reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Wynik bety- 90,46 czyli 4 tydzień. Niby się zgadza, ale same zobaczcie-Marzenixx ma 268 :-(
Czy to istotne w której granicy mieści się wynik?

reklama
Hej dziewczyny,
co do betki ja 2 dni temu miałam 1166 mlU/ml, ale w podanych normach podane są takie dosyć spore przedziały, więc mi się wydaje, że wszystko powinno być dobrze.
Zawsze w razie wątpliwości można zapytać się gina.
Gratuluję wszystkim nowym sierpnióweczkom :-)

Za dużo czytam i się denerwuję! Nie wiadomo kiedy była owulacja,napewno później niż powinna więc nie powinnam wpadać w paranoję a powoli to robię. Z Olimpią nie wiedziałam nawet co to beta, pirwsze usg zrobuiłam w 12 tygodniu i wszystko było ok, a tak...niepotrzebnie nerwy.

Polianno

normy beta HCG są naprawdę bardzo rozpięte:
tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml

3 tydzień ciąży: 5.8-71.2
4 tydzień ciąży: 9.5-750
5 tydzień ciąży: 217-7138
6 tydzień ciąży: 158-31 795
7 tydzień ciąży: 3697-163 563
8 tydzień ciąży: 32 065-149 571
9 tydzień ciąży: 63 803-151 410
10 tydzień ciąży: 46 509-186 977
12 tydzień ciąży: 27 832-210 612
14 tydzień ciąży: 13 950-62 530
15 tydzień ciąży: 12 039-70 971
16 tydzień ciąży: 9040-56 451
17 tydzień ciąży: 8175-55 868
18 tydzień ciąży: 8099-58 176

U ciebie wszystko wygląda bardzo dobrze:)

Dziewczyny ja czuję, że mnie jakieś schizy łapią, czy, aby na pewno jest to ciąża maciczna:(:(:( tak bardzo się boję do tego 22 go grudnia:(
stres totalny, a przecież nie można się stresować:(

Ostatnia edycja:
U mnie wczorajsza beta wyniosła 286,4, więc podobnie do Marzenki :tak:
Eh... Wiecie co, ja to jakiś taki wewnętrzny spokój czuję... Postanowiłam się nie denerwować, zwłaszcza w pracy i czuję się jakbym miała teraz swój inny świat :sorry:
Wszystko mam gdzieś. Liczy się tylko zdrówko fasolki (bądź fasolek :-D)

Kiniu jest normalna, mieści się w przedziale:)
Ja robiłam betę w 4 tyg ciąży i miałam 460, ale nie liczy się to ile wynosi, ale jak wzrasta:)

Ale to dobrze. Jesteś jednak tydzień do przodu od nas :tak: Poza tym im więcej ludzkiego hormonu tum chyba lepiej tak na chłopski rozum :-D
Chociaż tak jak mówię, różnie to z różnymi organizmami bywa :tak:

reklama
Ja chyba do 22 zwariuję:( jeszcze tyle czasu i tyle czekania, żeby być pewnym tak w "101" procentach, ze fasolka rośnie tam gdzie powinna

Do góry