reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Martitka ja nie spakowana tez czekam na torbę z Biedronki, jak część sierpniówek hi hi , normalnie nasz hicior:-D
Polianna tulę mocno, ale pieseka baaardzo mi szkoda, on musi rano wychodzic na dwór:(, staremu powiedz, ze jeśli jest potrzeba to musi pracować nawet 24 h i już!!!!!!!!!!:wściekła/y:
Wuzelek no jak dotarł kurier, czy się obraziłaś i poszłaś spać ha ha:happy2:
Mallaika oby przepowiednie teścia się nam wszystkim sprawdzały i kasiorka była dla dzieci:tak:
Alaa gratuluję udanej wizyty, co do picia to pijemy, pijemy, ale prrrry szalona do 3.00 w nocy???:szok::szok: no gratulejszyn
Ciamajdko Ty też dostałaś b. fajna paczkę, te art. nie są tanie, .....zresztą jak wszystko, wątek nie potrzeby od razu tak pomyślałam, przecież my z dokładnością 3 min. piszemy, ze "umieramy" z upałów-kasuj:tak:
Natka udanej wizyty, a zakupów Ci szczerze współczuje wrrrrr:no:
Urszulka tort w kształcie samochodu bardzo modny teraz no i spełnisz zyczenie M ha ha:-D
Pajka czekamy na foty fryzury i pokoiku;-)

Mamuśka juz pojechała buuu, ale było miło i wesoło.
Jak ja się cieszę, ze zupy nagotowałam dla wojska teraz tylko odgrzać i wio z kuchni, nie muszę dziś stać przy garach:happy2:
Oczywiście około kg słodziutkich truskawek wciągnęłam mmmniam:-)
Upał straszliwy jest wrrrrrr w lodówce chłodzi sie Pepsi, mineralna, sok pomarańczowy i mleko, sama już nie wiem co pic????

reklama
Gratuluję udanych wizyt dziewczynki:))))))))))))))))))))

to jak? kasować temat o pogodzie?
przyjechał kurier z pościelą, zarąbista jest:)))

gram w wolnych farmerów z nudów...
jak dla mnie możesz skasować

kassia181 gratuluję wizyty :-)

Pajkaa tyle godz. u fryzjera!!! podziwiam....

Idę kończyć obiad... będę później ;-)

Ciamajdko dzięki twojej liście zakupów stworzyłam swoją i właśnie złozyłam pierwsze większe zamówienie:-)Wielkie dzieki. Powiem ci że wiele rzeczy jest tańszych w aptece Dbam o zdrowie niż na allegro, dlatego porównałam i jednak apteka wygrała.
Pajka to co oni ci robili z włosami tyle godzin?ja chciałam pomalowac włoski ale boje się że dziecko bedzie rude, moja kuzynka ma rudą córeczkę, gorzej jak chłoiec jest rudy. No i staram się wytrzymać do porodu a odrost niesamowity mam na głowie. troche to głupie ale przecież zostalo mi tylko 2 miesiące :-)

Ciamajdko dzięki twojej liście zakupów stworzyłam swoją i właśnie złozyłam pierwsze większe zamówienie:-)Wielkie dzieki. Powiem ci że wiele rzeczy jest tańszych w aptece Dbam o zdrowie niż na allegro, dlatego porównałam i jednak apteka wygrała.
Pajka to co oni ci robili z włosami tyle godzin?ja chciałam pomalowac włoski ale boje się że dziecko bedzie rude, moja kuzynka ma rudą córeczkę, gorzej jak chłoiec jest rudy. No i staram się wytrzymać do porodu a odrost niesamowity mam na głowie. troche to głupie ale przecież zostalo mi tylko 2 miesiące :-)

Urszulko wierz mi kochana, ze dzieci nie mają koloru włosów od tego czy Ty sobie je zafarbujesz w ciązy, to się dziedziczy w genach. Proszę Cię nie wierz w takie zabobony i weź no Ty kobietko sobie ufarbuj jak masz ochotę!:):)

mianowicie, chodzi mi o to jak ubierać dzieciaczka po urodzeniu (w sierpniu) - jeśli pogda będzie taka jak teraz - ogólnie mówi się,że o jedno "ubranko" cieplej niż dorosłego... no ale jeśli jest taki upał to czy noworodka trzeba ubierać w pajacyk????????? czy wystarczy body HELP please:)

Dzis spotkałam 2 mamy z maluchami(takie 2-3 misieczne) i miały na sobie rampersiki i skarpetki,ale to na spacerku.Ja bym ubrala na powrót w taka pogode body krótki rękaw+pajacyk bawełniany+czapeczka bawełniana lub batystowa,taka cienka i wsio.Przykryłabym pieluszka tetrowa.

urszulka202 ja tam nie wierzę w przesądy,one mnie wręcz śmieszą.Z synkiem farnbowalam włosy i jest ślicznym blondaskiem(z reszta jak wszystkie moje koleżanki)

A tak w ogóle bym sie nie zdziwiła,gdyby moja córcia miała lekko rudawe włoski,ja takie miałam w dziecinstwie,a teraz szaro-bure.

Ostatnia edycja:
Ehtele, Martusia współczuje prasowania, Ja wczoraj stałam aż 4 godziny przy desce :-( Ech ale wszystkie ciuszki małej i całą pościel mam już wypraną i wyprasowaną, no i wczoraj spakowałam ciuszki maleńkiej do szpitala, teraz muszę tylko jeszcze kosmetyki dokupić i będzie wsio :-)

Ola Moja koleżanka teraz 2 miesięczną córeczkę ubiera tylko w body i przykrywa pieluchą, a na wyjście ze szpitala przy takiej pogodzie Ja założę body, cienkie śpioszki i czapeczkę, chyba że położna powie inaczej :-)

A Ja właśnie wróciłam od koleżanki i jest na dworze tak duszno i gorąco, że aż strach co będzie w lipcu.... Najgorsze jest to, że nie możemy nawet skorzystać z tej pogody, bo ani porządny spacer, ani opalanko... Ech ale jeszcze troszkę i będziemy miały nasze maleństwa na rączkach :-)

udało mi się nie rozpuścić i wrócić do domu - makabra:eek: otóż przytyłam kg i niby ok to z tych pozytywnych rzeczy, ale brzuszek mi twardnieje znów :-( zwiększyła mi dawke asparginu i no-spe mam już brać obowiązkowo (wcześniej dorywczo była) i mam liczyć ile razy się stawia tak brzuszek w ciągu dnia. Któraś też tak miała? Ale nie mam zielonego pojęcia kiedy to się dzieje - jak dotkne to dopiero wtedy wiem, że jest twardy. Poza tym leżenie i unikanie słońca, zero czynności co najwyżej jak to powiedziała pani dr mogę sobie herbatkę zrobić i tyle. matko jedyna już się tu rozpuszczam kleje się bleeeeeeee:eek:

polianno współczuje Ci, bo mam podobnie bałagan mój robi straszny ale sprzątnąć już nie potrafi :dry:

dziewczyny polecacie rożek usztywniany czy miękki?

Hej brzuchatki!!
Ale sie naczytalam - produkcja pelna para jak zawsze:-)

Fiuufiuu - wspolczuje akcji zabek...no i przesiadek w upal.
Niuunia, Kasia2506 i Zielona - udanych wizyt, napiszcie potem jak dzieciorki, ile waza itp.
Bombusia - zazdroszcze Ci wizyty mamy jak cholera - moja jest tysiace kilometrow ode mnie. Ostatnio spytala mnie czy chce zeby przyjechala jak sie mala urodzi - chociaz na tydzien, ale nie wiem czy ma sens ja ciagac bo Tatus ma 2 tyg ustawowego wolnego.
Teskno mi za nia jak cholera, zwlaszcza teraz w ciazy az mi sie w oku cus kreci...

Polianna - nie pozostaje nam nic tylko brnac do przodu. Ja tez kompletnie wymiekam jak np. rano wstaje a tam 3 miski prania w lazience czekaja (no wlasnie na kogo?), podloga w kuchni az sie lepi, zlew naczyniami zawalony (bo sie nie chce nawet do zmywarki powkladac!) - niewazne ze brzuch, ze dziecie glowa w dol - tak sobie ciagne to wszystko powoli i porycze po katach jak trzeba. Ostatni tydzien to wogolejestem jak jakas bomba zegarowa....

Na dodatek tesciowa stwierdzila ze jej sernik NIE SMAKUJE - fajnie bedzie dla mnie wiecej, w koncu ja nie jestem na diecie:-D.Zastanawiam sie czy nie ma jakiegos forum o tesciowych to bym tam poszla odreagowac;-)
Ola_- co do ubierania maluszka to ja raczej ufam tym instrukcjom, ze 1 warstwe wiecej, a przy takich upalach to rzeczywiscie bodziak+skarpetki i pielucha flanelowa nakryty starczy (to wlasnie ta 1 warstwa wiecej).W pajace bym nie pchala no chyba ze zmarzluch wyjatkowy. Mysle ze metoda prob szybko odkryjemy. Np.dzisiaj ja siedze w koszulce, getrach i bez skarpet, ale jak sie walne w kimonko to sie czyms nakryje bo wiem ze zmarzne (u mnie dalej chlodno:tak:) - podobnie u dzieciaczka.

Ciamajdko - kocyk jest b. prosty wystarczy umiec robic oczka prawe i lewe.
Wkleje zdjecie moze ci sie przejasni. Ten drugi szydelkowy tez wkleje - z proznosci bardziej, bo mi dzisiaj dobrego slowa trzeba:zawstydzona/y:

Co do robienia pazurkow to siadam sobie na czyms b.niskim - nogi szeroko, brzuch miedzy nogi i jazda, do depilacji tez w takiej pozycji. Za niedlugo wybiore sie do kosmetyczki ale chyba bez malowania, zeby potem na ostatni moment lakieru z pazokci nie zmywac hehehe

reklama
navijka noo szydełkowy jest bajeczny:)))))))))))) ale "druciany" wygląda na cieplejszy, wiadomo;P
a widzisz, ja nie mam takich drutów... o tym nie pomyślałam, bo Ty masz takie na żyłce nie? ja mam zwykłe...

Niuunia to ile masz brać teraz tego aspargaminu? ja czuje jak się stawia... nagle tak od boków twardość idzie.. ale to na krótko i nie bolesne...

Do góry