reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

WITAM SŁONECZNIE :)
choć pewnie większość z was ma juz dość słoneczka , ale przynajmniej pranie nam szybko schnie i mamy co prasować :)
ja sie tylko wpadam tak wogóel przywitać bo dzisiaj znowu urwanie głowy na budowie , i po południu musze wyruszyć na zakupy łazienkowe ale mi dali chłopaki liste , :szok:

wieczorkiem wizyta udało się jednak przełożyć , także sobie i innym odwiedzacjącym lekarza życzę samych pomyślnych wieśći
mam nadzieję że dzisiaj będe mogła was wieczorkiem nadrobić ,
miłego po południa !!!

reklama
hej dziewczyny!!!!!!!!!!! coz za ukrop niewiem jak tu oddychac dzis sie zalamalam w spodnie ktore kupilam ciazowe miesiac temu nie wchodze sa ciasnawe w brzuchu :szok: widze ze rosne - a tak z rana niemialam czassu sie odezwac bop od rana mam gosci tak to jest jak sie ma imieniny ale milo bylo uzbieralam 150 zl tk wiec bede miala co kupic malej i sobie hhe

Kassia181, Monika 8112- gratuluje Wam udanej wizyty

Mama Aneta -ty kochana nie strasz bo coraz bardziej czuje ze ja sie rozpakuje szybciej a po tym co widze duzo z nas chyba tak bedzie mialo

oki, chwilowo mykam na zakupy do pozniej

Uff jak gorąco - chciałoby się powtórzyć za Tuwimem... chyba ciśnienie leci w dół bo tak mi się spać chce że oczy się same nad książką zamykają.
Malagonia - ja też dziś stwierdziłam że żadnego mięcha w kuchni bo padnę i kalafiorek będzie na parze, marcheweczki do tego dorzucę i może ziemniaczki i starczy na dziś. W taki upał i tak się jeść nie chce
Polianna - współczuję sytuacji z mężem, faktycznie musisz mu wszystko wygarnąć, żeby choć trochę zaczął pomagać, nie wiem czemu niektórym się wydaje że jak się siedzi w domu to się nic nie robi:dry: Trzymam kciuki żeby coś z tej rozmowy do niego trafiło.
Bogusiu - wszystkiego najlepszego z okazji imienin i fajnie że coś sobie kupisz... mi się marzą jakieś krótsze spodnie teraz na lato,np. rybaczki ale z drugiej str trochę szkoda mi kasy żeby na siebie wydawać i tak od wczoraj biję się z myślami...
Natka - powodzenia na wizycie
Ciamajdko - ja tam nie lubię jak on wyjeżdża, i tak przez to że robota pali mu się w rękach to co chwilę gdzieś wybywa i w domku jest go mało, ale wiem że sobie czas zorganizuję, w sobotę spotkanko z koleżankami z pracy więc będą babskie ploty:-) już się nie mogę doczekać. Dzisiaj tylko skoczymy na większe zakupy, wody itp żebym miała to wszystko pod ręką i nosić nie musiała, co najwyżej jakieś drobiazgi ze sklepu. Jeśli chodzi o wątek pogodowy to chyba nie ma sensu - ten temat przewija się przecież co chwilkę na ogólnym a i czasami na innych. Ale może reszta ma inne zdanie? Zmykam wstawiać warzywka na obiad, zajrzę do was później

mallaika nie martw się, że jeszcze nie masz nic zrobionego; każdy robi w swoim tempie, niektóre dziewczyny wolą nic nie robić, ani nic nie kupować aż do urodzenia dzieciaczka, bo są przesądne, ja wole miec wszystko przygotowane,a w lipcu i sierpniu będę odpoczywać:), spotykać się z psiapsiółkami:), czytać książki:) ehhhh
i nie martw się kaską, twój teść dobrze mówi!

Alaa oj ty to szalona jesteś, do 3 balować o 8 wizyta;p; fajnie,że wszystko oki:) oraz oczywiście gratuluję udanych zakupów:) ja pościeli jeszcze nie mam - szczerze mówiąc jest bardzo mało takich , które by mi się podobały... jakieś takie za bardzo pstrokate...
A wczoraj zrobiliśmy porzadne zakupy, zamówiliśmy wózek jedoo fyn, łóżeczko, kupilismy meterack, 2 komplety pościeli, 2

Ciamajdko ehh ty to masz dobrze z tymi paczkami, też bym się cieszyła, spory wydatek ci odchodzi:)

Natka powodzenia na wizycie:))

Bogusia w takim razie wszystkiego najlepszego z okazji imienin:)) i przesyłam wirtualnie 100zł na nowe spodnie:) a swoją drogą nie przejmuj się nimi, bo i tak jest teraz gorąco i ciężko wytrzymać w spodniach, ja biegam w sukienkach, tunikach - a po domu w samej bieliźnie.... maskara z tym upałem

ja na dzisiaj uporałam się z praniem i prasowaniem, kolorowe zostawiłam na jutro... dziś przychodzą do nas znajomi, więc jeszcze sprzątam.... już mi stópki powoli odpadają, ale muszę mieć czyszciutko w domciu... już tak mam...

A ja mam pytanie kobietki,... pewnie głupiutkie, ale jestem początkująco mamą.... także wybaczcie...
mianowicie, chodzi mi o to jak ubierać dzieciaczka po urodzeniu (w sierpniu) - jeśli pogda będzie taka jak teraz - ogólnie mówi się,że o jedno "ubranko" cieplej niż dorosłego... no ale jeśli jest taki upał to czy noworodka trzeba ubierać w pajacyk????????? czy wystarczy body HELP please:)

Ostatnia edycja:
za gorąco nogi jak banie i do tego swedza :-( mokra jestem jakbym non stp pod prysznicem była

Polianno tulam mocno..no przerabane masz ..ściskam Cie i sił życzę tojuz naprawde nie wiele..potem będziemy narzekac na co inne;-)

Witajcie
Wczoraj napisalam posta ale net padł:wściekła/y:
Dziś już po wizycie, jestem zadowolona bo pomimo obaw wyniki się poprawiły ale nadal muszę brać żelazko i witaminki. No i wszystko ok. Badanie na samolocie mam co drugą wizytę. Jestem taka senna że oczy same mi się zamykaja ale kawki się nie napiję, już od 3 dni tak się męczę.
Bombusiu super niespodzianka, jak ja bym chciała żeby mi taka ktoś zrobił.
Kassia181 bardzo duża ta twoja córeczka, nie spodziewalam sie ze na tym etapie dziecko juz tyle może ważyć.
Milusiu masz siły żeby jeszcze o tej porze zajrzeć na forum.
Navijka ja sie cieszę że przechpdzę ciąże w Polsce i że lekarze badają na każdej wizycie. Mnie lekarka tez kiedyś poczęstowała tekstem że za granica to nie robi sie tak często badań bo to koszt ale ja przeciez tam nie mieszkam to co mi głupoty wygaduje.
Dla wszystkich Bogusiek najlepsze życzonka imieninowe, mnóstwa uśmiechu i cierpliwości na codzień oraz miłych prezentów:blink:
Venge króluje, ja nie narzekam choć w mieszkaniu większość to ciemne meble bo mąż się uparł, w dodatku podłogi też ciemne, teraz dokupuje jasne dodatki.
Co do ubrań to mozna kupić spodeki wiązane na sznureczek, ja rok temu zafundowałam sobie takie jak byłam chudziną i odziwo teraz w nich śmigam. Nie przejmuje się niepomalowanymi pazurkami, ważne że są obciete i wypiłowane, nogi już troszkę złapały koloru po weekendzie nad wodą, czasem na balkon śmignę na godz, oczywiście krem z dużym filttem to podstawa.
W ten week urdziny męża, zapytałam co by chciał, a on że Alfe Romeo:-D to mu zrobie tort w kształcie samochodu, widziałam taki na necie;-)
Mnie w tym tyg pierwszy raz spotkały przywileje z tytułu ciąży:szok:ale to nadal rzadkość.
Dziewczyny szalejecie z tym praniem a ja jeszcze musze sie powstrzymać bo dużo rzeczy jest u teściowej, później ma mi wszystko razem podarować. dziś śmigam do niej na knedle z truskawkami:-)
Wspólczuje wam upałów, mnie to jakoś nie przeszkadza, uwielbiam ciepełko:-)
Miłego dnia wszystkim w cieniu, trzymam kciuki za wizytujące:-)

Gratuluję udanych wizyt dziewczynki:))))))))))))))))))))

to jak? kasować temat o pogodzie?
przyjechał kurier z pościelą, zarąbista jest:)))

gram w wolnych farmerów z nudów...

reklama
witam słoneczka
u mnie UPAŁ. Wróciłam od fryzjera, ale nie wiem czy dam rade wkleic dzis foteczke bo za 2 h przybywają mebelki. U fryzjera spędziłam bagatela 3 h myslałam, ze zjade a teraz wzięlam zimny prysznic i ide z mężem oglądac filmik. Poza tym moj Sebus dzisiaj jest nieznosny i wypina dosłownie wszystkie czesci ciała :p

No rano byłam a już tyle stron:)

Dziekuję za pomoc w kwestii prania:)))

Ehtele autko bomba:-)
Marulka gratuluję wygranej wojny nocnikowej:-) pewnie jakieś potknięcia się jeszcze mogą zdarzyć, ale to juz kwestia dopracowania szczegółów;-) i jak Ty paznokci u nóg dosięgłaś...???:baffled:
navijka kocyk na drutach? podaj mi wymiary to może tez udziergam:tak: mam badanie z grzabaniem paluchami na każdej wizycie:tak: umknął mi ten rogal.. pisałaś jak go zrobiłaś? może bym spróbowała:)
Ehtele nie kuś tymi torbami:-p
Martuśka85 a na pewno kilka sierpniówek z tą torbą będzie brykać:tak:
GSC ja też sama.. ale zaraz wpadnie psiapsióła:tak: ale tak to ogólnie zapowiada się nudny tydzień...
Pajeczka po jednym komplecie ubranek weźmiesz tak? ja chyba kilka sztuk, w końcu to i tak mało miejsca zajmuje.. a na razie to muszę się Wam przyznać że mam wszystko i nic, i nawet nie wiem czy mam na "dzień dobry" odpowiednie ubranka w odpowiednich rozmiarach, bo jak kupiłam tak do szafy rzucałam i leży..

ja siedzę i jem truskawki... tzn. patrze na nie, odpisując Wam:) zaraz zjem...
w domu mam upał po prostu, można się spocić siedząc...
T. pojechał do Katowic, wróci na poniedziałek...chyba...
Wczoraj przyszła paczka z "rodzyneczek" i jestem bardzo zadowolona, tylko wzięłam większą wanienkę i jest bycza po prostu...
A dziś przyszedł laktator i podgrzewacz do butelek... na razie nie rozpracowałam o co chodzi w laktatorze... nie mam do tego smykałki..

Ciamajdko tak wezme jedno tylko na wysjcie bo w szpitalu dają ich rzeczy :)

nadrobic was to prawdziwy wyczyn ale udalo sie:))))

Niuunia ja ma jedne spodenki ciazowe i spodnice ciazowa i zamierzam w tym smigac:))))))))))

Bombusia uwielbiam taki koktajl- dzis tez sobie zrobilam. czasem dodaje jeszce banana- pychaaaaaaaaaaa

m-f22 moje nogi tez sa blade jak u trupa normalnie:)))))))))) jakos trzeba je opalic- nie ma lepszego sposobu niz chodzenie w spodenkach:)))))))))

marulka podziwiam cie ze dalas sobie rade z tymi pazurkami sama. ja juz nie daje rady- jutro jestem umowiona z kosmetyczka i w koncu moje stopy beda wygladaly jak u czlowieka:))))))))

monika811 gratulacje udanej wizyty. ja tez przed wizytaz musialam sie doprowadfzic do pozadku i ciagle wolalam meza zeby zobaczyl czy jest ok:)))))))))) oczywiscie potem lusterko tez sie przydalo.

navijka moja gin tez co wizyte bada mnie na samolocie. ale z tego co wiem nie wszyscy lekarze tak robia. za granica zadko badaja wewnetrznie- co kraj to obyczaj.

a teraz relacja z mojej wizyty. a wiec szyjka wszytsko ok- dluga i trzyma ladnie. mialam usg- mala ciagle lezy miednicowo i jest dziwnie ulozona- nozki ma oparte pod spojeniem lonowym tak ze nie gin nie mogla ich do konca zmierzyc.a teraz najlepsze- mala wazy ok 2300 gram- takze jest wielka i wedlug usg jest o tydzien wieksza. poza tym wszytsko ok. nastepna wizyta za 3 tyg i wtedy bede miala pobrany wymaz.

Gratuluje udanej wizyty:)

Wuzelku tez mnie to dziwiło, ze ktg podobno powoduje dodatkowe skurcze macicy, ale taką opinie słyszałam własnie w szpitalu i nie wiem jak to jest do konca. Z ciekawosci bede miała chwilke czasu poszperam.

Do góry