reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Ja też witam się z rana, spać nie dają człowiekowi, od 8 ktoś coś wierci, poza tym pod blokiem koszą trawniki brrr a spać by się pospało, dlaczego nie..
Malagonia oj z tymi ciuszkami to tak jest, kupujemy i kupujemy a tu ciągle się wydaje za mało, no a jakieś "wyjściowe" ciuszki tez się przydają, aby ładnie zaprezentować maleństwo, ja w zasadzie mam większość bodziaków itp. ale coś wyjściowego też się na szczęście znajdzie. Z ciuszkami już pasuje, poluję jeszcze tylko na jakiś malutki sweterek lub bluzę.
fiu współczuję spotkania z taką dentystką, czasami to sobie myślę, że ci lekarze minęli się z powołaniem...
sierpień gratuluję "samotnej" jazdy, małymi kroczkami do przodu...:) na początku dobrze jest właśnie czasem pojechać gdzieś samemu, aby nikt za uchem nie gderał, zwolnij, przyśpiesz, migacz itp. ja uwieliam jeździć:)) czasami sobie myslę, że mogłabym być nawet kierowcą rajdowym:D
ANecia1111 fajnie,że masz ciocię krawcową, bo szyje coś specjalnie dla ciebie - i to może być wyjątkowe:) ja kupiłam dwie pary leginsów i mam sporo tunik i kilka luźnych rozciągliwych letnich sukienek, więc chyba da radę do końca ciąży - mam nadzieję, że jednak nie zrobię się tak wielka jak słonica
Ciamajdka powodzenia dla T. na rozmowie w Cz-wie:)
Ehtele u mnie tez już kolejne pranie wisi na balkonie i zaraz zabieram sie za prasowanie wczorajszego:) bo już chciałaym wszystko poukładać w komodzie; co do opalania tez mnie kusi bo tak fajnie jest - ale mój P. nie pozwala mi się opalac, bo wyczytał w książce, że mogą ciemne plamy zostać.... ojojoj

Kobietki miłego dnia, ja dziś jestem większość czasu w domku, więc będę do was zaglądać.

za chwilkę postaram się wkleić w odpowiednim wątku fotki kącik dla naszej malutkiej, ehhh jak nam się podoba:)))

reklama
czesc brzuchatki!!!!!!!!
u mnie tak goraco ze nie ma nawet czym oddychac. zaraz wybywam z domu- nie wiem czy to dobry pomysl ale musze niestety. mam nadzieje ze nie padne po drodze.
jedziemy z mezem odebrac wykladzine do pokoju Nikoli- wkoncu sie doczekalismy:)))))))) a potem do pracy zawiesc zwolnienie- przy okazji poplotkuje z kolezankami a potem kosmetyczka- moje stopy znow stana soe piekne:p
a o 17 szkola rodzenia. takze dzien mam zapelniony strasznie. odezwe sie popoludniu dziewczynki.
milego dnia

Cześć dziewczynki!
Jakoś dziwnie się dzisiaj czuję-mdli mnie, kręci mnie coś w żołądku, słabo mi-chyba przez te upały-ale marudzę:sorry2: Wczoraj spuchłam trochę, ale tylko prawa ręka i noga:eek: Mam dzisiaj wizytę więc spytam ginki czy wszystko w porządku... Najpierw muszę odebrać wyniki badań moczu i krwi-przejście przez ten ukrop będzie prawdziwym wyzwaniem:cool2:
M pożyczył od brata samochód, żebym nie musiała się tłuc przez całe miasto do ginki autobusem:tak: A nasz może będzie zrobiony jutro-koszt naprawy niestety duży-2000 zł:no:
Ehtele-ja też zahaczę dzisiaj do Biedrony zobaczyć tę torebkę-zobaczymy czy na żywo też taka fajna jak w gazetce:tak:
Marulka-jak ja Ci zazdroszczę tego ogródka:tak: U nas jak wszystko dobrze pójdzie to może za rok...
Ciamajdka-ja też dziś co chwilę wstawałam do ubikacji... Trzymam kciuki za pracę T.;-)
Anecia-mam nadzieję, że dzisiaj będziesz czuła się już lepiej:tak: I super, że masz możliwość uszycia czegoś na wymiar:happy2:
Sierpien-ja też wolę jeździć bez M u boku i jego "cennych" rad:tak:
Fiuu-no właśnie co to za lekarze, co zęba nie potrafią naprawić:szok::no:
Malagonia-my wczoraj z Basią robiłyśmy ciasto z truskawkami-wyszło pyszne:tak: Widzę, że Twoja córcia też lubi pomagać;-)
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za te dzisiejsze:-)

Witajcie!
Ufff... co za upał. W domu wszystkie okna pootwierane ale trudno o przeciąg, bo powietrze za oknem po prostu stoi :-(
wysłałam przed chwilą męża po truskawki - takiego smaka mi narobiłyście ;-)

milusia83 u mnie brak jakichkolwiek śladów pokarmu. Nie wiem, czy to normalne, ale staram się nie nakręcać. Jak na początku lipca pójdę do gin na kontrolę to spytam co i jak i co tu zrobić, żeby być jak dojna krowa dla swojego synusia ;-)

niuunia ja biegam w spodenkach krótkich po ulicy. Nogi mi nie puchną, ale za to mam je pocięte przez komary. Ale w takie upały ugotowałabym się w legginsach. Brzucha nie odsłaniam - zakładam przewiewne tuniki i to się sprawdza.

fiuu ja się okropnie boję dentystów a takie historie jak Twoja jeszcze bardziej mnie zniechęcają. No niezła ta dentystka, co wymagała znajomości swoich plomb - to ona nie wie, z czego się kiedyś plomby robiło?!
Trzymam kciuki za obronę! Powodzenia i szybko do nas wracaj :)

navijka u mnie badanie na samolocie to norma od pierwszej wizyty. Pewnie wszystko zależy od lekarza.

No dobra, trzeba się ruszyć. Psicy jedzonko przygotować (bo sucha karma jej się znudziła i przeszłyśmy na gotowanie), herbatkę zrobić (mąż wczoraj tak doczyścił czajnik, że do tej pory się zastanawiam, czy on był srebrny czy małż w ferworze walki zdarł kolor przy okazji :confused:), no i ...truskaweczki...

Miłego dnia Wam życzę!

Cześć dziewczyny :-) Przyszłam tylko się przywitać, podczytuje Was cały czas, ale nie mam siły odpisywać, a raczej myśleć nad tym co bym chciała napisać :-D

Miłego gorącego dnia i samych przyjemności :-)

Witam w piękny upalny dzień tlenu juz brak, wentylator szaleje!!!!!:eek:

Olu to czekam na fotki mebelków dzidzi!!!!:-)
navijka jakie ty masz zdolności, robótki ręczne, no tylko pogratulować, a swoją drogą chciałabym zobaczyć minę lekarza jak widzi jak na siłę ładujesz sie na samolot, na pewno nie zastąpiony widok ha ha
Milusia,a co Ty dzieczynko robiłaś o 1.00 w nocy przy kompie???? Matulu Ty masz końskie zdrowie, gratuluję!!!!! Normalnie urodzi nam w biurze jak nic!!!!!:-D Twrdzielka nasza:tak:
Fiuu no poprostu z tym zębem masz jakiś horror!!! :wściekła/y:W jakim my wieku żyjemy ??? czasem się zastanawiam i nie znasz składu swoich plomb??? no niewybaczalne!!!!!!!!!:no: Boziu co za ludzie stąpają po tym globie!!!!! Pisz do nas, cobyśmy sie nie zamartwiały, a podróży współczuję UPAŁYyyyyy wrrrrrr:eek:
Stralet co do koloru mebli też sie muszę zgodzić, właśnie jak zmieniłam meble to tylko na jasne przy wenge szło sie zatyrać, no ciągle był kurz non stop...niestety:( a jak przyszedł ktoś niespodziewanie to wstyd mi było:(:zawstydzona/y:
Anecia1111 -ranny ptaszku:) czekamy na fotki w nowych "kieckach" na odpowiednim wątku:tak:
Ciamajdko cóż za cudnego MENA wstawiłaś z rana, normalnie brat Pudziana czy co??? hi hi. Trzymam kciuki za T. aby dostał robótkę;-)
Marulka no gratuluję coraz bliższych kontaktów Twojego synka z nocniczkiem, będzie przyjaźn na całego-zobaczysz!!!!:happy2:
Ehtele czekam na opinie toreb, bo mnie dziś do Biedrony nie po trasie, inne sprawy na dworzu mam, choc nie wiem jak wyjść w ten upał, będzie człap, człap:confused:?
Niuunia i Kasia2506 poowdzenia na wizycie, oby wszystko było ok:cool2:

Do mnie przychodzi dziś Mamcia hurrra będzie z kim pogadać oko w oko ha ha:cool: z tej okazji serwuję lody tiramisu z truskawkami mmmniammmm

Wczoraj wieczorem mieliśmy z M niespodziankę, siedzimy sobie w domciu, dzwoni domofon, atu.... przyjechała niespodziewanie moja kuzynka z mężem, przywieźli mi 2 reklamówki ciuszków, min. jeansowe spodenki i takaż kurtka w komplecie dla maluszka i maleńkie adidasy oraz inne rzeczy no rozpłynęłam sie poprostu tak sie ucieszyłam:-Dpóźniej wstawię fotki tych cudeńków. Czyli szykuje si enastępny bęben prania :tak:

Miłego dnia Brzuchatki:-):-)

Witam wszystkie dwu i trzypaki:):):)

Mam chyba z 50 stron do nadrobienia, jestescie okropne;-)
Ciesze sie niesamowicie bo od przyszlego tygodnia zaczyna mi sie juz macierzynski YOOPI:-):-)
wkoncu bede mogla usiasc spokojnie i Was nadgonic:tak:

Czesc Kochane!
Kassia 181 spora to Twja Kruszynka, ale dobrze niech nam Dzieciaczki rosną :)
Milusia widzę, że urządzanie mieszkanka idzie pełną parą. Musisz nam tu jakieś fotki wstawić, jak bedzie dzieło ukończone:)
fiuuufiuu współczuję przeżyć z zębami i całego zamieszania. A podróż w takim upale Matko! Trzymam kciuki, zeby wszystko poszło sprawnie!
Sierpień8 widać Kobieta sama sobie lepiej poradzi w takiej sytuacji. Masz rację tego typu uwagi są wnerwiające!
Anecia biegunka - męcząca sprawa. Mam nadzieje, że już po kłopocie.
Marulka Kochaną masz Mamusie, super pomysł. Wie jak poprawić córce nastrój.
Niuunia, Kasia 2506 powodzenia na wizycie!

Widzę, że większośc pranie Maluszkowych ubranek ma za soba bądź w trakcie ja jeszcze poczekam z tym. Oglądam te ciuszki codziennie, przytulam, całuję a jak to wszytko popiore i poprasuje to skończy się przeglądanie bo pobrudze hehe.
Dziś mam USG. Zastanawiam się ile moja Dziecina waży i czy wszystko w porządku.
Idę ogarnę kuchnię i podszykuję obiad póki mam jeszcze full energii :)
Miłego dnia Kochane i cieniu troszkę !

Kochane - JA ZDYCHAM - :-)

Myślałam, że te nasze marudzenie to mrzonki, i wyszłam do tej biedrony, która 10 minut od domu jest...
Kochane jak nie musicie nie wychodźcie!!!!!!!!!!! - ciocia Kalinka dobrze Wam radzi - upał niemiłosierny i nawet nie chcę sobie wyobrażać kulminacji o 12.00:no::no:

Co do toreb od 7.00 rano, czyli otwarcia sklepu ZOSTAŁY WYKUPIONE W 10 MINUT!!! Pani sprzedawczyni powiedziała, że kolejka była pod sklepem,a potem wszystkie dziewuszki się rzuciły... zapytałam czy z torbami podróżnymi może być podobnie...ona, że raczej nie bo one są po raz kolejny w ofercie, a te torebki to była nowość:tak::tak: Nie mniej jednak 14 czerwca można mnie spotkać o 7.00 w Będzinie pod biedronką heheheh:-p:-p:-p

Lody casate już czekają na mnie w zamrażalce, w lodówce chłodzi się KARMI...I za minutę zaczynam wielkie prasowanie - współczuję samej sobie:cool2::cool2::cool2: Zapocę się nad tym żelazkiem - ale czego mamusia nie zrobi dla Swojego syna hehehehhe

kassia181 ja mam wrażenie, że Ty tę szkołe masz codziennie:eek: Jak to u Ciebie jest??? Ja bym nie wychodziła z domu:tak: no ale wizyta u kosmetyczki kusząca:-p

kasia2506 2000 zł współczuję:szok::szok: No ale trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę:tak:, bardzo dobrze, że nie jedziesz autobusem bo nie dałabyś rady...:no: A co do puchnięcia to ja wczoraj prawie nic nie zrobiłam - nigdzie dalej nie wychodziła, a lewa noga chciała mi odpaść - taki dziwny ból...może to właśnie puchnięcie było...

mallaika hasło o czajniku mnie rozwaliło:-D hehehheh

Bombusia Ty to masz szczęście:-) Tyle ciuszków dostałaś...z drugiej strony do czeka Cię jeszcze większa góra prania hehhehe:-D:-D :-D Czekamy na foty

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :-) Ale już naprodukowałyście stron :szok::szok::szok: Ciężko Was przeczytać a co dopiero nadrobić...

U mnie dziś znów słonecznie :-) a w domku chłodno :tak: Zabieram się za jakieś porządki a później obiad.

Miłego dnia i udanych wizyt :-)

Do góry