reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Witam!!!!

Fiuu
mi czop odszedł w środę wieczorem, w piątek urodziłam. Na toalecie zauważyłam galaretę zabarwioną krwią. Było tego dość sporo.

Rozstępy niefajna sprawa.
Ja na szczęście nie mam żadnego. Niczym nie smaruję.

reklama
Pati no powodzenia i u gienka i pod prysznicem... bylebyś sobie buszu z jednej strony nie zostawiła jak ja ostatnio:-D

Ja biorę sie za wypisanie kartki i popłaczę sobie trochę nad nią...

Hej dziewuszki :-) u mnie słonecznie ale wietrznie :dry:

cayra1984 poleż kochana no i właśnie niech ktoś CIę zaopatrzy w no-spe. Ja odkąd ją mam to bezpeiczniej się czuję, bo jak boli to biorę i jak w ciągu godz nie przejdzie to wtedy do lekarza. Kurcze piszę o bólu i właśnie mnie rozbolało ehh :-(

Ciamajdka no to faktycznie wariatka. Tak odrazu przychodzi na myśl, że niektóre matki to dbają o siebie, chuchają i coś im się przytrafia, a takie wariatki mają gdzieś zdrowie swoje i dziecka, a maleństwa rodzą zdrowe. a za kawał o blondynce się nie gniewam :-p

Polianna chyba mam podobnie, ale pewna nie jestem. Mam wrażenie, że królewna się ułożyła głową w dół wczoraj w nocy. W pewnym momencie poczułam się, jakby mnie ktoś na pal nabijał i już przed oczami poród. Czułam małą, ale właśnie w pionie. Potem się rozluźniło, ale z godzinkę, to prawie ruszyć się normalnie nie mogłam, bo ewidentnie gdzieś którąś kończynę mi wsadziła. Dzisiaj spokój.
Odpoczywaj dużo.

ciamajdko- ty to wszędzie znajdziesz" bratnie dusze". Kobiety leżące na ginekologii to są jakieś dziwne- jak w styczniu byłam w szpitalu to też się nasłuchałam... masakra jakaś straszna.

shiraa jak brzuszek dzisiaj? myślę podobnie jak milusia - skurcze B-H bywają upierdliwe i niepotrzebnie niepokoją ALE nasza macica ćwiczy sobie, gimnastykuje się co zaprocentuje przy porodzie.. tego Ci życzę :D

A dziękuję Marulka za troskę :-) Dzisiaj już lepiej, ale noc miałam nie za ciekawą ... :dry: Gdy chciałam obrócić się z boku na bok to jakoś dziwnie bolał mnie cały brzuch. Nie potrafię wytłumaczyć tego bólu ... Nie był jakiś nie do zniesienia, ale był strasznie nie przyjemny, coś jak zakwasy ... ? :oo2:No nie wiem ... W każdym bądź razie przeszło no i dzisiaj odpoczywam ;-) jak coś będzie się działo to pojadę do gin i już.

Dziewczyny, mam mały problem... Chodzi mi konkretnie o te butelki Aventu. Mam dwie: o pojemności 125 ml i 260 ml. Z tym, że na żadnej nie ma tego opisu, o którym mówiłyście wcześniej, wczoraj chyba : "0 % BPA" :-( Czy to oznacza, że one są jakieś szkodliwe?? Bo sama nie wiem, czy je zostawić, czy kupić nowe z tym opisem... :-(

Jeszcze jedno pytanko: czy u którejś z Was lekarz stwierdził przepuklinę pępkową? Ale nie u dzidzi, tylko u ciężarnej... Bo ja mam coś takiego. Jak leżę i chcę się podniejść, to na brzuchu robi się takie jajo.... To podobno schodzi po porodzie...

A na opakowaniu nie było napisane "0 % BPA"? I jakiego koloru są te butelki? Bo moje mają taki miodowy połysk, no i dziewczyny pisały, że to znak, że są bez bisfenolu.

U mnie lekarz nie stwierdził przepukliny pępkowej, ale ... tak samo jak Ty, gdy chce się podnieść to na brzuchu robi mi sie takie "jajo", brzuch się zniekształca ... :eek: To coś poważnego?

Witam was mamuśki nie nadrobie zaległości przynajmniej nie teraz :sorry:ale niestety chorubsko mnie jakieś dorwało :-(katar mnie dobija i głowa peka :-(od wczoraj lerze w łóżku i prubuje sie wyleczyć uciekam i wpadne jak już sie lepiej poczuje miłego dnia życze

Szybkiego powrotu do zdrówka !! ;*

Dziewczyny macie rozstępy na brzuchu?
bo ja właśnie zauważyłam na dole brzucha dwa podłużne paski, każdy ok 7-8 cm... zaczyna się...:oo2::hmm:

Ja mam 6 obleśnych rozstępów w dole brzucha koło blizny po wyrostku i jeden nad pępkiem tam gdzie kiedyś był kolczyk ... :baffled: Ponad to pośladki i piersi w siatkę. Na uda też mi rozstępy wyszły. Po bokach też są :hmm:Także jak widzisz zbyt kolorowo nie mam ... :dry: Używałam i używam nadal kremów, oliwki i nic. Taka moja uroda chyba ... Pocieszam się myślą, że po ciąży zbledną i nie będą takie widoczne. Chyba ...

:) Tylko u mnie to tak z dnia na dzień.Właściwie wczoraj. I to potworne parcie na pęcherz. Mam wrażenie,że brzuch mi wisi i jest porównywalny do tego z 38 tc ... Mam nadzieję,że to nie zapowiada jakigoś szybszego porodu,albo coś... Szczególnie,że ostatnio tak "mocno" reaguje na ruch.Hmm...

Ja też mam straszne parcie na pęcherz, a jak idę do toalety to ledwie parę kropelek poleci ... Nie martw się, może niepotrzebnie panikujesz :tak: Już w piątek masz lekarza, który powie Ci, że wszystko w porządeczku - zobaczysz :-)

Shiraa a gdzie Ty się zgubiłaś na tak długo?:) Fajnie, że jesteś:)

Wuzelek to sobie dzisiaj nie poleniu****esz ... :-p

Dziękuję za miłe słowa ! ;*

Jestem z Wami cały czas. Cały czas Was czytam na bieżąco, ale nie mam głowy do pisania ... Miałam i mam trochę problemów, więc może stąd to wszystko ... Nie będę się o nich rozpisywać, bo zanudziłabym Was na śmierć :-p W każdym bądź razie wszystko powoli zaczyna się układać, a ja wracam do życia :happy2:
No i postaram się bardziej wkręcić w Wasze miłe towarzystwo :-D

Przed chwilą miałam mały trening ... 1.5 h byłam na spacerku z 3 miesięcznym synkiem kuzynki mojego P. :-D Słodki malec ... ;-) Ahh jak ja bym chciała mieć już swoją Kruszynkę przy sobie ...

Polianno ja też mam takie parcie na pęcherz, co chwilę chodzę do wc, a okazuje się, ze pare kropelek leci wrrrrr,a w nocy było okropnie cięzko, myślałam, ze brzuch wazy 100 kg:( masakra, ale byle do piątku do wizyty, ja to się ciągle martwie czy szewek trzyma i jak sie mam położyc na tym samolocie to, aż się trzęsę:(
Ciamajdko ta kosmitka co z Toba lezala na sali to niezle odjechana byla. Wodka, fajki,a czemu lezala w szpitalu spytam.
Shirra mam nadzieje,ze u Ciebie wszystko bedzie dobrze i problemy sie skoncza, tego Ci zycze, pisz z nami czesciej i wypoczywaj.

Na obiad dzis robie mloda kapuste z koperkiem i schab mmmmniam i czas wziasc sie do roboty bo baki zbijam...popsulam cos w klawiaturze i mi literki poprzestawialo buuuu.

Bombusiu no właśnie z powodu tych bóli brzucha...
Dokładnie to nie wiem, bo sie dogadać z nią nie szło... sama chyba nie widziała po co tam jest.. a to jej 4 dziecko... kobieta ma 38 lat a taka nieodpowiedzialna.

Ja się zbieram, podjadę pod pocztę... wyslę kartkę... i jade do babci na gołabki...
Tobik w Katowicach...

wstyd się przyznac ale mam taki syf w chałupie że głowa mała..

Witajcie kochane:) ja noc całą przespałam, ostatnio dobrze sypiam:) mogłabym spać i spać:) Snów oczywiście milion pięćset sto dziewięćset - najlepszy to ten, w którym piłam kieliszek za kieliszkiem wódki - był taki realny, że normalnie jak się obudziłam to jeszcze smak wódki w ustach miałam:D:D:D ale się wystraszyłam:D
Teraz siedzę popracuję przy kompie:) A maluszek to tak mi daje czadu, że chyba będzie tak jak tatuś - nie usiedzi przez chwilę:) tak cudnie kopie, już te kopniaczki mnie nie bolą, bo są po żebrach:) i tak cudnie przesuwa rączką po brzuszku, a ja razem z nim:)
A wiecie, że w Auchan też nie ma Zappów:D:D:D masakra:D

Cayra pępuszek mam wywalony, ale przepukliny nei mam

Starlet super pomysł z tym grafikiem co dzidziuś kiedy i jak, wówczas można się nauczyć jego rytmu dnia:)

Mama Aneta zdrówka CI życzę, wracaj do niego szybciutko:)

Ciamajdko u mnie jeszcze nie ma:) ale zobaczymy jak będzie później:)

Cayra spokojnie połóż się na lewym boku, pooddychaj troszkę, zrelaksuj się....

Ciamajdko no ja z takim człowiekiem bym nie wytrzymała i pewnie bym jej pojechała, że jest egoistką itp. Czasami mam niewyparzony język, jak mnie to wkurza jak widzę kobietę w ciąży, która pali, nie potrafi walczyć z tym, ona jest ważniejsza.... szkoda słów

Pati kciuki trzymam za wizytę:)

Bombusia młoda kapusta mniam mniam mniam

Miłego dnia sierpnióweczki no i udanych wizyt

reklama
Bobmusiu nie martw się, bo wszystko na pewno jest dobrze a szewek trzyma jak cholera :-D

Młoda kapustka jejku ... Ale mi smaka narobiłaś !! Ja ostatnio cały czas wcinam mizerię :-) i ciągle mam ochotę na placki ziemniaczane :szok::-D

Ehh mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz i wszystko w końcu mi się ułoży ... :-) No i postaram się pisać z Wam częściej, bo takie fajowe z Was kobitki :-)

Ciamajdka rany co za wariatka z tej kobiety !! Taka stara za przeproszeniem a taka głupia no szok :szok: i to jeszcze jej czwarte dziecko ...
Jak to jest, że te co na siebie chuchają i dmuchają mają albo przez całą ciążę problemy albo później z Maluszkiem jest coś nie tak, a takie co mają wszystko w tyle, palą fajki, piją wódkę, ciąże przechodzą lekko a dzieciątka rodzą się zdrowe ... ?

Milusia te sny w ciąży dają popalić, co? :-D Mnie się coraz częściej śni moja Córeczka :-) Jest śliczna, słodka i taaka maleńka ... ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry