reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

yyyyy, pogubiłam się... ktoś się mnie pytał czy zdecydowałam się co chcę dostac od Stowarzyszenia... no więc nie potraktowałam tego jako forme otrzymania jednej konkretnej rzeczy... ponieważ rzeczy wielkogabarytowe chcemy wybrać sami, to poddałam pomysł o rzeczach które szybko się kończą... oto fragment mojego listu do dziewczyny, która wpadła na pomysł wyprawki:)

"Pewnych rzeczy jednak na pewno nie dostaniemy a przydałyby się...

Sa to na pewno:
1. Proszek do prania, płyn do płukania...(tego nigdy za mało)
2. Pieluchy (masakra z tymi pampersami)
3. Jakieś tetrówki może by się przydały (mam 10 sztuk ale to chyba mało).
4. Chusteczki nawilżające dla maluszków (tego też nigdy za mało, przecież wiesz:p)
5. Myślałam może o jakimś kocyku.
6. może pościel do łóżeczka... takie standardowe rozmiary (120x90). Jedną kupię z łóżeczkiem ale druga by się na zmianę przydała...
7. Może jakaś emulsja do kąpieli (to się szybko kończy)
8. Podkłady dla maluszka do przewijania lub prześcieradełko na przewijak
9. Może laktator (ręczny-bo nie chcę cycuchów ssać nadaremno)

Dosiu grubsze rzeczy mam już upatrzone, bardziej by mi się przydało właśnie coś takiego co szybko schodzi i się kończy (chyba że mogę liczyć na Twoją inwencję twórczą). Jesli chodzi o wózek nie mam pojęcia jaki, i o co chodzi i jakie są odpowiednie, po prostu zero o tym pojęcia zielonego. A może jak będzie jednak jakakolwiek składka to razem zdecydujemy co kupić... a może osoby które się złożą będą chciały same zadecydować Trudno mi mówić o konkretach, myślę, że podałam rzeczy "potrzebne" (moga być inne temu podobne, wiesz o co mi chodzi:p)."

GSC myślę że w sondzie dotyczącej płci weźmiemy pod uwagę osoby, które na bank nie znają płci, i jak widać nie jest im dane się dowiedzieć.... może tak być? co Wy na to..

UWAGA UWAGA czy jesteście za tym aby powstał osobny temat-zabawa dotyczący płci maluszków mls i Wuzelki ??? Jako takiej sondy nie będzie ponieważ można na nią oddać niekończącą się liczbę głosów a nie o to chodzi:-) Każda z nas będzie mogła podać swoje typy, podliczymy i zobaczymy co naszym zdaniem "wyjdzie" w sierpniu z brzuchatek naszych dwóch nieświadomych.. hmm??
jak już sie pobawimy to skasujemy temat, bo będzie nam niepotrzebny w zasadzie;-)

może ktoś ma pomysł na tzw."urozmaicenie" zabawy? np Polianna swojego czasu chciała przefarbować włosięta jesli jej typ się sprawdzi w sprawie Fiuu..

czekam na inwencję twórczą
i tzw. burzę mózgów

Ostatnia edycja:
reklama
buu to szkoda ze nie wezme udziału :D w sumie to kazda z nas by mogła bo USG nie ma 100% gwarancji... :)
Moja przyjaciolka miala robione USG mowiono ze dziewczynka na 100% przy kazdym USG a urodziła synka :-)

no nie ma problemu, możemy Cię dołączyć:) ale już nam zasugerowałaś.. wyniki wyjdą niewymierne:))))))))))))))))))))))

Melduję się po wizycie.
Mały nadal ma jajca więc zostaje chłop.
Powoli robi się jak dzwon =)
ma 1,38kg i 30cm resztą Was zanudzać nie będę, pomiary jak pomiary- w zależności od tego, co był mierzone wg tego usg ma od 28,5 tyg. do 30,3
leży już główką w dół gotowy do porodu i łepkiem uciska mi na krocze i temu boli;/ no nic taki jego urok i nie ma na to rady.
Ja za to muszę zacząć brać żelazo, bo mi mały wyjadł. Tym razem przytyłam 1,5 kg co daje razem 6kg na plusie - z czego baaardzo się cieszę.
Dostałam próbki kosmetyków i informację, że zzo albo epidural to najbliżej 70km ode mnie dają i w moim szpitalu rodzimy po ludzku- w pełni świadomie... ehh po cichu liczyłam na jakieś znieczulenie "pod stołem" :)

Kasia2506 to Ty jeszce nie do końca na tym L-4 co? A o ludziach i ustępowaniu ciężarnym to juz nic nie chce pisać, brak mi słów:(
poprostu znieczulica:(
Ewelinka co ja czytam??? brat dmuchną Ci z przed nosa meble??? nie do wiary poprostu, taki zbieg okoliczności buuu
Ciamajdko ja chce ja chce konkurs na płeć u naszych brzuchatych dziewczynek tak tak:)
Niuunia Ty gdzie mieszkasz???
Fiuu gratuluję duuużego chłopaszka:) w moim szpitalu jest znieczulenie tzn. dają....z czego się cieszę:)

A ja pojechałam z M do miasta obeszłam 2 sklepy z żyrandolami, nic nie było ciekawego, po czym brzuch zrobił mi się niebezpiecznie twardy i M przywiózł mnie do domu, teraz leżę iiiiii takie dziś zrobiłam zakupy du..ooooo

Ostatnia edycja:
Fiuu to gratuluje chlopca :-) Fajnie masz ze jestes pewna juz co masz;-) Ja to baardzo bardzo chcialabym aby wyszlo ze dziewczynka:-)

Ciamajdka - dziekuje hehe :-) Jestes w liscie hehe jupi :tak:

Bombusia - ja tez dzis caly dzien mam twardy brzuszek ciekawa jestem czy jest skierowany glowka do dolu heh ale dowiem sie dopiero za jakis miesiac :-( Taaak sie nie moge doczekać usg

fiuufiuu no extra, że jajca pozostały hehehhe:p Gratulacje...

Ciamajdko może lepiej sąda bo każda z nas kumata i odda głos jeden raz:) Ja uważam, że tak na prawdę nie ma o czym dyskutować - choć mogę się mylić:p:p Zdecydujcie same
A koleżanki z Stowarzyszenia masz boskie:):)

Bombusiu odbijesz sobie i na pewno jakąś fajną lampkę sobie znajdziesz..:)

a do mnie w końcu dojechał kurier...przewijak słodziutki, laktator porządny...:) a wkłądki laktacyjen to nie myślałam, że takie duże one są:p:p:p

Ostatnia edycja:
reklama
Fiuu to gratuluje chlopca :-) Fajnie masz ze jestes pewna juz co masz;-) Ja to baardzo bardzo chcialabym aby wyszlo ze dziewczynka:-)

Ciamajdka - dziekuje hehe :-) Jestes w liscie hehe jupi :tak:

Bombusia - ja tez dzis caly dzien mam twardy brzuszek ciekawa jestem czy jest skierowany glowka do dolu heh ale dowiem sie dopiero za jakis miesiac :-( Taaak sie nie moge doczekać usg

A ja się dowiem 11.06, bo mam USG, ale wiem, ze cały czas fika koziołki, bo czuję ruchy w całym brzuchu, ale co tam niech tańczy, po mamusi:)
Wiesz ja zapomniałam rano wziąść luteinę i może dlatego tez???? teraz wezmę drugi raz, bo tak mam brać, a Ty bierzesz też jakies leki????

Popieram sondę, oddać "honorowo" głos:)

Do góry