kiniusia
Mamusia Bartusia :)))
I ja tak mam, jak dużo siedzę, to zaczyna brzuchol boleć, ale jak mam okazję, to idę się położyć, albo pospacerować i jest git :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czesc Dziewczyny
Pajkaa a nie chcesz w ogole isc na L4?Gdzie pracujesz?Ja bylam teraz na L4 3 tyg i postanowilam wrocic do pr i teraz tak sobie mysle, ze chyba nie byl to najlepszy pomyslmam caly czas na popoludnie od 13 do 21 i o godz 5 tak mi sie chce spac, ze masakra a od muzyki to leb mi peka:-(a na dodatek mam okropnie zimno na sklepie a musze stac w tym co dostalam na sluzbowe ubranie(bluzeczka na krotki rekaw), zadnego sweterka:-(ale bylo mi tak zimno, ze ubralam(dostalabym ochrzan gdyby przelozeni wiedzieli bo to nie od nas swterek)Ranki mi odpadaja bo musialabym 4 godz calkiem sama bez siku wytrzymac a to nie da rady( nie moge opuscic rolety i isc na zaplecze siku):-(
A Wy gdzie pracujecie dziewczyny?
Jutro mam wizyte i tak chcialabym zobaczyc moja kruszynke i uslyszec serduszko...ale wszyscy mi mowia, ze brzuszek mi troche widac to pewnie wszystko oki:-(
To juz kolejna wizyta, ale moj lekarz nie ma dostepu do usg wewnetrznego tylko robi przez brzuch dlatego tez jak u Niego bylam to widac tylko pechcerzyk bylo:-(I tak sie martwie jak moje malenstwo sie ma...Pajkaa to masz spokojna prace w sumie,ale jak masz sie meczyc to po co?Zrobili nowe przepisy odnosnie L4 to mozna korzystac ja moge pomarzyc zeby siasc choc na moment, caly czas na nogach...ani chwili spokoju:-(jak nie dostawa, rozpakowywanie kartonow, ukladanie sklepu to jeszcze wiele innych atrakcji, no i teraz caly czas ruch bo przecena jest...a ja ledwo wrocilam kierowniczkazala mi ulozyc caly sklepzastepuje ja i sie do tego przyzwyczaila a ukladanie wcale nie jest lekkie i nie wiem co teraz robictez bym chciala zostac ale wiem, ze jak choc troche bd miala ulgi to bd gadac do regionalnej, ze nic nie robie( juz tak robila z inna dziewczyna i ona teraz caly czas na L4 jest)
no własnie czytam o tym macierzynskim, ze jest 20 tygodni + mozna od 2010 roku jeszcze 2 tyg przybnajmniej ja to tak zrozumiałam zobaczcie:Czytalam dzisiaj o tych przepisach, ze od 1 stycznia 2009 zmienily sie przepisy dotyczace dlugosci L4. Nie jest to juz 182 dni tylko 270 dni(liczac soboty i niedziele), czyli mozna spokojnie byc na L4 od poczatku chocby w przypadku zagrozonej ciazy. Poza tym zmienil sie statut zasilku rehabilitacyjnego, ktory byl bezplatnyNie wiem po co go przyznawaliA w razie gdyby ci pare dni braklo do konca ciazy to moga w najgorszym razie zabrac Ci te pare dni z urlopu macierzynskiego, ale to raczej sie nie zdarzaUrlop macierzynski tez wydluzyli takze nie ma zle