reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

No ja akurat nie znam tego szpitala, ale czytałam kilka opinii i nie są zbyt przychylne, ale wiadomo, że nie można opierać się na opiniach innych kobiet, bo czasami jest tak, że trudny poród, ból i wszystko jest oczywiście winą lekarza i szpitala:)

Apropos tego centrum w Sosnowcu polecam artykuł:

Dnia 7 października 2009 r. w siedzibie Samodzielnego Publicznego Szpitala Miejskiego w Sosnowcu miało miejsce uroczyste podpisanie umowy z firmą Ag-Bud na budowę Sosnowieckiego Centrum Opieki nad Matką i Noworodkiem w obiekcie przy ul. Zegadłowicza 3. Prace ruszą już w piątek 9 października i potrwają 9 miesięcy, by po upływie tego symbolicznego okresu obrazującego rozwój dziecka w łonie matki w przyszłym roku powstał nowoczesny oddział dla kobiet naszego miasta.
W uroczystości uczestniczył Z-ca Prezydenta Miasta Sosnowiec Ryszard Łukawski, przedstawiciele Samodzielnego Publicznego Szpitala Miejskiego w Sosonowcu z Dyrektorem Zbigniewem Swobodą na czele oraz przedstawiciele firmy Ag-Bud.
Na to niezwykle ważne dla Szpitala wydarzenie przybyli licznie przedstawiciele śląskich mediów. Przedsięwzięcie zrealizowane będzie całkowicie z dotacji udzielonych Szpitalowi przez Miasto Sosnowiec. Kwota wykonania projektu wynosi 8 milionów 300 tysięcy złotych. Docelowo przewidziane jest umieszczenie w Centrum 70 łóżek dla pacjentek i 40 dla noworodków, w takich obszarach jak: oddział ginekologiczny, położniczy, noworodków, izba przyjęć i oddział septyczny.
Centrum będzie wyposażone w nowoczesny sprzęt i aparaturę medyczną. Zadbano o pokoje do porodów rodzinnych, możliwość porodów w wodzie i wszystko to, czym na chwilę obecną Szpital nie dysponuje a co powoli staje się standardem. Jakość samego leczenia a także warunków i możliwości w oddziałach ginekologiczno – położniczych jest bardzo ważna. Skuteczność leczenia pacjent jest w stanie ocenić dopiero po zakończeniu procesu terapeutycznego. Podczas wyboru placówki, w której zamierza się leczyć, coraz częściej dokonuje wyboru, opierając się na własnej ocenie warunków hotelowych, czy opiniach innych osób.
Czas od momentu informacji o ciąży do rozwiązania pozwala na dokonanie szczegółowego rozpoznania rynku i dokonania bardzo przemyślanego wyboru. Mamy nadzieję, że decyzja przyszłych matek będzie dotyczyć Szpitala Miejskiego w Sosnowcu.

Pacjentkami i noworodkami opiekować się będą wysokiej klasy specjaliści w postaci 22 lekarzy i 60 położnych, szczerze oddanych swej pracy, będącej jednocześnie pasją, jaką jest niesienie pomocy w postawaniu nowego życia. Przy Centrum zostaną zlokalizowane poradnie: ginekologiczna, patologii ciąży, profilaktyki chorób piersi, neonatologii a także Szkoła Rodzenia. Te wszystkie jednostki, które będą obejmować opiekę pacjentek przed porodem, czy po porodzie a również w czasie leczenia ambulatoryjnego zostaną posadowione w parterowej części planowanego do budowy Bloku Operacyjnego.

Ostatnia edycja:
reklama
ja akurat czytałam duzo opinii na temat tego szpital;a no wypowiadali sie na temat 1 lekarza bardzo negatywnie.
Jas tam leżałam przez tydzien szpital bardzo czysty , opieka rewelacyjna, ordynator ginekologiczno-położniczego oddziału super! wiec ja jestem zdecydowana tam zresztą jest to szpital przyjazny dziecku - ja byłam w 100% zadowolona z pobytu tam.

No i to jest najważniejsze:) Dobrze, że można sobie wybrać Szpital, a nie tak jak kiedyś: przydział i koniec:-)

Kochane z okolic katowic/sosnowca gdzie chodzicie na 3d?? ja musze się umówić w najbliższym czasie a nie wiem gdzie i do kogo.Każda poleca innego lekarza że sama już nie wiem... Chciała bym rodzić na raciborskiej w katowicach albo w nowej 1 w sosnowcu.jak często chodzicie do swoich lekarzy i robicie usg??
pozdrawiam sierpnióweczki :)

Kochane z okolic katowic/sosnowca gdzie chodzicie na 3d?? ja musze się umówić w najbliższym czasie a nie wiem gdzie i do kogo.Każda poleca innego lekarza że sama już nie wiem... Chciała bym rodzić na raciborskiej w katowicach albo w nowej 1 w sosnowcu.jak często chodzicie do swoich lekarzy i robicie usg??
pozdrawiam sierpnióweczki :)

tez mnie ten szpital w sosnowcu zaciekawił, ale kurde jak w lipcu otwarcie no zobaczymy. Ja na 3 d jeszcze długo chyba nie ide moj lekarka nic mi nie mówila.
Ja obecnie chodze co 2 tygodnie, ale ogólnie to lekarz zleca kiedy mam przyjsc i na kazdej wizycie mam usg

Witajcie!!! Już od jakiegoś czasu się przymierzam do napisania no i w końcu się udało..może to L4 mnie sprowokowało:)
Mam na imię Ilona i termin na sierpień choc zapewne będzie szybciej bo w drodze bliźniaki:) wszystko to dla mnie absolutnie nowe:) nawet to forum, po którym poruszam się jak mucha w smole:)

:-Daaa jak tak czytam co piszecie to się przestraszyłam że zbyt rzadko bywam u lekarza... ale wszystko jest ok!pan doktor odradza mi 3d ale ja sama dla siebie chce wykonać to badanie ale nie wiem gdzie i jak długo się czaka na wizyte?!co do 1 w Sosnowcu mój lekarz tam był by przy mnie no pod warunkiem że zdążą z otwarciem...:tak:

Ostatnia edycja:
Lona gratulacje, spokojnie jak się rozkręcisz to nie oderwiesz się od forum:)

Basiu ja jadę na USG do dr Kudły w Katowicach, ale u niego zapisy na 3 miesiące przed wizytą, ubłagałam tą na 29 bo lekarz mi kazał i koniec, ale oczywiście mogłam sobie wybrać gdzie chce:)

reklama
Ja mam termin na około 29 sierpnia, ale różnie to bywa wczesniej może to nastapić lub później. Ja chyba jak narazie będę przy tej 1 w Sosnowcu. Myslę, że spokojnie z otwarciem się uporają. Co do USG 3d to ja tak samo na razie muszę poczekać jeszcze zapewne trochę czasu:tak:Lona-powolutku nigdzie Nam się nie śpieszy, a co chciałaś wiedzieć o l4??Gratuluję bliźniaków:):-)

Do góry