reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Cześć!
Wczoraj po 6 lekcjach nie miałam siły żeby coś napisać-dyrka ułożyła mi taki plan, że niezmiernie cieszę się, że od piątku idę na L4:sorry2: Jutro wizyta, idę z moimi wynikami, które nie za bardzo mi się podobają i zobaczymy co powie na to lekarz:tak:
Dzisiaj na Dzień Mamy dostałam najpierw mnóstwo słodyczy (nie wiem czy to takie dobre teraz dla mnie;-)), a gdy wróciłam z pracy córcia przyszła z kwiatkami i laurką i powiedziała "Kocham Cię mamusiu":-)
Shiraa-cieszę się, że z małą wszystko w porządku:tak: Oby wyniki były w normie;-)
Ehtele-śliczne ciuszki:happy2: Ależ masz kochanego męża:-) Ja też się pochwalę-mój w tamtym roku wymyślił kubek ze zdjęciem Basi-mam go w pracy:tak:
Pati-gratuluję udanej wizyty:-)
Madziujka-Tobie też gratuluję wizyty:tak: Ciekawa jestem co powie moja ginka o porodzie (też miałam pierwsze cc):confused:
Fiuu-też to zauważyłam:-D Ale teraz do porodu to już niestety tak będzie;-) Gratuluję 5:happy2:
Pajkaa-śliczne mebelki:tak: To jakaś konkretna firma?:confused: Co do ruchów to ja czuję bardzo wyraźnie małą, ostatnio bardzo ruchliwa się zrobiła:tak: Pewnie, ze śmiało mozesz tak wyjść i nie gadaj tu o jakiś baleronach;-)
Martuśka-mi przewijak się przydał za pierwszym razem, więc i tym razem kupiłam:tak:
Milusia-mam nadzieję, ze to tylko te skurcze przepowiadające-uważaj na siebie:sorry2:
Natka-duże już to Twoje maleństwo-1,8 kg:szok::tak:
Bombusia-ja miałam na wszelki wypadek mały Bebilon, ale ani razu nie użyłam:tak:
Monika-super, że wizyta udana:tak: Ja miałam robioną glukozę na czczo teraz przy obciążeniu glukozą i na samym początku ciąży:tak: Dlaczego miałaś ostatnie badanie na fotelu?:confused:

reklama
m-f my jak Olo zbliżał się do roczku mieliśmy tak dramatyczną sytuację finansową że każdy grosiczek się liczył... wcześniej też specjalnie nie było nas stać na droższe mleko, ale właśnie sumienie mi nie dawało spać spokojnie... później już życie za nas zdecydowało i powiem szczerze - przeżyłam ;) Olek też spoko...

pajka hahaha no widzisz - grunt to poczucie własnej wartości :D:D:D ja póki mieszczę swoją pupę w dżinsach to rezygnuję z leginsów ;)

bombusia mam ten sam problem - co tu ubrać <oprócz dżinsów rzecz jasna :p> po 17 objedziemy mamy z kwiatami... Teściowej kupiłam torbę podróżną, taką małą zgrabną, bo jeździ z taką płócienna z drewnianymi rączkami. Ostatnio była z nią w Anglii :happy2:

edit:
a jeszcze wracając do mleka, z tego co pamiętam na takie awaryjne wypadki jak ciemna noc, dziecko wyjące z głodu to zawsze jest próbka z paczek dla mam rozdawanych w szpitalach - tam jest kilka jednorazowych porcyjek mleka.

kasia czyli od poniedziałku dołączasz do grona kur domowych ;> super!

Ostatnia edycja:
shirabardzo cię przepraszam nie chciałam cię nastraszyć , :-( ,ale może faktycznie tak to wyszło , u mnie doszło do takiego stanu bo może zlekceważyłam jakieś objawy , ale ty już wiesz co się dzieje i będzisz uważać więc spokojnie szpital napewno ci nie grozi !!!

kasia2506 no duża dzidzia sama się zdziwiłam , ale wg mnie to pewnie ma ok 200 g mniej , jak robili mi usg przed ostatnim porodem twierdzili że mała ma 3100, dzień póżniej była cc a Oliwka miała 2960, na dodatek dzidzia jest już ułożona główką do dołu , no ale w moim przypadku to nie ma znaczenia ze wzgl na cc, brrr

ja mleka też nie kupje , siare już mam więc mam nadzieję że i pokarm się też pojawi po cc tak jak ostatnim razem , a w rzeczywście w razie potrzeby wyślę męża do apteki, a wydaje mi się że wybór padnie na BEBILON ,Oliwke też tym karmiłam fakt że dopiero po 6ym miesiącu , póżniej ze wzgl fin próbowałam innego mleka ale Oliwka bardzo tyła po nim i wróciłam do BEBILONU , w każdym razie też tak może być że kupimy najlepsze mleczko, a nasz dzieciaczek nie będzie go tolerował , zresztą tak samo może być ze smoczkami , i wtedy zrobimy sobie przegląd wszystkiego co jest na rynku dostępne :-D
czas pokaże

Ostatnia edycja:
Monika-super, że wizyta udana:tak: Ja miałam robioną glukozę na czczo teraz przy obciążeniu glukozą i na samym początku ciąży:tak: Dlaczego miałaś ostatnie badanie na fotelu?:confused:
Dlatego że od następnego razu będzie tylko sprawdzać serduszko na leżance
A z tą glukozą to pewnie jak 3 razy mi nic nie było(oczywiście w ciąży)to teraz nie potrzeba,nie wiem.
I o ostatnim USG powiedziała że nie potrzebne bo i bez niego powie mi wszystko co z dzieckiem,nawet określi przybliżoną wagę-to akurat można wyczytać w internecie.

Ostatnia edycja:
hej laseczki poczytam pozniej teraz tylko zdam relacje.. musze isc obiadek robic.. mmm dzis pizza:-)

ja dzis do lekarza a okazalo si ze nie ma mnie na liscie.. położna powiedziała zebym zapytala panią doktor czy mnie przyjmie.. na szczescie jakas pacjentka urodziła i w sumie było ciut miejsca i mnie przyjela..
A mój skubaniec ladnie 6 tygodni temu ulozyl sie główką w dół.. a dzis co.. siedzi na dupie.. no mały skórkowaniec.. musze powoli cwiczyć (tzn 20 minut na jednym doku lezec uciskając troszke brzuch potem 20 minut na drugim) i powiniem sie odwrócic bo potem moze byc problem jak bedzie wiekszy.. jak sie nie obróci to cc..
z takich złych wieści hemoglogina poszla w dol i mam amenie (przy mojej wadze? :-D) no ale niech bedzie.. dostałam żelazo i potem powtórzymy badanie krwi za niecały miesiac..

Witajcie kochane mamusie! Przeczytałam wszystki wasze posty al nie wiem czy się odpowiednio odniosę.

Ehtele oddaj mi go!! ;) Mój ma focha,że do swojej matki musi isć a choć jestem mamą to napewno nie dostane nic w imieniu Olimpii. Nie wierzę w takie cuda.

KUrcze..co ja jeszcze miałam napisać, nie wiem do kogo.
Aaa...milusia - martwię się. Może pomyśl o kontroli??
fiuufiuu gratuluję oceny!:) Ciekawe czy mi też tak dobrze będzie szło na studiach??? Dziś znajoma mnie wyśmiala,że z dwójką dzieci chcę studiować i aspirować na stypendium,ż w życiu nie dam rady. Aaa ja jej pokażę!!

W kwestii ruchów , zdecydowanie coś sie zmieniło w tych ruchach odkąd poczulam ten dziwny ucisk na pęcherz i obniżony brzuch. Mala jest jakby z jednej strony, wybrzusza się lekko z boku, na wysokości pępka (cały czas jeden punkt) a gdy zrobi to mocniej to czuję potworny ból w plecach,tak jakby rozpychała się w dwie strony. Hmm... tym bardziej myślę,że panna siedzi głową w dole.
Przewijak- tylko i wyłącznie na łóżeczko. Idealny,niezastąpiony ;) wygodny i na lata. Ale reklame zrobiłam!

Mleka nie kupuję bo chcę spróbować karmić piersią. Nie wiedziałabym nawet jakie kupić, bo Olimpia na początku była na Enfamilu, potem Enfamilu HA a i tak wylądowałyśmy na Nutramigenie (Skaza białkowa). Obecnie pije krowie , raz dziennie (na spanie)Nestle Junior.

Pewnego dnia dziecko było gotowe, żeby się urodzić ... Więc zapytało Boga: ,,Mówią, że chcesz mnie posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć skoro jestem takie małe i bezbronne?" - ,,Spomiędzy wielu aniołów wybiorę dla Ciebie jednego. On będzie na Ciebie czekał i zaopiekuje się Tobą". Ale powiedz mi Boże, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym... - Twój anioł będzie Ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do Ciebie każdego dnia ... I będziesz czuł jego anielska miłość i będziesz szczęśliwy. * A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówili, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie Ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. * A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą, Boże? - Twój anioł złoży Twoje rączki i nauczy Cię jak się modlić. * Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronił nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: * Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć, powiedz mi proszę imię mojego anioła ... - Imię Twojego anioła nie ma znaczenia... Będziesz do niego wołał : "Mamusiu" :)

Witajcie :tak:
Tak kukam na to forum i dzisiaj doszłam do wniosku ze chyba mamuski świetują ;P bo troszke sie tu uspokoiło ;D :tak:
Aga_Natalia śliczny ten "post" :tak: juz sie wczesniej gdzies na niego natknełam :tak:

jupiiiii Dziewczyny udało sie, mam 6 :-D :happy: :-D
jeszcze tylko 1 praca (albo aż, bo to kobyła :/)
1 zaliczenie
2 egzaminy i ...

...wakacje :-D

reklama
Bombusia ojej ! Lutówka 2011? Musze zaraz spojrzec i obadac :-) Kurde ale ten czas leci, dopiero teraz to zauważyłam szczerze mówiąc ... :-D

Kasia2506 fajnie, że od piątku idziesz na L4 :tak: Trochę sobie odpoczniesz :tak: Tym bardziej, że pracujesz w szkole. No i kciuki mocno zaciśnięte za jutrzejszą wizytę ! Oby wyniki były dobre !

Natka ej ! Nie przepraszaj :-) Wcale mnie nie nastraszyłaś, tylko po prostu uświadomiłaś mi co może się stać, gdybym to zbagatelizowała. A, że nie zbagatelizuję to wierzę, że wszystko będzie w porządku :tak:

Nektarynko a więc ćwicz ze swoim Skubańcem żeby się obrócił na powrót główka w dół :happy2: Zresztą pewnie się obróci i nie będzie cc - zobaczysz ;-)

Aga_Natalia piękny "post", też się kiedyś na niego natknęłam :yes:

Martuśka
no no gratulacje kujonku !! :-D:-D:-D Masz co chciałaś, teraz tylko pracę, zaliczenie i te 2 egzaminy tez proszę zaliczyc na 6 :-)

A ja się nudzę i nudzę ... Z tych nudów zrobiłam sobie budyń śmietankowy i właśnie idę go wszamać :-) a co sobie będę żałować i tak mam już 16 kg na + ;-)

Do góry