reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Hej ja tez po wizycie.
Fiufiu mnie tez okropnie krocze boli i lekarz powiedzial, ze w okolicach 30 tygodnia niestety to dosc czesty objaw. Mala chyba tez wlasnie glowka mi uciska nerw, bo ma glowke w dole lekko po lewej stronie a ja mam problem z podniesieniem lewej nogi bo zaraz cos mnie kluje w kroczu okropnie.

Mloda wazy ok. 1700g :-) Lekkie rozwarcie faktycznie jest, ale zewnetrzne tylko i lekarz mowi, ze w moim przypadku, gdzie mam juz za soba ciaze to dosc normalne i nie przejmowalby sie mocno. Odpoczywac, polegiwac i tyle. Szyjka jest dluga i ulozona do tylu wiec nie powinno nagle cos sie dziac. Za jakies 5 tygodni odstawimy luteine i bedziemy czekac na akcje.

Kolejna wizyta za 3 tygodnie czyli juz czesciej bedziemy chodzic i posiew zrobimy.

Gdzies mi sie rzucily w oczy tutaj takie brazowe literki - bardzo ladne :-) Fajnie wygladaja :tak:

A teraz maz ma 4 dni wolnego wiec laba. Bede miala obiadki, posprzatane, poprane a ja bede lezec i odpoczywac, kochany ten moj maz :-)

reklama
Bombusiu przepraszam że sie wcinam w temat ale mam do ciebie pytanko w zakładce o amnio, barzo prosze o odp :-)

Ostatnia edycja:
Bombusiu mi lekarz kazał brac nospe jak bedzie mnie tak boleć.. wzielam i d**a nic nie pomaga :wściekła/y:
Dlatego cały dzien sie dzis lenie.. a Moj T jeszcze pojechał do Castoramy bo szafke w tym tygodniu dla Dzidzi bedziemy robic osobna :-)
I zostałam w domku :-(

Starlet GRATULUJĘ UDANEJ WIZYTY!!!!!!!!!!!!!!! Ja chcę mieć Oleczka już obok siebie...

muszę w tym miesiącu kupić proszek dla dzieci i zacząć te wszystkie ciuszki prać i prasować:p

ehtele jeszcze torche :-)
ja ostatnio kupilam proszek i niebawem tez sie zabiore za pranie, ale poczekam na ladna pogode i slonce ;-)

Starlet - Ja tez bede sie brała za pranko i prasowanko hehe ale dopiero jak bede miała szafe dla dzidzi a to juz w tym tygodniu :-)

Własnie dzwonil do mnie T :-) Powiedział ze kupil cos fajnego chyba sie domyslam co :-) Naklejki na sciane z Kubusiem Puchatkiem pewnie hehe bo ostatnio mu pokazywałam jakie mi sie podobaja :-) Ale to sie okaze bo zaraz przyjedzie :-)

Fiuu gratulować, gratulować:))))
Starlet również...:)
udały się wizyty jak widać:p

ehtele no patrz, do Ciebie paczki dochodzą... poza tym pobawimy się a co...:) przeciez nie wyobrażacie sobie że dam standardowe odpowiedzi i przewidywalne pytania

Bombusia no nic, to trza czekac na powrót formy i zrobic w niedługim czasie podejście nr 2:)

poza tym w "liście zakupów" mam pytanie:p

Dla mnie bomba terz zamierzam kupic taki materac kokos z gryka a sam kosztuje ok 80 90 zł zalerzy w jakim sklepie a tu masz materac i łóżeczko wiec opłaca sie na pewno jestem za:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D

Melduję się po wizycie.
Mały nadal ma jajca więc zostaje chłop.
Powoli robi się jak dzwon =)
ma 1,38kg i 30cm resztą Was zanudzać nie będę, pomiary jak pomiary- w zależności od tego, co był mierzone wg tego usg ma od 28,5 tyg. do 30,3
leży już główką w dół gotowy do porodu i łepkiem uciska mi na krocze i temu boli;/ no nic taki jego urok i nie ma na to rady.
Ja za to muszę zacząć brać żelazo, bo mi mały wyjadł. Tym razem przytyłam 1,5 kg co daje razem 6kg na plusie - z czego baaardzo się cieszę.
Dostałam próbki kosmetyków i informację, że zzo albo epidural to najbliżej 70km ode mnie dają i w moim szpitalu rodzimy po ludzku- w pełni świadomie... ehh po cichu liczyłam na jakieś znieczulenie "pod stołem" :)
gratuluje wizyty:tak::tak::tak::tak::tak:
Hej ja tez po wizycie.
Fiufiu mnie tez okropnie krocze boli i lekarz powiedzial, ze w okolicach 30 tygodnia niestety to dosc czesty objaw. Mala chyba tez wlasnie glowka mi uciska nerw, bo ma glowke w dole lekko po lewej stronie a ja mam problem z podniesieniem lewej nogi bo zaraz cos mnie kluje w kroczu okropnie.

Mloda wazy ok. 1700g :-) Lekkie rozwarcie faktycznie jest, ale zewnetrzne tylko i lekarz mowi, ze w moim przypadku, gdzie mam juz za soba ciaze to dosc normalne i nie przejmowalby sie mocno. Odpoczywac, polegiwac i tyle. Szyjka jest dluga i ulozona do tylu wiec nie powinno nagle cos sie dziac. Za jakies 5 tygodni odstawimy luteine i bedziemy czekac na akcje.

Kolejna wizyta za 3 tygodnie czyli juz czesciej bedziemy chodzic i posiew zrobimy.

Gdzies mi sie rzucily w oczy tutaj takie brazowe literki - bardzo ladne :-) Fajnie wygladaja :tak:

A teraz maz ma 4 dni wolnego wiec laba. Bede miala obiadki, posprzatane, poprane a ja bede lezec i odpoczywac, kochany ten moj maz :-)
gratuluje wizyty:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Czesc kochane witam sie dopiero teraz i to na chwilke ale dzisiaj czuje sie fatalnie:no: i jakos tak nie mam sily na nic. Nie moglam spac pol nocy bo plecy sie odezwaly, do tego mialam wrazenie ze moj brzuch wazy 100 kilo i nie mialam sily przewrocic sie z boku na bok no koszmar:wściekła/y:
I tak caly dzien leze brzuch oczywiscie twardnieje co jakis czas:eek: i strasznie ciezko mi sie odddycha :oo2: ehhhhh

gratuluje udanych wizyt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry