reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam!!!!
U nas dziś zimno i pochmurno buuu:wściekła/y::wściekła/y:!!!! Czyli witaj jesień:)
Fiuu Ty ranny ptaszku, ja też buszuję od 6.00 o dziwo:szok:trzymam kciuki na pewno wrócisz z piąteczką :tak:pisz koniecznie;-)
BlackOpal hello:) a Ty czemu nie śpisz dziewczynko i buszujesz po nocy???

Tak mi się dziś dobrze spało jak nigdy, ani razu nie wstałam w nocy siusiu :no:to graniczy z cudem, nie pamiętam takiej nocki, spałam jak suseł, ani razu się nie obudziłam, luxus.
Wczoraj mały tak tancował po pęcherzu, zę się wkurzyłam i wzięłam latarkę, zgodnie z instrukcją Milusi i tak go przestawiałam, ze naprawdę zszedł z pęcherza i po godzinie leżał o wiele wyżej to działa:szok:!!!:happy2:
Ja zaraz wyruszam do Urzędu Miasta i po odbiór badań krewy i moczu, straszliwie mi sie nie chce:no:, bo zimno:eek:

Do poklikania później:-)

reklama
Cześć :-)

Ale wczoraj tutaj spokój bym miałam tylko 3 strony do nadrobienia :-)

Ehtele Niestety mój Marcin przyszedł bez kwiatów, a jak mu zwróciłam uwagę, że mi przykro to zrobił minke jak zbity piesek i powiedział :" kotek przecież nie jesteś jeszcze mamą, bo Wiki jest jeszcze w brzusiu..." No i w sumie ma rację, a zresztą w niedziele dostałam kwiaty bez okazji :-)

FiuuFiuu Nie stresuj się tak i łykaj witaminę C, żeby przeszły te krwotoki z noska :-)

A u mnie dzisiaj ładna pogoda, wczoraj też była śliczna :-) Miłego słonecznego dnia życzę wszystkim :-)

Dzień dobry!!!!:-)
kasia2506- kciuki zaciśnięte za wizytę ;-),super,że będziesz na l4,ja jeszcze pracuję:confused:
marulka- ja w szpitalu nie dostałam próbek mleka:dry:
Nektarynka- gratuluję wizyty, dzidziuś jeszcze 5 razy może sie przekręcić więc się nie stresuj:tak:
Aga-Natalia- piękny post, wzruszyłam się,aż łezki się zakręciły (mimi,że wcześniej już to słyszałam) :)
martuska- Ty szaleńcu, 6-gratulacjeeeee:-)
Bombusia- lutówki:szok::szok::szok::szok::szok:,ale szybko leci
ewelinka- dzięki za prezencik:-D
Ola-grtuluję wizyty i potwierdzenia córci :tak:
Fiuu- trzymam kciuki za egzamin:rolleyes::rolleyes:

Kciukasy za wszystkie wizyty i egzaminy zaciśnięte:tak::tak::tak:
Miłego dzionka kobietki :-)

Witajcie z rana...

Dziś dzień totalnego lenistwa...nic w planach nie mam, muszę tylko na jakieś małe zakupy skoczyć:-)
No i przeszłam pierwszą noc ja i rogal hehe:tak: Było bosko jest taki miękki, delikatny w dotyku..:-D:-D Stanowczo pomógł mi spać...polecam...Mam tylko wrażenie, że teraz śpimy w trójkę w łóżku:sorry2:

panienka słońce nie martw się pewnie nadrabia czymś innym:-D Mężczyźni rzadko kiedy rozumieją, albo wpadają na takie rzeczy:-p Ja ciągle w szoku jestem...:-p

Wuzelek a ile ma Twoja szyjka teraz? Nie no musi być dobrze...:-D

Ola gratuluję wizyty...Emilka? Piękne imię;-)

fiuufiuu TY się stresujesz? No coś ty!!!! Piątki przynosisz więc pewnie dziś będzie tak samo, powodzenia:tak:

Bogusia86 no ale zdjęcia fryzurki nam wrzucisz??? :-):-):-) Nie wymigasz się heheh:-D

witam sie :)

Hej kobietki, ja wreszice po dłuuugggim dniu dotarłam do domciu. Siedzę już w łóżeczku , wszamałam drugą kolację :/ sałatke pomidorową z oliwkami i szczypiorkiem mniam:))

Monika373 gratuluję udanej wizyty:) Czemu miałaś ostatnie badanie na fotelu?? co do glukozy to z tego co wiem robi się między 24-28 tygodniem, a jesli wtedy wnik jest niepewny to sie powtarza w pozniejszym terminie

Zielona za parę dni i u mnie będzie mniej pracy, a na zwolnienie dopiero od lipca, ale czerwiec już będę miała wolniejszy, niestety tak jest jak się ma własną firmę - trzeba pracować aby coś zarobić..

Bogusia86 ale ty jesteś dobra córa, fajny prezent swojej mamci zafundowałaś, szkoda, że ja na to nie wpadłam, może w nastepnym roku:)

Nektarynka cieszę się, że twoja wizyta się udała, mimo, że nie było cię na liście, ja tez mam trochę obniżoną hemoglobinę i też będę brać magnez...

Martuśka85 ....6 nie przesadziłaś trochę ;)) oczywiście super i serdecznie gratuluję:)

Shiraa kurcze duże wydają się te 16o w biodrach, dużo za duże..... myślę, że 120 to max, ja kupiłam z Baby Ono rozmiar XL; do do podkładów to ja kupiłam dwie paczki tych większych na "zaraz po porodzie" i dwie mniejszych, ale to i tak chyba będzie za dużo, bo potem podobno wystarczy zwykła podpaska...

Ewelinka 2106 dzięki za super prezencik:)

Wuzelek gratuluję dobrych wyników, też się przyznam - jak mi wyszła dobra glukoza 105 po godzinie to też zaszalałam wszamałam pół czekolady z orzechami z okienkiem:))

Byłam dziś na wizycie, oczywiście w biegu, myślałam że spóźnię się do pracy, ale jakoś dałam radę. Lekarz potwierdził dziewczynkę :) i oczywiście bardzo się cieszymy. Będzie chyba Emilka - o ile nam się coś nie odmieni. Poza tym wszystko w porządku. Mała jest o 2-3dni mniejsza niż to wynika z OM - ale to wszystko mieści się w normach. Leży narazie poprzecznie, a właściwie ukośnie, głowkę ma w lewym boku,, a nożki w prawym, ale wyżej.
poza tym wyniki ok, tylko hemoglobina spadła więc będę jeść magnez. Następna wizyta za miesiac. Obiecałam sobie, że od jutra przejdę na zdrowszy tryb jedzenia (choć i tak zdrowo jem) - bo chciałabym już nie przytyć dużo - narazie mam + 9kg

idę oglądać jakiś film z mężem buźki

Gratuluję udanej wizyty :)

Dziewczynki już kiedyś zostawiałam namiary na artykuł o obracaniu się dzidziusia do porodu, ale może jeszcze raz, bo widzę, że kilka z Was jeszcze czeka, a można popróbować, póki mamy czas:)
Przyszła mama: zdrowie: Obróć się, kochanie - W oczekiwaniu na dziecko- Rodzice.pl

Olu gratuluję wizyty i córci:) U nas też chyba będzie Emilka, oczywiście jeśli urodzi się dziewczynką, bo tego nie wie nikt i okaże się na porodówce:) Też lubię tę czekoladę...:)

ja sobie spokojnie poczekam mam wizyte w 31 tc wiec bede wiedziała co i jak. Moj maluch jest tak ruchliwy, ze juz kilka razy sie przewracał wiec ja jestem spokojna, a patrząc na moj "chodzący" brzuch mały bardzo lubi sobie spacerować :) będę się martwiła po 31 tc :)

dzien dobry, ja od jakiegos czasu w ksiazkach...boje sie, wszystko mnie boli, 2 razy mi juz krew z nosa buchnela;/ co ten stres robi z czlowiekiem. ...Idę dalej zakuwać. milego dnia i śniadanka

Oj biedactwo trzymam mocno kciuki

Cześć :-)

Ale wczoraj tutaj spokój bym miałam tylko 3 strony do nadrobienia :-)

Ehtele Niestety mój Marcin przyszedł bez kwiatów, a jak mu zwróciłam uwagę, że mi przykro to zrobił minke jak zbity piesek i powiedział :" kotek przecież nie jesteś jeszcze mamą, bo Wiki jest jeszcze w brzusiu..." No i w sumie ma rację, a zresztą w niedziele dostałam kwiaty bez okazji :-)

FiuuFiuu Nie stresuj się tak i łykaj witaminę C, żeby przeszły te krwotoki z noska :-)

A u mnie dzisiaj ładna pogoda, wczoraj też była śliczna :-) Miłego słonecznego dnia życzę wszystkim :-)

Moj też mi tak powiedział wiec sie nie martw. Mi powiedział "Kochanie dla Ciebie najlepszym prezentem na Dzień Mamy jest kopniak Twojego synka:) i w sumie miał racje :)

Ogólnie wczoraj było troche zabawy. Tzn moj mąż mnie smerał po brzusiu co spodobało sie Sebulkowi :p
Kopał męża w rękę i to dość mocno po czym moj mąż mi mowi co Ty robisz?? A ja mu, ze to Sebus a mąż mowi to juz tak mocno kopie?? Ja mowie no tak i przykładał rękę i Seba go kopał - Boże dziewczyny w życiu nie pomyślałam, że mojego męża tak bardzo ucieszy taki kopniaczek - bo wczesniej mowił, ze nie czuje tego tak wyraźnie

Właśnie odebrałam wyniki ... W morfologii wszystko poszło w dół od ostatniego badania no i wszystko wskazuje na to, że mam anemie.
Hemoglobina, leukocyty, erytrocyty, hematokryty itd bardzo poniżej normy ... Ehh.
Białka w moczu na szczęście nie mam !!
Ale za to mam leukocyty ... W necie wyczytałam, że stwierdzenie więcej niż 10 leukocytów w moczu oznacza zakażenie układu moczowego i takie tam ;| A ja mam tutaj 25 ...
Nie mogę rozszyfrować co oznaczają:
nabłonki płaskie - liczne
nabłonki okrągłe - nieobecne
krwinki białe - 4-7
krwinki czerwone - nieobecne
pasma śluzu w moczu - liczne ...

Dzwoniłam już do gina, ale ma wyłączoną komórkę ... Może po prostu jest za wcześnie. Poczekam jeszcze z godzinkę i może się wtedy dodzwonię ... Żebym tylko jaja nie zniosła z tej niecierpliwości ;| Ehh ile człowiek musi się nadenerwowac ... :((

Właśnie odebrałam wyniki ... W morfologii wszystko poszło w dół od ostatniego badania no i wszystko wskazuje na to, że mam anemie.
Hemoglobina, leukocyty, erytrocyty, hematokryty itd bardzo poniżej normy ... Ehh.
Białka w moczu na szczęście nie mam !!
Ale za to mam leukocyty ... W necie wyczytałam, że stwierdzenie więcej niż 10 leukocytów w moczu oznacza zakażenie układu moczowego i takie tam ;| A ja mam tutaj 25 ...
Nie mogę rozszyfrować co oznaczają:
nabłonki płaskie - liczne
nabłonki okrągłe - nieobecne
krwinki białe - 4-7
krwinki czerwone - nieobecne
pasma śluzu w moczu - liczne ...

Dzwoniłam już do gina, ale ma wyłączoną komórkę ... Może po prostu jest za wcześnie. Poczekam jeszcze z godzinkę i może się wtedy dodzwonię ... Żebym tylko jaja nie zniosła z tej niecierpliwości ;| Ehh ile człowiek musi się nadenerwowac ... :((

Postaraj sie nie stresować. am nadzieje, ze bedzie dobrze.

,Ja mam od pewnego czasu takie wrażenie, ze urodze wczesniej. Nie wiem dlaczego tak jest, ale ta myśl za mną chodzi.Też tak macie??
Ide po śniadanko :p

witam dziewczynki!!

my dzisiaj w depresji nocnikowej... czasem mi ręce opadają, a do tego mój mąż postanowił mi zwrócić uwagę na to i owo, a sam niestety nie jest w porządku.. także wygoniłam starego do roboty, sama poryczałam chwilkę w łazience, utuliłam wyjące dziecko i mam chwilkę spokoju. Zaraz idę dalej walczyć z uparciuchem.

wuzelek ja mam dużo wiary w rozsądek Twojej szyjki ;) i jestem przekonana że będzie dobrze... zwłaszcza że nic nie piszesz, o jakiś boleściach, skurczybykach, czy innych takich...

ehtele no to miałaś wczoraj malutki sprawdzianik... a sposób na wysikanie się przy dziecku? zabranie go ze sobą do toalety :D i zmartwienie z głowy!

mój mężuś nic się nie postarał o wyjątkowy dzień matki, a dziś mnie wkurzył i chwilowo życzę sobie żeby pracował jak najdłużej..

fiuu witamina c plus nieco luzu to baaardzo dobra rada... poza tym, masz całą rzeszę zaciśniętych do białości kciuków więc musi być pozytywnie!

pajka mój się śmieje jak durnowaty kiedy Frank kopie go w rękę, ale specjalnie się z nim nie bawi bo wieczorem zawsze zasypiam przytulona do pleców i maużek ma masażyk od Franusia w gratisie :D

reklama
Ja już wróciłam z miasta wszystko pozałatwiałm. Odebrałam wyniki "krewy"i moczu i chyba jestem zdrowa jak byczek, krew w normie, i mocz "ładny", no ale to moja interpretacja, zobaczymy co jutro na wizycie powie gienia.:-)
Shiraa,a Ty sie nie denerwuj, lekarz Ci powie co i jak, a Ty już nie grzeb w tym necie za dużo i nie wyszukuj słońce:no:
Pajeczko ja mam na odwrót myślę, zę urodzę za 100 lat:wściekła/y:
Marulko nie denerwuj się, pal sześć tych chłopów niech tyrają do wieczora.:wściekła/y:
Aaaa zapomniałam sie pochwalić, że mój M wczoraj przyniósł mi z pracy środki chemiczne różniaste i mówi "no mamuśka prezenty Ci przyniosłem",:szok: nie wiedziałam czy ten spray do WC to dla mnie pod pachy???,:confused: także luzik dziewczynki!!!!

Ja dziś gotuję zalewajkę na wędzonce z kiełbaską takiej kwaśnej mi się chce mmmniamcium:cool:
Zrobiłam zakupy na rynku, nawet chyba za dużo przytargałam do domu, bo sapałam jak mops w przedpokoju, ale arbuz i lody zakupione, przyjdzie dziś mamcia to se pojemy:happy2:

Do góry