reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Czytam Was co jakiś czas, ale muszę sie odnieść ogólnie... nie mam juz sił na kompa, bo miałam po drodze 3 dłuuugie telefony, odwiedziny psiapsióły i konferencję na skype z rodzicielami:)

Co do czkawki: mała ma codziennie po kilka razy...
Co do lipcówek: się dziewczyny spieszą:szok: no to my juz rzut beretem!
Cayra : świetny kolor wózeczka (pisze tu bo już mnie na "zakupach" nie będzie);-)
Ola_ to zrobiliście dzisiaj naprawdę duuużo:tak:
Kasia181 wow, wielka ta Twoja Nikola... fiuuufiuuuuuuuuu:)))))))
panienka w tym roku to nie komary, to dojne krowy są!!!:)
GSC widzę że co do gorąca to mamy te same odczucia...
buziaczkaaa no pamiętam Cie jedynie ze zdjęcia:p ale co tam... co tak długo Cie nie było?
monika8112 gratuluję wizyty:))) mi ostatnio bardzo puchną ręce, chociaż i tak długo nosiłam pierścionek, dopiero wczoraj zdjęłam..

no i miało być ogólnie...
idę zjeść zupkę chińską, mmm.. mam smaka...
później kubek mleczka, rozściele łóżeczko, pogram w nowa grę, którą T. ściągnął, a ja się chyba wciągnę.. takie rpg... czasami lubię sie "pobawić"...
i lulci...

do jutra kochane:**

Jutro zaczynam 30 tydzień:tak: (chyba że to 30 będzie się kończył, nie znam się:/)

Ostatnia edycja:
reklama
Ciamajdko kończył się będzie!:) Ja też na początku nie wiedziałam, o co chodzi (mam podobny suwaczek), bo się nie zgrywał z kartą ciąży...:) Zakończysz 30, a pojutrze zaczniesz 31 tc:)

Witam późną porą - ten parny dzień dobiega końca;-)

Chwilę temu jeszcze zaliczyłam mały spacerek - normalnie jak na wakacjach...:-)

monika8112 GRATULUJĘ udanej wizyty:-) Super, że wyniki się unormowały - to najważniejsze...;-)

cayra1984 już wchodzę na wątek o wózeczkach;-) Twoja radość - naszą radością heheh:-D

kassia181 ojej aż tak duża:szok: No to kochana Twoja dziecina malutka nie będzie:-D A co do ułożenia to jeszcze przyjdzie na to odpowiednia pora. Trzymam kciuki;-)

Gorzka_Słodka_Czekolada
ale ja nie chcę, żeby Olek do 40 tygodnia siedział w brzuszku:-D W 37 tygodniu - byłoby miło:-D - gdyby pojawił się już po mojej stronie hehhe. Czyli od 12 lipca:-)

Ola_ ehhh te Twoje cudne białe mebelki:-D Z niecierpliwością czekam na zdjęcia całości - pewnie uroczo wyglądają - już teraz to wiem;-)

Ciamajdka
moje kongratulejszyn:-):-p:-p

Buziaczkaa
ja Cię pamiętam - a może tak wyjaśni Pani powody swojej długiej nieobecności:szok::-D:-D Wejdź sobie na wątek o wózeczkach tam wszystko o naszych wyborach pisze...;-)

Jeeezu dziewczyny jak pojde na nastepna wizyte to chyba sama gacie sciagne, wladuje sie na ten samolot i stanowczo zazadam zagladania tu i owdzie - bedzie ubaw...Najlepsze z tego wszystkiego jest to ze jezdze na specjalne wizyty az 50 km bo ciaza wysokiego ryzyka w zwiazku z nadcisnieniem:szok: nie dosc ze sie zawsze naczekam bo ciezarowek z cukrzyca i innymi problemami od groma, mogliby przynajmniej od czasu do czasu zagladac a tu nic....hmmm

Zaliczylam dzis mini zakupy - smoczki kupione z Chicco (przy zakupie jednego drugi byl gratis), no i Bepanthen tez juz zjechal z listy.

Sernik na zimno z truskawkami i jezynami:tak:juz w lodowce - schrzanilam tylko z galaretka bo za wczesnie zalalam, niewazne i tak jest dobry bom juz pozarla porcyjke. Na zaburzenie rownowagi psychicznej brakowalo mi tylko tego ze ktos kupil moj upatrzony wozek....:wściekła/y:Nie byl wprawdzie jakis super wypasiony, ale najwazniejsze funkcje byly, fotelik samochodowy no i kolor - ciemna czerwien taka co po oczach nie daje,no i w miare na nasza kieszen. Ostal sie tylko czarny, wyglada jak woz pogrzebowy....grrrr

Ciamajdko - kocyk 154 oczka, 7 oczek x 10 rzedow wychodzi 1 motyw, bo ja w takie kwadraciki jade, wszystko zalezy od grubosci wloczki i drutow. Na szerkosc wyszlo mi ok 105 cm (22 motywy po 7 oczek) no i teraz w gore ciagne. Jak chcesz to Ci posle fotke. Kolorek wrzosowy:happy2:. Co do rogala to uszylam raczej weza i skrecam go sobie jak mi sie zywnie podoba. 60 cm w obwodzie i 180 dlugosci (ze zwyklej poszewki na koldre wychodzi ta czesc napchana kulkami no i poszewka na wierzch).
Ja to wogole ´majsterkowicz´ jestem - juz jeden kocyk na szydelku skonczony, to takie hobby moje no i uspokaja:)

Dobranoc wszystkim - sofa nawoluje niebianska cisza:laugh2:

Cześć kochane,

ale miałam dzisiaj męczący dzień, ale już usiadłam i odpoczywam....
Postarałam się was nadrobić:)

Ehtele słońce, tak mnie wczoraj zarazilaś tym arbuzem, ze musieliśmy jechać po arbuza:D zjadlam pół arbuziora od razu:D A za 16tego to mocno trzymam kciukasy:) Gratuluję Ci udanego zakupu - naprawdę fajne autko i bezpieczne - to najważniejsze.... A co do lodów to będę biła po pupci - nie ma żadnych lodów na to chore gardziołko

Shyla napisz co i jak, wydaje mi się, że po prostu część z nas nie wie, czy nadal chcesz być z nami... panuje taka atmosfera, którą trzeba rozwiać, chciałaś odejść, odeszłaś bez słów, a teraz wróciłaś to chyba zabolało część z nas - że nie chcesz pisać i nie tłumaczysz dlaczego...Najważniejsze, że z wami wszystko w porządeczku, zobaczysz, że będzie wszystko oki:)

Madziujka ja też wczoraj zeżarłam 1 kg truskawek:D

Malagonia
na pewno wszystko jakoś dobrze zaplanujecie:) a z tłumaczeniem zawsze można zrobić prezentację na komputerze:D

PAti to wspaniale, że wasze mieszkanko będzie niebawem gotowe:D oj to szykuje się mega urządzanie:) powodzenia we wszystkim

Mls
wspaniale to wygląda, pokoik jest cieplutki, przytulny i solidnie rozplanowany, słońce szyjka już o tej porze może zacząć się rozwierać, wszystko zależy ile i w jakim czasie..

Starlet i jak tam zakupki:)

Cayra
jeżeli używamy proszków to trzeba prać maks do 40 st. dlatego, iż one zawierają enzymy, które nie działają w wyższej temp. Wyższą temperaturę zapewnia żelazko i para:)

Kiniusiu
bardzo się cieszę, że to wszystko się tak skończyło. Co do pielęgniarek, no cóż czasami takie się zdarzają, to niestety rutyna i wypalenie zawodowe...

Bombusiu
Ty to masz sny:D ale pewnie to przez ten upał straszny, brak oddechu...

Black Opal
ja myślę, że z herbatką można poczekać:D ja wystarczy podrapię się po biuście i mam już zacieki to nie wiem co się będzie działo jak dzidzia zacznie ciągnąć cyca:D

NAvijo mój maluszek czka po gołąbkach :D już to zauważyłam:D:D:D

Mf-22 wszystko na spokojnie, na pewno znajdziecie większe mieszkanko dla siebie:)

MArulka oj to wyzwanie:D:D:D ciekawa jestem jak wyjdzie;D:D:D

Nektarynko gratuluję wizyty:) a maluszek jeszcze ma czas na obrótkę:)

Moniczko u mnie burze zapowiadają od trzech dni, ale ani widu, ani słucu:D Gratuluję wizytki:)

Polianko na pewno będzie dobrze, z każdym dzidziem jest inaczej, a co do główki na pęcherzu, ja ostatnio jej nie czuję, ale za to mega kopniaki normalnie w szoku jestem jak ten mój maluch może rąbnąć:D

Bogusiu007 no to gratuluję zakupów, cudnie jest kupić coś dla dzidzi:)

Kasia2506 no to maleńka nareszcie ujrzała tę wiewiórkę wymarzoną:D

Ciamajdko pewnie umierasz ze szczęścia z zakupków:)

Buziaczkaa
z tymi terminami to się okaże mnie się stale przyspiesza, ale ja w to jakoś nie wierzę:)

Cayra wuzio śliczny:)

Kassia181, ale masz duuuużą córunię, rośnie jak talala:) ważne, że z wami wszystko w porządku, a córcia jeszcze ma czas na ułożenie:)

Olu jakie to cudowne jak razem z mężem możecie wziąć się za pokoik, to tak niesamowicie zbliża:) czekam na fotki:)

Navijka oj smaka narobiłaś tym serniczkiem:) współczuję, że tak musisz namęczyć się w przychodni

A ja siedzę i tłumaczę Darkowi prezentację na egzam z angielskiego, biedny nie był przeze mnie na kilku zajęciach i prosił innych doktorantów, żeby mu pomogli z tym co będzie na angielskim - nikt się nie odezwał i nikt nie pomógł - taki wyścig szczurów normalnie. Nei wiem czemu teraz ludzie nie widzą nic więcej niż koniec własnego nosa, tak jest dosłownie wszędzie...

Ponadto kupiliśmy mebelki do łazienki, mój tatuś się śmieje, że kolory wszystkich mebli mamy super urozmaicone - venge:D:D:D, ale zawsze na nie jest promocja:D:D:D

Poza tym maluszek u mnie tak mocno kopie, że czasami jestem aż zła, bo ma tyle siły, a do końca jeszcze niemal dwa miesiące, pod skórą widzę jak przesuwa nóżkę lub rączkę.

Ściskam was bardzo mocno

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry:)

Znowu piękna pogoda i na śniadanie arbuz.
Trochę się ucieszyłam, że pogoda osłabła po południu, bo przy tym upale nie dojechałabym do ogrodu botanicznego chyba:)

Przyszły ubranka z allegro, już trochę tego mamy, ale wciąż mam wrażenie, że za mało. Na pewno wystarczy na pierwsze 1-2, a jeszcze dokupię zapewne. Tak się przyzwyczaiłam do ubierania córy w "normalne" ciuchy, że muszę sobie co chwila powtarzać - małej niepotrzebne jeansy, niepotrzebne fikuśne bluzeczki, etc. Ma być miękko i wygodnie:)

Tak mało czasu zostało! AAAAaaaaaaaaaaaaaa. No.
W sobotę planujemy wycieczkę, a dzisiaj albo jutro będziemy z córą robić ciasteczka - ciekawe co z tego będzie.

Miłego, ładnego i spokojnego dnia wszystkim:)

Do góry