reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej ja tez po wizycie.
Fiufiu mnie tez okropnie krocze boli i lekarz powiedzial, ze w okolicach 30 tygodnia niestety to dosc czesty objaw. Mala chyba tez wlasnie glowka mi uciska nerw, bo ma glowke w dole lekko po lewej stronie a ja mam problem z podniesieniem lewej nogi bo zaraz cos mnie kluje w kroczu okropnie.

Mloda wazy ok. 1700g :-) Lekkie rozwarcie faktycznie jest, ale zewnetrzne tylko i lekarz mowi, ze w moim przypadku, gdzie mam juz za soba ciaze to dosc normalne i nie przejmowalby sie mocno. Odpoczywac, polegiwac i tyle. Szyjka jest dluga i ulozona do tylu wiec nie powinno nagle cos sie dziac. Za jakies 5 tygodni odstawimy luteine i bedziemy czekac na akcje.

Kolejna wizyta za 3 tygodnie czyli juz czesciej bedziemy chodzic i posiew zrobimy.

Gdzies mi sie rzucily w oczy tutaj takie brazowe literki - bardzo ladne :-) Fajnie wygladaja :tak:

A teraz maz ma 4 dni wolnego wiec laba. Bede miala obiadki, posprzatane, poprane a ja bede lezec i odpoczywac, kochany ten moj maz :-)

reklama
Bombusiu przepraszam że sie wcinam w temat ale mam do ciebie pytanko w zakładce o amnio, barzo prosze o odp :-)

Ostatnia edycja:
Bombusiu mi lekarz kazał brac nospe jak bedzie mnie tak boleć.. wzielam i d**a nic nie pomaga :wściekła/y:
Dlatego cały dzien sie dzis lenie.. a Moj T jeszcze pojechał do Castoramy bo szafke w tym tygodniu dla Dzidzi bedziemy robic osobna :-)
I zostałam w domku :-(

Starlet GRATULUJĘ UDANEJ WIZYTY!!!!!!!!!!!!!!! Ja chcę mieć Oleczka już obok siebie...

muszę w tym miesiącu kupić proszek dla dzieci i zacząć te wszystkie ciuszki prać i prasować:p

ehtele jeszcze torche :-)
ja ostatnio kupilam proszek i niebawem tez sie zabiore za pranie, ale poczekam na ladna pogode i slonce ;-)

Starlet - Ja tez bede sie brała za pranko i prasowanko hehe ale dopiero jak bede miała szafe dla dzidzi a to juz w tym tygodniu :-)

Własnie dzwonil do mnie T :-) Powiedział ze kupil cos fajnego chyba sie domyslam co :-) Naklejki na sciane z Kubusiem Puchatkiem pewnie hehe bo ostatnio mu pokazywałam jakie mi sie podobaja :-) Ale to sie okaze bo zaraz przyjedzie :-)

Fiuu gratulować, gratulować:))))
Starlet również...:)
udały się wizyty jak widać:p

ehtele no patrz, do Ciebie paczki dochodzą... poza tym pobawimy się a co...:) przeciez nie wyobrażacie sobie że dam standardowe odpowiedzi i przewidywalne pytania

Bombusia no nic, to trza czekac na powrót formy i zrobic w niedługim czasie podejście nr 2:)

poza tym w "liście zakupów" mam pytanie:p

Dla mnie bomba terz zamierzam kupic taki materac kokos z gryka a sam kosztuje ok 80 90 zł zalerzy w jakim sklepie a tu masz materac i łóżeczko wiec opłaca sie na pewno jestem za:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D

Melduję się po wizycie.
Mały nadal ma jajca więc zostaje chłop.
Powoli robi się jak dzwon =)
ma 1,38kg i 30cm resztą Was zanudzać nie będę, pomiary jak pomiary- w zależności od tego, co był mierzone wg tego usg ma od 28,5 tyg. do 30,3
leży już główką w dół gotowy do porodu i łepkiem uciska mi na krocze i temu boli;/ no nic taki jego urok i nie ma na to rady.
Ja za to muszę zacząć brać żelazo, bo mi mały wyjadł. Tym razem przytyłam 1,5 kg co daje razem 6kg na plusie - z czego baaardzo się cieszę.
Dostałam próbki kosmetyków i informację, że zzo albo epidural to najbliżej 70km ode mnie dają i w moim szpitalu rodzimy po ludzku- w pełni świadomie... ehh po cichu liczyłam na jakieś znieczulenie "pod stołem" :)
gratuluje wizyty:tak::tak::tak::tak::tak:
Hej ja tez po wizycie.
Fiufiu mnie tez okropnie krocze boli i lekarz powiedzial, ze w okolicach 30 tygodnia niestety to dosc czesty objaw. Mala chyba tez wlasnie glowka mi uciska nerw, bo ma glowke w dole lekko po lewej stronie a ja mam problem z podniesieniem lewej nogi bo zaraz cos mnie kluje w kroczu okropnie.

Mloda wazy ok. 1700g :-) Lekkie rozwarcie faktycznie jest, ale zewnetrzne tylko i lekarz mowi, ze w moim przypadku, gdzie mam juz za soba ciaze to dosc normalne i nie przejmowalby sie mocno. Odpoczywac, polegiwac i tyle. Szyjka jest dluga i ulozona do tylu wiec nie powinno nagle cos sie dziac. Za jakies 5 tygodni odstawimy luteine i bedziemy czekac na akcje.

Kolejna wizyta za 3 tygodnie czyli juz czesciej bedziemy chodzic i posiew zrobimy.

Gdzies mi sie rzucily w oczy tutaj takie brazowe literki - bardzo ladne :-) Fajnie wygladaja :tak:

A teraz maz ma 4 dni wolnego wiec laba. Bede miala obiadki, posprzatane, poprane a ja bede lezec i odpoczywac, kochany ten moj maz :-)
gratuluje wizyty:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Czesc kochane witam sie dopiero teraz i to na chwilke ale dzisiaj czuje sie fatalnie:no: i jakos tak nie mam sily na nic. Nie moglam spac pol nocy bo plecy sie odezwaly, do tego mialam wrazenie ze moj brzuch wazy 100 kilo i nie mialam sily przewrocic sie z boku na bok no koszmar:wściekła/y:
I tak caly dzien leze brzuch oczywiscie twardnieje co jakis czas:eek: i strasznie ciezko mi sie odddycha :oo2: ehhhhh

gratuluje udanych wizyt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry