Wieczorami mam spuchnięt nogi i ręce,ale nie aż tak. A badania moczu i krwi kiedy miałaś?

witam sie
ja po wizycie i tak szyjka długa, zamknięta na wszystkie zamki:p, mały chowa sie dobrze:) od ostatniej wizyty, którą miałam 3 tyg temu przytyłam 1 kg wiec nie jest źle.Mały to na pewno chłopak potwierdzone:p ułożył się główką w dół więc jest gotów:p
wózek odebrany:)

Lea a to psieplasiam;-) no ale jak boga kocham, ktoś na "L" był trójpaczkiem... tylko chyba rzadko tu bywa...

opisałam wczorajsza wizytę w szkole rodzenia... było fajowo:)

Kochana to była Lola, ale ona jakoś sie nie odzywa nie wiedzieć czemu...

Jejku dziewczyny to puchniecie nie przechodzi boje sie ze moze to cos powazniejszego?
Pokaze wam moja stope to sie przerazicie...
Zobacz załącznik 255533
Jestem szczupła osoba a mam stopy i Łydki jak u slonia :-(
Na dodatek palce u rak tez mi zaczynaja puchnac zdjelam pierscionek zareczynowy bo pozniej moze go nie zdejme juz :-(

Słońce ja na Twoim miejscu skonsultowałabym to jak najszybciej z lekarzem. Dzisiaj na wizycie jak powiedziałam mojej lekarce, ze puchną mi troszkę nogi kazała odstawić sól i duzo pić w takie upały minimum 3 litry dziennie.

Hello!!!!!!!!

Martitko mam nadzieję, ze Twój Viktorek też zrobi fikołka choćby w ostatniej chwili:) I już masz macierzyński???? to do kiedy go będziesz otrzymywała???:-)
Polianno no w sklepie zachowałaś się niewybaczalnie, bierz przykład z naszych dziewczynek z poczty, ;-)stałaś w kolejce???ja bym im dała nieazuważyć mojego brzucha, wstrętne mohery!!!! A alergii wspułczuję, nie wiem co to jest.:no:
Ciamajdko to, aż tyle mamy trójpaczków???? :szok:łoj nie wiedziałam??? coś chyba nie tak??? TRÓJPAKI DO ODPOWIEDZI SIE ZGŁOSIĆ PROSZĘ!!!!:happy2:
Madziujka gratuluję rocznicy i te kwiaty WOW suuuper:tak:
Czekoladka ja bym poszła od lekarza z tym puchnięciem, moze powinnaś powtórzyć badania???? Nogi w nocy trzymasz wyzej do spania????:eek:
navijka pewnie, ze poszukaj kontaktu, zawsze warto spróbować:tak:
pajeczko gratuluję udanej wizyty, dobrze, ze mały nie spieszy sie do wyjścia:):)

Moje chłopaki wysprzątali całe mieszkanie, zakupy na weekend też zrobili:tak: ja dziś ugotowałam pulpety w sosie pomidor. i do tego mizeria, bo mi sie chce:happy2:
Strasznie najadałam się arbuza i truskawek i leżę na kanapie przy wentylatorze i zdycham, ale takie to było dobre:tak:, M chce iśc na lody, ale ja już nie mam miejsca na te pyszności:no:

Nakupiłam dziś w aptece dzidzi róznych kosmetyków, sudokrem, bepanthen, linomag itp. i sobie podkłady na łózko, tatmtum rosa i takie różne pierdoły i zapłaciłam 120 zł:szok::szok::wściekła/y: no cóż nikt nie mówił, ze będzie lekko i tanio:no:,a po południu jeszcze mam plana, aby do Reala skoczyć moze po pampersy i inne artykuły niemowlęce:eek:.
Nie mówiąc, ze Adrian już wyciągnął ode mnie na nowe sandały i fryzjera więc tylko patrzę na konto co się dzieje no:szok:

Miłego dnia Brzuchatki, podobno od jutro po trochu idzie ochłodzenie...oby.

Czekoladko tutaj znalazłam pare rad na obrzęki w ciaży
Gdy dokuczają ci obrzęki, zastosuj się do prostych rad:
  • jak najczęściej odpoczywaj ze stopami w górze; gdy leżysz, wkładaj pod stopy poduszkę albo zrolowany koc, by lekko unieść nogi
  • nie wykonuj żadnych ciężkich prac
  • nie przebywaj zbyt długo na słońcu
  • noś specjalne rajstopy ściągające dla kobiet w ciąży, nie zakładaj natomiast skarpet czy podkolanówek ze zbyt obcisłym ściągaczem
  • noś przewiewne buty (z naturalnych materiałów); muszą być wygodne: mieć szerokie noski, niski obcas i grubszą, elastyczną podeszwę amortyzującą wstrząsy podczas chodzenia pamiętaj o odpowiedniej diecie, która zapobiegnie nadmiernemu czy zbyt szybkiemu przybieraniu na wadze
  • używaj jak najmniej soli
  • pij dużo wody – płyny poprawiają filtrację nerkową i pozwalają usunąć z organizmu wiele toksyn
  • do snu układaj się na lewym boku
  • siedząc, często zmieniaj pozycje; od czasu do czasu wstań, pospaceruj trochę, rozruszaj się aby złagodzić uczucie ciężkości stóp i zlikwidować opuchliznę wokół kostek, po przyjściu do domu owiń łydki (niezbyt ciasno) ściereczkami zmoczonymi w chłodnej wodzie, po 15 mi-nutach zdejmij kompres; możesz też przygotować chłodną kąpiel nóg z dodatkiem kilku kropli olejku lawendowego, herbacianego, rumiankowego lub rozmarynowego albo wmasować w stopy i łydki żel chłodzący
  • stosuj preparaty chłodzące

GSC - hmm...takie to miałam po 24h stania nad kuchnią dzień przed porodem. Wtedy do szpitala szłam w domowych frotowych balerinkach (a przypominam,że był grudzień). Wieczorami mam spuchnięt nogi i ręce,ale nie aż tak. A badania moczu i krwi kiedy miałaś?

Nom kochana a ja mam takie od rana stopy i łydki...a spałam dłużej niż 8h..

Badania krwi i moczu miałam 26 maja i wszystko wyszło prawidłowo

Pajkaa - super ze wszystko prawidłowo :)
Hmm Jedna mówi zeby mało pic druga że dużo ehh :( Chyba nie doczekam się tej wizyty 23 czerwca i pójde wczesniej bo strasznie sie boje o moje malenstwo :(

Bombusia - nogi w nocy normalnie trzymam nie wysoko tylko normalnie jak śpie..:(

Czyli mówicie że moje nogi to przesada takie spuchniete są?:(
A jeszcze dzisiaj wieczorem imprezka imieninowa ehh już nie mam ochoty nawet isc :(

i na dodatek mala mnie kopie w jednym miejscu po prawej stronie brzuszka.. to jest jej miejsce do kopania nie wiem czy to tez prawidlowo ze tylko tam czuje kopy?

reklama
Pajkoo dziekuje ci slicznie! To bede pila jak najwiecej sie da!
teraz mocze sobie stopy w misce...
tak bardzo sie boje
dziekuje wam dziewczynki ze mnie uspokajacie i wogole jestescie kochane!

ogólnie jak mało pijesz dostarczas mało wody a jak jeszcze iona zatrzymuje sie w organizmie to puchniesz. Pierwsze słyszę, zeby przy opuchnięciach mało pić szczególnie w taki upał, gdzie większość wody własnie moze się zatrzymać.Dodatkowo w takiej temp sie pocisz i jak zbyt mało pijesz to moze dojść do odwodnienia organizmu i może to zagrozić spadkiem wód płodowych.
Nawet specjaliści zalecają pić w upalne dni jak najwięcej wody:)
Jak bylam u urologa powiedział mi, ze ciężarna powinna pić minimum 3 L wody dziennie a w temp pow. 30 stopni do 4 litrów dziennie:szok: i ja jak pije dużo nie puchne a wczoraj wypiłam tylko 2 L i to było zdecydowanie za mało bo juz mi spuchły nogi.
Trzymam kciuki będzie dobrze, ale i tak powiadom swojego lekarza niech to zobaczy.

Do góry