reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Dzień w dalszym ciągu cudny:) Mężuś od rana się stara:) Najważniejsze, że odebrałam wyniki (morfologia itd., i powtórzona krzywa)-są w porządku, a brak cukrzycy uczciłam ciastem kajmakowym i sernikiem (u teściowej z okazji Dnia Matki, moja niestety daleko więc telefonicznie), oraz winogronami i cukierkami w domku:) Dzidzi baaardzo się to podobało:) W dodatku wreszcie kupiłam sobie nowy szlafrok, i żeby nie było mało to jeszcze stanik do karmienia:) Jutro planuję polowanie na kapciuszki pasujące do szlafroczka:) I klapeczki na lato… aha i fryzjera:) Bo w piątek wizyta kontrolna… więc żeby nie martwić się na zapas, staram się zająć czymś głowę:)

Bombusiu dobrze myślisz z tym mlekiem:) W aptece na receptę to już mleko specjalistyczne dla alergików, dzieci ze skazą białkową itd., a HA to jeszcze takie, żeby maluch z grupy ryzyka nie przeszedł do szacownego grona…:) Ma po prostu bardziej rozbite cząsteczki białka, ale to już szczegóły:) Może mój pediatra zdecyduje, że próbujemy najpierw zwykłe… zobaczymy:)

Nektarynko nie wiedziałam, że jeszcze ktoś mówi „skórkowaniec”:)

Aga Natalia śliczne:) Wzruszyłam się:)

Martuśka gratulacje:)

Ewelinko fajniutki prezent:) Dziękuję:)

reklama
No kobitki widzę, że świętujecie bo tak tu dziś spokojnie:-D

Ja już wróciłam
A teraz krótka relacja z opieki nad maluszkiem;-);-) a więc nie jest łatwo...do kibelka nawet nie wyszłam bo bałam się go zostawić;-) Ciągle zabawa, zabawa i to krótkie zainteresowanie jedną rzeczą, więc ciągłe wymyślanie czegoś nowego:szok::-) Wyszłam padnięta!!!!!! Kochane mamuśki - to nie przelewki - nie jest łatwo:-p

Bombusia no to dobrze, że Adrian pamiętał:tak: a Rafaello to świetny wybór,:tak: zchęcią bym zjadła:-p podrzuć parę sztuk jeśli już wszystkiego nie zjadłaś:-):-)

Bogusia86 i jak tam chłop Twój pamiętał???:tak:
No to ja czekam na zdjęcia nowej fryzurki!!!!!!!!!!! KONIECZNIE!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D

kasia2506 YUPI w końcu będziesz mieć wolne:-):-):-):-) jak to pięknie ujęła Marulka witamy w gronie kurek domowych:blink::blink:

Nektarynka anemia? Przykro mi:-( a jak popracujesz nad zaleceniami lekarza to dzidzia wróci na odpowiednie miejsce:-) Więc trzymam za to kciuki...:tak:

Aga_Natalia piękna historia...

martuśka85 gratulacje:-D:-D:-D:-D taka ocena na studiach? :szok: Myślalam, że nie jest w ogóle możliwa:-)

Wuzelek
ojj kobitko ostatnio widzę, że same dobre wieści nam tu przynosisz...:-p
udane zakupy
zero cukrzycy
Cieszę się razem z Tobą...:-p:-p:-p

Mój mąż niestety mi życzeń z okazji dzisiejszego święta nie złożył... szkoda, jakoś mi tak dziwnie :zawstydzona/y: Mówi się trudno. ja się dziś troszkę napracowałam, obiadek 2- dania, pranie, kolacja a On poszedł oglądać TV.... Tak to już jest z tym typem.

ps: musiałam się wygadać, bo na tym moim odludziu nie mam z Kim pogadać. :-( Tak mi tu brakuje pracy, ludzi, ale już niedługo i będzie mój skarbek na świecie, więc jeszcze pewnie zamarzę za tym spokojem.

Ja idę się położyć. Spokojnej nocy mamusie :-) Do jutra.

Nektarynko nie wiedziałam, że jeszcze ktoś mówi „skórkowaniec”:)
Mój M czasem na niego tak mówi :-) tak pieszczotliwie jak sie nie rusza albo cos w tym rodzaju co przyprawia mojego M o dodatkowe siwe włosy
Nektarynka anemia? Przykro mi:-( a jak popracujesz nad zaleceniami lekarza to dzidzia wróci na odpowiednie miejsce:-) Więc trzymam za to kciuki...:tak:
no niestety dopadło i mnie.. cóż zrobic.. dostałam tabletki na poprawe.. teraz pilnowac zalecen i bedzie dobrze..
a odposnie ulozenia.. juz sie cieszylam bo jakos od 20tc byl juz glową w dol a miedzy 26tc a dzisiajsza wizytą kopyrtną się na dupcie..

Nektarynko mój maluszek też pewnie sobie pięknie dupcią siedzi, bo nadal tańcuje po pęcherzu, że hej, ale już będe ćwiczyła jak napisałaś te leżenia na bokach i mam nadzieje ze na USG 11.06 fiknie kozła w dół:) gratuluję udanej wizyty
dziekuje.. oby tak było zeby sie obrócil.. juz dzis lezałam a to na jednym boku a to na drugim tak ciut ugniatajac brzuszek.. tzn tak lekko.. i cos na prawym mu nie pasowalo bo kopał a na lewym sie wiercił.. tym bardziej ze po lewej na plecki i główke..

Panienko trzymaj się:)

Ehtele tak, dobre wieści przynoszę poza tą z ostatniego piątku-mocno skrócona szyjka...:( No nic, kazał się na razie nie martwić, więc próbuję, choć to trudne... ale naprawdę boję się tej piątkowej wizyty kontrolnej...

Nektarynko, ja myślałam, że to jakieś autorskie określenie powstałe w mojej rodzinie, bo w życiu nie słyszałam, żeby ktoś tak mówił-a tu proszę, jak miło:)

Ostatnia edycja:
Ja tam nie mam nic przeciwko fajnym ludziom w rodzinie:))) Ale obawiam się, że to niemożliwe... przynajmniej ja nic o tym nie wiem, żeby ktoś jeszcze w rodzinie był w ciąży:)

ja juz po wizycuie u mamci

Cześć!
Wczoraj po 6 lekcjach nie miałam siły żeby coś napisać-dyrka ułożyła mi taki plan, że niezmiernie cieszę się, że od piątku idę na L4:sorry2: Jutro wizyta, idę z moimi wynikami, które nie za bardzo mi się podobają i zobaczymy co powie na to lekarz:tak:
Dzisiaj na Dzień Mamy dostałam najpierw mnóstwo słodyczy (nie wiem czy to takie dobre teraz dla mnie;-)), a gdy wróciłam z pracy córcia przyszła z kwiatkami i laurką i powiedziała "Kocham Cię mamusiu":-)
Shiraa-cieszę się, że z małą wszystko w porządku:tak: Oby wyniki były w normie;-)
Ehtele-śliczne ciuszki:happy2: Ależ masz kochanego męża:-) Ja też się pochwalę-mój w tamtym roku wymyślił kubek ze zdjęciem Basi-mam go w pracy:tak:
Pati-gratuluję udanej wizyty:-)
Madziujka-Tobie też gratuluję wizyty:tak: Ciekawa jestem co powie moja ginka o porodzie (też miałam pierwsze cc):confused:
Fiuu-też to zauważyłam:-D Ale teraz do porodu to już niestety tak będzie;-) Gratuluję 5:happy2:
Pajkaa-śliczne mebelki:tak: To jakaś konkretna firma?:confused: Co do ruchów to ja czuję bardzo wyraźnie małą, ostatnio bardzo ruchliwa się zrobiła:tak: Pewnie, ze śmiało mozesz tak wyjść i nie gadaj tu o jakiś baleronach;-)
Martuśka-mi przewijak się przydał za pierwszym razem, więc i tym razem kupiłam:tak:
Milusia-mam nadzieję, ze to tylko te skurcze przepowiadające-uważaj na siebie:sorry2:
Natka-duże już to Twoje maleństwo-1,8 kg:szok::tak:
Bombusia-ja miałam na wszelki wypadek mały Bebilon, ale ani razu nie użyłam:tak:
Monika-super, że wizyta udana:tak: Ja miałam robioną glukozę na czczo teraz przy obciążeniu glukozą i na samym początku ciąży:tak: Dlaczego miałaś ostatnie badanie na fotelu?:confused:

To są mebelki Forte dostępne w sklepach Black Red White :)

hej laseczki poczytam pozniej teraz tylko zdam relacje.. musze isc obiadek robic.. mmm dzis pizza:-)

ja dzis do lekarza a okazalo si ze nie ma mnie na liscie.. położna powiedziała zebym zapytala panią doktor czy mnie przyjmie.. na szczescie jakas pacjentka urodziła i w sumie było ciut miejsca i mnie przyjela..
A mój skubaniec ladnie 6 tygodni temu ulozyl sie główką w dół.. a dzis co.. siedzi na dupie.. no mały skórkowaniec.. musze powoli cwiczyć (tzn 20 minut na jednym doku lezec uciskając troszke brzuch potem 20 minut na drugim) i powiniem sie odwrócic bo potem moze byc problem jak bedzie wiekszy.. jak sie nie obróci to cc..
z takich złych wieści hemoglogina poszla w dol i mam amenie (przy mojej wadze? :-D) no ale niech bedzie.. dostałam żelazo i potem powtórzymy badanie krwi za niecały miesiac..

Moj cąly czas leży miednicowo i na razie ma tak byc najweażniejsze, zeby do 34 tc sie ułożył odpowiednio a na to u Ciebie ma czas wiec spokojnie. Ja jak sie pytam lekarki to mi mowi mamy czas jeszcze spokojnie zaczniemy sie martwic jak w 34 tc sie nie ułoży - u mojej koleżanki ułożyl sie przed porodem ;) wiec spokojnie nie ma cos ie stresować a maluch moze nie raz sie odwrócic :)

Pewnego dnia dziecko było gotowe, żeby się urodzić ... Więc zapytało Boga: ,,Mówią, że chcesz mnie posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć skoro jestem takie małe i bezbronne?" - ,,Spomiędzy wielu aniołów wybiorę dla Ciebie jednego. On będzie na Ciebie czekał i zaopiekuje się Tobą". Ale powiedz mi Boże, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym... - Twój anioł będzie Ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do Ciebie każdego dnia ... I będziesz czuł jego anielska miłość i będziesz szczęśliwy. * A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówili, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie Ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. * A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą, Boże? - Twój anioł złoży Twoje rączki i nauczy Cię jak się modlić. * Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronił nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: * Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć, powiedz mi proszę imię mojego anioła ... - Imię Twojego anioła nie ma znaczenia... Będziesz do niego wołał : "Mamusiu" :)

śliczne

jupiiiii Dziewczyny udało sie, mam 6 :-D :happy: :-D
jeszcze tylko 1 praca (albo aż, bo to kobyła :/)
1 zaliczenie
2 egzaminy i ...

...wakacje :-D

gratulacje
dzisiaj przy okazji malutkich porządków bo na większe nie mam sił, znalazłam książke o której zapomniałam i chciałam ją wam polecić , ponieważ uważam ją za naprawde wartościową pozycje , która mi pomogła gdy zostałam mamą po raz pierwszy , i teraz też chętnie do niej zajrzę dla przypomnienia , naprawdę pomogła mi zrozumieć moją Oliwke ,
a chodzi o JĘZYK NIEMOWLĄT TRACY HOGG,
a druga część też świetna JĘZYK DWULATKA

kiedyś krążyła w internecie necie jej wersja elektroniczna , ale już jej chyba nie mam , a szkoda bo chętnie bym ją porozsyłała

słyszałam, ze dobre JĘZYK NIEMOWLĄT TRACY HOGG,

śliczne dziękuję :)

Hej kobietki, ja wreszice po dłuuugggim dniu dotarłam do domciu. Siedzę już w łóżeczku , wszamałam drugą kolację :/ sałatke pomidorową z oliwkami i szczypiorkiem mniam:))

Monika373 gratuluję udanej wizyty:) Czemu miałaś ostatnie badanie na fotelu?? co do glukozy to z tego co wiem robi się między 24-28 tygodniem, a jesli wtedy wnik jest niepewny to sie powtarza w pozniejszym terminie

Zielona za parę dni i u mnie będzie mniej pracy, a na zwolnienie dopiero od lipca, ale czerwiec już będę miała wolniejszy, niestety tak jest jak się ma własną firmę - trzeba pracować aby coś zarobić..

Bogusia86 ale ty jesteś dobra córa, fajny prezent swojej mamci zafundowałaś, szkoda, że ja na to nie wpadłam, może w nastepnym roku:)

Nektarynka cieszę się, że twoja wizyta się udała, mimo, że nie było cię na liście, ja tez mam trochę obniżoną hemoglobinę i też będę brać magnez...

Martuśka85 ....6 nie przesadziłaś trochę ;)) oczywiście super i serdecznie gratuluję:)

Shiraa kurcze duże wydają się te 16o w biodrach, dużo za duże..... myślę, że 120 to max, ja kupiłam z Baby Ono rozmiar XL; do do podkładów to ja kupiłam dwie paczki tych większych na "zaraz po porodzie" i dwie mniejszych, ale to i tak chyba będzie za dużo, bo potem podobno wystarczy zwykła podpaska...

Ewelinka 2106 dzięki za super prezencik:)

Wuzelek gratuluję dobrych wyników, też się przyznam - jak mi wyszła dobra glukoza 105 po godzinie to też zaszalałam wszamałam pół czekolady z orzechami z okienkiem:))

Byłam dziś na wizycie, oczywiście w biegu, myślałam że spóźnię się do pracy, ale jakoś dałam radę. Lekarz potwierdził dziewczynkę :) i oczywiście bardzo się cieszymy. Będzie chyba Emilka - o ile nam się coś nie odmieni. Poza tym wszystko w porządku. Mała jest o 2-3dni mniejsza niż to wynika z OM - ale to wszystko mieści się w normach. Leży narazie poprzecznie, a właściwie ukośnie, głowkę ma w lewym boku,, a nożki w prawym, ale wyżej.
poza tym wyniki ok, tylko hemoglobina spadła więc będę jeść magnez. Następna wizyta za miesiac. Obiecałam sobie, że od jutra przejdę na zdrowszy tryb jedzenia (choć i tak zdrowo jem) - bo chciałabym już nie przytyć dużo - narazie mam + 9kg

idę oglądać jakiś film z mężem buźki

reklama
Dziewczynki już kiedyś zostawiałam namiary na artykuł o obracaniu się dzidziusia do porodu, ale może jeszcze raz, bo widzę, że kilka z Was jeszcze czeka, a można popróbować, póki mamy czas:)
Przyszła mama: zdrowie: Obróć się, kochanie - W oczekiwaniu na dziecko- Rodzice.pl

Olu gratuluję wizyty i córci:) U nas też chyba będzie Emilka, oczywiście jeśli urodzi się dziewczynką, bo tego nie wie nikt i okaże się na porodówce:) Też lubię tę czekoladę...:)

Ostatnia edycja:
Do góry