reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

MArtuśka i |Paulinka dzięki za odpowiedź, już się dowiedziałam:) dzwoniłam i uzyskałam odpowiedź, że mój cykl trwa średnio 35 dni, i nie mogę liczyć, tak jak kobiety, które mają miesiączkę 27-28 dni, u kobiet, które znają datę poczęcia i mają miesiączki dłuższe niż 30 dni, do tygodni, które minęły od daty poczęcia, dodaje się 2 tyg:) Czyli z moim suwaczkiem wsio oki:)
buziaki

reklama
Tak kochana:D jesteśmy na tym samym etapie:) Aurorka czy ty też jesteś taka słaba? Kręci mi się w głowie, do toalety idę na krzywych nogach

oj.. masakrycznie.. nie dość że się słaniam na nogach, to jeszcze brzuch mi wydeło i uczulenie na buzi wyszło.. o niczym innym nie marzę tylko żeby jak najszybciej do domku wrócić.. a tu jeszcze 2 godziny..

:) Gratuluję Marzenix!

milusia!Mamy bardzo podobną sytuację! Ja mialam @ 23.10, zaszłam najprawdopodobniej w okolicy 14.11 ;)
Jak wizisz na moim suwaczku-jestem juz w 6tygodniu,ale ginekolog absolutnie wykluczyl ten wiek ciąży bo nie zobaczyl nawet pęchrzyka.Stwierdzil,że ciąża ma co najwyzej 3 tygodnie.(co oczywiscie zgadza się z terminem mozliwego zaplodnienia). Stwierdził,.ze w takim wypadku termin porodu liczyć będzie wg USG a nie ostatniej@. Sama też zgłupiałam w którym tygodniu jestem. Licząc jednak tak jak mówisz, to dziś mam 4t6dzień. ( 20dni od zapłodnienia + 2 tygodnie). Zgadza się to z niską betą jaką miałam w poniedziałek,bo tylko 17,3... , a wtedy fasolka miala 2 tygodnie...( za 25minut dowiem się o ile wzrosła beta).

I naprawdę nie wiem jak ustawić suwaczek...

Polianko,

kochana gratulację, lekarz powiedział, że od dnia zapłodnienia dodaje się dwa tygodnie, więc jeżeli zaszlaś 14 go to jesteś w 4 tyg i 6 dniu ciąży:)

Aurorka
ja do,tego wszystkiego mam straszne duszności, w jednym momencie robi mi się duszno, potem słabo i na końcu niedobrze - wszystko trwa ok 30 sek, ale za to często.

buziuleńki

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry