reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

ehtele jestem bardzo ZA nowym wąteczkiem!

Sama należę do grona tych, co zaliczyły masę trudności w czasie połogu i jedną z nich było "nic nie mogę jeść bo karmię" i uważam że uporządkowanie naszej wiedzy czyli tego co już wiemy, przydatnych linków z przepisami i informacjami i oczywiście doświadczeń mam które już karmiły bobaski :D

reklama
Przerwa w prasowaniu - jestem już na endzie:-):-) W sensie końcu hehhehe:-p:-p:-p

Mam do Was pytanie - chciałabym założyć nowy wątek - otóż zaczynam się interesować dietą karmiącej mamy i bardzo mnie interesuje Wasz wiedza w tej kwestii i Wasze doświadczenia...:-) W przyszłości będzie można na tym wątku dzielić się przepisami zdrowych dań.:-) Czekam na opinie za / przeciw

m-f22 kobieto najwyższy czas na l4:tak: To nie na nasze siły siedzieć teraz w pracy:-)

marciamaja
kocham casate lody. Zapraszam do mnie...czekają w zamrażalce:-D:-D:-D

polianna no to można to zaliczyć jako mały kroczek do przodu;-) Oby z każdym dniem było w Waszym związku lepiej...:tak: A co do ktg - to nigdy nie miałam robione:eek: Hmmm słuchałam tętna płodu, ale ktg nie....Powinnam się martwić?

milusia83 ach te hormony...szaleją nam na maxa... mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz:tak:

Ciamajdka a ty w ciągłym ruchu...szalejesz kobieto;-) Miałaś trochę zwolnić:szok::-D W taką pogodę zakupy...chyba by mnie siłą musieli wyciągać heheh:-D

jestem jak najbardziej za :)

mąż odebrał mi wypis ze szpitala jestem ciekawa co mi tam napisali no i przede wszystkim mam wyniki badań więc spokojnie mogę isc do lekarki jutro:)

Ja również za ;)

Ciamajdko - czytam Whartona.Chmielewską odrzuciłam i konczę "Spóźnionych kochanków". Już myśle co następne ;-))

Z tym moim mężem chyba faktycznie jakoś...lepiej ;) bo zadzwonił do mnie bez powodu "co słychać kochanie" ...łał.

ehtele- co lekarz to inne zasady :) Generalnie chyba pod koniec jest to koniecznością a teraz (a tym bardziej od 25 tygodnia) nie sądzę...

Ehtele ja też nie miałam w ogóle ktg robionego mimo tego, ze miałam ostatnio skurcze. W szpitalu mi powiedzieli, ze ktg moze wywołac skurcze macicy - ja takiej opinii nie wyczytałam, ale ogólnie zalecają to robić dopiero około 38 tc chyba że cos sie dzieje to po 25 tc mogą robic. Np w szpitalu nawet tętna dzidziolka nie mierzyli jak jestes przed 25 tc a jak ja szłam w 29 tc to tylko słysząłam taka niska ciaża :szok:

Polianna korzystaj póki on taki dobry:) oby mu się nie odmieniło ;))

Pozamykałam okna i juz mam chlodniej w mieszkaniu :) wiatraczek leci :) miodzio:)

Polianno Spóźnieni kochankowie - jedna z podstawowych książek w mojej bibliotece - a może nawet jedna z ważniejszych książek w moim życiu - coś niesamowitego!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pajko i bądź tu mądrym...co lekarz to co innego..

Wróciłam z USG cieszę się i nie cieszę.
Mianowicie pomiary małego dobre, wazy 1420 g nie wiem czy to mało czy dobrze?????
Siedzi miednicowo, czyli na pupie jak najbardziej:no::szok:, a mnie idzie zaraz 30 tydz. więc za dużo czasu mu nie zostało na fikołka i co??? CC???? ja nie chcę:no::wściekła/y::angry:
Poza tym nie mogła mu sprawdzić serca, bo tak się ułozył, długo próbowała, na bok sie musiałam przekręcać tez nic nie dało i napisała w opisie tak:
Serce płodu trudne do oceny ze względu na położenie-wskazne wykonanie echa serca płodu.
Powiedziałm jej, ze 5 tyg. temu robiłam prywatnie echo i było wszystko jak najbardziej w porządku to chciała to wymazać ze zlecenia, no bo jak już robiłam i było ok, a potem mówi: a niech Pani sobie powtórzy to echo. Państwowo terminy sa kosmiczne więc się tak wkur...., ze idę jutro na 10.00 znów prywatnie z M, chciał nie chciał 200 zł musze wziąśc i zrobić, bo jak mam czekac jakiś miesiac na echo to można sie wykończyć nie?????:angry:
I powiedzcie same czego madrego jak sie dowiedziałm z tego USG???:baffled: ogólnie na NFZ to od nich sie coś dowiedzieć to graniczy z cudem, małomówni tylko badają i piszą:(:(:( DOOPA

Ostatnia edycja:
Bombusiu spokojnie, jeszcze masz czas, żeby maleństwo się obróciło, naprawdę. Zobaczysz - za 3-4 tygodnie będzie nurkował;)

ech, moje usg we wtorek...i okulista, a w poniedziałek wyniki rekrutacji do przedszkoli, mam złe przeczucia:/

Wróciłam z USG cieszę się i nie cieszę.
Mianowicie pomiary małego dobre, wazy 1420 g nie wiem czy to mało czy dobrze?????
Siedzi miednicowo, czyli na pupie jak najbardziej:no::szok:, a mnie idzie zaraz 30 tydz. więc za dużo czasu mu nie zostało na fikołka i co??? CC???? ja nie chcę:no::wściekła/y::angry:
Poza tym nie mogła mu sprawdzić serca, bo tak się ułozył, długo próbowała, na bok sie musiałam przekręcać tez nic nie dało i napisała w opisie tak:
Serce płodu trudne do oceny ze względu na położenie-wskazne wykonanie echa serca płodu.
Powiedziałm jej, ze 5 tyg. temu robiłam prywatnie echo i było wszystko jak najbardziej w porządku to chciała to wymazać ze zlecenia, no bo jak już robiłam i było ok, a potem mówi: a niech Pani sobie powtórzy to echo. Państwowo terminy sa kosmiczne więc się tak wkur...., ze idę jutro na 10.00 znów prywatnie z M, chciał nie chciał 200 zł musze wziąśc i zrobić, bo jak mam czekac jakiś miesiac na echo to można sie wykończyć nie?????:angry:
I powiedzcie same czego madrego jak sie dowiedziałm z tego USG???:baffled: ogólnie na NFZ to od nich sie coś dowiedzieć to graniczy z cudem, małomówni tylko badają i piszą:(:(:( DOOPA

Bombusiu ale jak miałaś juz robione i było OK to ja bym nie robiła ponownego.
Mały waży dobrze teraz ćwicz, zeby się ułozył odpowiednio:)

Ehtele ja mysle, ze jakby była taka konieczność to by lekarze zlecili:)

reklama
Bombusia tak to już jest na NFZ, ja chodzę i nawet usg już dawno nie miałam robione. Dopiero po 30 tyg. mam mieć? Pewnie dla swojego spokoju będziesz musiała iść prywatnie i 200zł pójdzie... Na pewno wszystko jest dobrze z serduszkiem Alanka, tylko po prostu tego dziś nie pokazał. Myślę że nie masz się co martwić, mały jeszcze ma czas i się przekręci. Mój czuję że też jeszcze fika i na pewno nie jest główką w dół.

Do góry