Aga Natalia dziękuję z pyszne ciacho i kawkę
mls gratuluję udanej wizyty
Widzę że zapowiada się prześliczny pokoik dla maleństwa
cayra 1984 ja też już parę razy miałam opryszczkę w tej ciąży.
Często ją dostaję w czasie kiedy powinien "teoretycznie" pojawić się okres.
Na szczęście na przebieg ciąży nie ma ona wpływu, jeżeli miało się ją przed ciążą.
Groźna jest jeżeli wystąpiła w ciąży pierwszy raz.Ja używam zowiraksu jak tylko poczuję swędzenie
marulka gratuluę i podziwiam cię za wytrwałość z nocnikowaniem.
Ja jestem po pierwszej prubie w lutym.Niestety nieudanej.Postanowiłam odłożyć to na cieplejsze dni, które nadeszły.
Bardzo proszę o cenne rady
duralex ja przechodzę właśnie na prenatal DHA, czytałam kiedyś artykuł o wpływie co prawda tranu na przebieg ciąży.
Kobiety przyjmowały jedną łyżeczkę dziennie w ostatnim trymestrze ciąży.
Wynik był taki, że dzieci rodziły się o tydzień później niż średnio się rodzą czyli spadł odsetek wcześniaków i były grubsze.
I tego właśnie mi trzeba
saudades,kolumnea, fiuufiuu gratuluję udanych wizyt;
bogusia86 śliczne kociaczki
ja w pępku mam 108 więc twoje 102 w biodrach to pikuś, kochana
Mama Aneta mnie po ciąży często dopada zapalenie zatok.Wcześniej nie miałam z tym schorzeniem do czynienia.Niestety na zatoki skutecznie działa tylko antybiotyk tak czytałam, a w naszym odmiennym stnie taka kuracja nie wskazana.Więc ja zazwyczaj faszeruję się czosnkiem i czeka do 2-3 tygodni bo tyle czasu to pieroństwo mi przechodzi.
Kochana powiedz ginowi na wizycie o tych wodach, na początku gdy mój gin podejrzełam że ciut za mało wód płodowych mam to się mnie wypytywałczy nie mam uczucia mokrości i czy nie cieknie ze mnie bezbarwna ciecz, trochę obrazowo to opisałam ale nie da się inaczej
kasia 2506 odpoczywaj na zasłużony L4
Czego Kasiu uczysz? Ja z wykształcenia jestem chemikiem ale nie miałam tyle szczęścia by dostać się do szkoły.
ewelinka 2106 ja mam wyraźnie spuchnięte nogi, nie aż tak by podejrzewać zatrucie ciążowe ale wyraźnie są inne niż przed ciążą
ehtele zazdroszczę ci weselicha, ja już dawno nie byłam na weselu.Poszłabym by chociaż popatrzeć
Jeśli chodzi o poród to niestety wielkość dziecka nie jest współmierna z "jakością" porodu.Mój synek nie był duży a poród trwał 12 godzin i non stop odczuwałam bóle krzyżowe.Trzecia faza porodu kiedy trzeba było wyprzeć małego faktycznie trwała króciutko bo 15 minut, dwa parcia i maluszek był z nami
GSCZ Jak szybko idę to też odczuwam ból połączony z ciągnięciem w dole brzucha a raczej bardziej po bokach, to chyba wiązała macicy pracują.Naszczęście uczucie to ustaje jak tylko trochę odpocznę.Może masz to samo?
Ola ja używałamfirmy dzidziuś , pampers, Nivea też ale te jasnoniebieski bo w granatowych mi zapach nie odpowiadał
Gdy dzidziuś był starszy przeszłam na tescowe i Dada z biedronki są tańsze a nie są złe
prajska witam ciebie i Kubusia;
kiniusia odpoczywaj jak tylko masz okazje, mi się marzy jeden dzień leniuchowania lecz od ponad dwóch lat nie mogę go sobie wygospodarować
Lea 28 ja tez ostatnio walczę z bezsennymi nocami
Polianna przypomniałaś mi że też lubię czytać i odwiedziłam bibliotekę.
Obecnie czytam "Koroner" M.R. Hall
Miłego dzionka