reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Lionne po pierwsze witaj :-) po drugie gratulacje :-) a po trzecie wszystko będzie dobrze :tak: nie martw się.....ja już dawno doszłam do wniosku żeby nie czytać w necie takich rzeczy ;-) bo tylko człowiek bardziej od tego chory ! co ma być to będzie! A wszystkie mamy tu śliczne fasolki! Niech sobie zdrowo rosną!
:-):-):-)

Dzięki za słowa otuchy :-) Też już doszłam do wniosku, że lepiej nie czytać wszystkiego co na takich forach ludzie piszą, bo możnaby oszaleć...
Ale, jak sama zapewne się domyślasz wszystko mnie niepokoi i zastanawia. Brzuch boli - źle, nie boli - jeszcze gorzej itp itd ;-) To jest moja pierwsza ciąża, zresztą już parę miesięcy wyczekiwana więc może dlatego tak to przeżywam... A może to wina hormonów :-D Tak czy siak trzeba wziąć na wstrzymanie i tak, jak mówisz, cieszyć się tym co jest.
Pozdrawiam!

reklama
Dzięki za słowa otuchy :-) Też już doszłam do wniosku, że lepiej nie czytać wszystkiego co na takich forach ludzie piszą, bo możnaby oszaleć...
Ale, jak sama zapewne się domyślasz wszystko mnie niepokoi i zastanawia. Brzuch boli - źle, nie boli - jeszcze gorzej itp itd ;-) To jest moja pierwsza ciąża, zresztą już parę miesięcy wyczekiwana więc może dlatego tak to przeżywam... A może to wina hormonów :-D Tak czy siak trzeba wziąć na wstrzymanie i tak, jak mówisz, cieszyć się tym co jest.
Pozdrawiam!
To zrozumiałe że sie martwimy :tak: ale przede wszystkim mamy się cieszyć bo nosimy pod sercem nowe życie :-) a chormony robią swoje...szaleją ;-):tak::-D

To zrozumiałe że sie martwimy :tak: ale przede wszystkim mamy się cieszyć bo nosimy pod sercem nowe życie :-) a chormony robią swoje...szaleją ;-):tak::-D

Chyba mam za dużo czasu na rozmyślanie, czas wziąć się do roboty:-D Dobrze, że znalazłam to forum, jedno z nielicznych 'normalnych' ;-) Będę czekała z niecierpliwością na Wasze inf. z USG i rozwoju maluszków, o swoim też napewno dam znać :-)

hmmm, to cos sie nie zgadza..bo jesli masz długi cykl, to nie mogło być poczecie 11., a jesli krotki, to byłabyś w 5. tygodniu. mnie wszystkie kalki pokazuja 5. tydzien, miesiaczke mialam 31. paź. , dzidziuś 'powstał' najpewniej 14. lis. moze Twoj kalkulator pokazuje wiek dziecka, a nie 'długość ciąży'?

mój cykl to 28 dni.. maksimum wypada więc 15 listopada, więc masz racje.. od 11 to plemniczek mógł sobie czekać :)
no dobra.. pewnie to będzie głupie pytanie, ale jaka jest różnica pomiędzy wiekiem dziecka a długością ciąży? czy ciążę liczę od ostatniej miesiączki, a wiek dziecka liczę od jego poczęcia?

PAulinko ratuj bo ja już głupieję:D:D:D:-):-):-):-) Co ja mam w końcu liczyć??? Od poczęcia (poczęło się 14 listopada) czy od miesiączki (24 październik) Ratunkuuuuuuuuuu
wzorowałam się, że od poczęcia dodaje się 2 tyg bez względu na miesiączkę:D
4 tydzień ciąży: kalendarz ciąży, 4 tydzień ciąży - www.mamazone.pl
Milusia liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki :tak: na bank! moja ginka tez tak liczy! :tak: i liczysz od tego dnia 40 tygodni to wyjdzie Ci termin porodu!!! :tak:

Kochaniutkie ja już dzisiaj zmykam....miłego reszty piąteczku życzę...
Buziaki
Papa

mój cykl to 28 dni.. maksimum wypada więc 15 listopada, więc masz racje.. od 11 to plemniczek mógł sobie czekać :)
no dobra.. pewnie to będzie głupie pytanie, ale jaka jest różnica pomiędzy wiekiem dziecka a długością ciąży? czy ciążę liczę od ostatniej miesiączki, a wiek dziecka liczę od jego poczęcia?
Aurolka tak jak napisałam Milusi :tak: a wiek dziecka odejmuje się jakieś 2 tygodnie ;-) ale zawsze podaje się wiek ciąży! :tak:

reklama
PAulinko ratuj bo ja już głupieję:D:D:D:-):-):-):-) Co ja mam w końcu liczyć??? Od poczęcia (poczęło się 14 listopada) czy od miesiączki (24 październik) Ratunkuuuuuuuuuu
wzorowałam się, że od poczęcia dodaje się 2 tyg bez względu na miesiączkę:D
4 tydzień ciąży: kalendarz ciąży, 4 tydzień ciąży - www.mamazone.pl

nie bez względu własnie. datę ciązy liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, a od poczecia to wiek dziecka. zwykle jest to 2 tygodnie roznicy, ale jak widac Ty masz albo dluzszy cykl, albo zaszlas pod koniec owulacji, albo jedno i drugie ;)

a date urodzin dzidzi oblicza sie tak: od daty ostatniej miesiaczki odejmujemy 3 miesiace i dodajemy tydzień. tak dzialaja kalki i tak nas uczyli na rozwojowej a uczyla nas znana pani dr psychologii rozwojowej, wiec ja Jej wierze ;)

Ostatnia edycja:
Do góry