reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

witam!
u nas nieśmiało słoneczko wychodzi za chmur, więc mam nadzieję że nie będzie lało tak jak wczoraj:)
dziś w planach błogie lenistwo:) nie mam zamiaru nic robić, tylko do sklepu po jabłuszko muszę pójść bo mam ochotę na nie od wczoraj.
wizytującym życzę powodzenia! a wszystkim miłego i słonecznego dnia.
ps. bombusia z mama lepiej, może przepuklina pooperacyjna nie okaże się przepukliną, mama nosi pas pooperacyjny, opuchlizna sie wchłania więc mam nadzieję że będzie ok.

reklama
Dziewczyny, mam mały problem... Chodzi mi konkretnie o te butelki Aventu. Mam dwie: o pojemności 125 ml i 260 ml. Z tym, że na żadnej nie ma tego opisu, o którym mówiłyście wcześniej, wczoraj chyba : "0 % BPA" :-( Czy to oznacza, że one są jakieś szkodliwe?? Bo sama nie wiem, czy je zostawić, czy kupić nowe z tym opisem... :-(

Jeszcze jedno pytanko: czy u którejś z Was lekarz stwierdził przepuklinę pępkową? Ale nie u dzidzi, tylko u ciężarnej... Bo ja mam coś takiego. Jak leżę i chcę się podniejść, to na brzuchu robi się takie jajo.... To podobno schodzi po porodzie...

Dzień dobry sierpnióweczki:) dziś znowu słoneczko świeci - ehh nareszcie się zrobi prawdziwa wiosna...mam nadzieję;)

Starlet myślę, że dobry pomysł z tym zapisywaniem co i kiedy maluszek robił... można wtedy sobie wszystko ładnie poukładać:)
Fiuu jeśli chodzi o czop z praktyki nic nie wiem, ale czytałam, że jednym może odejść sporo przed porodem, a innym dosłownie przed, i że ma konsystencję galarety (brrr) często z krwią....

Ja wczoraj jednak nie miałam wizyty u ginka, ponieważ całą jego ulicę (i kilka obok) zalało:/ nawet nie wiedziałam. Dopiero się skapnęłam jak zobaczyłam mnóstwo worów z piachem...

Witam was mamuśki nie nadrobie zaległości przynajmniej nie teraz :sorry:ale niestety chorubsko mnie jakieś dorwało :-(katar mnie dobija i głowa peka :-(od wczoraj lerze w łóżku i prubuje sie wyleczyć uciekam i wpadne jak już sie lepiej poczuje miłego dnia życze

Dziewczyny macie rozstępy na brzuchu?
bo ja właśnie zauważyłam na dole brzucha dwa podłużne paski, każdy ok 7-8 cm... zaczyna się...:oo2::hmm:

Dzień dobry :-)
Ja po śniadaniu, u mnie nawet słonko świeci, tyle że wiatr jest. Za chwilę muszę coś na obiad wymyślić i wracam leżeć...

Mama Aneta
zdrówka!!! :-)

Ciamajdka
ja nie mam póki co żadnych rozstępów.

Miłego dnia mamusie :-)

Ja nie mam rozstępów ;-) Moja mamusia też nie miała nigdy i mam cichutką nadzieję, że to po niej odziedziczyłam :happy2:

Ja obiadek dziś znów na słodko - ryż z jabłkami i bitą śmietaną :tak: SZALEŃSTWO :-D

A co u Agi-S ?? Kochana odezwij się do nas !!!

Na czerwcówkach już 7 dzieciaczków! :-) Jakie to szczęście jak się dzieci rodzą :-D

Ostatnia edycja:
Witam Brzuchatki!!!!:-)
U nas piekna słoneczna pogoda, tylko wieje.
Ja spałam 12 godzin:szok::szok:ale nocka była kiepska cągle wstawałam do WC mały tak się ułożył, ze było mi cięzko i źle, więc rano jak przysnęłam tak do 10.00:tak:"pojechałam".
MamaAneta życzę szybkiego powrotu do zdrowia:)
Ciamajdko ja na razie nie mam rozstępów, smaruję sie kremem, ale ja mam tendencje do tych "wspaniałości" niestety po 1 ciązy mam, nie było wtedy takich ogólnie dostęnych specyfików do smarowania, zresztą u mnie to też są sprawy dziedziczne:(
Ciekawa jestem czy tym razem choć trochę smarowanie pomoże? Na razie działa:-)
Fiuu jeśli chodzi o czop to ja się o tym dowiedziałam tutaj na forum, :confused::eek:nie miałam zielonego pojęcia, iż coś takiego w góle instnieje, pewnie podczas porodu u mnie to zeszło.
Spokojnego dnia Mamuśki, wypoczywamy cały czas:-)

reklama
Ciamajdko ja niestety też mam..:( Pojawiły się w okolicy pępka i sa okropne....:(( Nawet smarowanie różnymi specyfikami nie pomogło... cóż widocznie taka nasza uroda.... bikini bye bye

Do góry