reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

ethele daj namiar do tego sprzedającego co zakupiłaś u niego przewijak i laktator. Orientowałaś się może jak to jest z cenami sklepowymi jeżeli chodzi o te dwie rzeczy. Bo też myślałam, żeby zakupić na allegro.
fiu gratuluję wizyty. Jak synek będzie miał na imię?
starlet równiez gratuluję wizyty. Dobrze, że dobrze.

przewijaki w sklepie widziałam od 57 zł a ja zapłaciłam 43:-D
PRZEWIJAK - NADSTAWKA SZTYWNA - ciekawe WZORY !!! (1049769988) - Aukcje internetowe Allegro
laktator ten, który mnie interesował w skepach o 100 zł ja dałam 77:-p:-p
TOMMEE TIPPEE -~Laktator ręczny ~ - PROMOCJA 1288 (1048470154) - Aukcje internetowe Allegro

u tego sprzedającego kupiłam jeszcze paklanki, wkłądki laktacyjne, podkłady do przewijania bo były w dobrej cenie...zresztą jest w czym wybierać:tak::tak:

Pobuszowałam, humor wrócił:) Zakładki pękają w szwach, w poniedziałek zamawiam resztę rzeczy:) Nie pamiętam, które z Was już miały do czynienia z apteką doz, ale jak coś dajcie znać, bo u nich też mam duże zamówienie.

paajka robiła tam zakupy, ja będę robić w lipcu...lista już zrobiona...nazbierało się tego za ok 250 zł...

Ciamajdko no to się bawimy, za chwilę skoczę na sondę...

jutro pojawię się późnym wieczorem bo weselicho mam:tak: Może akurat coś potańcuję:-p:-p Trzymajcie się w dwupaku ciężarówki:-D:-D

reklama
Oj wszystkie Mamuski poszły już spać???
Ja obejrzałam do końca YCD, bom ciekawa była finału. Mały fikał w brzuszku, że hej cały brzuch mi wirował, aż tatuś patrzył co sie dzieje:) poprostu lubimy muzyke i tańce:):):)
Dobranoc Mamuski, do juterka:)

Witajcie kobietki! Podczytałam Was troszkę :) Fiuufiuu , starlet - gratuluję wizyt!! :) Właśnie fiuufiuu jak bedzie miał mały na imię? Pamiętam,że jednym z Twoich typów był Mieszko (Ach,jak mi się podoba).

Bombusiu - obejrzalam,choć w którymś momencie przysnełam. Załuję,że nie wygrała Paulina,ten Kuba działał mi na nerwy sama nie wiem dlaczego.Taki ciastuś plastuś.

Ponarzekamy na dolegliwości ciążowe ? ;) Nogi,ręce opuchnięte wieczorem, alergia bez tabletek jest okropna, przewracanie si z boku na bok ajjjć.Dziś obudziłam się z bólem żeber,bo leżałam na boku. Jak się obudzę na plecach to bolą plecy ale przynajmniej żyły tak nie pulsują po wstaniu. Ogólnie niestety odczuwam ciężar brzucha głównie w tych żyłach i kręgosłupie. Lewa pachwina i noga zaraz pod pachwiną wygląda potwornie. Mam nadzieję,że to mi się cofnie po porodzie kiedy nacisk na te żylaki będzie mniejszy :(

Jutro leniuchowanie,może wreszcie skonczę Chmielewską bo aż wstyd czytać książkę 2 tygodnie.

Witam z samego rana!!!!

Znowu spać nie mogę. Długi dzień się zapowiada:wściekła/y:

Ale na miły poranek:
rc0y75.jpg

2ldg2vq.jpg

Aga Natalia dziękuję z pyszne ciacho i kawkę;)
mls gratuluję udanej wizyty;)Widzę że zapowiada się prześliczny pokoik dla maleństwa;)
cayra 1984 ja też już parę razy miałam opryszczkę w tej ciąży.
Często ją dostaję w czasie kiedy powinien "teoretycznie" pojawić się okres.
Na szczęście na przebieg ciąży nie ma ona wpływu, jeżeli miało się ją przed ciążą.
Groźna jest jeżeli wystąpiła w ciąży pierwszy raz.Ja używam zowiraksu jak tylko poczuję swędzenie;)

marulka gratuluę i podziwiam cię za wytrwałość z nocnikowaniem.
Ja jestem po pierwszej prubie w lutym.Niestety nieudanej.Postanowiłam odłożyć to na cieplejsze dni, które nadeszły.
Bardzo proszę o cenne rady:)

duralex ja przechodzę właśnie na prenatal DHA, czytałam kiedyś artykuł o wpływie co prawda tranu na przebieg ciąży.
Kobiety przyjmowały jedną łyżeczkę dziennie w ostatnim trymestrze ciąży.
Wynik był taki, że dzieci rodziły się o tydzień później niż średnio się rodzą czyli spadł odsetek wcześniaków i były grubsze.
I tego właśnie mi trzeba;)

saudades,kolumnea, fiuufiuu gratuluję udanych wizyt;

bogusia86 śliczne kociaczki;)
ja w pępku mam 108 więc twoje 102 w biodrach to pikuś, kochana:)

Mama Aneta mnie po ciąży często dopada zapalenie zatok.Wcześniej nie miałam z tym schorzeniem do czynienia.Niestety na zatoki skutecznie działa tylko antybiotyk tak czytałam, a w naszym odmiennym stnie taka kuracja nie wskazana.Więc ja zazwyczaj faszeruję się czosnkiem i czeka do 2-3 tygodni bo tyle czasu to pieroństwo mi przechodzi.
Kochana powiedz ginowi na wizycie o tych wodach, na początku gdy mój gin podejrzełam że ciut za mało wód płodowych mam to się mnie wypytywałczy nie mam uczucia mokrości i czy nie cieknie ze mnie bezbarwna ciecz, trochę obrazowo to opisałam ale nie da się inaczej;)

kasia 2506 odpoczywaj na zasłużony L4;)
Czego Kasiu uczysz? Ja z wykształcenia jestem chemikiem ale nie miałam tyle szczęścia by dostać się do szkoły.

ewelinka 2106 ja mam wyraźnie spuchnięte nogi, nie aż tak by podejrzewać zatrucie ciążowe ale wyraźnie są inne niż przed ciążą;)

ehtele zazdroszczę ci weselicha, ja już dawno nie byłam na weselu.Poszłabym by chociaż popatrzeć;)
Jeśli chodzi o poród to niestety wielkość dziecka nie jest współmierna z "jakością" porodu.Mój synek nie był duży a poród trwał 12 godzin i non stop odczuwałam bóle krzyżowe.Trzecia faza porodu kiedy trzeba było wyprzeć małego faktycznie trwała króciutko bo 15 minut, dwa parcia i maluszek był z nami;)

GSCZ Jak szybko idę to też odczuwam ból połączony z ciągnięciem w dole brzucha a raczej bardziej po bokach, to chyba wiązała macicy pracują.Naszczęście uczucie to ustaje jak tylko trochę odpocznę.Może masz to samo?

Ola ja używałamfirmy dzidziuś , pampers, Nivea też ale te jasnoniebieski bo w granatowych mi zapach nie odpowiadał;)Gdy dzidziuś był starszy przeszłam na tescowe i Dada z biedronki są tańsze a nie są złe:)

prajska witam ciebie i Kubusia;

kiniusia odpoczywaj jak tylko masz okazje, mi się marzy jeden dzień leniuchowania lecz od ponad dwóch lat nie mogę go sobie wygospodarować;)

Lea 28 ja tez ostatnio walczę z bezsennymi nocami;)

Polianna przypomniałaś mi że też lubię czytać i odwiedziłam bibliotekę.
Obecnie czytam "Koroner" M.R. Hall;)

Miłego dzionka:)

Ostatnia edycja:
i Ja sie witam!!!!!!!!!!
pogoda nienajlepsza, wybieram sie na procesje ale pewnie nie dam rady za duzo przejsc bo znowu wzielo mnie na siuski- co chwile biegam:))))))))
noc mialam nieprzespana- bol plecow- juz tradycyjnie- i bol brzucha, ale nospa pomogla.
polianna moj brzuch tez jest juz dosc duzy i odczuwam coraz czesciej ten ciezar i jest mi coraz ciezej- takze doskonale cie rozumiem.

witajcie:)
ja już po sniadanku-mleko z makaronem gwiazdkowym...

znalazłam wątek na forum gdzie i jak zarejestrowac dziecko... i tam ktoś pisze tak :"Acha nie mozna dac dziecku niepochodzacemu z malzenstwa obydwu nazwisk."
to jest prawda????
bo jak tak to tragedia normalnie...

Fiuu wiesz coś na ten temat???(masz identyczną sytuację jak ja i pomysł z dwoma nazwiskami bodajże).

Witajcie kobietki! Podczytałam Was troszkę :) Fiuufiuu , starlet - gratuluję wizyt!! :) Właśnie fiuufiuu jak bedzie miał mały na imię? Pamiętam,że jednym z Twoich typów był Mieszko (Ach,jak mi się podoba).
mieszko jest na liście natomiast imię w 100% będzie wybrane po narodzinach małego. Jesteśmy oboje zdania, że musimy spojrzeć na tą małą twarzyczkę i zobaczyć na kogo nam ta mała istotka wygląda. Więc póki co moja mama woła do brzucha - Gaudenty, ja mówię - może Bruno, Jasio- Ludwiczek :D

witajcie:)
ja już po sniadanku-mleko z makaronem gwiazdkowym...

znalazłam wątek na forum gdzie i jak zarejestrowac dziecko... i tam ktoś pisze tak :"Acha nie mozna dac dziecku niepochodzacemu z malzenstwa obydwu nazwisk."
to jest prawda????
bo jak tak to tragedia normalnie...

Fiuu wiesz coś na ten temat???(masz identyczną sytuację jak ja i pomysł z dwoma nazwiskami bodajże).

Ciamajdko nasze wszystkie dzieci będą miały podwójne nazwisko. Nie ma z tym porblemu i ględzenie, że trzeba ślub wziąc to jakiś średniowieczny wymysł dziwnych ludzi. Pamiętasz wkleiłam zdjęcie odpisu aktu urodzenia małego, który już mam na odpowiednim wątku.

Witam!
Świątecznie-weekendowo-tzn ja już dawno na nogach, a M śpi... Spaliśmy dzisiaj z Basią, bo obudziła się przed 24 i za nic nie chciała zasnąć-wszystko mnie boli (mała śpi często w poprzek);-) Poza tym ja też nie mogłam zasnąć-Małgosia tak szalała w brzuszku, jak tylko się położyłam, że trudno było usnąć:cool2:
Od rana pada i niestety prognozy na dziś nie są optymistyczne:no:
Sierpien-ja uczę historii i WOS-u:tak: Udało mi się fuksem znaleźć pracę-rzuciłam dotychczasowe zajęcie w banku (pracowałam tam 8 lat) i postawiłam wszystko na jedną kartę po urodzeniu Basi, czyli dwa lata temu i jestem bardzo zadowolona-w końcu wiem, ze robię to co lubię:-)
Kassia, Polianna-ja też dzisiaj obudziłam się z bólem pleców:sorry:
Ehtele-szalonej zabawy na weselichu dzisiaj życzę:happy2:
Bombusiu-jestem na L4, ale muszę wystawić oceny do 14 czerwca i dlatego odwiedzam jeszcze szkołę:tak: Ale nie jest tak źle-najważniejsze, że nie muszę już uczyć, bo często brakowało mi już tchu na gadanie:sorry:
Wszystkim dziewczynom, które miały wczoraj wizyty-gratuluję:-)

reklama
Witam Mamuśki!!!!:-)
U nas pochmurno, ale cieplutko, na pewno będzie padać, bo po 1. w Boże Ciało zawsze pada, a po 2. ostatnio codziennie pada:(:wściekła/y:
U mnie dziś na śniadanie było....tłusto, mianowicie kaszanka ze smażoną cebulą i zestaw warzyw, no tak za mną od dawna chodziło, ze dzis był wypas.:szok:
Polianno ja też chciałam,aby wygrała Paulina, jest ze Zduńskiej Woli, blisko Łodzi i w ogóle miała skrona przyjemną twarz no i tańczyła extra, no ale chłopak tez tańczył bosko, ale był troszkę taki "Laluś":):zawstydzona/y:
Kasiu njaważniejsze własnie w pracy zawodowej jest robić to co sie lubi, nie każdemu dane to w życiu, także stawiaj piąteczki i wypoczywaj hi hi:):happy2:mój mlauch tez często wariuje w poprzek jak dziś o 5.30, boki mi chciał wykopać ha ha
Fiuu Bruno i Ludwiczek wymiatają, b. mi sie podobają:):tak:
Mój M ma wolne do niedzieli więc mam pomoc do wszystkiego na miejscu, jest git.

Mnie po nocy najbardziej bolą biodra,:eek: ale jak położe sie na plecach to popwoli przechodzi:tak:
Miłego dzionka Brzuchatki:-D:-D

Do góry