reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
dziewczyny ja się z wami tylko witam:) czytam was cały czas ale nie mam siły odpisywać:( pot po dupie leci!
trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące
z tym praniem to mnie powalacie, ja jeszcze nic nie ruszam, może w przyszłym tyg, jak w końcu zakupimy komodę i będe miała gdzie układać.
poodpisuje wam wieczorem jak się zrobi chłodniej,,,,

Ciamajdko dzięki twojej liście zakupów stworzyłam swoją i właśnie złozyłam pierwsze większe zamówienie:-)Wielkie dzieki. Powiem ci że wiele rzeczy jest tańszych w aptece Dbam o zdrowie niż na allegro, dlatego porównałam i jednak apteka wygrała.
Pajka to co oni ci robili z włosami tyle godzin?ja chciałam pomalowac włoski ale boje się że dziecko bedzie rude, moja kuzynka ma rudą córeczkę, gorzej jak chłoiec jest rudy. No i staram się wytrzymać do porodu a odrost niesamowity mam na głowie. troche to głupie ale przecież zostalo mi tylko 2 miesiące :-)

Urszulka, tylko ,nie pisz mi, ze wierzysz w te bzdury z farbowaniem wlosow:):)

mallaika nie martw się, że jeszcze nie masz nic zrobionego; każdy robi w swoim tempie, niektóre dziewczyny wolą nic nie robić, ani nic nie kupować aż do urodzenia dzieciaczka, bo są przesądne, ja wole miec wszystko przygotowane,a w lipcu i sierpniu będę odpoczywać:), spotykać się z psiapsiółkami:), czytać książki:) ehhhh
i nie martw się kaską, twój teść dobrze mówi!

Alaa oj ty to szalona jesteś, do 3 balować o 8 wizyta;p; fajnie,że wszystko oki:) oraz oczywiście gratuluję udanych zakupów:) ja pościeli jeszcze nie mam - szczerze mówiąc jest bardzo mało takich , które by mi się podobały... jakieś takie za bardzo pstrokate...
A wczoraj zrobiliśmy porzadne zakupy, zamówiliśmy wózek jedoo fyn, łóżeczko, kupilismy meterack, 2 komplety pościeli, 2

Ciamajdko ehh ty to masz dobrze z tymi paczkami, też bym się cieszyła, spory wydatek ci odchodzi:)

Natka powodzenia na wizycie:))

Bogusia w takim razie wszystkiego najlepszego z okazji imienin:)) i przesyłam wirtualnie 100zł na nowe spodnie:) a swoją drogą nie przejmuj się nimi, bo i tak jest teraz gorąco i ciężko wytrzymać w spodniach, ja biegam w sukienkach, tunikach - a po domu w samej bieliźnie.... maskara z tym upałem

ja na dzisiaj uporałam się z praniem i prasowaniem, kolorowe zostawiłam na jutro... dziś przychodzą do nas znajomi, więc jeszcze sprzątam.... już mi stópki powoli odpadają, ale muszę mieć czyszciutko w domciu... już tak mam...

A ja mam pytanie kobietki,... pewnie głupiutkie, ale jestem początkująco mamą.... także wybaczcie...
mianowicie, chodzi mi o to jak ubierać dzieciaczka po urodzeniu (w sierpniu) - jeśli pogda będzie taka jak teraz - ogólnie mówi się,że o jedno "ubranko" cieplej niż dorosłego... no ale jeśli jest taki upał to czy noworodka trzeba ubierać w pajacyk????????? czy wystarczy body HELP please:)

Co do ubioru noworodka to pytalam sie poloznej ja tez zielona:):)
Powiedziala mi, ze maluszek przez pierwsze 3 doby bedzie potrzebowal czegos na dluzszy rekawek a pozniej same body wystarczy, po czym zapytala a pani by sie chciala w taki upal gotowac w sweterku:-p

Co do temperatury to u nas jest 36° a ja oczywiscie wybralam sie na zakupy;-)

niedawo wrocilam i jestem padnieta. szkole rodzenia sobie dzis odpuszczam bo nie mma sily. jest tak goraco ze nie mam czym oddychac.

ethele ja mam szkole rodzenia 4 razy w tyg po 2 godz. jeszce tylko nastepny tydzien i koniec kursu:)

matko prasowanie pieluch i pościeli mnie wykonczyło:no: no jutro powtórka z rozrywki bo część wciąż schnie:wściekła/y::wściekła/y: Tak to jest jak się nie ma balkonu:happy2: no ale już bliżej jak dalej...:tak:

Alaa no to gratuluję udanych zakupów:-p Raz a porządnie:-)

Ciamajdka koleżanki z stowarzyszenia to masz najlepsze pod slońcem - extra:-D:-D A któż to chciał taki wątek założyć????:sorry::sorry:

bogusia007 słońce to ja Ci życzę wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze z okazji imienin...i fajnie, że kasiurkę masz na pewno się przyda;-)

Ola_ ja ubieram Olka w body z długim rękawem i śpiochy - jakaś cieniutka czapeczka i łapki niedrapki;-) Myślę, że Pajacyk to już za dużo...

martitka-26 nie wychodź, zdechniesz na dworze:cool2::sorry:

Zrobiłam na obiadek shormę z ryżem i mizerią:-D Średnio ta mizeria pasuje ale smaka miałam:eek::-p Kurdę i czekam z tym obiadem na Szymona który pojechał wymienić opony w MOIM:-) aucie i go ni ma:no:

Ciamajdko dzięki twojej liście zakupów stworzyłam swoją i właśnie złozyłam pierwsze większe zamówienie:-)Wielkie dzieki. Powiem ci że wiele rzeczy jest tańszych w aptece Dbam o zdrowie niż na allegro, dlatego porównałam i jednak apteka wygrała.
Pajka to co oni ci robili z włosami tyle godzin?ja chciałam pomalowac włoski ale boje się że dziecko bedzie rude, moja kuzynka ma rudą córeczkę, gorzej jak chłoiec jest rudy. No i staram się wytrzymać do porodu a odrost niesamowity mam na głowie. troche to głupie ale przecież zostalo mi tylko 2 miesiące :-)

Ty chyba nie wierzysz w te bzdury?? przecież to genetycznie jest uwarunkowane a nie od tego czy farbujesz czy nie.

Ja ścinałam włoski no i robiłam pasemka:) dlatego to tyle trwało:) a jeszcze tutaj sie pogadąło i tak zleciały 3 h :)

tak na wstepie dziekuje wszytkim za zyczonka i rowniez zycze wszytkim boguska wszytkiego naj naj :)))))))))))

niedawno wrocilam z zakupow i jestem zadowolona tak z rana bylam zdesperowana ze w nic sie nie wciskam ze wkoncu cos kupilam , a wiec tuniczke cena mowie rewelka 25 zl no i bylam w ciucholandzie :) i wiecie co kupilam spodnice byla za 8zl a dzis bylo wszytko za pol ceny hehe czyli 4 zl beka ale jestem zadowolona chociaz mi nie zal bedzie pozniej wywalic jak niebedzie dobra hahah :)

a jesli chodzi o uieranie malenstw w sierpniu to mysle ze body i skarpetki i czapeczke baweliana w sumie wyjdzie w praniu dzis wozek szykowalam na powitanie malej hmm moze to jakies przeczucie ;)

dzis sobie darowalam szkole rodzenia przez ten ukrop bo myslalm ze zwariuje niema czym oddychac....

Padam na twarz Dziewczyny, ta pogoda jest straszna :wściekła/y:

Pojechałam z siostrą i jej dziećmi na to szczepienie przed 10, naczekałysmy się pół godziny po czym siostra zarejestrowała maluchy i jak przyszlo co do czego to się okazało że te szczepionki które miała dostać Mała to wcale nie dojechały (jakaś taka szczepionka skojarzona czy coś-ja w tym temacie jeszcze ciemnota zupełan....), a ta szczepionka którą miał dostac Mały się skończyła... i tym samym też jej nie było :wściekła/y::shocked2: Więc po prostu rewelacja. Jedyny plus naszego wyjazdu do lekarza taki, ze Małemu siorka kupiła wreszcie sandałki i nie bedzie się męczył w pełnych butkach.

Później była u cioci i chociaż z tego jestem zadowolona, tzn doradziła mi co i jak, jaki materiał kupić itp. No i pojechałam do miasta i kupiłam ale tylko na jedną spóniczkę bo tylko jeden wzór w tym sklepie mi się podobał, a dalej już nie szłam bo myślałam że normalnie padnę z gorąca. Ale jutro jeszcze odwiedze inne sklepy z tkaninami i mam nadzieję że wynajdę jakiś drugi też fajny :-) Tylko musze się wybrać z rana, a nie ok 14 to wtedy dam radę więcej pochodzić.

Ciamajdka ja tak myślę że to jednak zgaga, bo nigdy tak nie miałam. Chociaż kiedyś już myślałam że to to a to był jednak fałszywy alarm. No ale chyba nie teraz, niestety.... A teraz to niekiedy wytrzymać nie mogę... pali mnie jakoś, pić się chce cholernie. A ta biegunka to własnie nie wiem skąd, niby nic takiego nie jadłam... tym bardziej że teraz trzymam dietę (przynajmniej się staram). A wodę piję hektolitrami normalnie :szok: I tak myślę czy to nie po tym że tyle tej wody, no i ten upał może też tak na mnie zadziałał :confused:

Ola ja niestety musze coś kupić albo własnie uszyć (tak też robię), bo niestety żadnych sukienek na brzuszek nie mam i nawet problkem ze spodenkami bo tylko w jedne wchodzę. No a te kiecki co mi ciocia uszyje to się przydadzą na samo lato, no i w ogóle to jeszcze 7 sierpnia czeka mnie ślub i wesele przyjaciół... nie wiem jak wyrobię ale oni nie wyobrażają sobie tego dnia bez nas.

kasia2506 widzę że nie tylko ja mam "małe przeboje" tzn też mi jakoś słabo, od kilku dni biegunka, też coś "lata" po jelitach... nie wiadomo co i nie wiadomo skąd to się wzięło.
A jak tam po wizycie? Dopytałaś co z tym puchnięciem i samopoczuciem?

Bombusia zdjęcia oczywiście później dodam w odpowiednim miejscu... w kieckach albo samych kiecek :-) Tylko że kiecki będą pewnie gotowe dopiero za jakieś 1,5 tygodnia bo tyle szycia ciocia ma że toż to :szok: A teraz czekamy na zdjęcia nowych ciuszków :-)

zielona26 też mam nadzieję że już po biegunce... okaże się wieczorem bo to wtedy mnie dopada... :wściekła/y:
Jak po wizycie? Daj znać :-)

ehtele też zdycham... więc już nigdzie nie wychodzę. A z tymi torebkami to niezły cyrk. Ja miałam nadzieję że jutro jeszcze dostanę... ale pewnie to tylko nadzieja... a jak wiadomo nadzieja matką głupich :-D

pati1982 ja chciałam kupić proszek dzidziuś to nigdzie w moim mieście nie mogłam dostać :wściekła/y: I kupiłam lovelę, a wczoraj jak szłam przez miasto to się okazało że w jednym sklepie w którym ostatnio też pytałam właśnie dostali :wściekła/y: No ale cóż, następnym razem będę polowała na "dzidziusia" do upadłego :-D

Ciamajdka ehhhh... też chciałam kupić sandałki... ale weszłam tylko do jednego obuwia tak po drodze jak szłam po materiał na kiecki i niestety nic mi nie wpadło w oko :no: I wydaje mi się że za szybko to nie kupię bo jak będą takie upały to nie ruszam się z domu :no:

Ciamajdka widzę że z tym watkiem o który pytałaś zrobiłas już porządek i popieram :tak:

Niuunia to twardnienie to raczej powinnaś wyczuć nawet bez dotykania brzuszka, ja np mam takie jakby rozpieranie. A jak dotykasz to tym bardziej twardnieje więc ogranicz masowanie i dotykanie :tak:

bogusia007 wszystkiego najlepszego!!!

OK Brzuchatki, ja uciekam sie położyć i wpadnę jeszcze wieczorem jak się trochę ochłodzi... o ile to się w ogóle stanie :wściekła/y:

reklama
Aga Natalia - trzymam wszystkie kciuki jakie mam. Na pewno bedzie wszystko ok, no i dziewczyny tez juz nie sa miniaturowe. Lekarze wiedza co robia - od tego sa przeciez. POWODZENIA!

Do góry