reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Nadrobilam szybko i pisze pokrotce...
Bombusia - maly wazy w normie jak na wiek ciazy, nie wiem czy dostajecie USG z opisem do domu, w moim sa takie wykresy czy dziecko miesci sie we sredniej. Pozatym 1 milimetrowy blad lekarza przy pomiarze glowki lub kosci udowej no i ta waga nie wychodzi zbyt wiarygodna. Trzeba pamietac ze jest to SZACUNKOWA waga dziecka (jakas srednia obwodu glowy, klatki,kosci udowej), wiec latwo o blad. Co do serduszka, to nie rozumiem jak przez usg nie moga ocenic serca??Maja jakis stary aparat czy co, przeciez przez usg to na wylot wszystko widac. U mnie zeby wysluchac tetno dziecka to przewaznie takie male usg zalaczaja bo przed tymi aparacikami to mala zaszwe umyka. Co do wizyty prywatnej...ochlon i pomysl, przeciez od tego czasu niewiele sie zmienilo.

PS: Rozwalil mnie ten czerwnoy pajac z krawatem - taki wyjsciowy hihihi bardziej mi sie podoba niz ten komplet jeansowy.

Polianna - ksiazka super - jak ja czytalam to ryczalam jak bobr. Co do twojego M to musisz byc teraz delikatnie konsekwentna (oni i tak wszyscy mysla ze my jedze w tej ciazy jestesmy;-)), niech swoje zrozumie i przemysli, przeciez nie jest nieczulym zbojem...no i postepy juz sa :)))

Reszte z was mocno sciskam, brzuch do brzucha - sorki ze nie odpisze do wszystkich ale musze leciec, dzis nie ma gnicia przy kompie dopiero wieczorkiem moze sie uda (nadrobic 15 stron znowu). Smieje sie ze musze wczesniej wstawac zanim tyle nie naskrobiecie:-D PA

PS edytuje zanim znikne bo doczytalam
Aga_Natalia - serdeczne gratulacje!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
lepiej chyba byc młodym w ciąży a nie stara dupcia juz bo ino fucze...potrzebuje chłodku odrobiny

nawet jesc sie nie chce a kg przybywaja ...do kitu

Moja córcia tez z lewej dupcie trzyma noziami z prawej wyciaga a głowka w dole..i tak mnie potna

lepiej chyba byc młodym w ciąży a nie stara dupcia juz bo ino fucze...potrzebuje chłodku odrobiny

nawet jesc sie nie chce a kg przybywaja ...do kitu

Moja córcia tez z lewej dupcie trzyma noziami z prawej wyciaga a głowka w dole..i tak mnie potna

Madziujka a czemu Ty masz CC?? bo gdzies mi umknęłas.
no moj fika tak, ze szok, chyba bede musiała wyłączyc tą Chylińską:p
ja nie wiem dokładnie jak moj jest ułozony wiem, ze po lewej i po lewej kopiepod lewym cyckiem prawie mnie kopie i majstruje przy pęcherzu:p
a jak głaszcze brzus po lewej to sie wypina:p chyba to lubi:p

Aga_Natalia ogromne gratulacje!!!:-) Najważniejsze że córeczki zdrowe i same oddychają, dużo sił dla nich i dla Ciebie :-):-):-)

aga_natalia :-):-):-) gratuluję! z całego serca życzę małym damom i szczęśliwej rodzinie dużo zdrówka :-):-):-)

ależ wspaniałe wiadomości ;-) no to pierwsza sierpniówka rozpakowana i to od razu dwie kobietki :-)

Pajka mój Frank też chyba dupkę ma z lewej, bo mam dokładnie takie same odczucia jak ty - kopie, majstruje przy pęcherzu, wypina się itd... z tą różnicą że u mnie Chylińska akurat nie leci ;-);-)

aga_natalia :-):-):-) gratuluję! z całego serca życzę małym damom i szczęśliwej rodzinie dużo zdrówka :-):-):-)

ależ wspaniałe wiadomości ;-) no to pierwsza sierpniówka rozpakowana i to od razu dwie kobietki :-)

Pajka mój Frank też chyba dupkę ma z lewej, bo mam dokładnie takie same odczucia jak ty - kopie, majstruje przy pęcherzu, wypina się itd... z tą różnicą że u mnie Chylińska akurat nie leci ;-);-)

ja juz wczesniej zauważyłam, ze Sebus na Chylińską ewidentnie reaguje kopniakami :) staje się bardziej aktywny no i jak mamusia ogląda żużel :p to też :) za to jak mąż przykłada rękę ucieka:p

AGA_NATALIA - serdeczne gratulacje !!!!!! Niech Dziewczynki rosną zdrowo :-)

Pajka, ja też tak mam, że jak się położę na boku, to mały kopie się i wierci, jakbym go przygniatała :-) Z tą różnicą, że mój "siedzi" po prawej stronie i na prawym boku mam właśnie takie odczucia :-D

Bombusiu, rozumiem Cię, że się martwisz... ja bym też na Twpim miejscu zrobiła echo serduszka prywatnie, skoro na szybką wizytę NFZ nie ma szans (jak zwykle... :-() Zrób prywatnie i będziesz spokojniejsza. Na pewno wszystko jest ok, ale Ty się uspokoisz... Trzymam kciuki...

Ostatnia edycja:
reklama
JA tylko na sekundunię, później wam poodpisuję,

Aga_Natalia no to ja teraz znowu ryczę ze wzruszenia, no ryczę i już kurde się ludziom dzisiaj na pewno nie pokażę
ogromnie gratuluję, jejciu takie małe słoneczka.....

Do góry