reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

witam!
u nas nieśmiało słoneczko wychodzi za chmur, więc mam nadzieję że nie będzie lało tak jak wczoraj:)
dziś w planach błogie lenistwo:) nie mam zamiaru nic robić, tylko do sklepu po jabłuszko muszę pójść bo mam ochotę na nie od wczoraj.
wizytującym życzę powodzenia! a wszystkim miłego i słonecznego dnia.
ps. bombusia z mama lepiej, może przepuklina pooperacyjna nie okaże się przepukliną, mama nosi pas pooperacyjny, opuchlizna sie wchłania więc mam nadzieję że będzie ok.

reklama
Dziewczyny, mam mały problem... Chodzi mi konkretnie o te butelki Aventu. Mam dwie: o pojemności 125 ml i 260 ml. Z tym, że na żadnej nie ma tego opisu, o którym mówiłyście wcześniej, wczoraj chyba : "0 % BPA" :-( Czy to oznacza, że one są jakieś szkodliwe?? Bo sama nie wiem, czy je zostawić, czy kupić nowe z tym opisem... :-(

Jeszcze jedno pytanko: czy u którejś z Was lekarz stwierdził przepuklinę pępkową? Ale nie u dzidzi, tylko u ciężarnej... Bo ja mam coś takiego. Jak leżę i chcę się podniejść, to na brzuchu robi się takie jajo.... To podobno schodzi po porodzie...

Dzień dobry sierpnióweczki:) dziś znowu słoneczko świeci - ehh nareszcie się zrobi prawdziwa wiosna...mam nadzieję;)

Starlet myślę, że dobry pomysł z tym zapisywaniem co i kiedy maluszek robił... można wtedy sobie wszystko ładnie poukładać:)
Fiuu jeśli chodzi o czop z praktyki nic nie wiem, ale czytałam, że jednym może odejść sporo przed porodem, a innym dosłownie przed, i że ma konsystencję galarety (brrr) często z krwią....

Ja wczoraj jednak nie miałam wizyty u ginka, ponieważ całą jego ulicę (i kilka obok) zalało:/ nawet nie wiedziałam. Dopiero się skapnęłam jak zobaczyłam mnóstwo worów z piachem...

Witam was mamuśki nie nadrobie zaległości przynajmniej nie teraz :sorry:ale niestety chorubsko mnie jakieś dorwało :-(katar mnie dobija i głowa peka :-(od wczoraj lerze w łóżku i prubuje sie wyleczyć uciekam i wpadne jak już sie lepiej poczuje miłego dnia życze

Dziewczyny macie rozstępy na brzuchu?
bo ja właśnie zauważyłam na dole brzucha dwa podłużne paski, każdy ok 7-8 cm... zaczyna się...:oo2::hmm:

Dzień dobry :-)
Ja po śniadaniu, u mnie nawet słonko świeci, tyle że wiatr jest. Za chwilę muszę coś na obiad wymyślić i wracam leżeć...

Mama Aneta
zdrówka!!! :-)

Ciamajdka
ja nie mam póki co żadnych rozstępów.

Miłego dnia mamusie :-)

Ja nie mam rozstępów ;-) Moja mamusia też nie miała nigdy i mam cichutką nadzieję, że to po niej odziedziczyłam :happy2:

Ja obiadek dziś znów na słodko - ryż z jabłkami i bitą śmietaną :tak: SZALEŃSTWO :-D

A co u Agi-S ?? Kochana odezwij się do nas !!!

Na czerwcówkach już 7 dzieciaczków! :-) Jakie to szczęście jak się dzieci rodzą :-D

Ostatnia edycja:
Witam Brzuchatki!!!!:-)
U nas piekna słoneczna pogoda, tylko wieje.
Ja spałam 12 godzin:szok::szok:ale nocka była kiepska cągle wstawałam do WC mały tak się ułożył, ze było mi cięzko i źle, więc rano jak przysnęłam tak do 10.00:tak:"pojechałam".
MamaAneta życzę szybkiego powrotu do zdrowia:)
Ciamajdko ja na razie nie mam rozstępów, smaruję sie kremem, ale ja mam tendencje do tych "wspaniałości" niestety po 1 ciązy mam, nie było wtedy takich ogólnie dostęnych specyfików do smarowania, zresztą u mnie to też są sprawy dziedziczne:(
Ciekawa jestem czy tym razem choć trochę smarowanie pomoże? Na razie działa:-)
Fiuu jeśli chodzi o czop to ja się o tym dowiedziałam tutaj na forum, :confused::eek:nie miałam zielonego pojęcia, iż coś takiego w góle instnieje, pewnie podczas porodu u mnie to zeszło.
Spokojnego dnia Mamuśki, wypoczywamy cały czas:-)

reklama
Ciamajdko ja niestety też mam..:( Pojawiły się w okolicy pępka i sa okropne....:(( Nawet smarowanie różnymi specyfikami nie pomogło... cóż widocznie taka nasza uroda.... bikini bye bye

Do góry